Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Astro zanimljivosti

31. 12. 2018. 19:30   >>  12:20

Januarski horoskop: Bikovi, rasplamsaćete strasti, Lavovi, oprezno sa novim ljubavnim pričama…

Prvi mesec Nove 2019. biće i lep i uzburkan. Pogledajte kakva dešavanja vas očekuju.

Prvi januarski dan započeće prelaskom Marsa iz znaka Riba u znak Ovna, mesto svoje vladavine. Jaka energija novog početka – kao stvorena za ulazak u 2019. godinu! 5. januara Merkur prelazi u znak Jarca – tokom ovog meseca očekuju nas i neki ozbiljni dogovori, ali i pomalo teške i naporne priče..... Već 6. januara imamo Mlad Mesec u znaku Jarca, ali i delimično pomračenje Sunca. Znate i sami da pomračenja služe kao aktivatori životnih faza i očigledno je pred nama još jedna nova! Istog dana i Uran kreće u direktan hod iz znaka Ovna – u ovom znaku će biti do početka marta meseca, a onda se seli u znak Bika i tu ostaje narednih sedam godina.
Odmah dan kasnije Venera prelazi u znak Strelca i hita u trigonski susret sa Marsom i konjukciju sa Jupiterom, donoseći priliv dobre energije u muško ženskim odnosima, ali i značajne momente koji se vezuju najpre za inostranstvo. 20. januara Sunce ulazi u Vodoliju, označavajući početak vladavine ovog znaka, a odmah sledećeg dana imamo pun Mesec i njegovo totalno pomračenje u znaku Lava. Očekuje nas još jedan događaj, a to je prelazak Merkura u znak Vodolije i to 24. januara.

Hajmo sada malo da saberemo sva planetarna dešavanja tokom januara i da probamo da izvedemo zaključak – kakav bi to mesec mogao biti? Iskreno rečeno, januar jeste pod jakom energijom Marsa iz Ovna koja treba da nam da onaj „udar“ snage i da nas pokrene. Pošto već početkom meseca i poslednja retrogradna planeta, Uran – kreće u svoj direktan hod, možemo da primetimo da su sve planete direktne, što se ne dešava baš tako često...Znači, nema unazad – idemo, samo napred! Gore sam napisala nešto ukratko o Veneri, Jupiteru i Marsu – ovi aspekti bi trebali da nam daju dodatni podsticaj, snagu, volju, elan, ali i pomalo sreće u našim „pohodima“ i novim počecima – bilo da se oni vezuju za posao, novac, ljubav, inostranstvo, porodicu i tako dalje i tako dalje. E sad, šta će da nas u januaru „žulja?“ Pa ovako....Merkur će iz znaka Jarca biti u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i kvadratu sa Marsom i Uranom tokom januara – poslovno nas ipak očekuju neke teške i zahtevne tematike, ali verovatno i naporni ljudi sa kojima ćemo morati da budemo u kontaktu. No, to ne znači da nećemo imati uspeha – ali naravno, kroz Jarčevsku simboliku – polako, kroz mnogo truda i ulaganja sebe u ono što želimo. Kvadrat Merkura sa Marsom i Uranom može doneti neka sukobljavanja na poslu, možda sa autoritetima ili kolegama, ali i preokrete i iznenadne promene. Dalje, Mars će praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom – prepreke se prevazilaze, ali uz velike napore.
Oba pomračenja, i ono delimično Sunca i ono totalno Meseca idu kroz dosta zahtevne aspekte i kontakte sa teškim planetama. Pomračenje Sunca početkom januara može doneti osećaj težine, ali i buđenje ogromne snage za koju nismo ni znali da postoji u nama! Komplikovanije je pomračenje Meseca u trećoj dekadi januara, jer može doneti velika uzbuđenja, napetost, prekide u poslovnim i emotivnim odnosima – ali i osećaj da se moramo „osloboditi“ nečega što nas pritiska, pa po svaku cenu!

Dakle, sve u svemu – mesec januar je lep i dosta uzburkan. Kvadrat Jupitera i Neptuna koji će takođe biti aktuelan tokom celog januara govori nam – sve što radiš pošteno i kako treba – rezultovaće na pravi način. Sve što činiš, a znaš da nije legalno ili pravično ili moralno – može dobiti svoju kaznu. Zaključila bih ovaj uvodni tekst baš rečenicom koja se vezuje za ovaj kvadrat – Očekujemo svi od Jupitera u Strelcu mnogo, možda i previše – nemojte da se razočarate ukoliko već u januaru ne budete dobili ona ostvarenja kojima se nadate! Nešto može krenuti baš kako treba, a onda se raspršiti, kao magla...Ne zaboravite – nije januar jedini mesec u 2019! Ima prilika još! Srećno!

OVAN
Ljubav
Ulazak Marsa, vladara Ovna u vaš znak i polje ličnosti odmah prvog januara učiniće da se, posle dužeg vremena, ponovo osetite dobro, puno snage, energije i optimizma. Bićete pravi ratnik ili ratnica – spremni da osvajate, ali spremni i da se borite za ljubav. A tih ljubavnih prilika će svakako biti! Krajem prve nedelje januara Venera, planeta ljubavi počeće da obasjava vaš znak svojim pozitivnim uticajem, donoseći vam nove emotivne šanse. Ona deluje na vas iz polja daljine, inostranstva, obrazovanja, državnih institucija, sporta, duhovnosti – pa su ovo najpre segmenti iz kojih bi se te ljubavi, simpatije i emotivna zadovoljstva mogla pojaviti. Ovo je mesec u kojem se mogu započeti neke lepe i nove priče, pa čak i u onim slučajevima kada vas deli mnogo kilometara – daljina ne postoji kao problem ako su srca vrela, a u januaru će itekako biti! Oni koji su zauzeti imaće priliku da srede svoj odnos, čak i da ponovo podgreju strasti i u suštini – ne biste po pitanju emocija trebali da imate nikakvih posebnih problema, osim ako ih napravite sami sebi. Ovo se odnosi na one Ovnove koji će poželeti da malo „švrljaju“....
Posao
Pazite – sve šanse koje se vezuju za inostranstvo će ići mnogo lakše od ostalih, pa ako sarađujete samo sa strancima – vama će biti mnogo lakše nego vašoj sabraći. Za ostale – dobro je što vas nosi jaka i odlučna energija, jer će vam itekako biti potrebna! Biće tu napornih pregovora, biće borbe sa preprekama i situacijama koje će se pojavljivati nenadano – ali se mora priznati da ćete vi biti na visini zadatka i stvarno pružati svoj maksimum. Bolja finansijska situacija u ovom mesecu. Bićete zadovoljni.
Zdravlje
Niti ste nepovredivi, niti ste otporni na viruse, prehlade….iako će vam se činiti da imate snage za desetoricu I da vas nikakva boljka ne može strpati u krevet na par dana….

BIK
Ljubav
Bilo da ste slobodni ili zauzeti, u ovom mesecu možete tako slatko da brljekate i da se upuštate u neke tajne, zabranjene, zamamne i vrlo sladjane priče i pričice. Vaša vladarka je tokom januara u znaku Strelca, što znači da su vam i srce i duša širokiiiiiii i možete u njima ugostiti i više osoba....Baš kad o toj „širini“ pričamo, hajde da lepo objasnimo onima koji su u vezama – Gledajte ovako, imate pred sobom mesec koji može biti super sa voljenom osobom, kada mnogo toga možete srediti i izgladiti i prosto bi bilo šteta da sami sebi podmećete nogu time što ćete petljati još sa nekim sa strane. Da, biće momenata u kojima vi i partner možete burno reagovati, čak se i posvađati, ali će biti mnogo više onih drugih, finih trenutaka između vas dvoje – povremeno vam se čak može činiti kao da ste na samom početku veze – koliko će vas jako „raditi“ strasti i želja jedno prema drugom. Zato u trenucima kada ste besni, nemojte da krenete u neka muljanja i dopisivanja jer internet udvarači pomno motre na vas...A vi slobodni uživajte – samo nemojte da tripujete neke filmske priče i ljubav do kraja života, bar ne sa zauzetima....
Posao
Ni malo loš period za posao, pogotovo ako ste jedan od onih praktičnih i realnih Bikova. Videćete prave šanse i umećete da ih iskoristite. S druge strane – preskakaćete one u kojima neko pokušava da vam proda maglu ili da vas uvuče u šeme i šemice koje bi trebale da vam donesu novac preko noći. Manjih problema sa saradnicima će svakako biti, ali vi ste stabilna ličnost koja ume da se sa ovim izbori. Imate dobrih šansi za zaradu, pogotovo ako imate bilo kakav vid saradnje sa inostranstvom.
Zdravlje
Starijim Bikovima mogući su problemi koji se vezuju za noge, krvne sudove, jetru I žuč. Kod mlađih – potrebno vam je kretanje, bilo kakav vid rekreacije.

BLIZANCI
Ljubav
Divna konjukcija Venere i Jupitera dešava se baš u vašem polju partnerstava, što će svakako doprineti da vaš ljubavni život bude začinjen lepim dešavanjima, srećom i zadovoljstvom. Od momenta kada Venera uđe u ovo polje, što se dešava krajem prve nedelje januara, pa sve do kraja meseca – slobodnima će biti lako da privuku nove osobe u svoj život, a zauzetima odnos može zaista procvetati. I da, sve bi bilo divno i krasno da na nebu u januaru postoji samo ovo dešavanje, ali to nije tako. Pošto će se ovaj aspekt Venere i Jupitera preplitati i sa drugima, slobodne Blizance upozoravamo na vreme – da, zaista imate mogućnosti da otpočnete novu ljubavnu priču, ali ukoliko imate nameru da ona traje, morate ispoštovati par stvari. Prvo – ni na koji način ne treba ulaziti u nešto sa osobama koje su zauzete,jer ćete pre ili kasnije zažaliti zbog toga. Drugo – ne smete staviti ružičaste naočare i svesno odbijati da vidite da osoba koja vam se dopada neke stvari krije ili da nije potpuno iskrena prema vama. Birajte srcem, da – ali uključite i mozak! Kod zauzetih će biti povremenih sumnji i nedoumica, ali se one mogu lako rešiti.
Posao
U većem delu meseca od vas će se zahtevati mnogo odgovornosti, tako da slobodno računajte da ćete prve dve dekade januara morati da ozbiljno zapnete kada je posao u pitanju. Potrebno je mnogo vaše mudrosti I obazrivog nastupa sa saradnicima da bi neka osetljiva pitanja bila rešena. Poslednja dekada meseca skida teret sa vaših pleća I donosi vam lakše funkcionisanje, bolje kontakte sa saradnicima I mnoštvo novih ideja I ponuda. Finansijski bi ovo mogao biti dosta isplativ mesec.
Zdravlje
Dosta dobro, ali ćete morati da budete odgovorni prema sebi. Pogotovo stariji pripadnici znaka koji će se tokom celog januara povremeno mučiti sa hroničnim boljkama.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari