Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

09. 11. 2017. 15:07   >>  16:50

Upoznajte Katarinu Samarždić, uspešnog PR stručnjaka koji je preko noći postao vrhunski kuvar!

Sve češće čujemo priče o tome kako neki ljudi napuštaju velike kompanije kako bi se posvetili malom, ali svom biznisu. Ovo je jedna od tih priča. Malo neobična, ali kako stvari stoje, sa 'hepi endom'. Ona je jedna od nas. Katarina Samardžić, aka Katy The Cook, koja je od PR velikih prehrambenih kompanija i direktorskih pozicija, na prvi pogled, preko noći postala TV lice Kitchen TV, koja ruši sve stereotipe o tome kako jedna kuvarica treba (čitaj mora) da izgleda. Ovo je njen život i njena priča.

Kako se sve to dogodilo?

Sve je, samo nije preko noći! (smeh) Godinama unazad mi je kuhinja tokom noći postajala antistres terapija. Radila sam u jednoj od vodećih PR agencija i klijenti su mi bili jedni od lidera iz oblasti prehrambene industrije. Inspiraciju za PR sam redovno nalazila tako što sam proizvode svojih klijenata, noću, kada svi ukućani zaspe, isprobavala stvarajući neke nove, moje recepte. Naravno, moje kolege su bile presrećne zbog toga, jer se neretko dešavalo da upravo ta hrana spremljena prethodne noći, završi po agencijskim stolovima na radost svih prisutnih. Za jednim od tih kreativnih stolova je upravo i nastala ideja i fb stranica zvana "Katy The Cook", koja se iz dana u dan razvijala i realizovala u delo i lik, a onda je moj omiljeni klijent umešao svoje prste i spojio me sa Nenadom Gladićem (Lepi Brka), koji mi je ubrzo pružio šansu da budem deo projekta zvani "Kitchen TV". I beskrajno im hvala.

Kakva je bila reakcija bliskih ljudi kada si saopštila da ti želiš da budeš samo Katy The Cook?

Pa svakako nije bilo lako to odlučiti, a kamo li naglas reći. Ja sam se jako dugo lomila, u jednom trenutku sam se nalazila i na čelu tima za marketing ozbiljne kompanije, a ujedno sam i snimala emisije i nije postojala šansa da odustanem, iako je takav radni dan znao da traje i po 15 sati. Sa takvim tempom, trpeo je najviše moj sin, koji lagano ulazi u pubertet i verenik koji mi je bezrezervna podrška, a ja sam bivala sve rastrzanija. Međutim, tada već bivši klijenti, kada sam definitivno odlučila da ja želim da se bavim samo kuvanjem, prvi su pritrčali i pružili ruku podrške, kao i kolege. Uvek, u svakom okruženju ćete naići na ljude koji će vam u najmanju ruku reći da ste ludi, da ste bili na korak do najvećeg životnog uspeha, ali šta je zapravo životni uspeh? Meni je malo sreće, zdravlje mojih najmilijih i nešto para za životarenje. Nisam megaloman, jer mislim da me karijera posle lošeg dana, ne može uveče zagrliti i reći da će sve biti ok. Smatram da posao postoji da bismo živeli i voleli svoj život, a ne da bismo živeli, kako bismo radili.

Kako izgleda sada jedan snimajući dan Katy The Cook i koji su ti planovi za dalje?

Ujutru ustanem, bacim pet sinu i ukoliko su mi recepti prošli njegov strašni sud, dobri su. (smeh) Snimanje kulinarske emisije zna da potraje, možete sto puta da spremite neko jelo, a da vam jednostavno nije dan i neće ispasti kako treba ili se u mom slučaju reditelju ne dopadne, što znači - sve iz početka! Ja imam sreće, pa pored Brke, koji mi je jedan od najbližih saradnika, imam i strogog reditelja Nikolić Ivana, zbog koga su sve moje emisije perfektne. Ne postoji  "ja to ne mogu". On je taj koji me izbaci iz "zone komfora", ukoliko se olenjim sa receptima i konstantno smo na relaciji "rat i mir", što je dobro, jer nemam prostora za opuštanje. Naravno, desi se i da sve teče idealno, pa završimo ranije i onda odemo na piće svi zajedno.

Uveliko se radi na krčkanju proizvoda Katy The Cook koji će se do kraja meseca naći na online shopu za početak. Biće svega i svačega, od domaćeg ajvara, preko džemića, slatka, turšije, do daski za seckanje, šolji i drugih korisnih kuhinjskih potrebština. Volela bih, i radiću na tome da se sledeće godine nađem na Sajmu knjiga sa svojim prvim kuvarom, a nakon toga i da imam svoje mesto u gradu, gde ćemo svi zajedno mljackati sve to iz kuvara. Dakle, trogodišnja strategija je spremna, a onda sam i ja spremna za možda još dvoje, troje dece, koja će odrastati u restoranu svoje mame!

Keti je odlučila da podeli sa nama jedan od svojih omiljenih specijaliteta.

Mamurno jutro

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari