Prva Srpska Televizija :: Astro http://www.prva.rs/zivot/astro/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Astro http://www.prva.rs/zivot/astro/rss.html Ubice srećne veze: Ovan guši ljubav nemirom, Rakovi bez sluha za partnerova osećanja http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/127835/ubice-srecne-veze-ovan-gusi-ljubav-nemirom-rakovi-bez-sluha-za-partnerova-osecanja.html U pitanjima ljubavi nikad nismo dovoljno mudri i promišljeni, a nekim svojim stavovima je svako od nas u stanju da uplaši i otera onu pravu osobu, sa kojom želi da bude. Evo kako to horoskop objašnjava.

OVAN

Plašiš pravu osobu svojim strahom od posvećenosti i nemirom. Ti nemaš nikakav problem da se zaljubiš – uzbuđenje i oduševljenje te maksimalno angažuju. Voliš da budeš van kontrole i iskusiš nove stvari. Ali kad dođe do toga da treba da se smiriš, kad stvari postanu uobičajene i udobne, postaješ nemirna i nervozna. Voliš da juriš za iskustvom i uzbuđenjem i kad sretneš onog sa kim je moguća veza na duže staze, ne umeš da staneš.

BIK

Ne ostavljaš mesta za greške i opraštanje. Voliš vatreno i duboko i to je jedna od tvojih najboljih osobina. Na mnogo načina, ti si idealna partnerka – nežna, posvećena, nesebična i topla. Ali zato umeš da budeš hladna i odbojna ako partner ne uradi sve onako savršeno kako ti očekuješ i teško opraštaš čak i kad se on izvinjava i iskreno kaje zbog svoje greške.

BLIZANCI

Plašiš partnera preteranim kolebanjem i nesigurnošću u pogledu toga šta stvarno želiš – ne samo u vezi, nego uopšte, u životu. Zbog toga često prebacuješ odgovornost na partnera i očekuješ da on odluči umesto tebe. Očekuješ da on otkrije šta je ono što je tebi potrebno. Radije nego da shvatiš partnera kao podršku, ti postaješ zavisna od njega i tako se oslobađaš odgovornosti – i zadržavaš prava da budeš nezadovoljna njegovim odlukama.

RAK

Pokušavaš da nametneš partneru kako treba da se oseća. Tvoj jak osećaj i intuicija, dar su u mnogim situacijama, ali u ljubavnoj vezi mogu da budu veliki izazov. Prečesto svoja osećanja projektuješ na partnera, ili mu čak jasno govoriš kako treba da se oseća, po tvom mišljenju, umesto da slušaš i pitaš ga kako se oseća. Zaboravljaš da je on osoba različita i nezavisna od tebe, sa svojim sopstvenim doživljajima i osećanjima.

LAV

Plašiš partnera pokušavajući da kontrolišeš stvari koje ne mogu da se kontrolišu. Navikla si da misliš da su stvari u tvojim rukama i da uvek možeš da stvoriš nešto sjajno, takoreći ni iz čega. Ali još ne shvatš kako to ne funkcioniše u ljubavi i zašto emotivna veza nije nešto što možeš da kontrolišeš na uobičajeni način – taktikama i manipulacijom. Ti se mnogo trudiš u vezi, ali prepadaš svog partnera naporom da svaki aspekt veze objasniš i postaviš na svoje mesto – ne puštaš ga da diše.

DEVICA

Prvo preplašiš sebe, a onda svojim strahovima i sumnjama udaljavaš od sebe partnera. Čim počneš da se osećaš srećno u vezi – uplašiš se. Nešto sigurno nije u redu, čim je toliko dobro i to ne može da potraje. Tvoj mozak kreće u temeljno istraživanje i pronalazi milion razloga zašto će ti veza propasti. Koliko god tvoj partner bio pun razumevanja i podrške imaće mnogo problema da izađe na kraj sa tvojom preteranom zabrinošću koja vodi u totalnu negativnost. On ne može da te ubedi da vam je dobro i da ste srećni, ako ti nisi u stanju da to prihvatiš.

VAGA

Plašiš partnera tako što ga navodiš da misli da mora da se takmiči sa svima oko sebe. Ti si veoma popularna, imaš mnogo prijatelja i obožavaoca, u tome nema ničeg lošeg, to je deo onoga što jesi. Ali tvoj partner može da se oseti nesigurno i ugroženo, kad se suoči sa brojem ljudi kojima poklanjaš pažnju, prema kojima se ponašaš prisno i iskazuješ topla osećanja. Kao da mora da se stalno bori za svoje mesto u tvom svetu. A možda i mora.

ŠKORPIJA

Ti plašiš svog partnera svojom sposobnošću da sabotiraš svoju sreću. Treba ti dosta da poveruješ da zaslužuješ da budeš srećna sa nekim i umesto da dozvoliš sebi da uživaš, da se predaš emocijama i živiš u trenutku i budeš srećna (jer to je jedini način da se doživi sreća) – ti završavaš u paklu ljubomore i posesivnosti, sumnje i nepoverenja i stalne brige o tome da li će veza potrajati.

STRELAC

Uspevaš da uplašiš i oteraš partnera tako što si potpuno pasivna u vezi. Optimizam i bezbrižnost su tvoje najbolje osobine, ali kada je emotivni odnos u pitanju, ali kad je u pitanju emotivni odnos, nekako ne kapiraš kako te svoje osobine da uneseš u vezu. Uspevaš da se „odsečeš“ od emocija, toliko da samo razmišljaš o tome kako će se veza završiti. Zbog toga se partner oseća kao da je sam u toj vezi i odlazi pre nego što uspeš da shvatiš čime si ga oterala.

JARAC

Prepadaš partnera pretpostavljajući da će se dogoditi sve najgore. Ti si praktična i realna i želiš da budeš spremna na sve ishode i uopšte ne primećuješ kako unosiš u vezu pesimističku atmosferu, koja ubija radost i opuštenost. Tvoje najbolje osobine, usredsređenost na cilj, organizovanost i perfekcija u vezi mogu da budu ekstremno toksični i navedu partnera da se pita čemu sve to.

VODOLIJA

Ti pokušavaš da zaštitiš sebe, umesto da daš sve od sebe. Ti si veoma velikodušna i nesebična osoba, kad je u pitanju sve drugo i svi drugi osim tvog partnera. U prisnom odnosu, bežiš od prisnosti i nastojiš da se sačuvaš od svih gluposti, patetike i sentimentalnosti, umesto da se otvoriš i prepustiš. Time povređuješ i sebe i partnera i završavaš u nerazumevanju, optužena za sebičnost i zatvorenost.

RIBE

Pretpostavljaš da će stvari nekako proraditi same od sebe i srediti se vremenom, umesto da razgovaraš o problemima. Partner ima utisak da nisi prisutna i da ti nije stalo, da si stalno u svom svetu u koji on nema pristup i uopšte, ima doživljaj da ti smeta i remeti te, da je suvišan i da si sama sebi dovoljna. On nema pristup u bogatstvo tvog unutrašnjeg života, ako mu to ne omogućiš. A to se neće desiti samo od sebe.

Izvor: Wannabe magazine

]]>
Thu, 21 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/127835/ubice-srecne-veze-ovan-gusi-ljubav-nemirom-rakovi-bez-sluha-za-partnerova-osecanja.html
Gospođe sebičnjakovićke: Žene rođene u ovim znacima horoskopa su pravi, pravcati tirani http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136527/gospodje-sebicnjakovicke-zene-rodjene-u-ovim-znacima-horoskopa-su-pravi-pravcati-tirani.html Ako želite ljubav za ceo život, to će sa njima biti najteže, skoro nemoguće.

Žene ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavnu vezu. One prosto imaju takav karakter zbog kojeg teško opstaju u zajednici. Ako želite ljubav za ceo život, to će sa njima biti najteže, skoro nemoguće!

Ovan
Žene u ovom znaku moraju da kontrolišu i nagledaju svaki aspekt veze. Ne radi se o tome da vas ne poštuju kao osobu. Takve su prirodno. Moraju sve da isplaniraju unapred i žele da i svaki detalj u vezi bude na svom mestu. Zbog svog samopouzdanja, interesantne su u početku, ali to samopouzdanje se vremenom pretvara u nadmoćnu prirodu s kojom ćete se teško nositi. One neće dobro reagovati na nekog ko ih ugrožava, na nekog čija je ličnost intenzivna i moćna poput njihove. Najvažnije je da imate na umu da one ne žele da im veza bude borba za nadmoć.

Devica
Postoji jedna stvar koja ljudima nije privlačna kod Devica – to je njihova opsesivno kritička i osuđujuća priroda. Zbog svoje perfekcionističke filozofije, Device imaju nerazumno visoke standarde. Ona će od vas očekivati da budete više od onoga što jeste, i neće joj biti žao što se loše osećate jer ste izneverili njena očekivanja. Ona smatra da ima prava da postavlja visoke standarde, i ako zaista želite da budete sa njom, morate dati sve od sebe da ih ispunite.

Škorpija
Od svih horoskopskih znakova, žene u znaku Škorpije su jedne od najzanimljivijih i najunikatnijih. One poseduju mnogo kvaliteta. Pametne su, perceptivne, organizovane i odgovorne. Ono što im nedostaje jeste posvećenost. One rade stvari na određen način i mrze kada moraju da se prilagođavaju tuđim željama. Potrebno je mnogo truda i posvećenosti kako bi ovakva žena posvetila sebe vezi sa vama. Većina muškaraca ostane razočarana.

Izvor: fokuzz.com

]]>
Wed, 20 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136527/gospodje-sebicnjakovicke-zene-rodjene-u-ovim-znacima-horoskopa-su-pravi-pravcati-tirani.html
Kako da vas zavoli baš njegov horoskopski znak! http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/91873/kako-da-vas-zavoli-bas-njegov-horoskopski-znak.html Šta kaže astro vodič?

Ovan
Voljenu osobu Ovnovi idealizuju očekujući od nje zaista nemoguće stvari, tvrdoglavo odbijajući da primete prljave cipele dok zaista ne postanu tako blatnjave da ih više ne mogu niti smeju ignorisati. U stanju su da kritikuju, zajedljivo primećuju vaše promašaje ili podsmevaju se vašim slabostima, ali kada su s vama, beskrajno su nežni, odani i samo vaši.

Budući da su uvek u društvu, budite spremni da što zbog njihovog izgleda, ali i neobičnog šarma, plene ljude od sedam do 77 godina. Moraćete im slepo verovati gde god da krenu i ma šta da rade. Međutim, nećete imati razloga za brigu. Kada jednom postanu vaši, biće vam potpuno odani.

Bik
Bikova glavna karakteristika je tvrdoglavost. Ta osobina im često dođe glave, ali sebe ne menjaju. To je jače od njih. Ipak, kako im je životna filozofija s dosta jasnog i praktičnog smisla, ipak ne dopuštaju sebi neke neostvarive snove ili ciljeve.

Jako su ponosni na epitet najvećih ljubavnika Zodijaka. Bez ljubavi neće, ne žele, teško žive i jako pate, moraju voleti, maziti se i dodirivati s nekim pa makar se radilo i o pogrešnoj osobi. Iako ih jako privlače sentimentalne veze, nikada ne preuzimaju inicijativu. Vole da privlače ljude, ali neće jurišati na vas pre nego što dobro promisle šta će napraviti s vama. A kada odluče da ne mogu više bez vas, da vas vole, onda oni to misle do kraja, a kraj je jako daleko. Ako im poremetite obrazac planiranja, budite sigurni da ćete imati razjarenu ženu/muškarca kojem neće trebati crvena marama da vas nabode na svoje rogove. Posle će vam mirno reći da ste sami za sve krivi!

Blizanci
Ako ste zaljubljeni u pripadnika ovog znaka, budite spremni na senzacionalne događaje. Danas će zajedno s vama i vašim planovima poleteti na Meseca, sutra će već otkazati sastanak bez nekog opravdanog razloga, treći dan će vas grubo ismejati pred svima, a četvrti dan će dojahati na belom konju da vas svečano i s ljubavlju zaprose. U čudu posmatrate sve te njihove promene ne verujući im i strahujući od neizvesnog života s njima. Ako ste staloženi i želite smiren i pribran život, zaobiđite ovaj znak iako on može krasiti najuzbudljiviju ženu, najzanimljivijeg i najinteligentnijeg muškarca/ženu.

Ako ih volite, ne pokušavajte ih posedovati, jer uopšte ne znate koji deo su namenili vama. Samo inteligentna osoba može opstati s njima i to osoba koja će svojim govorom i postupcima neprekidno buditi njihovu maštu i izazivati divljenje. Oni vas se neće bojati (kao ostali znakovi Zodijaka), čak će se rado biti s vama. Krstarite, letite padobranom, pevajte, kuvajte, vodite ljubav; sve u jednom dahu, hmmm, kako će vas Blizanci voleti i podržavati u svemu tome. Voleći ih, pristajete da s njima delite neizvesnu budućnost, a pritom se ne smete osvrtati na ono što je bilo juče i danas. Ipak, toplo vam savetujem da srčano radite na njihovoj istrajnosti i trudite se kako bi održali reč koju su vama i mnogima pre vas dali. Velik je to zadatak, dobro razmislite!

Rak
Mnoge njihove karakteristike lako impresioniraju, ali velik deo njih jako obeshrabruje. Oprezni su i pesimistični, ali bez sumnje, Rakovi su veliki sanjari. Ako vam se ovo ne sviđa, bežite odmah s mesta upoznavanja jer brzo ćete sebi postaviti pitanje šta to radite s njima.

Razvijajte u sebi toleranciju i sposobnost opraštanja. Pokušajte da ih shvatite. Uvek kada vas grubo uvrede, sebi kažite kako tako nisu mislili, već je tako ispalo. Najgori su u onim trenucima kada gube nešto što pripada samo njima i na šta oni polažu puno pravo. A to ste vi - njihov ljubavni partner. Ego im tada postaje sumoran i nesiguran, budeći strah od gubitka osobe koju vole. Čim vidite takvo raspoloženje, sedite im u krilo, pružite ruke u zagrljaj i toplo iz duše prozborite na hiljade i hiljade puta kako ih volite.

Pristali ste na sve ovo, svesni ste da ste u ljubavi s osobom promenjivog raspoloženja i zajedno ćete s njima ploviti (ne)srećno Mesečevim menama. Trebaće vam puno sreće i ljubavi na tom putu.

Lav
Tip osobe koja se stalno okreće Suncu samo naizgled deluje milo i slatko. Ne mogu živeti bez laskanja, ali nemojte misliti da su zaboravili na vašu ženstvenost/muževnost koja ih je privukla. Zasigurno ste izuzetno jaka osoba jer sa slabićima oni nikada ne "petljaju". U većini situacija njihovo ponašanje je milo i spokojno, ali pozadina ovakvog ponašanja nije njihova prava priroda, već procena da takvo ponašanje dobro prolazi kod ljudi.

Ne pokušavajte im oduzeti ulogu zvezda u vašoj ljubavnoj priči jer ćete tek onda u praksi saznati njihovu pravu snagu. Oni ne mogu živeti bez scene i svetla reflektora i nužno im je divljenje. Nemojte biti ljubomorni na njihovu sklonost da budu u centru pažnje u prostoriji punoj zadivljenih pogleda. Glave će se uvek okretati gde god oni prođu. Često će koketirati, ali to im je način kojim će prikrivati čudan strah da nisu poželjni. Stalno sebi moraju dokazivati da su "in". Previše su ponosni i dostojanstveni da bi gubili vreme na besmislice, zato shvatite njihove potrebe na vreme i ponašajte se u skladu s njima.

Devica
Stidljivi su, ali to ne znači da ne poznaju sve moguće trikove i ne poseduju sva oružja, uključujući odlučnost da traže sreću bez obzira na neugodnosti koje pritom mogu susresti. Kada jednom za svagda Devica shvati da njen brak nije savršen i ako već negde nađe pravu ljubav, neće se dvoumiti između raskida i ostajanja. Ona hladno i precizno prekida sve svoje veze, ali nakon dužeg razmišljanja. Koliko god mrzi da prekine porodični krug, još više mrzi dvoličnost.

Device su u stanju da naprave puno zbrke na emotivnom ili bilo kom drugom planu! U stanju su ostaviti partnere zbog prave, istinske ljubavi, da rode dete pre stupanja u brak, postanu ljubavnica/ljubavnik i sa svim tim neugodnostima koračaju svetom visoko podignute glave jer su izgrađene od najfinijeg i najtvrđeg čelika. Hrabri ljudi. U ovom znaku najveći je broj usamljenika koji organizuju život tako da okolina ni ne primećuje da im u životu nešto nedostaje. Ali ipak duboko unutar sebe čeznu za ljubavlju i intimnostima.

Vaga

Od šarma jedne Vage se teško beži. Ako pokušate, one će vas svojim racionalnim, logičnim argumentima privoleti i dokazati vam da grešite. Pored tih svih fascinantnih moći rezonovanja koje primenjuje na vas, one će postati toliko slatke i blage da ćete zaboraviti sve frustrirajuće nesuglasice njihove prirode. Potom će vam se osmehnuti i vi ćete im svoje srce predati na dlanu. Vaša bitka je izgubljena, njihovi snovi postaju vaši snovi i ništa vam neće biti teško učiniti kako biste ih usrećili. Problemi u vezama uvek nastaju zbog njihovog nedovoljnog shvatanja partnerovih potreba.

Često mešaju prijateljstvo i ljubav. Međutim, ne pate često zbog slomljenog srca iako imaju dosta ljubavnih afera. Oni gotovo uvredljivo brzo zaboravljaju. Pretrpeće neke rane jer Vage ne dopuštaju da ih sentimentalne veze zarobe.

One nikada nisu zainteresovane za vaše tajne. Ne znaju i ne žele da znaju kako vaše mentalna organizacija funkcioniše. Možete provesti besane noći pored njih, a da se on nijednom ne zapitaju zbog čega imate besanu noć i šta je razlog vaše nesreće. Oni su previše zaokupirani svojim razmišljanjima i svojim životom da bi još imao i vas na vratu.

Škorpija
Njima je život namenio nekoliko različitih puteva koje mogu odabrati. Mogu se igrati noćnog osvetnika koji nije previše mudar i trošiti svoje vreme i sposobnosti na razne pakosti ili mogu biti izuzetno samilosni, nežni te intelektom i mudrošću dopustiti drugima da s njima dožive zajednicu između ljubavi i smrti. Proverite u koji tip spada vaša Škorpija.

Ako spada u osetljive osobe, ne tražite Škorpijino mišljenje, tresnuće vam istinu u lice. On ne deli komplimente da bi zadobio naklonost ili stekao saveznike. Laskanje mu je ispod časti. Zato ako vam kaže nešto lepo, poštujte to.

Strelac
Strelčevi uvek govore upravo ono što njihovi partneri mrze iz dna duše. Ali ponekad znaju tako prelepo zacvrkutati i u tim trenucima zaboravljaju na sve ružno ili neprijatno. Verovatno se partneri Strelčeva s nelagodom znaju setiti onog trenutka kada su ošamućeni ljubavlju bili spremni da plaču, mole, preklinju da budu njihovi do kraja života, ali bili su na brzinu zaustavljeni njihovom surovom i glupom primedbom u stilu: "Mrzim ljude koji izgledaju izgubljeno i zaljubljeno!"

Nakon šoka koji se pritom pojavio na vašem licu, oni toplo kažu da ste vi zapravo najbolji mogući muškarac/žena na svetu i da im se vaša izbuljena i zaljubljena faca baš dopada. Nastavili ste sedeti i zapravo ostali do kraja života s njima, zar ne?

Prijateljski su raspoloženi, iskreni ljudi, lako se privijaju na vaše srce svojim posebnim, fascinantnim, ali ništa manje čudnim šarmom. Prokleto su iskreni, čak će vam to često puta ići na živce i tada ćete tiho zaželeti da vam slažu, da vam kažu bilo što, samo da vas ne boli. Nisu uvek mudri, često puta razmišljaju i srcem i umom, a i ludo su hrabri. Nespretno će ustajati, ponovno padati, ali opet nanovo pokušavati. Zanimljivi su, u svakom slučaju.

Jarac
Specijalnost ovih ljudi jeste da pripadaju biljkama koje kasno cvetaju. U mlađim danima deluju dosadno, ostarelo i veoma konzervativno, dok u starijim godinama počinju da se otvaraju i da suncu pokazuju prelep cvet koji je izrastao u tišinama njihove unutrašnjosti. Oko tog cveta i dalje postoje bodlje koje pažljivo otklonite i potom uživajte u njemu. Ljubavna veza s ovim tipovima ljudi, ukoliko završi brakom, jeste kao uživanje u desertu koji dolazi uvek na kraju.

Smatraju se vernima i zavetuju se na porodičnom oltaru. Puni su poštovanja prema porodičnim vezama i odnosima, a to ujedno znači da vode brigu i o porodici koju su stvorili brakom i o vlastitoj kojoj su odani od djetinjstva.

Nemojte misliti da ste ih vi birali, zapravo sa sigurnošću mogu tvrditi da su oni izabrali vas i to s istančanim osećajem za pedigre i savršenstvo. Izabrali su vas zato što su ocenili da ćete biti dobar partner s jakim osećajem za dužnost. Kao njihov partner moraćete se elegantno oblačiti kako biste impresionirali njihove poslovne kolege, a poželjno je da budete pametniji, lepši, s boljim manirima od njihovih partnera. Odgovorili ste i zadovoljili njihove visoke standarde - možete biti sigurni da ćete živeti u veoma lepom i dugovečnom braku koji će često puta biti dosadan, ali nećete oskudevati ni u čemu.

Vodolija
Kada su zaljubljeni, krasi ih vernost stabilnih znakova, ali i ravnodušnost i nedostatak emocija vazdušnih elemenata. Moguće je uspostaviti uspešnu vezu s njima ako ih pustite da slobodno slede bezbroj svojih zanimacija i druženja s prijateljima. Oni pripadaju svima, ali ipak nikome. Ljubav može biti nežna i nadahnuta, ali na tom planu će uvek biti nejasnoća. Nisu zainteresovani za partnerovu štednu knjižicu.

Međutim važno je napomenuti da su česti razvodi kod Vodolije. Najbrži način da se razvedete s Vodolijom jeste pokazivanje ljubomore, posesivnosti ili predrasuda te da budete kritični, uštogljeni ili krajnje konzervativni.

Vodolije su često podložne iznenadnim nastupima inspiracije, a intuicija im je izvanredna. Oni gledaju daleko ispred sebe ili svih nas. Ovi ljudi žive u budućnosti koju možete posetiti samo s njima. I za kraj - Vodolije su mistične. Izvolite ako to volite!

Ribe
Obično su tvrdoglavi i histerični, zato bolje da su uz njih partneri koji će ih zaštititi, iskreno voleti i pritom podnositi sve njihove živčane krize i hirove. Većina njih je intuitivna, s visoko isturenom antenom za predviđanje budućnosti. Da bi ih neko zavoleo, treba ih pre toga dobro upoznati, poštovati njihove snove i stvaralačku slobodu, jer oni su ljudi za velika postignuća!

Treba im jako puno stimulacije, odmah s jutrom morate započeti sanjati s njima, nastaviti sa šalama i zanimljivim vicevima, veče dočekati u miru. Nakon niza promenjenih raspoloženja koja su vas kao partnera izmorila vi možete odahnuti i reći eto, i ovaj dan ste priveli uspešno kraju. Kad legnete u krevet s njima, zaključićete da je energija partnera sjajna, ali hirovita, a oni ipak izuzetni. Umorni lako ćete zaspati, jer vas sutra čeka brdo poslova koje morate obaviti umesto njih, jer oni su jednostavno neuhvatljivi i neorganizovani.

Izvor: Tportal.hr

]]>
Tue, 19 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/91873/kako-da-vas-zavoli-bas-njegov-horoskopski-znak.html
Tokom nove astro nedelje Device idu i prave proslave, a Vage slave jer ih očekuje povišica... http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136550/tokom-nove-astro-nedelje-device-idu-i-prave-proslave-a-vage-slave-jer-ih-ocekuje-povisica.html Jelena Đokić, astrološkinja koja redovno gostuje u „150 minuta“, dala je prognozu za srpsku fudbalsku reprezentaciju, i navela kojoj su zemlji na Mundijalu zvezde najviše naklonjene. Takođe se osvrnula i na svaki znak posebno, nezavisno od svetskog fudbalskog prvenstva.

Od četvrtka počinje period proslava rođendana Rakovima i oni će moći, kako je rekla Jelena Đokić, da se prepuste uživanju, ali i proširenju porodice. Vage mogu da razgovaraju o statusu na poslu i o povećanju zarade. Slobodno pregovorajte, savetovala je pripadnike ovog znaka astrološkinja Đokić.

Šta se dešava sa ostalim znacima, pogledajte u prilogu koji sledi.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136550/tokom-nove-astro-nedelje-device-idu-i-prave-proslave-a-vage-slave-jer-ih-ocekuje-povisica.html
Dok Rakovi ove nedelje upoznaju ljubav preko Interneta, Lavovima se savetuje da u vezi malo smanje doživljaj http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136470/dok-rakovi-ove-nedelje-upoznaju-ljubav-preko-interneta-lavovima-se-savetuje-da-u-vezi-malo-smanje-dozivljaj-.html Šta vam zvezde prognoziraju u predstojećoj nedelji, od 18. do 22. juna?

OVAN

Hrana

Ma ko će još razmišljati o hrani, kada je ova sedmica puna provoda, druženja, zabavnih momenata? No, pošto ne možete živeti od vazduha, ipak se povremeno „primaknite“ ka stolu. Pažnju će vam privlačiti i apetit otvarati ukusno dekorisana jela, naročito ako ste u društvu!

Ljubav

Venera je u vašem polju ljubavi, pa svakako možete da očekujete sedmicu punu uživanja, društvenosti, dobrog provoda....Neki Ovnovi će se baš u ovoj sedmici zaputiti ka letovalištu, ka odmoru, a sigurno je da ih tamo baš čeka neko ko će u njima probuditi potrebu za flertovanjem, zavođenjem, pa i strast. Letnje avanture su divne....čak i ako ne ostanu na neko duže vreme prisutne u našim životima....U svakom slučaju – očekujte sedmicu ispunjenu pozitivnim dešavanjima i odličnim raspoloženjem! Oni koji su u emotivnim vezama i brakovima i dalje su u periodu nestabilnosti, ponekad čak i neprijatnih iznenađenja sa partnerom. Biće teško održati ravnotežu i balans....ipak – pokušajte!

Posao

Odnos sa autoritetima je pomalo nestabilan i treba i ove nedelje voditi računa o rečima, postupcima. Iako će vam živci biti prilično tanušni, negde biste trebali da imate na pameti ono što vam je najpreče – a to je sigurnost koju vam pruža postojeći posao. Kod nekih od vas biće jako naglašena potreba da presečete i da se oslobodite teških osoba, zahtevnosti i konstantnih prepreka koje vam nameće vaše radno mesto. Mogu samo da vam dam savet da razmislite pre konačne odluke.

Novac

Vi i novac niste prijatelji ove sedmice. U prevodu – svaki priliv vam se samo na kratko zadržava u džepu. Naglašena je rastrošnost a treba voditi računa i o rizičnim ulaganjima.

Zdravlje

Opet je nekako na prvom mestu sve ono što se vezuje za stomačni deo, kao i za varenje. Nervozu i stres smanjujte kretanjem i češćim boravkom u prirodi.

 

BIK

Hrana

Ove sedmice – ljubav prema dobrom zalogaju! Ali isto tako – i želja i potreba da svojim ukućanima ugodite, da im spremate najkompleksnija i najzahtevnija jela, da sa ljubavlju svaki zalogaj dekorišete – da pravite predstavu i za oči i za nepce!

 

Ljubav

Venera u polju doma mazi i čuva vaše porodične relacije, ali i duže emotivne veze, tera vas da više vremena provodite sa partnerom u „kućnim uslovima“....E sad, to ne bi bilo ni toliko loše, je l' da....da nije jelte te opozicije sa Marsom koji vlada vašim partnerstvima, pa se vi i vaše voljeno biće svaki čas gložite oko koječega....U prevodu – možda je bolje da sa partnerom odete negde u provod, da ipak probate da provedete više vremena u nekim zabavnim aktivnostima....da biste malo ovu energiju opozicije primirili....Ukoliko ste solo, nešto ste u ovom periodu povučeniji....kao da ste se primirili, stišali. Vidi se da postoji jaka simpatija prema nekom, ali ni vi ni druga osoba ne povlačite nikakav konkretan potez.

Posao

Dobre ideje, one oko kojih se vredi potruditi i realizovati ih! Dodato će se aktivirati vaša potreba da nešto promenite, pa ćete još više biti u kontaktu sa ljudima sa kojima se razumete i koji vam eventualno mogu pomoći vezano za posao. Ulazak Sunca u znak Raka, vaše polje komunikacije i putovanja, neke od vas će „poterati“ i na poslovni put ove sedmice.....U svakom slučaju, na dnevnom redu su dogovori. Neće njih baš biti lako ostvariti, jer prepreke postoje, ali one su tu da biste ih savladali, zar ne?

Novac

Na kratko ćete „prodisati“ po pitanju novca, ali će se jako brzo pojaviti troškovi na koje nikako niste računali...U prevodu – biće para, ali će vam samo proći kroz ruke....

Zdravlje

Slatko je naklopati se, al treba mere imati! Pogotovo ako stomak pokazuje tendenciju da odbija saradnju i muči se da svari ono čime ga „natovarite“.

BLIZANCI

Hrana

Tranzit vašeg vladara Merkura kroz znak Raka doneće uživanje u porodičnim okupljanjima, odlasku na ručak kod mame ili bake, ali će probuditi i vašu potrebu za nekim starim jelima….onima koja imaju mirise i ukuse detinjstva…

Ljubav

Nešto što kreće kao prolazno poznanstvo, možda i neobavezna avantura…pokazuje tendenciju da vas « poklopi » emocijama i da se vrlo brzo istinski zagrejete. Ukoliko započinjete neki odnos tokom ove sedmice, više je nego izvesno da će on biti pod velom tajnovitosti, skrivanja….Ako pak tajno simpatišete neku osobu, postoji velika verovatnoća da vaša zainteresovanost izađe na svetlost dana. Ukoliko ne spadate ni u jednu od ovih kategorija, onda mogu samo da vam preporučim da što češće budete u pokretu, jer imate odlične predispozicije za upoznavanje novih osoba. Oni koji su u vezama ili braku imaju stabilan odnos ove sedmice. Moguće su samo manje « frke » oko novca….

Posao

Iz svakog problema, nejasnoće ili rasprave možete lako da isplivate tokom ovog perioda. Uspećete da povučete pravi potez ili kažete prave reči. Jedino odnos sa kolegama pokazuje značajniju nestabilnost, pa ne biste trebali da se uplićete u dokazivanja I isterivanje pravde. Takođe, saradnja sa inostranstvom može trpeti povremeno zastoje, a mogli biste imati I problema sa bilo kakvom dokumentacijom koja se vezuje za ovaj tip partnerstava. Proveravajte povremeno sebe, moguće su greške.

Novac

Po pitanju finansija i dalje ste u nestabilnoj poziciji. Ne zadužujte se dodatno, ne pozajmljujte i ne uzimajte kredite – ova nedelja nije pogodna za takve stvari.

Zdravlje

Nestabilno i promenljivo vreme neće vam odgovarati, a posebno bi stariji Blizanci mogli osetiti zdravstvene tegobe zbog toga.

RAK

Hrana

Potreba za uživanjem u hrani, period kada je svaki zalogaj sladak, i kada se posebno uživa baš u slatkišima. Malo vam varenje može praviti problem, pa nemojte preterivati ni u čemu. Više biljnih vlakana poboljšaće vam probavu.

Ljubav

Ljubav preko posla, ljubav preko društvenih mreža, ljubav preko prijatelja (ili sa prijateljem) – to je ono što čeka slobodne Rakove tokom ovog perioda. Merkur u vašem znaku u dobrom je aspektu sa Jupiterom iz polja ljubavi, pa će biti lako ostvariti, pa i pojačati komunikaciju sa osobom koja vam se dopada. Ipak, za bilo šta ozbiljnije – moraćete da prihvatite da je tempo dešavanja vrlo spor. Jedino što vas brzinski može potrefiti jeste avantura i neki neobavezni kontakti. Pa vi sad, izvolite – kako vam srcu drago. Oni koji su u vezama i brakovima – komunikacija sa partnerom je ove nedelje vrlo zahtevna, pogotovo ako ste vi ili druga strana opsednuti sumnjom i ljubomorom.

Posao

Sunce tokom ove sedmice ulazi u vaš znak i zajedno sa Merkurom koji je već neko vreme tu – imaćete priliku da istaknete sebe i pokušate da izbijete u prvi plan. Ipak, ne računajte na to da će vam biti lako, jer postoje osobe sa kojima je teško dogovoriti se, i koje vam non stop nešto zameraju, traže dlaku u jajetu ili vas pritiskaju nerazumnim zahtevima. Samo polako, sve ovo ide ka pozitivnom razrešenju. Dobra je nedelja da pokrenete neke svoje planove, bez obzira na početne teškoće.

Novac

Prilike za zaradu su dobre i sigurno je da će se više novca sliti u vaše džepove. Ipak, mora se priznati da ga vi sa jakim entuzijazmom i trošite….

Zdravlje

Kod mlađih Rakova – uglavnom dobra zdravstvena situacija. Stariji će imati meteoropatske tegobe, naročito su naglašeni problemi sa pritiskom.

 

LAV

Hrana

Znatno povećanje apetita tokom perioda tranzita Venere kroz vaše polje ličnosti. Da, sa ovom Venerom ćete svakako biti šećerni i medni, ali potrudite se da ne budete u varijanti « poješću sve kolačiće…. « . Probajte malo i voće – i ono je slatko….

Ljubav

Vi umete biti skandal majstor i « drama queen » ali bilo bi baš dobro kada biste tokom ove sedmice malo smanjili doživljaj….Opozicija Venere iz vašeg znaka i Marsa iz polja ozbiljnih partnerstava može itekako da prodrma temelje vašeg odnosa, pa je potrebno obazrivo rukovati sa ovim energijama. Dakle, ako nećete da uđete u period burnih svađa, koji može završiti i prekidima, onda se potrudite da boravak Venere u polju ličnosti iskoristite na taj način što ćete svu silinu i vatru vaše ljubavi usmeriti ka partneru. On će itekako na to umeti da odgovori na pravi način. U suprotnom….sve sam vam objasnila….Ako ste slobodni, za vas se ne brinem uopšte. Oko vas se vrti jato udvarača, vi birajte šta vam je po volji….

Posao

Oni preko puta vas, bilo da su kolege, saradnici, nadređeni – isisavaju vam energiju, nerviraju vas za sve pare, bodu vas u mozak. Možete da zaričete, a i ne morate. U prvom slučaju – spremite se na obračun i ratovanje….u drugom – biće varijanta – tresla se gora, rodio se miš. U prevodu – sve će leći na svoje mesto i zaboraviće se, kao da ga nije ni bilo. Ja vam predlažem drugu varijantu, a vi kako hoćete…Nemate sada dovoljno aduta za borbu, bolje se povucite, iako vam to neće biti po volji….

Novac

Apetit vam se otvorio i po pitanju novca. Da, pare će vam dolaziti. Ali, vi ćete ih trošiti kao da je taj « bunar » nepresušan. A nije, verujte….bolje ostavite neki dinar sa strane….

 

Zdravlje

Stariji Lavovi – krvni sudovi, holesterol, šećer. Ne igrajte se sa svojim zdravljem – kontrolišite se kod lekara češće ! Mlađi – smanjite slatkiše, generalno – hranite se zdravije !

 

DEVICA

Hrana

Mesec u svojoj prvoj četvrti u vašem polju ličnosti skreće vam pažnju na promene u načinu ishrane koje će neki od vas baš u ovoj nedelji, zdušno prihvatiti. Vrlo brzo će drugačiji režim početi da se odražava i na vaš izgled, ali i na vaše raspoloženje i na to kako se zdravstveno osećate.

Ljubav

Period tranzita Venere kroz vaše polje tajni svakako će i ove nedelje, ali i na dalje donositi iskušenja zauzetim Devicama. Baš ove nedelje, slatke zamke vam idu kroz posao, društvene mreže i prijateljstva….pa vi vidite kako ćete se snalaziti i da li ćete ovo uspeti da izbegnete (ukoliko uopšte budete pokušavali). Ako ste jedan od onih, sto posto vernih tipova, onda ćete tokom ovog perioda uspeti da poboljšate komunikaciju sa voljenom osobom, i to u znatnijoj meri. Ukoliko ste slobodni, sem napomene da se ne uplićete u priče sa zauzetim osobama, imate otvorene mogućnosti za neko poznanstvo na putu ili sa osobom koju upoznajete preko nekog od rodbine, iz komšiluka….

Posao

Nerviraćete se zbog posla, verovatno najviše zbog toga što će obaveza biti preko glave, a vas su nekako svi ostavili « na cedilu ». Ovo može biti i period kada vaše kolege odlaze na godišnji odmor, ostavljajući vam gomilu nezavršenih stvari koje morate obaviti i pored redovnih obaveza. Nije onda ni čudo što ćete se iscrpljivati do nekih krajnjih granica, i to najviše mentalno. Baš iz svega navedenog, toliko će u vama početi da jača potreba da promenite nešto, da ćete se pokrenuti bukvalno sto na sat.

Novac

Obrni, okreni – šta god da uradite, koliko god da se « stisnete » ispada da vam uvek fale pare, ili da ste na samoj granici….Nije to neka velika mudrost – ili su premali prilivi….ili ste vi preveliki trošadžija…

Zdravlje

Neki stari bolovi mogu početi da boluckaju ponovo – a najviše ono što se vezuje za kičmu, stomak, zglobove.

 

 

VAGA

Hrana

Venera, vaša vladarka u tranzitu kroz znak Lava, skreće poglede na vas, pa imate želju da budete u top formi ! Doduše, teško ćete uspevati da se odreknete slatkiša, jer to je maltene pa nemoguće u ovom periodu, ali ćete u svemu ostalom itekako biti disciplinovani !

Ljubav

Venera se nalazi u vašem polju prijatelja, Mars u polju ljubavi i zabave. Njihova opozicija govori o mogućnosti da malo pomešate ljubav i prijateljstvo u ovom periodu…Takođe, sledi vam « atak » udvarača preko društvenih mreža, a prilikom izlazaka – nećete moći živi da ostanete od osoba koje će se vrzmati oko vas pokušavajući da vas osvoje…Da, znam, sve su to muke….ali slatke, zar ne ? Ludujte, provodite se, dajte malo sebi na volju – potrebno vam je da zablistate ! Što se tiče onih u vezama i brakovima, ako nećete da se svađate – onda menjajte nešto ! Otputujte zajedno, izađite – budite u pokretu, oboma vam je potrebno da « razbijete » svakodnevicu. Onda ni svađa neće biti….

Posao

Vreme je da potražite podršku drugih. Neće vam baš svi izaći u susret, ali će biti dovoljno onih na koje možete da se oslonite. Takođe, pravi je trenutak da se razmisli o svojoj karijeri, trenutnoj poziciji…i da se nešto uradi po pitanju poboljšanja. Vreme je i da razgovarate, pregovarate, dogovarate se. Ukoliko ste privatnik, imaćete neku manju problematiku, koju ćete uspešno rešiti, ali će sve biti začinjeno velikom dozom nervoze. Ukoliko radite za druge – bićete u kontaktu sa zahtevnim i teškim saradnicima.

Novac

Kojom god vam brzinom novac stizao, vi ćete uspevati istom, ili još većom – da ga potrošite. Nije pravi trenutak za neke rizične finansijske poteze…

Zdravlje

Obrni, okreni  - jedno te isto i ove sedmice. Kod mlađih su potrebne promene u životnim navikama, a stariji moraju da obrate pažnju na holesterol, šećer, generalno – krvne sudove.

 

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ne odustajte od zdravih navika po pitanju ishrane – energetske snage vašeg organizma podići će pileće i ćureće meso, riba, jaja, svo zeleno lisnato povrće, ali i paradajz i tikvice. Od mlečnih proizvoda – kiselo mleko ili jogurt. Takođe – više se hidrirajte.

Ljubav

Opozicija Marsa, vašeg vladara i Venere, vladarke partnerskih odnosa, kao i još uvek aktuelna kvadratura obe planete sa Uranom, može u nekim odnosima kod zauzetih Škorpija stvarno dobro prodrmati stabilnost. Iako vam drugi aspekti idu u prilog – oni Merkura i Jupitera iz vašeg znaka, budite svesni da u ovoj nedelji stvarno treba umeti stati. Ono što će rešiti svaki problem je komunikacija – pa se vodite savetom – pričajte, otvoreno, iskreno ! Ne svađajte se ! Ukoliko ste sami, Venera u polju karijere može da vam donese simpatiju, zagrejanost prema osobi sa kojom radite, ali koja više nego izvesno zauzeta. Budite svesni – sve započeto u ovom periodu nema stabilnosti, koliko god da traje !

Posao

Ako nešto ne ide kako valja po pitanju posla, ne dramite i ne gurajte na silu. Ako ne može, ne može. Pritiskom i tvrdoglavošću možete samo učiniti da se stvari dodatno pokvare i zakomplikuju. Nadređeni vas podržavaju, ali ne možda po onim pitanjima koja su vama važna. Šta da se radi – prihvatite pomoć u onom segmentu u kojem se nudi. Možete pokrenuti dogovore i komunikaciju sa stranim firmama, ali će početni koraci biti traljavi. Tu već ne trebate da pustite – ne odustajte, pokušajte ponovo !

Novac

Cini vam se da što više jurite stabilnost po pitanju finansija, ona vam sve više izmiče. Prosto – takav je period, snalazite se kako znate i umete.

Zdravlje

Pritisak, ishrana, glavobolja, nesanica, čak su moguće i kratkotrajne prehlade. Povremeno se osećate baš onako traljavo….

 

STRELAC

Hrana

Mislim da i vi sami itekako znate da morate menjati nešto po pitanju ishrane, ali nikako da se nakanite I napravite prvi, ozbiljniji korak. Potrebna vam je hrana koja vam donosi energiju, a ne prazne kalorije. Izbegavajte namirnice koje u sebi sadrže visok nivo masti i šećera.

Ljubav

Ako ste solo, Venera u Lavu radi za vas. U ovoj nedelji sve će mirisati na avanturu, na letnje romanse, na ljubav « tamo daleko », na putovanja koja se pamte zbog nekih ljudi i nekih poljubaca….Da me pitate da li će ovo što započinjete trajati, ja bih morala da izbegnem odgovor….da vam ne kvarim užitak i osećaj. U suštini, ma opustite se dragi moji i drage moje ! Svako zrno ljubavi koje se pronađe je uvek dragoceno, pa čak i ako ga ubrzo vetar odnese dalje….Ukoliko ste u vezi ili u braku – ove je nedelje jako malo dovoljno da biste funkcionisali normalno. Ali, moraćete da se potrudite. Oboje. Inače ćete opet otići u onaj vaš stari princip funkcionisanja – nigde mira i rasprave bez kraja i konca….

Posao

Da se ne lažemo – trenutno vam je na pameti samo finansijska sigurnost. A ta sigurnost je vrlo nesigurna, već neko duže vreme. Sve što radite, a što se vezuje za posao u suštini je samo vaš pokušaj da nekako konačno osetite čvrsto tlo pod nogama i da možete da se opustite. Iz razloga što je to sada maltene pa nemoguće, vrlo ste nervozni, besni i na same sebe, ali i na ceo svet. Iz tog razloga može biti problema sa ljudima sa kojima radite, I to pogotovo u drugom delu ove sedmice…

Novac

Sve je za ovaj segment već rečeno. Ima nekih malenih šansi da nabavite novac koji vam je potreban, ali ćete se ljudski nanervirati u procesu….

Zdravlje

Sem načina ishrane, a on je zaista pod moranje da se promeni i to što pre, problem vam ove nedelje mogu praviti i meteoropatske tegobe.

 

JARAC

Hrana

Previše ste se vi okrenuli nekoj « modernoj » ishrani – brzoj hrani, konzerviranim namirnicama, industrijskim mesnim prerađevinama….Kada ste poslednji put napravili PRAVI obrok, seli i na miru ga pojeli ? Ili – kada ste konzumirali sveže povrće, voće ? No, no….ne vodite računa o sebi, ni malo…

Ljubav

Ako imate nameru da rešavate probleme u partnerskim odnosima, zaista je potrebno da razgovarate sa voljenom osobom, koliko god i to bilo bolno. I ne – uopšte ne mora da znači da je vaše mišljenje jedino tačno I ispravno. Vi uopšte ne pokazujete istinsku nameru da ČUJETE šta vam partner govori i ako to bude tako i ove sedmice, propustićete priliku da rešite neka važna pitanja i nedoumice koje vas muče. U periodu ste kada je strast naglašena kod vas, ali ona može ići na dva načina – ili ćete se strasno svađati, ili strasno voleti. Vi birajte šta vam je milije. Ukoliko ste usamljeni, sami ste krivi za to. Interesenti postoje, ali vi umete tako lepo da « zatvorite vrata » da je to pravo čudo….

Posao

Problemi u komunikaciji će biti naglašeni i u segmentu posla. Ništa ne ide u onom pravcu koji biste vi želeli, naglašen je pritisak ili nerazumevanje, pa ćete se po mnogim pitanjima vrteti u krug, realizujući samo jedan deo  onoga što ste zamislili. Neko vas može tokom ove nedelje ostaviti na cedilu ili vam natovariti gomilu obaveza, zbog kojih ćete besneti u sebi, ali ih ipak rešavati, jednu po jednu. Pokušajte vi da ne presirate druge, pa možda onda ni oni neće presirati vas.

Novac

Uložili ste sve svoje snage u finansijski segment, i ne može se poreći – pomaka ima. Ipak, taj pomak nije dovoljan da biste mogli da se opustite….

Zdravlje

Način ishrane je na tapetu i nešto se mora menjati. Stariji Jarčevi bi mogli imati tegoba sa stomakom, ali i sa nekim hroničnim problemima.

 

VODOLIJA

Hrana

Izuzetno bi vam prijala riba, potpuno nebitno da li je rečna ili morska – sve zavisi od toga šta više volite. Pored ovoga, valjalo bi konzumirati namirnice sa više gvožđa – zeleno lisnato povrće, cveklu, džigericu, paradajz. Nešto ste mi ubledeli….

Ljubav

Opozicija Venere iz polja partnerstava sa Marsom iz vašeg znaka, pogotovo što su obe planete još uvek u kvadratu sa Uranom – može delovati razarajuće na vaše bitne odnose, ukoliko dozvolite da stvari odu u tom pravcu. Kompromis je neophodan, kao i to da ni vi ni partner ne doživljavate neke situacije previše lično. Ovi se aspekti mogu okrenuti i u vatrenost u spavaćoj sobi, pa izvolite – birajte ovaj način ! Ukoliko ste sami, možete se toliko zapaliti za nekog da nećete znati gde udarate. Ovo je itekako jak hemijski koktel koji će leptiriće u vašem stomaku u potpunosti usplahiriti i uzlepršati. Stabilnost, trajnost ? Šta to beše, ne razumem pitanje….Uživajte, prepustite se i ne zaboravite – ne propuštajte, kajaćete se !

Posao

Ukoliko vam je baš sada dunulo da pokrećete privatni biznis, ne mogu da poreknem – izabrali ste dobar period. No, isto tako morate biti svesni da će ovo biti skopčano sa gomilom problema i još više nerviranja. Ako je za utehu – snagu, intelekt I energiju imate, pa navalite! Generalno gledano – tokom ove sedmice će biti napetosti na relaciji – vi – svi ostali. To “svi ostali” uključuje poslovne partnere, kolege I saradnike, pa se pripremite na naporne I tenzične kontakte sa njima…

Novac

Nastavlja se period solidnih zarada I troškova koji vas svaki čas iz zasede “spopadaju”. Šta da vam kažem – naviknite se, kako znate I umete…

 

Zdravlje

Čini mi se da kod vas najpre postoji velika mentalna iscrpljenost, od koje ide sve ostalo. Jednostavno – vaš mozak je premoren….

 

RIBE

Hrana

Sve što je vezano za vašu ishranu, sada se samo I isključivo vezuje za to koliko ste stabilni psihički. A niste. Baš iz tog razloga, non stop postoji variranje I trenutno je zaista potrebno da makar probate da se unormalite po ovom pitanju….

Ljubav

Kod slobodnih Riba opet poslovni segment najviše na tapetu kada su nove emotivne prilike u pitanju. No, iako vam se Venera smestila u polje posla, u nekim je rogobatnim aspektima, pa će vam doneti ili ljubav sa zauzetom osobom, ili nešto prolazno, neobavezno. Ako niste avanturistički tip, teško je da ćete se vi “pronaći” u ovoj nedelji sa nekim. Doduše, postoji jedna osoba sa kojom biste mogli da zamislite sebe, ali ovo je ili neki bivši partner, ili neko koga poznajete već duže vreme. Moguće je da postoji i razlika u godinama….Što se tiče onih koji su u vezi ili braku – ove nedelje imate šansu da se malo stabilizujete. Doduše, ljubomora će biti prisutna i dalje u vašem odnosu, pa je kontrolišite nekako…

Posao

Venera u vašem polju poslovne svakodnevice bi, jel da, trebala da vam donese dobre kolegijalne odnose I neku lakoću na poslu….ali od toga nema ništa, ja da vam kažem. Opozicija Marsa I Venere pre će doneti da vas bodu u mozak osobe koje ne vide dalje od sopstvenog nosa I koje su non stop u fazonu “ja pa ja”. Imaćete povremeno želju da nekoj od njih odgrizete glavu, pa bi bilo poželjno da se od takvih želja ipak uzdržite. Vi budite fini I korektni, a kakvi će biti drugi – na to ne možete da utičete…

Novac

Ako ste vi zaboravili na dugove, oni nisu zaboravili na vas. Lepo će vas ove sedmice podsetiti da je vreme da ispraznite novčanik….

Zdravlje

Realno gledano – jako je mala verovatnoća da vam fizički nešto iole ozbiljnije fali. Sve se sada vrti samo oko psihe….

Autor horoskopa: Astro centar "Moj astrolog" www.mojastrolog.rs

Astrolog Violeta

]]>
Sun, 17 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136470/dok-rakovi-ove-nedelje-upoznaju-ljubav-preko-interneta-lavovima-se-savetuje-da-u-vezi-malo-smanje-dozivljaj-.html
Žene, pročitajte ovaj horoskop, detaljan je, ogoliće vas do koske! http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136439/zene-procitajte-ovaj-horoskop-detaljan-je-ogolice-vas-do-koske.html Predstavljamo vam žene iz ugla zvezda! Nećete verovati šta sve horoskopski znak može da otkrije.

Ovan
Ona ima odlučan karakter, voli sve što je čisto, jasno, precizno. Brzo i aktivno reaguje na sve što se događa. Obično pridaje veći značaj akciji, nego razmišljanju. Brige je obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju neke duboke tragove. Ne podleže lako talasima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i preduzimljiva. U stanju je da ide korak po korak da bi ostvarila životne ciljeve. Preduzima i određene rizike da ne bi zalutala u lavirintima neodlučnosti.

Njen entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodi sve teškoće. Često pokreće inicijativu i kad se nađe na raskršću dva puta, brzo se odlučuje. Prihvata izazove i rizike, neretko pokazuje odustvo stila. Ne podnosi komplikovane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponaša se nonšalantno i direktno. Dešava da svojim impulsivnim reakcijama nekog grubo povredi, iako nije imala takvu nameru.

Njen karakter ima veliki uticaj i na ponašanje u ljubavi. Ona se nikako ne može svrstati u red žena – robinja. Suviše je nezavisna da bi mogla podneti da je neko stavi u "kavez", pa makar i zlatni. Traži uzajamno poverenje, koje će obezbediti život udvoje bez scena i sumnji. Ljubomorna je i to pokazuje. Zahteva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako, ako počne da je mimoilazi i izbegava. Ako je partner prevari, osetiće da joj je ponos povređen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno neće lako preći preko toga.

U svemu želi da ima svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje njena reč. Ako naiđe na ličnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je potčini. Takva situacija joj se neće svideti, jer u dubini duše ona nije pristalica takvih veza. Za nju je idealan muskarac, onaj koji ima jak karakter. Njena odvaznost, entuzijazam, spontanost igraće veliku ulogu u njenim emotivnim vezama.

Nežnosti prema voljenom čoveku može javno da pokazuje i on će zbog toga biti ganut. Ali, tražiće isto da i on pokazuje svoja osećanja prema njoj. U ljubavi kao i u životu traži punu angažovanost. Ona daje sve ili ništa. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znake egoizma: prvo misli na sebe, pa tek onda na druge. Ne voli laži i obmane.

Bik
Ona stoji čvrsto na zemlji. Voli sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo duševni odmor. Nikad se ne zadovoljava varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepušta se fantazijama. U prijateljstvu je verna, ali odanost traži i od suprotne strane. Ako je neko izneveri, neće burno reagovati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obično trajne.

Ako se uveri da se neko prema njoj loše poneo ili da je povredio njenu dobronamernost, to mu nikad neće oprostiti. Veliko je zlopamtilo. Nije pristalica promena i preokreta, ni svega što može da poremeni ustaljeni tok njenog života. Poštuje principe, predrasude, koncizne ideje. Iako je njen karakter jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lenjost.

Beži od briga i problema, ne voli komplikacije. Ljubav igra veliku ulogu u njenom životu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nežnosti i uživanja. Kod muškarca je privlači njegov fizički izgled. Šta se krije iza njegove spoljasnjosti manje je interesuje na početku. Kad upozna osobu koja joj se sviđa želi na svaki način da privuče pažnju.

Pre nego što se odluči na trajniju vezu, želi da bude sigurna da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do njenog srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazreva. Osećanja se postepeno razvijaju. Ne podnosi prisustvo druge žene, makar to bila i koleginica njenog partnera. Ume vešto da isplete mrežu oko njega da bi ga sačuvala. Ako otkrije neverstvo, spremna je da uzvrati na isti način.

Blizanci
Dinamičnost je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno ceni slobodu i nezavisnost. Ne dozvoljava da joj bilo ko gospodari, niti nameće svoju volju. Veoma je inteligentna, ali ne i pronicljiva. O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi, pa je u stanju i da ih uvredi.

Isto tako, pogrešno procenjuje namere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svesna. Uposlu ume da pronađe najbolji način ka uspehu. Ambiciozna je, ali ne preterano. Kada radi želi da je ljudi cene, ali očekuje i materijalni efekat svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako.

Kao i u životu tako i u ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže. U ljubavi i braku je verna. Ako se razvede tog čoveka nikad neće zaboraviti. Nije ljubomorna i pristalica je savremenih običaja i navika. Prevaru može da oprosti. Ali, ume da bude potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane sa onim koji je obmanuo. U ljubavi je izuzetno dinamična. Osećanja ne pokazuje javno.

Voli društvo i želi da se pokaže kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato nikako ne može da se složi sa partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvek uspevati. Dešava se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glume.

Rak
Ona je veoma osećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se odbranila od sveta trudi se da sakrije svoja osećanja. Da bi bila srećna, ume da se zatvara u "svoj svet", ograđen visokim zidovima. Taj njen skriveni svet je teško otkriti. U detinjstvu se osećala bezbednom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava da stvori "svoj svet", u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost.

Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide napred i da savlada prepreke. Zadovoljava se onakvom kakva jeste i ne želi mnogo da se menja. To bežanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neprijatnostima, brigama i neizvesnošću. Njena osećajna priroda brzo reaguje na svaki vid agresivnog ponašanja. Kada se suoči sa ozbiljnim problemom, ume da se preobrazi u "ženu zmaja" koja će se žrtvovati do kraja.

U životu ume da bude sanjalica, ali voli i da razmišlja. Ima jednu veliku manu: na nju se lako može uticati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to veoma lako uspevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znači sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana sa pojmom izvora u toplom gnezdu.

Traži čoveka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nežnost. Ona je veoma osećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osećanjima dva srodna bića. Njenu glad i žeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao i u svemu, i u ljubavi postoji razlika između lepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

Lav
Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose talasi sudbine. Njena vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je da ostane na jednom mestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi lenjost, čak ni kada se odmara. Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspeha skoro po svaku cenu.

Predostrožna je i skoro ništa ne prepusta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da se zadovolji samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvesna pravila ponašanja. "Mlaka" i nedefinisana osećanja dovode je do očajanja. Njen karakter se teško prilagođava ljudima koji su uzdržani u osećanjima. Zato ne trpi ljude koji sede na dve stolice. Mada je iskrena, ponekad voli da se šali.

Njene male brige ume da prikaže velikim da bi privukla paznju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i srećna kad drugome može da učini radost. Međutim, ponekad je suvišeegocentrična, pa pre nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

Možda najveća vrlina koju poseduje je – vernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da neko na nju utiče. U odnosima sa ljudima ne trpi kaprice, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa, to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osećanjima. Ne podnosi ništa nejasno i neodređeno u ljubavi.

Devica
Ona sve što se odigrava oko nje prima sa analitičkim pogledom. Ima veliku zadršku od svega što je diktiranoinstinktom. Prema drugim ljudima ne pokazuje spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi je rezervisana i stidljiva.

Kada sretne muškarca koji joj se dopada i kome se ona dopada teško da će mu se odmah baciti u zagrljaj. Prvenstveno zato što i sama nije sigurna u svoja osećanja. Uvek će se pitati, da li je to prava ljubav ili samo prolazno osećanje. Da bi to razjasnila, stavljaće na probu najpre sebe, a zatim i osobu koja joj se dopada.

Ustručavanje da se potpuno preda osećanjima je izraz paničnog straha da ne počini grešku. Ona je privržena svojim navikama. Čini joj se da živi u udobnom gnezdu, koje je sama stvorila, pa se onda pažljivo pita neće li joj osoba koja je ušla u njen život razrušiti taj mirni kutak.

Jednog dana kad pobedi svoj strah sigurno je da će muškarcu koga je odabrala biti privržena do krajnosti. Ona je verna žena. U svemu je diskretna, obazriva. Mnogo veći značaj ima ono što je skriveno u njoj, nego ono što pokazuje.

Vaga
Nije odlučna i energična. U donošenju odluka okleva i nikako da pronađe pravo rešenje. Nije posebno ambiciozna i uvek je potreban neko kome će rado prepustiti deo obaveza. U svemu što preduzima želi da seunese, ali to joj ne polazi uvek za rukom. I onda kada joj se čini da prepreke nikako ne može da savlada, povlači se i miri sa sudbinom.

Ona želi da se dopada drugima, društvena je, voli da izlazi. U njoj postoje dve ličnosti: jedna koju pokazuje drugima, ponekad mirna i krotka, ponekad sušta suprotnost, naprasita i eksplozivna, druga je ona koju nikad ne pokazuje, koju retko ko može da otkrije i koju ljubomorno čuva. U strahu da je ne otkriju ona se prikazuje drugačijom, često stavlja na sebe masku ljubaznosti i osmeha.

Odličan je glumac, čak i prema najbližima. Ne voli burne scene i svađe, pa ipak, se često nađe u njima. Nije čak ni svesna da ih je sama svojim provokativnim ponašanjem izazvala. Osećajna je i strasna. Poseduje izuzetan šarm. Ljudi u njoj vide nešto ljupko, prijatno i tajanstveno.

Izuzetno je inteligentna. U izboru partnera mnoge Vage umeju da pogreše. Smatraju da partner treba da im bude glavni oslonac u životu, a dešava se da se vezuju za onog koji postaje pravi tiranin čim oseti njihovu slabost. Njima bi najviše odgovarao muškarac koji bi znao da ceni njihove kvalitete i koji im ne bi stalno prebacivao zbog nedostatka energije da podnosite teškoće. Njoj je potreban partner jakog karaktera, ali koji bi bio i izuzetno nežan i pažljiv. Nije sklona promenama u ljubavi.

Škorpija
Ona sigurno nije pasivna, mirna i krotka žena. Plahovite je i strasne prirode. U životu ništa ne radi napola. Ne voli neodlučnost. Razočaranja i neuspesi je duboko pogađaju. Kod nje u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su upravo njenom intuicijom. A njeni prvi utisci o ljudima i stvarima, su najčešće tačni i precizni.

Ne pravi taktičke ili psihološke greške. Izvesne žene traže mir, a kod Škorpija to nije slučaj. Njena osećanja suuzavreli orkan. Simpatija ili antipatija koju oseća odmah se primećuje. U ljubavi ne spada u kategoriju hladnih žena. Njene reakcije u ljubavi su nagle i neposredne.

Fizička ljubav za nju ima veliki značaj. Njena strast i snaga svrstavaju je u red žena koje imaju moć zavođenja. Mnoge žene rođene u znaku Škorpije iako nisu istaknute lepotice, fascinantno i magično deluju na muškarce. Moglo bi se pomisliti da je ljubav za nju samo igra, ali to nije istina. Veoma je senzibilna.

Spremna je da se preda do kraja, a njen izabranik postaje centar njenog življenja. I onda kada se uda, ona nije uplovila u mirne vode. Voli akciju, kretanje, obnavljanje. Ljubav za nju nije samo strast, nego i večna borba sa žvotnim izazovima. U životu podsvesno želi da dominira ljudima, događajima ili stvarima. Ni njen izabranik to ne može da izbegne. Uvek će želeti na neki način da mu nametnete svoju volju.

Strelac
Njen karakter se ispoljava u dva pravca. Prvi je vodi ka mirnom životu, a druga strana njenog karaktera je sasvim drugačija. Ona je smela, nezavisna, želi da prekorači ustaljene barijere, upušta se u rizike. Vrlo je ambiciozna. Nije ravnodušna ni prema čemu što bi moglo da uveća njen ugled. Ima istančano osećanje za sveživotne vrednosti, a ne voli zbrku i anarhiju.

Njen temperament je ishitren, naprasit, neobuzdan i on je uvek gura napred. Ta vitalnost, koju njena okolina teško može da shvati, mora uvek da se iskaže. Iako joj se ponekad javlja želja da bude sama, ona voli da bude u društvu. Mržnju ne može da podnese.

Njena prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima prema ljudima. Ona je otvorena, lojalna. U ljubavi, prva želja joj je da sretnete muškarca koji će joj se diviti i koga će moći da predstavi prijateljima bez imalo ustručavanja.

Prezire osrednje vrednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljava bilo kim. Za nju ljubav znači divljenje i njen izabranik mora biti čovek jakog karaktera. Ne voli ljude koji stidljivo iskazuju osećanja. Čovek njenog života mora otvoreno da iskaze svoju ljubav i da je na svaki način dokaže. Da li je ljubomorna? Ne mnogo. Ipak,prevaru neće nikada oprostiti.

Jarac
Njen odnos prema životu je realan. Voli postojanost. Ceni samo one ljude koji imaju izvesnih vrednosti u skladu sa njenim shvatanjima. U životu ne voli da gubi vreme na neozbiljne ili nevredne situacije. Prezire dokone razgovore. Realista je. Ume tačno da proceni sled pojedinih događaja i sjajan je organizator.

U poslu, kao i u životu, ne želi da na svaki način privuče pažnju drugih. Radi diskretno i vredno kao mrav.Samoća je njeno utočište. Sama odlučuje da na neki način živi po strani. Ne bi se moglo reći da je veliki optimista, a život je za nju nešto veoma ozbiljno. Od njega ne očekuje mnogo radosti, ne veruje ni u kakva čuda. Kada dobije neku satisfakciju, ne prima je kao obavezu već kao pravi poklon.

Nju nije lako osvojiti. Kod nje ljubav ne može naići kao grom iz vedra neba. Ženski Jarci retko doživljavaju velike ljubavi. Kada voli ili bolje rečeno, kada odluči da to prizna, to se obično događa posle dugog poznanstva sa nekim muškarcem. Ljubav se kod nje sporo rađa.

Kada se odluči da se za nekoga veže, to je za ceo život. Ni vreme ni dugi rastanci, ne mogu poremetiti njenu ljubav. Njen partner mora biti do maksimuma strpljiv. Ipak, trebalo bi da se zna da mnoge pripadnice ovog znaka ostaju do kraja života neudate. A one koje se udaju, često to čine u zrelim godinama, više po nalogu razuma, nego po zanosu srca.

Vodolija
Iza njenog ponekad ironičnog stava, krije se nesigurnost i nedovoljno samopouzdanje. Ona živi u svom svetu snova i nema hrabrosti da se sukobi sa potpunom istinom. Njena shvatanja o svetu su idealistička. Na nju se može uticati. Svesna je toga, brani se, stavlja na sebe masku ironičnosti, a ponekad i cinizma.

Posedujete širinu duha. Svakog čoveka pomno analizira, trudi se da ga dobro razume. To ne čini iz puke radoznalosti, već iz želje da se približi ljudima. Nije mnogo preduzimljiva, ali u poslu lako napreduje. Veoma je osetljiva.

Voli promene i putovanja, ali zbog neodlučnosti retko ostvaruje te želje.

Veoma je zavodljiva i privlači pažnju muškaraca. Dugo bira, ali kada se jednom uplete u mreže ljubavi to je za ceo život. U ljubavi je velikodušna. Voljenoj osobi ce pokloniti sva svoja osećanja. Muškarca tiranina ne može da podnese. Njoj je potreban čovek jačeg karaktera i veći realista od nje same. Ne voli laž i izveštačene ljude.

Ribe
Njen karakter je pun suprotnosti. Možda toga nije ni dovoljno svesna, ali za većinu je ona čudna i neuhvatljiva osoba. Često menja raspoloženje. Nalazi zadovoljstvo da bude obavijena nekom vrstom magle i ne dozvoljava da se ona potpuno razgrne. Njena sklonost ka sanjarenju i nedefinisanim situacijama navodi na pomisao da je ponekad preterano "fantazmična", lišena svakog smisla za realnost.

Gruba reč, kritika, zloba, mogu je raniti do grčevitog emotivnog bola. Nema snage da se bori, ni da uklanja prepreke na životnom putu, pušta da je drugi vode. Ipak, nije lisena svake inicijative. Ako naiđe na iskrenu podršku, ona će hrabro ići napred. Nepopravljivi je idealista i maštar. Voli ili bi volela da se žrtvuje za nešto veliko da bi ostvarila svoj ideal.

Prema drugima je tolerantna do krajnosti. Veoma je intuitivna. Njena ličnost je kompleksna. Ljubav je zbunjuje od prvog trenutka. Ako oseti naklonost prema nekome, nije sigurna u samu sebe, pa je stoga i ne otkriva. Često strepi da će biti prevarena, odbačena i napuštena. A patnju, misli, da ne može da podnese. Ona uvek balansira između želje i uzdržljivosti i ta ravnoteža je uljuljkuje.

Čovek koji se njoj dopadne mora se čuvati reči koje bi mogle da je povrede. U ljubavi traži nežnost, takt i tajanstvenost. Njoj su snovi zaista potrebni. Njen život u snovima neće ništa smetati realnom životu sa voljenom osobom. Ipak, ljubav koja će nju vezati za jednog čoveka neće biti nimalo jednostavna. Njena osećanja će uvek biti puna vrtloga.

Izvor: balkanspress.com

]]>
Fri, 15 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136439/zene-procitajte-ovaj-horoskop-detaljan-je-ogolice-vas-do-koske.html
Njih četvorica su ljubavnici za 10: Jedan je seks mašina, drugi romantičar, treći... http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/127801/njih-cetvorica-su-ljubavnici-za-10-jedan-je-seks-masina-drugi-romanticar-treci.html Odaberite koji bi vama najviše odgovarao.

Ribe - romantičari

Vrline: Maštovitost, hipersenzibilnost i hedonizam. Potpuno razume vaše potrebe.

Kako s njim: Oprez jer tu je Neptun, planeta varljivosti. Verujte mu dokle god možete da se okrenete i mirna srca odete.

Kakav je u krevetu: Ocena 5. Dobri su skoro kao Škorpioni. Zato neće biti retkost da završite u krevetu s njima u petak uveče, a iz kreveta ustanete u ponedeljak ujutro.

Škorpija - seks mašina

Vrline: U krevetu - pravi talenat.

Kako s njim: Budite popustljivi.

Kakav je u krevetu: Ocena 5. Nakon samo jedne noći sa Škorpionom ništa više neće biti kao pre. Najbolji su tihi i introvertni Škorpioni.

Bik - čovek stena

Vrline: Izvrstan je u seksu, pristupa mu sa strašću i upornošću, ali bez emocija.

Kako s njim: Na vaše histerične ispade reagovaće povlačenjem.

Kakav je u krevetu: Ocena 5. Strastven i senzualan. Problem je u tome što misli da sve može da se reši seksom.

Ovan - muškarac od akcije

Vrline: Postoji velika šansa da vas snagom, otvorenošću i upornošću "obori" s nogu.

Kako s njim: Visoke potpetice i kratka suknja, nažalost, neće biti dovoljni, ako niste korak ispred njega u svakom smislu.

Kakav je u krevetu: Ocena 5. Vođen strastvenim Marsom, on je brz i divalj u krevetu i voli to da radi često.

Izvor: superzena.b92.net

]]>
Thu, 14 Jun 2018 17:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/127801/njih-cetvorica-su-ljubavnici-za-10-jedan-je-seks-masina-drugi-romanticar-treci.html
Astrolozi presudili: Ovo je NAJGORI i NAJBOLJI horoskopski znak http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136231/astrolozi-presudili-ovo-je-najgori-i-najbolji-horoskopski-znak.html Svaki znak ima svoje vrline i mane, ali kod nekih mane znaju da preuzmu čitav karakter!

Tako je Vodolija idealan znak za svako društvo i zna da sluša, Bikovi neće nikad priznati da su pogrešili, a Škorpije su... čudo!

12. Vodolija (vodeći, najbolji znak)

Prema utvrđenom mišljenju stručnjaka za astrologiju, Vodolija se smatra jednim od najcenjenijih znakova celog horoskopa, čak i za najuglednijeg od svih. Ovaj znak je na prvom mestu jer mrzi besmislene rasprave i podiže tonalitet samo kad oseća da ne postoji drugačiji način. Vodolije ne vole da dominiraju i generalno su jako pozitivni, pa su vrlo dobri u slušanju drugih.

11. Devica

Devica je na drugom mestu na ovoj listi, jer ljudi rođeni u ovom znaku osećaju velikopoštovanje prema drugima i lako se identifkuju s ljudima koji pate, zbog čega su obično obzirni i jako ljubazni. Ali, ako neko počne previše da se meša u njihove poslove ili privatni život, sasvim sigurno će postati razdražljivi i pokazaće im svoje neodobravanje i ljutnju. Međutim, često će brzo prestati da se ljute, jer ne vole sukobe.

10. Vaga

Oni koji dobro poznaju Vage znaće da su ljudi rođeni u ovom znaku mirni, društveni i strpljivi. Ali, s Vagama je potrebno biti oprezan, jer imaju prilično tamnu stranu koju neće oklevati da pokažu kad god za tim osete potrebu. Kad im je neprijatno ili se osećaju nesigurno, Vage znaju da se povuku i od porodice i od prijatelja, i postanu jako zatvoreni i tmurni.

9. Strelac

Ljudi rođeni u znaku Strelca obično imaju dobar temperament, ali nemojte dopustiti da vas to zavara. Lako ih lovi nervoza. A kad se osećaju nervozno skloni su ljudima oko sebe da kažu sve loše što o njima misle. Ponekad znaju da naprave od muve slona i ta karakteristika ih čini jako iritantnim. Dobra stvar kod Strelca je da nisu skloni dugo da se na nekog ljute i nisu zlopamtila.

8. Bik

Retko koji znak je toliko tvrdoglav kao Bik. A kad im padne na pamet neka ideja sposobni su ljude oko sebe da navedu da rade za njihov lični cilj. U većini slučajeva Bikovi to rade automatski, nemaju zle misli, ali ipak ljudi koji s njima rade treba da budu pažljivi i biraju kad i kako s njima da uđu u sukob. Ono što mnogi ne vole kod ovog znaka jeste to što ne priznaju svoju grešku čak i kad je sasvim jasno da su oni pogrešili.

7. Ovan

Ovnovi se obično ne smatraju naglim, ni ljutitim, ali sposobni su za pravi, filmski nervni slom i kad primetite kod Ovna da je u toku raspad sistema, najbolje je pobeći. Za vreme nervnog sloma Ovnovi ne biraju, svima će svašta reći, povrediti bliske ljude gađajući na njihove najveće strahove ili tajne. Kad se smire, obično im je jako žao i spremni su da se pokaju i traže oproštaj.

Pogledajte nastavak top liste...

6. Lav

Lavovi su pomalo ekstremni - raspoloženje im se brzo menja, a mogu da budu jako darežljivi ili izrazito okrutni. Ne mogu ni da čuju mišljenje drugačije od svojeg, ali prilika da dokažu da su u pravu pokazuje koliko Lav može da bude sitničav. Jako su autoritativni i obožavaju da upravljaju svojom okolinom, a ponekad znaju da se ponašaju kao diktatori. Zbog potpuno nevažne i sitne izjave ili mišljenja, sposobni su da okrenu ceo svet protiv onog čoveka koji se usudio da mu se suprotstavi.

5. Blizanci

Iako imaju jako puno pozitivnih karakteristika, Blizanci ulaze u top 5 najneprijatnijih horoskopskih znakova. U poznatom okruženju bez opasnosti Blizanci su dragi i nežni, ali kad nešto ne ide po planu iz njih izbija bes i postavljaju se kao da se ceo svet okrenuo protiv njih. Tada postaju nepodnošljivi. Kod Blizanaca nema sivog, ili je crno ili je belo.

4. Jarac

Jarčevi su četvrti najgori znak u horoskopu najviše zbog svog ponosa, ponekad i preteranog. Uz to, svojstveno im je da se isključe iz razgovora i kad odluče ponovo da se uključe, temu odvedu u nekom potpuno novom i nevažnom smeru, ostavljajući svoje sagovornike zbunjene. Kad im se ne sviđa njihova okolina ili im je neprijatno, postaju nepodnošljivi i bez puno truda razljute ili uvrede ljude oko sebe. Ovakvo grozno ponašanje niko ne voli, pa nije ni čudo što je Jarac na četvrtom mestu.

3. Ribe

Mnogi ljudi će reći da su Ribe jako neprijatne. Sklone su ekstremima pa ljudi u njihovoj blizini često sumnjaju da su i bipolarne. Takođe su jako nepredvidljive, ali ne na dobar način. Nažalost češće svoje bliske ljude iznenade na loš, nego na dobar način. Da stvari budu još gore, jako su osetljive i kad ih neko povredi nateraće ih da prođu pakao kako bi ispravili "svoje greške" i vratili se u njihovu milost.

2. Rak

Ako Rak samo pomisli da se neko s njim igra ili da ga je namerno povredio, postaje toksičan i zloban i sklon je da ide jako daleko kako bi se osvetio i "naplatio dug". Kao veseli dodatak, imaju fantastične sposobnosti kod planiranja i sprovođenja osvete, što spada u mračnu stranu njihove ličnosti. Često koriste crni humor svesni da će tako indirektno povrediti ljude oko sebe, čime će ponekad i izazvati željene sukobe. Njihova naglašena okrutnost tera ljude iz njihovog društva i života, i zato zaslužuju drugo mesto na ovoj lestvici.

1. Prvo mesto za najgoreg - Škorpija

Pravi šampion među neuprijatnim i zločestim znakovima, Škorpija, koja je i inače sebična i negativna, često se povlači od ljudi u čijem društvu joj je neprijatno, ali to ne znači da neće o tim ljudima opširno i detaljno da tračari. Kad Škorpiju spopadne nervoza, najbolje je odstupiti i pustiti je da se sama s tim nosi, jer ako probate da pomognete, samo će se obrušiti na vas i na okrutan način vam spustiti i povrediti vas. Iz njihove mirnoće proizlazi i njihova okrutnost. Ako su nakon proračuna zaključili da neko nije vredan njihovog vremena i društva, okrenuće se i otići... Bez reči i zauvek.

Izvor: index.hr / glossy.espreso

]]>
Wed, 13 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136231/astrolozi-presudili-ovo-je-najgori-i-najbolji-horoskopski-znak.html
Horoskop za zaljubljene: Ko krije osećanja, ko se s njima poigrava, a ko o njima priča svima http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/94554/-horoskop-za-zaljubljene-ko-krije-osecanja-ko-se-s-njima-poigrava-a-ko-o-njima-prica-svima.html Astrolozi smatraju da svaki horoskopski znak drugačije doživljava zaljubljenost i da na različite načine pokušava da osvoji voljenu osobu…

OVAN
Kada se zaljube, osobe rođene u ovom znaku, ne kriju emocije i spremne su na sve kako bi osvojili tu osobu. Ovaj znak u ljubavi razmišlja srcem i nesebično pruža ljubav voljenoj osobi. Zaljubljeni Ovnovi se potpuno predaju emocijama, pa stalno misle na nju/njega i tada se osećaju kao na sedmom nebu.

BIK
Bik je i po ovom pitanju veoma proračunat. On neće izgubiti glavu zbog zaljubljenosti već će pažljivo promisliti kako da impresionira osobu u koju je zaljubljen. Svoja osećanja ne izražava tek tako, ali kada se upusti u osvajanje daje sve od sebe da pridobije voljenu osobu. Čak i na ljubav često gleda kroz svoj hedonizam, pa će osvajati uz sjajnu večeru, probranu hranu i neko odabrano piće.

BLIZANCI
Kada se Blizanac zaljubi, on to želi da podeli sa celim svetom, a ne bi mogao da sakrije i da hoće, jer bi kao dokaz zaljubljenosti ostao na njihovom licu, osmeh, crveni obrazi i sjaj u očima. Možda će svojim iskrenim i neskrivanim osećanjima uplašiti potencijalnog partnera ili partnerku, međutim, Blizancima mnogo znači otvorenost i na taj način žele da grade i vezu.

RAK
Iako je jedan od najosetljivijih znakova Zodijaka, Rakovi ne pokazuju tako lako emocije. Tek kada se stvarno zaljubi i sa tom osobom želi da izgradi ozbiljnu vezu, onda Rak otvara potpuno svoje emocije i bezgranično voli. Pripadnici ovog znaka izbegavaju da pokazuju emocije u javnosti, ali i njihov izraz lica ume da otkrije trenutnu zaljubljenost.

LAV
Kada se zaljubi, Lav se trudi da poboljšava što više svoj izgled, stas i način odevanja, kako bi se dopao voljenoj osobi. Međutim, Lavovi nemaju strah da otvoreno pokažu emocije, pa čak im prija kada izjave ljubav u javnosti pred publikom. Ako im prvog puta ne uspe da zadive njega/nju, to za njih neće biti pogubno, jer Lavovi ne odustaju sve dok ne dobiju ono što žele.

DEVICA
Pripadnicima ovog znaka prija zaljubljenost kako bi malo pobegli od odgovornosti i rutine. Device su veoma stidljive i teško pokazuju svoje emocije. Međutim, kada se zaljubi, Devica ima živopisna, romantična maštanja i već počinje da planira budućnost sa tom osobom. Device nikada neće flertovati otvoreno, već će koristiti detalje i suptilne znakove.

VAGA
Kada se zaljubi, Vaga planira svaku reč i pokret u komunikaciji sa izabranom osobom i stalno je u strahu da će nešto pogrešiti.Vage su u stanju da potpuno izgube glavu kada se zaljube. One mogu ići i do tog nivoa zavisnosti da svoj život u potpunosti podrede voljenoj osobi. Najveći problem osobama rođenim u ovom znaku jeste usamljenost.

ŠKORPIJA
Kada sretnu osobu u koju se zaljube, Škorpije počinju da sebi postavljaju pitanja o tome gde je ta osoba bila do sada i zašto im je baš u ovom trenutku suđeno. Osobe rođene u ovom znaku veoma ozbiljno shvataju zaljubljenost i uvek su iskrene kada su u pitanju emocije. Škorpije vole da budu u ljubavi dominantne, a kao jedan od najstrastvenijih znakova, nece imati problem da osvoje osobu koja im se dopala.

STRELAC
Strelčevi izjavljuju ljubav na jako originalan i duhovit način, pa im osvajanje osobe u koju su zaljubljeni često polazi od ruke. Oni znaju da impresioniraju voljenu osobu, prirede nezaboravne trenutke i potpuno ostave bez daha. Međutim, loša osobina kod zaljubljenih Strelčeva jeste velika ljubomora, pa čak i bez potrebe i povoda.

JARAC
Jarac na prvi pogled deluje hladno i nepristupačno, ali kada se zaljubi u stanju je sve da učini za voljenu osobu. Iako sakrivene, emocije ovog znaka mogu biti veoma snažne i iskrene. Kada se jako zaljubi, Jarac se potpuno prepušta ljubavi, a čak i loše navike osobe u koju je zaljubljen čine mu se atraktivnim. Zbog velike posvećenosti svom poslu i shvatanja ljubavi kao nečeg jako ozbiljnog, Jarčevi se uglavnom prepuste emocijama u zrelijem dobu.

VODOLIJA
Kada se zaljubi, Vodolija to ne krije, pa čak to i podeli sa prijateljima i porodicom. Osobe rođene u ovom znaku uživaju da osvajaju na duhovit i neobičan način. Iako su otvorene, Vodolija neće baš sve emocije pokazati sve dok ne sazna šta i druga osoba misli o njoj.

RIBE
Ribe na najintezivniji način doživljavaju svoje emocije i zaljubljenost. Oni će od svoje ljubavi napraviti najromantičniju priču, sa mnogo detalja koji bi često drugima bili i nerazumljivi. Sklone su i platonskim ljubavima i zaljubljenosti i sva stanja prožive u svom svetu mašte.

izvor: besnopile

]]>
Tue, 12 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/94554/-horoskop-za-zaljubljene-ko-krije-osecanja-ko-se-s-njima-poigrava-a-ko-o-njima-prica-svima.html
Burna astro nedelja: Vage lako mogu izuti iz cipela sve ostale znake, a u kući Jarčeva „Rat Rouzovih“ http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136126/burna-astro-nedelja-vage-lako-mogu-izuti-iz-cipela-sve-ostale-znake-a-u-kuci-jarceva-rat-rouzovih.html Astrološkinja Jelena Đokić govorila je u emisiji "150 minuta" o astro perspektivama za ovu nedelju. Osvrnula se na svi znak pojedinačno.

Ovnovima ne cvetaju ruže u partnerskim odnosima u poslednje vreme i konačno je došlo vreme da se razreše ta pitanja. Mnoge veze će ove nedelje takođe biti na ispitu zrelosti i pred pitanjem „biti ili ne biti“, a to se posebno odnosi na Rakove, Vage i Jarčeve.

Šta će biti sa drugim znacima, hoće li bar neko ploviti mirnim vodama?

]]>
Mon, 11 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136126/burna-astro-nedelja-vage-lako-mogu-izuti-iz-cipela-sve-ostale-znake-a-u-kuci-jarceva-rat-rouzovih.html
Ljubavna priča Srelčeva i Jarčeva u novoj nedeli na ivici pucanja, što nije slučaj sa Devicama koje su na korak od zaljubljivanja http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136055/ljubavna-prica-srelceva-i-jarceva-u-novoj-nedeli-na-ivici-pucanja-sto-nije-slucaj-sa-devicama-koje-su-na-korak-od-zaljubljivanja.html Kako će proteći nova astro nedelja od 11. do 18. juna, kome će se srećna zvezda okrenuti leđa, a koga će zahvatiti talas ljubavi, saznajte u nastavku.

OVAN
Hrana
U ovoj sedmici su vam vaši živci najpreči, pa gledajte da ih sačuvate, a pogotovo ne jedite kad ste nervozni, jer će vam hrana ili pasti kao kamen na želudac, ili nećete moći da jedete od nervoze. Odgovaraju vam mali obroci, ne pretovarujte stomak, jer će postojati problem sa varenjem!
Ljubav
Da je situacija sa partnerom dobra – pa i nije. Već neki izvestan period sve „puca“ – od ljubomore, od rasprava, od nezadovoljstava, od loše komunikacije. Ukoliko puštate da se sve rešava samo od sebe, budite sigurni da će se rešiti, da – ali na najlošiji mogući način, jer vas i na dalje čeka ako ne ista, a ono gora situacija. Zato, drage i dragi moji – ukoliko imate nameru da održite odnos u kojem ste, koristite uticaj mladog Meseca u vašem polju komunikacije! Sedite sa voljenom osobom i otvorite karte. Ako treba da se mirite – mirite se, a ako treba da se razilazite – bar se raziđite kao ljudi! Ukoliko ste slobodni, nova poznanstva, ali i velika strast su tu. Dobro da se nešto započne. A gde vas vodi – to sada nije važno..
Posao
Odlična nedelja da se realizuje jedan, prilično važan poslovni dogovor. Da se „bace“ potpisi i sve zaključi kako treba. Čak i nezaposleni mogu da se „ovajde“ i pronađu, možda privremen ili na kratak ugovor, ali dosta solidan posao. U svakom slučaju – ovo vam je sedmica dobra za realizaciju, dobra za dogovore, za kretanje, čak dobra i za privatne poslove, ali samo one koji funkcionišu već duži niz godina. Nije dobra za uplitanje u rasprave sa starijim kolegama ili šefovima, jer će vas „saseći“ – i imaće pravo!
Novac
Finansijska situacija ide ka poboljšanju. No, morate obratiti pažnju na ponedeljak i utorak, jer u tim danima ste skloni da previše potrošite ili da nešto preplatite.
Zdravlje
Tegobe sa stomačnim delom više će potkačiti starije Ovnove. Mlađi bi morali da nađu izduvni ventil za nervozu.

BIK
Hrana
U prvih par dana možete toliko preterivati kada je hrana u pitanju, toliko se prepuštati užicima da će i vama u jednom trenutku biti jasno da ovako više ne može. Mlad Mesec vam daje priliku da zaista, iz korena promenite nešto, a samim tim se osećate bolje i budete zdraviji!

Ljubav
Varijanta vruće – hladno po pitanju emotivnog odnosa u kojem ste, nastavlja se i dalje. Sam početak nedelje vas dočekuje u jednoj vrlo uzburkanoj fazi, imaćete osećaj da se i partner, ali i kompletna situacija urotila protiv vas i možete reagovati prilično burno. Ako na scenu stupi i ljubomora, sigurno je da ćete ove dane provesti u veoma vatrenoj atmosferi. Naravno, najbolje je iskoristiti je za zajednički odlazak u spavaću sobu umesto za rasprave, pa pokušajte da poslušate ovaj savet....Ukoliko ste slobodni, odnos sa nekim od prijatelja već se poprilično uzburkao. Evidentno je da je to mnogo više od prijateljstva, ali ni vi ni druga strana ne povlačite konkretan potez, već se igrate glupih igrica....
Posao
Pojedini Bikovi će vrlo ozbiljno početi da se interesuju za pokretanje privatnog posla. Vreme je da se ovom segmentu posvetite, jer ste ušli u fazu kada je pokretanje i moguće i poželjno. Mlad Mesec u vašem polju posla i finansija daje vam vetar u leđa – pa izvolite, usudite se da zakoračite u nešto nepoznato! Generalno gledano – manji problemi u partnerskim odnosima i saradnjama, uglavnom zbog toga što ni vi ni druga strana trenutno ne težite kompromisu, već želite da isterate svoje.
Novac
Popravljanje finansijskog segmenta je tek naglašeno, pa tokom ove sedmice ipak nećete imati potrebnu stabilnost. Obratite pažnju prilikom kupovine – skloni ste da potrošite više od planiranog.
Zdravlje
Pored potrebe da promenite nešto u načinu ishrane, trebali biste ozbiljno da uzmete u razmatranje neki vid rekreacije.

BLIZANCI
Hrana
Potrebni su vam obroci sa više biljnih vlakana i proteina. Takođe, bilo bi dobro da obroci ne budu previše obilni. Obzirom da je ove sedmice mlad Mesec u vašem znaku, možete napraviti velike promene po pitanju ishrane, koje će vam od samog početka izuzetno prjiati.
Ljubav
Zauzeti Blizanci tokom ove nedelje traže „izlaz“ i bekstvo iz ne baš toliko dobrog odnosa sa partnerom. Nekih situacija vam je već preko glave, ali se iskreno rečeno – ni ne trudite da ih rešavate, jer vas mrzi da non stop ponavljate jedno te isto, a da se ništa ne kreće na bolje. To bekstvo može biti kroz više kontakata sa društvom, ali kod nekih od vas - i kroz naglašena flertovanja, ili preko društvenih mreža, ili preko poslovnog segmenta. Savet – iako smatrate da imate situaciju pod kontrolom, zapitajte se kuda vas sve ovo može odvesti....Ukoliko ste slobodni – neko nov vam može iznebuha upasti u život i totalno vas „poremetiti“. Može da „padne“ brzinsko, ali vrlo snažno – zaljubljivanje.
Posao
Mlad Mesec u vašem znaku i polju ličnosti tokom ove sedmice donosi vam ulazak u novu životnu fazu, koja će se između ostalog, odraziti i kroz poslovni segment. U prvom delu ove sedmice shvatićete da neke stvari ne radite na pravi način i da je promena neophodna. Razmislite dobro o potezima koje ćete povući, jer će oni obeležiti duži naredni period za vas. Prvi deo nedelje može vam doneti neke manje neprijatnosti na poslu, moguće i probleme sa kolegama koji vam rade iza leđa...
Novac
„Napad“ troškova, ali i dugovanja kreće na vas od samog početka nedelje. Ne padajte u dubiozu, ubrzo ćete izaći iz ovih problema.
Zdravlje
Problemi sa stomačnim delom kod starije generacije ovog znaka. Mlađi – glavobolja i nesanica.

RAK
Hrana
Sa nekim navikama po pitanju ishrane možete bukvalno preseći preko noći. Generalno gledano – sada ćete uživati u malim, ali ukuksno spremljenim i aranžiranim obrocima. Uvrstite u svoju ishranu više orašastih plodova, mlečnih proizvoda, a začine smanjite na najmanju meru.
Ljubav
Rakovi koji su zauzeti bi trebali da tokom ove nedelje povedu nešto više računa o partnerovim osećanjima. Vama se otvaraju mogućnosti za više provoda, za više druženja sa prijateljima, čak i za poneki flertić, a voljena osoba bi iz svega ovoga bila izostavljena. Što se tog flertića tiče, možda biste ipak trebali da budete oprezniji, jer se nešto tog tipa lako može pretvoriti i u mnogo više. U prevodu – pokušajte da dovoljno svog vremena posvetite i osobi koju volite i ne tražite „hleba preko pogače“. Ukoliko ste usamljeni (a to je prosto neverovatno jer je ipak Venera još uvek u vašem znaku), definitivno biste tokom ove sedmice mogli da promenite svoj status. Nešto ludo, moćno i brzo juri ka vama....
Posao
Planeta Merkur ulazi u vaše polje ličnosti i vreme je da se posvetite onim dogovorima ili planovima koji su već neko vreme u vašoj glavi, a sve čekate pravi trenutak da ih pokrenete. E, pa taj trenutak je i došao. Takođe, na dnevni red će doći i preispitivanja saradnji i poslovnih partnerstava koji su već u toku. Sada dogovarate neke ozbiljnije poslove, one koji će vas pratiti kroz duži vremenski period. Bićete organizovaniji i spremniji da se posvetite svakom, pa i najsitnijem poslovnom zadatku.
Novac
Venera ulazi u vaše polje finansija, što bi trebalo da ih popravi, ali verovatno ne tokom ove sedmice. U ovom periodu još uvek su više naglašeni troškovi. Nije trenutak za ulaganja, sačekajte malo.
Zdravlje
Grlo vam je ove sedmice dosta osetljivo.Izbegavajte gazirane i previše hladne napitke. Starijim Rakovima neće prijati promenljivo vreme.

LAV
Hrana
Prošla sedmica vas je pomalo iscrpela, pa vam treba ishrana sa više proteina i biljnih vlakana. Ne preterujte sa mlečnim proizvodima. Prijaće vam i sve vrste variva i hrana kuvana na pari ili grilovana. Izbegavajte belo brašno i slatkiše.
Ljubav
Ulazak Venere u vaš znak bi, u teoriji, trebao da poboljša odnos između vas i voljene osobe, ali u praksi to neće biti tako. Očekuje vas veća svađa polovinom nedelje, a sigurno je da će do kraja ovog perioda situacija biti dosta napeta. Ukoliko probleme koji sada izađu na dnevni red ne budete rešavali „koliko odmah“ postoji tendencija da se oni samo pojačavaju u narednom periodu. Inače (ovo važi samo za pojedine Lavove) – problem u odnosu se ne rešava na taj način što uđete u paralelnu vezu....čisto da znate....Što se tiče slobodnih, sigurno je da ćete u ovom periodu privući mnogo udvarača. Ipak, trebali biste negde da prepoznate da li je i jedan od njih ozbiljan ili samo traži avanturu....
Posao
Moguća je rasprava sa kolegom ili saradnikom na koga ste prilično računali a ko vam je ne pomogao, nego samo odmogao po nekim poslovnim pitanjima. Ako ništa drugo, shvatićete na koga više ne možete da računate. Generalno gledano – tempo obaveza će se samo pojačavati, a vama će se činiti da nemate ni trenutka predaha za sebe. Jeste naporno, ali pokušajte da se organizujete na najbolji način da biste mogli sve da postignete bez grešaka. Teško vam je da uklopite lične i poslovne obaveze.
Novac
Finansije su vam i dalje vrlo promenljive, a nekim svojim potezima i neumerenošću – možete je samo dodatno destabilizovati.

Zdravlje
Kod mlađih naglašeni nervoza, problemi sa spavanjem, iritacija stomaka. Kod starije generacije Lavova – proveravajte češće krvni pritisak.

DEVICA
Hrana
Svoju ishranu tokom ove sedmice obogatite namirnicama koje sadrže više vitamina B. Konzumirajte jaja, meso, mleko i mlečne proizvode, ribu, zeleno lisnato povrće, banane, citruse. I dalje ste u fazi osetljivosti stomaka, pa ne preterujte sa namirnicama za koje znate da vam baš i ne prijaju varenju.
Ljubav
Susret sa nekim koga ste ranije poznavali, ili simpatisali poprilično može da vas prodrma, bilo da imate partnera ili da ste sami. Ukoliko ste u ovoj prvoj kategoriji, budite svesni da će ova osoba početi jako da vam se uvlači od misli....a od razmišljanja do realizacije mali je korak, zar ne? Za sada vas još uvek sputava to što ne želite da voljenoj osobi radite nešto iza leđa....a dokle će to biti baš tako, to ćemo tek videti...Ukoliko ste slobodni, itekako je moguće da je ova osoba jedan solidan broj godina starija od vas, ali to vam ni malo ne smeta da ne možete da je izbacite iz glave. Za sada se prava realizacija ne vidi, ali znate kako se kaže – gde ima volje, ima i mogućnosti.....Pa – izvolite, potrudite se....
Posao
Mlad Mesec je tokom ove nedelje u vašem polju karijere i počnite polako da se spremate na velike promene koje će krenuti u roku od par nedelja. Moguće je da ih za sada ne vidite, ili čak sumnjate u to da bi one mogle da se dogode (jer ih već previše dugo čekate), ali – živi bili, pa videli....Malo će vas ove sedmice boleti mozak od nekih situacija, a pogotovo nekih ljudi na poslu, ali trenutno je najpametnije ne obraćati pažnju na to i posvetiti se svojim obavezama. Ionako ih ima previše....
Novac
Računi se gomilaju, a vi već počinjete da se nervirate oko toga. Vreme je da neke osobe podsetite da vam duguju novac.
Zdravlje
Problemi sa stomakom se nastavljaju, naročito kod starijih pripadnika znaka. Mlađi – izbacite nagomilan stres kroz rekreaciju ili šetnju prirodom.

VAGA
Hrana
Pravi je trenutak za promene po pitanju ishrane. Ne kažem da će biti lako, ali ćete time kako se osećate i kako izgledate – vrlo brzo biti više nego zadovoljni! Izbegavajte prženu, premasnu i pohovanu hranu – em će vam teško pasti na stomak, em će štetiti vašoj koži.
Ljubav
Vaši emotivni odnosi su ionako povremeno nestabilni, a zvanično – ulazite u period kada kao da okolnosti ni malo neće biti na vašoj strani. Ne mora da znači da ćete bilo vi, bilo partner povući neki pogrešan potez. Jednostavno, kao da će se sve „namestiti“ da vas ubaci u okolnosti koje neće biti ugodne ni vama ni njemu i koje mogu isprovocirati svađu. Čuvajte se obostrane tvrdoglavosti i mogli biste da razmislite da ovo nije period kada treba JA staviti na prvo mesto....Što se tiče slobodnih Vaga, kvadrat vaše vladarke Venere sa Uranom može da pokrene brzu, strasnu, ali naravno – nestabilnu priču koja najpre liči na avanturu i prolazno zadovoljstvo. Ukoliko to želite – nije problem, samo napred!
Posao
Ukoliko sarađujete sa strancima, mlad Mesec u ovom polju pokrenuće događaje koje očekujete. Ulazite u period koji je dobar i za studente, ali i za one koji rade za državne i javne ustanove. Generalno gledano – postoji mogućnost za nesporazume na liniji – vi – poslovni partneri, pa treba naučiti spustiti loptu u ovom periodu. Takođe, trudite se da ne dajete sebi baš suviše za pravo, jer možete doći u problem sa nadređenima. Neko vas može prilično neprijatno „spustiti na zemlju“.
Novac
Novac dolazi i odlazi bez ikakvog reda i smisla. U jednom momentu su vam džepovi puni, već u sledećem – potpuno prazni. Jednostavno, takav je period – ne možete računati na stabilnost....
Zdravlje
Stariji pripadnici znaka treba ozbiljnije da se posvete svom zdravlju, naročito ukoliko imaju tegobe sa pritiskom i krvnim sudovima. Kod mlađih – potreba za promenama u ishrani i pojačanim kretanjem.

ŠKORPIJA
Hrana
Promene u vašem apetitu ni vi sami ne možete da razumete i „pohvatate“, a kamoli neko drugi. Borite se sa tim kako znate i umete, a u međuvremenu – ne preskačite povrće, ribu, voće. Slatkiše izbegavajte koliko god je to u vašoj moći.

Ljubav
Ni do sada nije bilo mira u vašim emotivnim i bračnim relacijama, a ni na dalje se ne vidi neko značajnije poboljšanje, naprotiv. Ulazak Venere koja vlada vašim partnerskim odnosima u znak Lava, njen kvadrat sa Uranom i opozicija sa vašim vladarom Marsom – samo će dodatno „zabiberiti“ vaš odnos. Moguća je žestoka svađa sredinom nedelje koju će pokrenuti voljena osoba, ali ćete je vi isprovocirati. Oboje ste u periodu kada ste užasno tvrdoglavi i teško vam je da popustite jedno drugom. Makar pokušajte....Što se tiče slobodnih Škorpija, postoji osoba koja vam se dopada, ali je komunikacija sa njom vrlo promenljiva i za sada vam ne daje velike nade da bi se uskoro moglo nešto konkretnije desiti...
Posao
Sedmica kreće burno i napeto, i izvesno je da će do samog kraja biti baš takva. Problem u poslovnim partnerstvima i saradnjama može vas na kratko izbaciti iz takta, pa pre bilo kakvih konkretnijih poteza – sedite i dobro razmislite, rashladite glavu. Takođe, imate vrlo čudan odnos sa nadređenima – u jednom trenutku vas hvale i podržavaju, već u narednom kritikuju. Vaš vladar Mars počinje da usporava, pripremajući se za retrogradnost, pa nije trenutak da počinjete nešto novo.
Novac
U principu ste zadovoljni svojim prilivima, ali vas ubija u pojam što vam novac samo prolazi kroz ruke i odlazi na dugovanja i troškove...
Zdravlje
Starija generacija i dalje je u fazi problema sa pritiskom i meteoropatskim reakcijama. Mlađe Škorpije mogu imati problema sa nervozom i lošim spavanjem.

STRELAC
Hrana
Upali ste u šemu neke jednolične ishrane, a ni apetit vam nije baš najbolji. Obogatite svoje obroke prvenstveno povrćem, žitaricama od celog zrna, orašastim plodovima, mlečnim proizvodima, a od sezonskog voća – najviše će vam prijati trešnje i jagode.
Ljubav
Osnova lošeg odnosa sa emotivnim ili bračnim partnerom u ovoj će nedelji biti sve ono što se vezuje za finansijski segment. To ni malo neće doprineti da se iole stabilizuje ili popravi vaš odnos, koji je već neko duže vreme bukvalno na granici razdvajanja. Komunikacija je takođe dosta loša, pa ispada da ne možete da se dogovorite ni oko najosnovnijih stvari. No, iz nekog čudnog razloga – i dalje se „držite“, kao da oboje negde očekujete i nadate se da će se ovo prevazići....Što se tiče slobodnih pripadnika ovog znaka, ukoliko postoji osoba koja vam se dopada, komunikacija između vas dosta varira, pogotovo ako je ovo neko ko ne živi u vašem gradu. Nekih novih prilika trenutno oko vas ne postoji...
Posao
Naporan poslovni period. Obaveza imate više nego ikada, razvučeni ste na više strana, pa nije ni čudo što sve obavljate brzinski, a u vama se samo nakuplja nervoza. Zahtevi od strane saradnika, kolega, pa čak i nadređenih samo rastu, a vi ne znate gde ćete pre. Na sve ovo – čini vam se da što više pokušavate da rešite neku situaciju koja vas opterećuje, rešenje vam non stop izmiče i stalno se udaljava od vas. Komunikacija vam nije jača strana ove sedmice, pa će biti teško postići bilo kakav konkretniji dogovor.
Novac
Finansijsko opterećenje je još uvek na snazi. Neke dužnike ste „pritisli“ jer vam je jasno da vas namerno „zaboravljaju“.
Zdravlje
Neophodno vam je kretanje, a izuzetno bi vam prijao boravak u prirodi. Kod starijih Strelčeva – problemi sa venama i krvnim sudovima.

JARAC
Hrana
Potrebno vam je više energije, pa biste mogli da pored standardnih obroka, ubacite makar jednu užinu. To može biti salata, ali i miks orašastih plodova i sušenog voća ili kombinacija jogurta i kiselog mleka sa svežim voćem i medom.
Ljubav
Odnos sa partnerom je čudan da čudniji ne može biti. Ili ste u potpunosti distancirani, maltene bez ikakve komunikacije, ili samo one svedene....ili pak dolazi do stresnih situacija u vašem odnosu. Voljena osoba vas može iznenaditi nekim svojim postupcima koji su potpuno neuobičajeni za nju, ili pak promenama raspoloženja, pa čak i odlukom o prekidu. Šta god da se dešava, ne bi trebalo da previše primate k srcu, već da pustite da se stvari malo „slegnu“ pa tek onda da pokušate da popričate i razgovorom izgladite i razjasnite situaciju. Ukoliko ste slobodni, mogu se aktivirati neki strasni momenti, ili kroz poslovni segment ili preko prijatelja, ali ništa ne ukazuje na stabilnu emotivnu priču.
Posao
Mlad Mesec u polju poslovne svakodnevice najavljuje da ipak ulazite u novu poslovnu fazu, koja bi trebala da bude stabilnija od dosadašnje. Na žalost, prave uticaje ovog aspekta osetićete tek u periodu od naredne dve nedelje, a u ovoj ste još uvek pod velikim pritiskom ogromne količine obaveza i loše komunikacije sa onima sa kojima radite. Iako vam to neće biti milo, moraćete da priznate da ste po pitanju nekih osoba pogrešili – suviše ste poverenja poklonili nekome ko to ne zaslužuje.
Novac
Imate nekih sitnih priliva „sa strane“ ali ni ovaj dodatni novac nije dovoljan da pokrije troškove koji kao da su se razuzdali u potpunosti.
Zdravlje
Potrebne su promene u načinu ishrane. Nervoza i stres takođe uzimaju svoj danak – nađite izduvni ventil, više se odmarajte.

VODOLIJA
Hrana
Zaista bi bio pravi momenat da razmislite o tome da uvedete pozitivne promene i steknete neke zdravije životne navike po pitanju ishrane. Preskakanje obroka i obroci „zbrda-zdola“ čisto da biste utolili glad definitivno ne spadaju u ovu kategoriju.
Ljubav
Vi i partner se čas volite najviše na svetu, čas ste kao „rogovi u vreći“. Ti neki pucajući momenti su ipak, maltene pa uobičajena stvar kod vas. Sa vetrom dođu, sa vetrom odu, ne ostavljajući trajniju štetu. Isto tako će biti i ove sedmice. U jednom trenutku ćete se nervirati, a već u sledećem slatko ćućoriti zajedno, pitajući se šta je ono bio razlog zbog čega ste se uopšte pokačili? Ukoliko ste slobodni, mlad Mesec u vašem polju ljubavi, zabave i životne radosti ukazuje na nastavak dobrog provoda i dobrog raspoloženja kod vas. Mars u vašem znaku i polju ličnosti u isto vreme osvaja, ali i privlači zainteresovane poglede i udvarače. Vama je dobro, i uživajte u ovim momentima, ne propuštajte ih!
Posao
Poslovno – ova sedmica neće biti ništa manje naporna od prethodnih, koliko god vama izgledalo da ste najveći deo obaveza raščistili i stavili „ad acta“. Ispada da ćete završiti jedno, a u međuvremenu će se pojaviti još dva posla koja treba obaviti – naravno, u najkraćem mogućem roku. Tenzije definitivno postoje, i u vama, ali i sa ljudima sa kojima ste u kontaktu, ali se čak i ako dođe do nekih rasprava – sve brzo stišava i izglađuje. Iritiraće vas konstantni problemi sa telefonima, računarima, internetom..
Novac
Povremeno imate utisak kao da sve ono što ste propustili dolazi odjednom na naplatu, a morate podmiriti i troškove na dnevnoj bazi....

Zdravlje
Polje zdravlja i životnih navika govori o tome da nešto definitivno ne radite kako treba. Potrebno vam je više sna, odmora, zdravijeg života.

RIBE
Hrana
Nervoza jede vas, a vi umesto da pokušate da joj otežate time što ćete se hraniti makar malo normalnije, samo radite sebi na štetu. Potrebni su vam proteini, vitamini, minerali – sve ono što možete naći u „normalnoj“ hrani, a ne onoj brzoj ili slatkišima...
Ljubav
Trenutno ste u fazi zatvorenosti za nove emotivne prilike. Ko god da se pojavi, odmah ste u stanju da mu nađete zamerku (ili više njih) i da ga automatski „otpišete“. Povukli ste se čak i iz društva prijatelja, i nekako vam najviše odgovara kada ste sami sa sobom i svojim mislima, u sigurnosti doma. Jedna osoba vam se može nešto više približiti tokom ove sedmice, ali su kočnice u vama previše jake i zaista nisam sigurna da ćete joj „otvoriti vrata“. Ipak, nastavićete sa komunikacijom....i to je nešto, za početak. Ukoliko ste u emotivnoj ili bračnoj vezi, partner pokušava da ispravi neke situacije iz proteklog perioda, ali vi ili ne hajete ili se i dalje držite zatvoreno, stegnuto. Dajte mu priliku da se „iskupi“.
Posao
Mlad Mesec u vašem polju porodice i privatnog posla govori o tome da se pojedine Ribe ozbiljno pripremaju da zakorače u vode privatnog biznisa. Dobar je momenat da se nešto ovog tipa pokrene, ali računajte na početne zastoje i probleme, naročito sa papirologijom, dozvolama. Samo polako....Generalno gledano – poslovni segment je uzavreo, a najveći problem su međuljudski odnosi, koji su duboko poremećeni i vrlo nestabilni. Sa kolegama možete biti na „ratnoj nozi“.
Novac
Ni ova nedelja neće moći da prođe bez troškova koji vam prazne novčanik. Pomirite se sa trenutnom situacijom i platite ono što je neophodno.
Zdravlje
Mentalni segment je vrlo destabilizovan. Potreban vam je izduvni ventil, ali vi ga nikako ne pronalazite i stalno se vrtite u začaranom krugu....

Autor horoskopa: Astro centar "Moj astrolog" www.mojastrolog.rs

]]>
Sun, 10 Jun 2018 18:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136055/ljubavna-prica-srelceva-i-jarceva-u-novoj-nedeli-na-ivici-pucanja-sto-nije-slucaj-sa-devicama-koje-su-na-korak-od-zaljubljivanja.html
Dame biraju: Vagu osvajaju uporni, Vodoliju neustrašivi a Devica pada na kraljeve drame http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/99305/dame-biraju-vagu-osvajaju-uporni-vodoliju-neustrasivi-a-devica-pada-na-kraljeve-drame.html Poslušajte zvezde i saznajte kako izgleda vaš idealan tip sa kojim ćete živeti zauvek srećno.

Ovan

Vi ste veoma atraktivni i stalo vam je do ljudi. Uglavnom izlazite sa zgodnim i dobrim muškarcima. Međutim, problem leži u činjenici da oni žele više vašeg vremena i energije nego što možete da ponudite.

Bik

Veoma ste tvrdoglavi i ne popuštate kada su u pitanju vaši stavovi. Koncept kompromisa vam je nepoznat i uvek gledate da date maksimum sebe. Ipak, na kraju vašu pažnju uvek skrene strastven i uporan muškarac. Divno vam je neko vreme, ali šta će se desiti kada jednom ukrstite rogove bez šanse da jedno od vas pristane na kompromis?

Blizanci

Bez problema možete da nešto dosadno pretvorite u fantastičan događaj pomoću vaše harizme i avanturističkog duha. Voliš tipove koji su ti slični – harizmatični i uvek spremni za avanturu. Ako voli da rizikuje i šefuje, to je to. Međutim, takođe je potrebno da bude fascinantan i duhovit kao i vi ili je veza osuđena na propast.

Rak

Da, vi ste emotivno biće i volite tipove sa puno ličnosti, ali koji su spremni da vam pruže i emotivnu stabilnost. Ako voli da se provodi ili jednostavno gluvari, možda nije pravi izbor za vas. Nema sramote u tome što želite da se skućite i potreban vam je neko ko voli da uživa kod kuće.

Lav

Volite da se razmećete i uvek budete u centru pažnje. Cvetate uz muškarce koji su inteligentni i kreativni, sve dok ne pokušavaju da se takmiče sa vama u ovim stvarima. Želite nekoga ko će vas inspirisati svojom jedinstvenošću i ljubavlju prema životu.

Devica

Uvek padate na tipove koji su prave kraljice drame i koji se hrane vašom podrškom i brigom. Ovo vam se opasno može obiti o glavu ako završite sa nekim ko će vas tretirati kao pomoćno osoblje a ne ljubav svog života. Zaslužujete da dobijete isto onoliko koliko u vezi dajete.

Vaga

Fasciniraju vas momci puni energije, samopouzdanja i šarma – sve dok ponekada te svoje kvalitete mogu malo da „utišaju“ jer ćete u suprotnom biti iscrpljeni. Volite kada muškarac iskazuje svoj interes upornošću i sa dosta kreativnosti. Možda zvuči staromodno, ali želite nekoga ko će vas oboriti sa nogu.

Škorpija

Vi ste ozbiljni, intenzivni, strastveni i želite nekoga ko će biti uz vas ceo život. Ponekad možete biti ćudljivi i nestalni, pa vam je potrebna osoba koja je u stanju da izađe na kraj sa vašim emocijama i jakim seksualnim nagonom. Ako nisu u stanju, bolje dam vam to odmah priznaju i nastave dalje.

Strelac

Volite avanturu, putovanja i nova iskustva, kao i momke koji su inteligentni i otvorenog uma. Želite dečka koji će vas pratiti u svakoj avanturi na koju krenete.

Jarac

Ljudi u vas uvek mogu da se pouzdaju, vredni ste i nezavisni. I ne samo to, činite da ti kvaliteti izgledaju jako seksi. Volite osetljive, lojalne i nežne tipove koji nude podršku i spremni su da se brinu o vama. Međutim, vi nemate previše vremena da se igrate i ne pristajete na manje od onoga što zaslužujete i radije ćete biti sami.

Vodolija

Otvoreni ste za sve tipove ljudi. Svako se oseća prijatno u vašem prisustvu, a posebno vas privlače umetnici i neustrašivi tipovi. Uzbuđuje vas činjenica da odlično poznaje samog sebe, a ako su tu još i leptirići u stomaku – njegovi ste.

Ribe

Vi ste rođeni sanjar i romantičar i privlače vas momci koji su praktični i u vaš život unose podršku u vaš sanjiv život. U slučaju da su preveliki bukvalisti i nemaju bujnu maštu, nikada neće razumeti vaš svet. Potrebno je da pronađete nekoga ko je na sredini, savršen spoj pragmatičnosti i kreativnosti.

Izvor: yourtango.com/24sata.rs

]]>
Sat, 9 Jun 2018 18:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/99305/dame-biraju-vagu-osvajaju-uporni-vodoliju-neustrasivi-a-devica-pada-na-kraljeve-drame.html
Kao da ih nešto tera da unište svoju vezu: Ovnovi previše očekuju, Blizanci neodlučni http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136013/kao-da-ih-nesto-tera-da-uniste-svoju-vezu-ovnovi-previse-ocekuju-blizanci-neodlucni.html Svako ima neke negativne osobine, ali zavisi od kontrole i situacije, ili odabira partnera, u kojoj će ih meri izneti na videlo. Otkrijte kako koji znak sabotira svoju ljubavnu vezu ili brak u nekim svojim lošim fazama, nesigurnostima ili naprosto u nezadovoljstvu.

Ovan
Ovnovi će za svog partnera uraditi sve na svetu, a problem nastaje kad počne da očekuju istu stvar zauzvrat. Nažalost, najčešće je ne dobijaju, zbog čega Ovnovi osećaju da ih osoba s kojom su u vezi ne ceni.

Bik
Bikovi obožavaju rutinu jer se u njoj osećaju sigurno, ali nažalost u vezama to drugoj osobi često postaje dosadno.

Blizanci
Na njih je teško računati jer se stalno predomišljaju, a kad se posvađaju s partnerom, Blizanci često oko sebe izgrade zid i postaju nedostupni za razgovor.

Rak
Zaljubljeni u ljubav, Rakovi često budu preintenzivni u vezama pa znaju da preplaše drugu osobu.

Lav
Preponosni da bi tražili pomoć kad stvari zapnu, Lavovi često uništavaju sopstvene veze jer će radije tvrdoglavo odustati od svega nego prihvatiti pomoć i raditi na problemu.

Devica
Device vole da rade stvari na tačno određeni način, a svako odstupanje od njihovih pravila ih poprilično frustrira pa često postaju nepodnošljivi partneri.

Vaga
Vage vole da je sve u ravnoteži, a zbog toga često imaju problema s donošenjem konkretnih odluka. Svađe zbog neodlučnosti su za Vage često početak kraja veze.

Škorpija
Škorpije se veoma teško zaljubljuju, zbog čega često unište vezu i pre nego što je i zaista započela. Jednom kad se zaljube, to je sasvim druga priča, ali do tad oko sebe grade zidove i ne puštaju nikog unutra.

Strelac
Za Strelčeve je problem njihova potreba za lovom, pa će tako uprkos činjenici da su u kvalitetnoj vezi, Strelčevi veoma često pokušati da ulove nešto što još nemaju.

Jarac
Jarčevi će se u potpunosti posvetiti osobi koju vole, ali to nažalost neće moći da urade sa svim ostalim ljudima u blizini. Zbog svog zatvorenog karaktera, Jarčevi često deluje hladno i nezainteresovano u društvu porodice ili prijatelja osobe s kojom su u vezi.

Vodolija
Vodolije samo treba pustiti na miru i dati im priliku da tu i tamo budu sami. Nažalost, potreba za samoćom drugima često izgleda kao nezainteresovanost, zbog čega Vodolije u vezama imaju problema.

Ribe
Jedan od najčešćih uzroka razvoda je novac, a Ribe su jako loše s novcem. Ne znaju da raspolažu sa njim, zbog čega često imaju nesuglasice u vezama.

Izvor: index.hr

]]>
Fri, 8 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/136013/kao-da-ih-nesto-tera-da-uniste-svoju-vezu-ovnovi-previse-ocekuju-blizanci-neodlucni.html
Znaju kako: Horoskopski znaci koji vas prevedu žedne preko vode http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/130788/znaju-kako-horoskopski-znaci-koji-vas-prevedu-zedne-preko-vode.html Suptilno če vam predložiti nešto i uvući vam se pod kožu do te mere da nećete ni shvatiti da manipulišu vama

Ako ste jedan od ovih horoskopskih znakova, verovatno znate i umete da dođete do svog plena i to veoma lako!

Ovan

Ne samo da znaju da reše svaki problem koji se nađe pred njima, već umeju da reše i tuđe probleme. Ovnovi su odlični šefovi, jer uvek imaju baš sve pod kontrolom.

Vaga

Vage su perfekcionisti, a upravo zbog toga ne staju dok stvari nisu tačno onakve kakve moraju da budu. Nekima to baš ide na živce, ali Vage se zbog njih ne brinu.

Indijanski horoskop: Neverovatno precizno otkriva najsitnije delove karaktera!

Devica

Nažalost, odlučnost koju imaju Device se često tumači kao zloba. Njihova sklonost ka šefovanju nije zlonamerna, ali kad kritikuju nešto zvuče zaista zločesto.

Škorpija

Škorpije tačno znaju šta žele i kako to žele, a najčešće nemaju strpljenja za druge, pa sve rade sami. Jedino tako su zadovoljni rezultatima.

Ribe

One su pravi umetnici kad je u pitanju dobijanje onoga što žele. Ribe će vam suptilno predložiti nešto i uvući vam se pod kožu do te mere da nećete ni shvatiti da manipulišu vama.

Izvor: stil.kurir.rs

]]>
Thu, 7 Jun 2018 18:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/130788/znaju-kako-horoskopski-znaci-koji-vas-prevedu-zedne-preko-vode.html
Srce im se raspalo na sitne komade: Strelac kreće na put, Ribe trče kod terapeuta http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133232/srce-im-se-raspalo-na-sitne-komade-strelac-krece-na-put-ribe-trce-kod-terapeuta.html Slomljeno srce nakon raskida, ljudi leče na različite načine. Otkrivamo vam kako se znakovi po Zodijaku nose sa raskidom.

Ovan
Kada je Ovnu slomljeno srce sastaje se sa što više partnera. Nastavlja da podseća sebe da je vredan trofej koji ne sme biti pobeđen i neće se odmoriti dok ne pronađe nekoga ko će ga tretirati na odgovarajući način.

Bik
Prekinuće sve kontakte i sve što ga podseća na partnera. On veruje u izreku: „ako ne vidiš, ne misliš“ i neće se zadržati na bilo kojem detalju koji ga podseća na bolni raskid.

Blizanci
Oni će pokušati da ostanu prijatelji čak i sa slomljenim srcem. Smatraju da će kroz prijateljski odnos uspeti da se oporave od razdvajanja i da će lakše preživeti gubitak ako komuniciraju sa partnerom.

Rak
On će biti nervozan, ali će verovati da se sve dogodilo iz nekog razloga. Uz bol u srcu, nastaviće da živi kao i pre nego što je upoznao svoju bivšu ljubav.

Lav

Odlazi u nove avanture. Učestvuje u bilo kojoj avanturi kako bi oslobodio ljutnju i bol. Živi kao da je danas njegov poslednji dan života.

Devica
Devica se koncentriše na posao i postaje najbolja u svojoj oblasti. Devica radi neumorno i, upisuje nove kurseve i dobija još jedno obrazovanje. Devica stalno radi jer ne može da se nosi sa mislima na gubitak.

Vaga
One nestaju. Izbegavaju ljude neko vreme, jer ne žele da ih niko pita o bivšem partneru ili kako se osećaju. Zbog toga nestaju dok ne sakupe snage da mogu da govore o svojim osećanjima.

Škorpija

Odlazi u najbliži bar. Škorpija je veoma ekstremna, pa kad je povređena, može da podlegne samodestruktivnom ponašanju. Obično ima jaku emocionalnu reakciju na bol u srcu, a ovo ponašanje je jedini način da ga preživi.

Strelac
Putuje. Indija, Tajland, Bali – bilo koje mirno mesto gde može mirno da razmišlja, pusti partnera i fokusira se na mentalno i emocionalno razvijanje. Treba da napusti zemlju, isključi telefone i usredsredi se na oporavak.

Jarac
Provodi više vremena sa svojom porodicom da napuni prazninu drugačijom vrstom ljubavlju. Jarac je veoma orijentisan prema porodici, a porodica deluje na njih umirujuće.

Vodolija
Koristi kreativnost da nastavi dalje. On je kreativan i umetnički obdaren, i zna kako da pretvori bol u umetnost. On deli svoje dramske ljubavne priče sa drugima.

Ribe

Odlaze kod terapeuta. Ribe su vrlo emotivne i sentimentalne, ali to retko pokazuju čak i svojim najdražima. Da prežive prazninu i nastave dalje, razgovaraju sa nekim ko ih ne poznaje i neće im suditi. Ne žele da neko drugi zna da raskid nije lak za njih.

Izvor: srbijadanas.com

]]>
Wed, 6 Jun 2018 17:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/133232/srce-im-se-raspalo-na-sitne-komade-strelac-krece-na-put-ribe-trce-kod-terapeuta.html
Ova tri znaka doživeće veliku izdaju ovog leta http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135863/ova-tri-znaka-dozivece-veliku-izdaju-ovog-leta.html Predstojeće leto biće puno izazova za ova tri znaka.

Blizanci

Prvi na listi su, a ko bi bio nego dvolični Blizanci. Ovaj vazdušasti i vetropirasti znak će prva prijateljstva sklopiti već na putu ka obali, a na plaži će se pokazati kao glavni lovci. A ako ga vi čekate kod kuće, najbolje bi bilo da i sami izađete i provedete se, kako se ne biste pitali šta li sad on/ona radi tamo.

Ribe

Da, i ove nežne i emotivne dušice umeju da varaju. Kao i Blizanci, i Ribe imaju dualnu prirodu. Ili ste nabasali na totalnog sveca ili na grešnika kome nema ravnog, a ako je vaš partner od druge vrste, budite uvereni da se sa odmora ili poslovnog puta neće vratiti čiste savesti.

Lav

Kraljevi egocentričnosti, Lavovi neće sebi dozvoliti da se sa odmora ne vrate sa dokazom da su bili glavni na plaži. Kako im je i moral labav kada su u pitanju oni sami (ne kada je u pitanju i partner, i teško onome ko njega prevari), verovatno će sebe utešiti rečima da "ono što partner ne zna, ne može ni da ga povredi), pa će tako ohrabren na plaži zavoditi sve dok ne ulovi trofej od koga mu zavisi samopouzdanje.

Izvor: mom.me

]]>
Wed, 6 Jun 2018 15:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135863/ova-tri-znaka-dozivece-veliku-izdaju-ovog-leta.html
Čime šarmiraju horoskopski znaci? http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/77507/cime-sarmiraju-horoskopski-znaci.html Neki znaci horoskopa su velikodušni i to je ono najšarmantnije na njima, znatiželja itekako može biti šarmantna, a neki znaci vas vrlo brzo mogu osvojiti svojim zaštitničkim stavom i pružanjem podrške i oslonca.

Ovan

Zodijački znak Ovna karakteriše dečji pogled na svet. Pripadnici ovog znaka ističu se po iskrenom, dečjem i pomalo naivnom pogledu i entuzijazmu koji ih lako obuzima. Zbog toga su u stanju da se raduju sitnicama kao da je to najveća stvar na svetu, a njihov pristup je spontan i tako direktan da se čini da se nikad u životu nisu razočarali.

Bik

Suptilan i velikodušan. Pritajeni pripadnici ovog znaka deo svog šarma duguju tome što su u stanju da učine mnogo lepih stvari za druge, ali za to neće tražiti zasluge niti isticati svoju ulogu. Mogu biti vrlo velikodušni, ali već i u prvim susretima sa njima, jasno vam je da to ne čine iz koristi, već zbog svoje dobroćudne prirode.

Blizanci

Uz Blizance se lako možete osećati posebno. Pripadnici ovog znaka su šarmantni po mnogim stvarima, ali ono što definitivno zrači iz njihovog karaktera jeste odanost i podrška onima koje vole. Ljudi koji su im bliski mogu se pouzdati u to da u njima uvek imaju najvećeg obožavaoca i podršku, pa se zbog toga i osećaju posebno.

Rak

Nežnost i pažnja su najprimetniji šarm Rakova. Mogu biti izrazito neprijatni i nezainteresovani prema onima koji im se ne sviđaju na prvi utisak, ali više od svih drugih znakova Zodijaka oni znaju kada i kako treba da izraze svoju nežnost, pažnju i ljubav. Upravo ta topla strana njihove ličnosti je ono što ljudi smatraju najšarmatnijim na njima.

Lav

Pozitivna energija Lava je zarazna. U dobrom raspoloženju, pripadnici ovog znaka su najpoželjnije društvo koje čovek može imati. Osvajaju svojim osmehom, šalama, ali najviše pozitivnim stavom i nadom koja se opire bilo kakvoj vrsti pesimizma. Zbog toga je pored njih teško ostati ravnodušan.

Devica

Pripadnici ovog znaka su tipovi ljudi koje zaista zanima šta drugi ljudi misle, kako nešto doživljavaju ili kako se osećaju. Zbog toga im je izrazito lako da kroz razgovor brzo postanu prisni sa nekim, a drugi ljudi kod njih cene što takav interes nije lažan ili proračunat, već je odraz njihove empatije.

Vaga

Ono što najviše šarmira kod Vage jeste osećaj stabilnosti koju pruža. Pripadnici ovog znaka su u međuljudskim odnosima često stub koji pruža oslonac i podršku drugima. Koliko god bila haotična situacija u njihovom životu, deo njihovog šarma leži u tome što deluju stabilno, mirno i odišu samopouzdanjem. Upravo zbog toga, ljudinagonski žele da budu u društvu Vage.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka mogu biti šarmantni na mnogo različitih načina, ali većina ljudi će se složiti da se oni ističu svojom odlučnom i skoro nepogrešivom intuicijom. Izuzetno su pronicljivi, pa deluju mudro, razborito i iskusno, kao da su već proživeli tri života. Upravo će ta njihova osobina lako šarmirati okolinu.

Strelac

Nepopravljivi borci za pravdu. Izuzetna osobina pripadnika ovog znaka je odanost i stajanje iza onih koje vole i koji su im dragi. Čak i ako ste tek juče upoznali Strelca i razumeli se, on će danas zdušno stajati na vašoj strani i braniti vas pred onim ko vam je naneo nepravdu. Deo njihovog šarma je upravo taj zaštitnički stav koji se nazire u svakom trenutku.

Jarac

Nasuprot njihovom ozbiljnom izgledu, pripadnici ovog znaka već će pri prvim rečenicama u razgovoru otkriti koliko su zapravo brižni. Deo njihovog šarma je energija i zanimanje koju ulažu u tuđu dobrobit - čak i onih ljudi koji im nisu preterano bliski, pa se uz njih lako možete osećati voljeno i toplo, na način kao što bi to činio stariji brat ili sestra.

Vodolija

Pripadnici ovog znaka istinski su šarmeri, a nemoguće je ne primetite njihovu sposobnost da i u najgorim situacijama zbijaju šale i uveseljavaju sve oko sebe. Glavni temelj njihovog šarma je pomalo uvrnuti smisao za humor, kojim se služe kao oružjem da bi oraspoložili one oko sebe.

Ribe

Više od bilo kog drugog znaka u Zodijaku, Ribe krasi prirodna suptilnost i spontanost, pa se zbog toga u njihovom društvu osećate prijatno. Glavni deo njihovog šarma čini opuštena atmosfera koju stvaraju svojom prisutnošću, smirenim izjavama i ležernim stavom.

Izvor: zena.tvbest

]]>
Tue, 5 Jun 2018 18:30:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/77507/cime-sarmiraju-horoskopski-znaci.html
Ova dva znaka u junu čeka početak sudbinske ljubavi http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135766/ova-dva-znaka-u-junu-ceka-pocetak-sudbinske-ljubavi.html Ako je verovati zvezdama, sledeća dva znaka zodijaka će konačno ostvariti ljubavnu vezu koja će definitivno "prodrmati" njihov život.

Jarac

Jarčevima će jun mesec biti jedan od važnijih u godini kada je o ljubavi reč, jer će se mnoge stvari u ljubavi rešiti i preokrenuti u vašu korist. Venera iz astrološkog polja odnosa i ljubavi početkom juna donosi mirnu i romantičnu energiju, posebno Jarčevima koji su u vezi. Mnogima od vas biće izazovan aspekt Venere i Plutona iz vašeg znaka. Oko 6. juna može se desiti da se poremete ljubavni planovi Jarčeva sa partnerom.

Posle 14. juna, kada Venera pređe u znak Lava i vaše astrološko polje strasti, emocija i karme, slede mnoga dešavanja na polju ljubavi koja će promeniti tok vaše sudbine. Period od 16. do 27. juna biće veoma turbulentan kada je o emocijama reč.

Slobodnim Jarčevima Venerini aspekti sa Uranom, Marsom, Jupiterom i Plutonom doneće karmičku ljubav koju gotovo da nećete moći da izbegnete sa osobom u znaku Raka, Ribe ili Bika. Ova ljubav je veoma zanimljiva, ali i izazovna u isto vreme.

Rak

Rakovi, vi ćete početkom juna, pod uticajem Venere iz vašeg znaka, prolepšati i zračiti mnogo pozitivnijom energijom, ali ćete biti i osećajniji prema partneru. Posebno u periodu do 7. juna lep aspekt Venere i Jupitera, iz astrološkog polja ljubavi, sreće, zabave i kreativnosti doneće vam lepe trenutke sa decom i partnerom, a svi Rakovi koji žele da prošire porodicu ovo će biti jedan od lepših perioda za njih.

Slobodne Rakove početkom meseca očekuje sudbinska ljubav na nekoj zabavi ili u izlasku. U periodu od 14. do 24. juna za većinu Rakova dolazi period kada će mnoge njihove ljubavne dileme izaći na videlo. Slobodni Rakovi u ovom periodu mogu upoznati ljubav preko posla, ali i osobu koja je na neki način komplikovana. Možda će to biti nadređeni ili neko ko je vrlo autoritativan. Pun mesec iz vašeg polja veza i braka, 28. juna donosi vam kulminaciju, razrešenje nekog dešavanja ili ljubavne situacije, ali i ozvaničenje veza.

mycupoftea/besnopile

]]>
Tue, 5 Jun 2018 12:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135766/ova-dva-znaka-u-junu-ceka-pocetak-sudbinske-ljubavi.html
Mlađe je slađe: Žene ovih horoskopskih znakova biraju mlađe muškarce http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135743/mladje-je-sladje-zene-ovih-horoskopskih-znakova-biraju-mladje-muskarce.html Stariji im ne prijaju jer se pored njih manje zabavljaju.

Ovan
Ovnovi su vrlo impulsivne naravi, zato žene Ovnovi često biraju mlađe muškarce jer starijima deluju nezrelo i previše zaigrano.

Bik
Žene Bikovi imaju urođenu potrebu da nekoga zaštite, zato ih često privlače mlađi muškarci. U vezi žele nekoga ko će im se diviti i ko će računati na njihovu podršku, pa mlađi muškarci postaju idealan izbor.

Rak
Žene u znaku Raka su najsklonije biranju mlađih muškaraca za vezu. Njihova urođena potreba da se brinu o nekome ih čini idealnim partnerkama nekom mlađem ko je to spreman i da prihvati. Nažalost, ponekad znaju da preteraju pa počnu da se ponašaju kao majke, umesto kao devojke.

Izvor: index.hr

]]>
Mon, 4 Jun 2018 18:00:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135743/mladje-je-sladje-zene-ovih-horoskopskih-znakova-biraju-mladje-muskarce.html
U novoj astro nedelji: Ribe i Rakove čeka nova ljubav, Vage da se primire na poslu, a Škorpijama skače pritisak! http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135677/u-novoj-astro-nedelji-ribe-i-rakove-ceka-nova-ljubav-vage-da-se-primire-na-poslu-a-skorpijama-skace-pritisak.html Period od 4. do 10. juna biće vrlo turbulentan za mnoge znakove. Da vidimo šta nas čeka...

OVAN

Hrana
Apetit je taman „kako treba“, vaše raspoloženje je na nivou i ove sedmice nema nekih posebnih saveta za vas. Jedino biste mogli da malo smanjite slatkiše i sladolede i da ih zamenite voćem i voćnim salatama.
Ljubav
„Razradili“ ste se na društvenim mrežama, samo komentarišete, objavljujete slike, šalite se – i nije ni čudo što privlačite pažnju mnogih, pa vam je inbox prepun i simpatične, ali i one manje simpatične prepiske. Ovo vam jako prija, pa ćete verovatno poželeti i da nekoga od svojih „prijatelja“ ili pratioca i upoznate uživo. Ako niste fan društvenih mreža, aktivni ste ovako – izlazite maltene svakog dana ili se makar družite sa prijateljima u obližnjem kafiću. Sva ova dešavanja daju predispozicije za nova poznanstva i za intelektualnu aktivnost, a da li će biti i nešto više od toga – to tek treba videti....Ukoliko ste zauzeti, partner može biti ljubomorniji i posesivniji nego inače, pa na taj detalj obratite pažnju...
Posao
Kvadrat Sunca i Merkura sa Neptunom u vašem polju komunikacije, susreta – upozorava vas da obratite pažnju prilikom konkretizacije nekih dogovora. Morate biti skoncentrisani i izdetaljisati ama baš sve, nemojte se voditi onim – to ćemo precizirati „u hodu“, jer na taj način možete samo sebi naškoditi. Ne budite lakoverni, ali ni previše samouvereni. Ukoliko se nešto više fokusirate, još biste mogli ostvariti i jako dobre dogovore i nove poslove. Takođe, smanjite impulsivnost prema onima sa kojima radite.
Novac
Ukoliko se zatrčite u neki posao, možete ostati na gubitku. Takođe, ove su vam nedelje pojačani troškovi, tako da morate voditi računa o svakom dinaru.
Zdravlje
Ne sedajte umorni, nenaspavani ili pod dejstvom alkohola za volan. Starijim Ovnovima – meteoropatske reakcije.

BIK

Hrana
Na prvo mesto biste trebali da stavite hidrataciju ove nedelje. I ne – to ne podrazumeva alkoholna ili gazirana pića. Potrebna vam je stara dobra voda, sokovi od voća ili povrća, i naravno – namirnice koje u sebi sadrže veći procenat vode.

Ljubav
Ove nedelje tako lepo možete da se „zakačite“ za nekog preko društvenih mreža, prijatelja ili eventualno preko posla da je to prosto divota! Tu negde oko polovine sedmice vam je baš „crvena zona“ za ovakve situacije. Da vas sve što se dešava može poprilično opiti, to stoji svakako. Sad, da li je osoba u koju ćete da se zaljubite preko ušiju baš ona prava ili baš za vas - to je već neko drugo pitanje. Meni lično ne izgleda da je vaša simpatija baš u potpunosti iskrena, ali možda i grešim. Vredi probati svakako....Što se tiče onih koji su u vezama, jedan dan super, drugi dan varnice šibaju na sve strane! Najveći problem će biti ljubomora i neki pokušaji kontrole, i sa vaše ali i sa partnerove strane....
Posao
Poslovni segment bi trebao da bude dosta korektan tokom ove nedelje. Ipak, postoje situacije na koje biste trebali da obratite pažnju. Može se dogoditi da zaboravite na neke obaveze, da napravite grešku, ili da pak imate problem papirološke prirode. Takođe, itekako je moguće da će atmosfera na radnom mestu biti povremeno jako čudna, dosta toga će biti nedefinisano i nejasno, a možete u nekom momentu pomisliti i da vam neko od kolega radi iza leđa. Vi gledajte svoje obaveze i usmerite se na njih.
Novac
Stoje vam izdaci koji se uglavnom vezuju za kuću ili za članove porodice. Mogući su kvarovi kućnih aparata, pa ćete biti prinuđeni da tražite pomoć majstora...
Zdravlje
Zdravstveni segment kod mlađih Bikova je korektan. Stariji pripadnici znaka bi više trebali da obrate pažnju na stomak.

BLI ZANCI

Hrana
U ovoj nedelji treba izbegavati alkoholne napitke, ali i veće količine energetskih pića, kafu. Bolje se rashladite sa čašom limunade sa malo leda ili bilo kojim drugim sokom od svežeg, ceđenog voća. Stomak će vam nešto biti osetljiviji, pa vodite računa o kvarljivim namirnicama.
Ljubav
Sve što se otvara na polju emocija, nekako mora biti vezano za posao tokom ove nedelje, bilo da je u pitanju vaš posao ili upoznajete neku osobu na njenom poslu. Dve su mogućnosti – ili da je taj/ta koju upoznajete itekako zainteresovana, ali isključivo za ozbiljnu vezu (što ne znam koliko će vama u ovom trenutku odgovarati), ili već ima neku emotivnu priču, možda i bračnu...a sa vama flertuje u fazonu – hajde da probam, pa da vidimo šta će se desiti na dalje....Kako god okrenuli, dešavanja će biti, a vi se potrudite da u njima i uživate. Što se tiče onih koji su zauzeti – ove nedelje više provodite vremena sa partnerom, jer će vam prebacivati zbog nedovoljno pažnje koju mu ukazujete, a i biti ljubomoran...
Posao
Kvadrat od strane Neptuna iz polja karijere na Merkur i Sunce u vašem znaku, upozorava vas da vodite računa o onome što govorite, ali i da ne uzimate zdravo za gotovo informacije koje dobijate. Ne preporučuje vam se da na osnovu onoga što čujete, reagujete – već pre da sačekate dan ili dva da biste informacije proverili. Trudite se da ne zanemarujete svoje redovne obaveze i nemojte ostavljati stvari „za sutra“, jer vam to može proizvesti probleme. Odnos sa kolegama vrlo promenljiv.
Novac
Finansijska situacija može biti povoljna po vas, jer vam stoje neki prilivi koje niste očekivali. Ipak, morate da povedete računa o svojim troškovima.
Zdravlje
Stariji pripadnici znaka bi mogli imati meteoropatske reakcije ili problem sa pritiskom, venama. Kod mlađih – ishrana.

RAK

Hrana
Apetit će vam se znatno smanjiti i postaćete vrlo probirljivi kada je hrana u pitanju. Malo je ovo posledica vremena, a malo i vašeg raspoloženja – jednostavno, niste gladni. Trudite se da makar ne preskačete doručak i ne zaboravite – to je ipak najvažniji obrok tokom dana!
Ljubav
Još jedna sedmica sa pojačanim šansama za slobodne Rakove. Tranziti planeta vas i dalje podržavaju u vašim nastojanjima da pronađete svoju srodnu dušu i da se konačno zaljubite „u pravu osobu“. Doduše, oko vas je u ovom periodu mnogo više osoba koje bi želele nešto neobavezno, povremeno...i koje nemaju na pameti neko ozbiljnije vezivanje. Baš iz tog razloga, ne savetuje vam se da ulećete u odnose u koje vas vuče strast ili neka opsesivnost, već da imate na pameti ono što vam je zaista važno – ljubav! Što se tiče onih koji su u vezama i brakovima, jedan dan lepo, drugi dan pritisak. Jednog dana poverenje i ljubav, drugog dana kontrola, ljubomora, sumnje....totalno promenljiva sedmica za vas...
Posao
Posebno su tokom ovog perioda naglašene saradnje sa inostranstvom. No, koliko god da je to pozitivno, postoje situacije na koje treba obratiti pažnju. Vodite računa u dogovorima, da ne što ne propustite što vam je od suštinske važnosti, a dobro proverite i sve ono što je vezano za papirologiju, dokumentaciju. Mogući su propusti koji bi vam mogli doneti gubitak. Generalno gledano – iako vas saradnički odnosi opterećuju u ovom periodu, ne možete da poreknete da ste stabilni i zadovoljni svojim poslom.
Novac
Mogućnosti gubitaka i troškova, ukoliko ne budete vrlo pažljivi. No, čak i ako ih bude – i prilivi su tokom ove nedelje dobri, pa ćete u svakom slučaju biti na pozitivnoj nuli...
Zdravlje
Sam početak nedelje je obojen nekom napetošću, nervozom, a možete imati probleme i sa spavanjem ili pritiskom ukoliko ste stariji pripadnik znaka. Ostatak perioda je dobar.

LAV

Hrana
Taj neki odličan režim ishrane koji vam jako prija ove nedelje biste samo malo trebali da korigujete. Više tečnosti, kao i namirnica sa većim procentom vode, ali i povrće, bilo sveže ili kuvano na pari. Takođe – mogli biste makar povremeno da uzimate pčelinje proizvode.
Ljubav
Ukoliko osobu koja vam se dopada ne uspete da očarate do polovine nedelje, verovatno ćete morati da svoje napore da je osvojite prebacite i za narednu sedmicu....no, ja se nadam da ćete dati sve od sebe i uspeti u ovom pokušaju! Ukoliko nemate simpatiju, obratite pažnju na društvene mreže, na druženja sa prijateljima ili izlaske – neka noćna, lagana i opuštena komunikacija očas posla se može pretvoriti u jaku zagrejanost i vas i druge osobe! Opustite se i uživajte u onome što vam se dešava! Ukoliko ste zauzeti, kontakt sa emotivnim partnerom je tokom ovog perioda prilično dobar. Meni ne izgleda da bi tu moglo biti bilo kakvih problema, a vi se potrudite da sve ide nekim svojim, uobičajenim tokom.
Posao
Znate li onu izreku – skuplja dara nego mera? Verujem da znate....E, zato nemojte da se začudite ukoliko vam se baš nešto tog tipa desi ove sedmice. Neko će vam učiniti uslugu, pomoći, podržati vas – ali će vam nakon toga zasesti na glavu i smarati vas na dnevnoj bazi. Baš iz tog razloga – mogli biste da izbegavate „ljubazne“ posrednike tokom ovog perioda i potrudite se sami oko onoga što vam je potrebno ili što želite. Tako će vam bar biti mirna glava. U suštini – poslovno – niste ni malo loše.
Novac
Neki troškovi tokom ove nedelje moraju da vas stignu i sapletu, koliko god vi pokušavali da pobegnete od njih....

Zdravlje
Malo ishrana, malo alergijske reakcije, malo pritisak, malo vene – ove nedelje sve nešto po malo...i to uglavnom starijim Lavovima...

DEVICA

Hrana
I vi biste trebali da više pažnje obratite na hidrataciju, a da definitivno izbegavate gazirane napitke, alkohol i kafu. Neki od vas će imati povremenih problema sa crevima i probavom, pa vam se savetuju lagani, ali češći obroci kojima nećete opterećivati stomak.
Ljubav
Neko vas može osvojiti na prečac, bukvalno vas „opiti“ i možete naglavačke uskočiti u emotivni odnos, pa čak i ako ste negde svesni da ova osoba možda baš i nije prava za vas. Generalno gledano – ove nedelje ste po malo skloni idealizaciji osoba sa kojima ste u kontaktu, mašta i zanos vam previše rade, koliko god se trudili da budete realni i da stojite čvrsto na zemlji. A dobro, šta sad – neki put je baš potrebno pustiti se i ne razmišljati previše....možda i ispadne dobro! Što se tiče onih koji su zauzeti – partneru se baš i ne dopada što toliko vremena provodite na poslu. Da vam veruje sto posto – pa i ne veruje....Tako da – ako brljate nešto sa strane, morate tokom ove sedmice otvoriti četvore oči!
Posao
Kad biste mogli da stignete na jedno osam strana odjednom, to bi bilo fenomenalno... U prevodu – očekuje vas nedelja koja će vas u potpunosti poklopiti i dešavanjima i tempom. Moraćete da budete jako skoncentrisani i organizovani, a to će u trenutnim okolnostima zaista biti komplikovano. Zato, itekako su moguće greške prilikom obavljanja čak i onih, najobičnijih dnevnih obaveza. No, to i nije toliki problem – gledajte da ne napravite neku grešku u dogovorima ili sa papirima. To već ne bi bilo tako jednostavno...
Novac
Jedne nedelje malo bolje, pa opet bezveze....E, ovo vam je jedna od „bezveznih“ nedelja po pitanju finansija....
Zdravlje
Osetljiv je stomak, ali i respiratorni organi. Stariji pripadnici znaka mogu imati problema i sa pritiskom i meteoropatskim reakcijama.

VAGA

Hrana
Ovo je, recimo – dobra nedelja ukoliko želite da otpočnete sa dijetom ili nekim zdravijim režimom ishrane. U svakom slučaju biste trebali da izbegavate kaloričniju i masniju hranu, kao i slatkiše – a naročito ovo poslednje!
Ljubav
Više će se osoba motati oko vas, a iskreno rečeno – i vaša će razmišljanja i simpatije ići na više strana....Odabir prave osobe je u ovom periodu baš težak, jer sve su vam one privlačne i zanimljive na neki svoj način, pa ne možete nikoga posebno izdvojiti. Kad je već takva situacija, onda nemojte ni da se opterećujete odabirom – samo uživajte u flertu i opustite se, a neka se situacija sama od sebe pobrine i usmeri vas na stranu na koju bi trebalo. A ko zna – možda se uskoro pojavi neko potpuno nov, ko će kao gumicom izbrisati sve vaše „sadašnje“ simpatije? Ukoliko ste zauzeti, možda se po nekim pitanjima baš i ne kopčate sa partnerom, ali ako ništa drugo – makar se oboje trudite...Nije loše, nije....
Posao
Nemojte samo da se previše osilite ili pak opustite u poslovnom segmentu. Takođe, nemojte se zatrčavati što se nekih dogovora tiče, bolje pustite svaku situaciju da se „složi“ preko noći, pa tek onda delajte. Generalno gledano – ova nedelja nije loša po pitanju posla, ali možete „pasti“ na nekim glupostima ili glupim greškama. Zato pročitajte još jednom prvu rečenicu i sve će vam biti jasno šta je potrebno raditi, a šta nikako... Moguć je početak saradnje sa strancima ili proširenje jednog dogovora.
Novac
Problem je u tome što vi ove nedelje ne možete da računate ni na šta. Prilivi dolaze onda kad im se hoće, bez ikakve najave, a na isti način vas spopadaju i troškovi. Borite se kako znate i umete...
Zdravlje
Kod ženskog dela populacije – mogući su manji hormonski problemi. Starije Vage mogu imati tegoba vezanih za pritisak.

ŠKORPIJA

Hrana
Potrebni su vam proteini, tako da svakako konzumirajte i meso, ali ipak izbegavajte mesne prerađevine zbog začina i aditiva. Neki od vas mogu imati problema sa holesterolom, pa vam više odgovaraju „posnija“ mesa – kao što su piletina i ćuretina, a posebno – riba.

Ljubav
Pa, pod uslovom da ste zainteresovani za neku emotivnu priču, a to moram da napomenem jer ne treba zaboraviti da je vaš vladar Mars trenutno u Vodoliji i nekako pre „vuče“ na frendli varijante, neobavezno, avanture i tako to....možda biste ove nedelje mogli da se smuvate sa nekim ko ne živi u vašem gradu, ili eventualno sa osobom koja se bavi sportom, koja je muzičar ili koja radi u nekoj državnoj ustanovi....Ako vas to „pogodi“ – super...ukoliko ne – uvek vam ostaju kratkotrajne zanimacije sa suprotnim polom, zabava i provod....Zauzete Škorpije bi povremeno trebale da se sete da im je polje stabilnosti pomalo „truckavo“ i da iz tog razloga pokušaju da tolerišu neka ponašanja partnera...a i sami budu korektniji....
Posao
Vi biste da menjate nešto u poslovnom segmentu i to je skroz ok. Još samo ako biste se sami sa sobom usaglasili šta je to što želite da čupate iz korena i da zamenite novim, to bi bilo odlično. Iskreno, čini mi se da ste i vi sami neodlučni. Započnete jedno, pa prekinete i onda hoćete da započinjete drugo. Možda je najbolje da za sada ostavite stvari takve kakve su i sačekate neki bolji momenat....i bistrije misli. Ukoliko ste privatnik, vi ćete i tokom ove sedmice imati korektnu saradnju i poslovanje.
Novac
Neki vaši finansijski potezi možda se baš i neće pokazati kao najpametniji i najisplativiji. Zato, ne dirajte ništa, a o ulaganjima razmišljajte drugi put....
Zdravlje
Starije Škorpije definitivno moraju da se više pozabave svojim krvnim sudovima i pritiskom. Mlađi – obavezno na rekreaciju!

STRELAC

Hrana
Prijaće vam lagana hrana, ali ne smete zaboraviti da mora da postoji izbalansiran nivo i proteina, minerala i vitamina u svakom obroku. Zato, pod obavezno – povrće u što većim količinama, i makar sezonsko voće koje volite. Takođe, razmislite o češćem konzumiranju meda i propolisa.
Ljubav
Kod slobodnih se nastavlja period živosti, pokreta, komunikacije sa više zanimljivih osoba, ali i period za nova poznanstva, maltene na dnevnoj bazi. Pored ovoga, bićete i jako aktivni na društvenim mrežama, pa ne sumnjam da će ponude za izlazak, druženje ili nešto više od toga, pljuštati sa svih strana. Da se možete zainteresovati i ozbiljnije za nekog – možete, mada će većina vas ipak želeti da se samo opusti i uživa u kontaktima sa suprotnim polom. Što se tiče onih koji su zauzeti, pogotovo ako su u braku – ova nedelja može doneti probleme u komunikaciji i nerazumevanje, pogotovo ako je vaš partner pod jakim uticajem nekoga iz svoje porodice. U prevodu – neko sa strane podgreva nesuglasice između vas...
Posao
Nešto teže će vam ići komunikacija sa poslovnim partnerima i saradnicima. Moguće su nejasnoće i zbunjujuće situacije, što kod vas može izazivati nervozu, pa i povremene rasprave. Možete smatrati da neko namerno odugovlači sa dogovorom ili da vam ne govori istinu. Ne delajte u trenutku, prvo sačekajte da vidite da li ste u pravu ili ne. Generalno gledano – i ova sedmica je ispunjena velikom količinom obaveza i jakim tempom. No, bar ćete biti više nego zadovoljni svojim rezultatima....
Novac
Povremeno imate osećaj da vam rupa bez dna usisava novac. Koliko god da zaradite, uvek se prebrojavate i opterećujete....
Zdravlje
Problemi sa stomakom, crevima, varenjem – verovatno polovinom sedmice. Proveravajte ispravnost i kvalitet namirnica koje koristite.

JARAC

Hrana
Ne preskačite obroke zbog žurbe, nervoze, manjka vremena. Toliko prostora možete odvojiti da pojedete nešto lagano, ukusno, kvalitetno. I apetit vam je dosta slab – uzimajte jače začine - ljutu papričicu, đumbir – da biste ga popravili.
Ljubav
I za slobodne i za zauzete, ovo je još jedna u nizu „povuci-potegni“ sedmice. Ako ste sami, ili nalećete na osobe koje vam ni malo nisu po volji, ili ako se vama neko dopadne – pod obavezno se ispostavi da je ta osoba zainteresovana samo za nešto prolazno, brzinski, s vremena na vreme....a vama to ne pada na pamet. Spremni ste da se posvetite, ali trenutno ni na vidiku nekoga kome bi vredelo pokloniti svoje vreme i trud....Ukoliko ste zauzeti, opet ste i vi i voljena osoba upali u svoje čuvene tripove što se ljubomore i kontrolisanja tiče. Oboje non stop nadgledate jedno drugo i pokušavate da otkrijete da li je druga strana verna...Ako ne ovo – onda ste u fazonu – svako na svoju stranu, pa kad se vidimo!
Posao
Jedan dobar deo onoga što ste pokrenuli ste uspešno priveli kraju i mora se priznati da rezultati nisu ni malo loši. Ove nedelje ćete takođe pokušavati da ostvarite neke nove kontakte ili saradnje, ali to već neće ići tako glatko. Mogući su problemi u dogovorima ili pak oni papirološke prirode, što će vas kočiti, a vrlo često i izazivati nervozu. Izbegavajte da u tim trenucima donosite odluke, već sačekate da se stvari u vama „slegnu“. Zastoji su mogući, ali će oni biti prevaziđeni već krajem ove sedmice...
Novac
Još uvek ste u periodu pojačanih priliva, ali ove nedelje će i troškovi nekako da se razmašu. Moguće su popravke ili kupovina kućnih aparata.
Zdravlje
Ako se bavite sportom ili rekreacijom – moguće su povrede tokom ove sedmice. Ukoliko ste stariji – reumatični bolovi u rukama i nogama.

VODOLIJA

Hrana
Bilo bi dobro da ove nedelje izbegavate slatkiše, i da pokušate da ih zamenite voćem ili voćnim salatama. Takođe, energija vam je potrebna, ali ne prazne kalorije kroz grickalice ili brzu hranu, već kroz kvalitetne i izbalansirane obroke.
Ljubav
Sa voljenom osobom ili bračnim partnerom ove se sedmice možete gložiti uglavnom oko finansija ili dogovora oko planiranja zajedničkog vremena. No, sve su ovo sitnice koje mogu samo na kratko da ustalasaju vazduh i gde brzo dolazi do smirenja. Suštinski i vi i partner ste sada u vrlo korektnom odnosu i samo neka tako nastavi i dalje! Slobodne Vodolije su i dalje u fazonu ludila, jurnjave, zabave! Sve možete i ništa vam nije teško! Mnogo ćaskanja preko društvenih mreža, mnogo kontakata sa novim osobama preko izlazaka i provoda! U prevodu – vama je stvarno super! Ako se do sada niste zaljubili onako, do koske, verovatno i nećete. No, zato ćete imati odlične trenutke, odlične dane pred sobom!
Posao
Ni poslovno ne stojite ni malo loše. Ono na šta biste trebali da obratite pažnju, pogotovo do polovine nedelje jesu neka vaša preterivanja – da li preterani zahtevi prema saradnicima, ili ćete pak pretovariti sebe obavezama, pa nećete znati gde udarate. Takođe, možete biti skloni da odugovlačite ili izbegavate obaveze koje su vam nezanimljive, pa iz tog razloga možete doći u kratkotrajni sukob sa saradnicima. Ne započinjite sa novim poslovima ili projektima, ukoliko prethodni niste priveli kraju! Zatrpaćete se!
Novac
Prilivi su i dalje vrlo korektni, ali vi možete tokom ove sedmice postaviti novi svetski rekord u brzini trošenja....razmislite malo o tome!

Zdravlje
Male korekcije u ishrani i osećaćete se mnogo bolje. Ukoliko ste stariji pripadnik znaka – problemi sa meteoropatskim reakcijama i stanjima.

RIBE

Hrana
Umesto normalne i kvalitetne ishrane, uglavnom svoju glad zadovoljite u trenutku nekim slatkišem, grickalicama ili brzom hranom. Niste dete, ne treba vam govoriti da ovakav način ishrane nikako ne pogoduje stanju vašeg organizma...
Ljubav
Ukoliko vam je Venera u polju ljubavi tokom prošle nedelje donela emotivnu priču, vi se sada prebacite na deo teksta za zauzete....Ako ste pak prošli kroz prethodnu sedmicu bez ljubavnog ostvarenja, onda da znate da i ove nedelje postoji šansa za tako nešto. Doduše, ovo će biti jedna komplikovana, malo opsesivna, divlja, luda i strasna priča – ali, ni to nije loše! Obratite pažnju na period polovinom nedelje –možda baš tada, u tom trenutku osoba koja vam je namenjena odluči da vam bane u život! Pripadnici ovog znaka koji su u braku, mogli bi imati manjih trzavica tokom ove sedmice. Izvesni su problemi u komunikaciji i nerazumevanje. Ukoliko ste u vezi, vi ćete proći mnogo bolje – opušteni dani pred vama..
Posao
Možete se itekako razočarati u nekog saradnika ili poslovnog partnera, pogotovo ukoliko vam je obećana neka pomoć ili podrška, a druga strana se sada izvlači i „pravi luda“. Takođe, vi lično izbegavajte da budete manipulativni prema drugima, jer to svakako neće izaći na dobro – samo možete pokvariti odnose sa nekim ljudima. Generalno gledano – sem ovih par sitnica, poslovno bi nedelja trebala da bude prilično mirna. Oni koji se bave privatnim poslom mogu imati veće troškove, vezane za reklamu.
Novac
Iako stanje vaših finansija nije ni malo loše, vi ste poprilično opterećeni ovim segmentom. Non stop imate osećaj nesigurnosti, koji nikako ne uspevate da kontrolišete....
Zdravlje
Kod starije populacije, moguće su migrenozne glavobolje i meteoropatske reakcije. Mlađe Ribe bi mogle imati problem sa alergijama....

]]>
Sun, 3 Jun 2018 19:06:00 +0100 Astro zanimljivosti http://www.prva.rs/zivot/astro/astro-zanimljivosti/135677/u-novoj-astro-nedelji-ribe-i-rakove-ceka-nova-ljubav-vage-da-se-primire-na-poslu-a-skorpijama-skace-pritisak.html