Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ishrana i fitnes

05. 06. 2017. 11:54   >>  08:14

Radite ovo pred spavanje i smršaćete

Iako zvuči neverovatno, istinito je i naučno dokazano da možete da izgubite kilograme i to samo ako promenite svoje aktivnosti pre odlaska na spavanje. Istraživanja pokazuju da kvalitetan san može da pomogne pri mršavljenju, ali da povoljno utiče na zdravlje i ono što radite pre spavanja. Evo koje to navike možete da uvrstite u svoj večernji ritual kako biste bili korak bliže idealnom telu.

Obezbedite sebi makar pola sata za apsolutno opuštanje pre odlaska u krevet.

Joga pre spavanja je odličan način da se telo skroz opusti pre spavanja. Duboko disanje i joga pokreti opuštaju nervni sistem, pa ćete brže zaspati.

Izbegavajte piće pre spavanja, jer loše utiče na kvalitet sna. Telo mora da rastvara šećer iz alkohola dok spavate, pa ne može da se odmori.

Pratite nas i na Viberu!

Konzumiranje mlečnih proizvoda pomaže da izbegnete osećaj gladi u toku noći, a to znači da su male šanse da ćete se probuditi da nešto “gricnete”. Pomažu i pri izgradnji mišićnih tkiva tokom sna, tako da je odlično popiti čašu mleka ili jogurta pre nego što utonete u san.

Spavanje u sobi sa nižom temperaturom ubrzava metabolizam, što pomaže sagorevanje kalorija.

I za kraj, obavezno pre odlaska na spavanje ugasite sva svetla. Istraživanja su pokazala da žene koje spavaju u najzamračenijim prostorijama imaju veće šanse da izbegnu gojaznost od žena koje spavajuu osvetljenijim prostorijama.

Izvor: lepotaizdravlje

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari