Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

23. 12. 2017. 11:00   >>  11:22

Svakodnevno koristite ove dodatke ishrani, a oni ubijaju isto kao i rak

Današnja hrana se često održava svežom, a odgovor na pitanje kako je to moguće bi trebalo posebno da vas zanima. Sastav proizvoda otkriva uzročnike dijabetesa, bolesti srca i niz drugih zdravstvenih problema.

U naastavku vam predočavamo sastojke koje bi trebalo da izbegavate, a možete odmah ih ustanoviti na deklaracijama.

Kazein

Običan mlečni protein i ima primenu u proizvodnji sojinog sira. On je s razlogom izuzet iz kravljeg mleka.

Kukuruzni sirup

Zaslađivač od kukuruzovog skroba, a nastaje od genetski modifikovanog kukuruza.

Boje za hranu

Najčešće se povezuju sa hiperaktivnošću dece, a dobijaju se kao derivati petroleja i u mnoge se dodaje aluminijum.

Genetski modifikovani sastojci

Nema ih na deklaracijama, jer industrija GMO ne želi da potrošači znaju koji proizvodi sadrže takve sastojke. Gotovo sav konvencionalno proizveden kukuruz, soja i pamuk su GMO. Najčešće se ovakvi proizvodi povezuju sa neplodnošću, rastom bakterija i pesticide u ljudskim crevima.

Fosforna kiselina

Koristi se u sokovima, dajući im slatkasto-gorkast ukus. Fosforna kiselina može izgristi nokte, a koristi se i za nagrizanje stena u kamenolomima, piše 24sata.hr.

So

Poizvedena bela so koju nutricionisti nazivaju “mrtvom soli”. S druge strane, morska sol ima snagu da preventira rak, dijabetes i raznorazne infekcije.

Ekstrakt kvasca

Na deklaracijama se obeležava kao MSG, a može se naći u mnogim proizvodima od supe iz kesice do grickalica.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari