Prva Srpska Televizija :: Vesti http://www.prva.rs/vesti/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Vesti http://www.prva.rs/vesti/rss.html Uhapšen još jedan sveštenik zbog narkotika? http://www.prva.rs/vesti/info/131363/uhapsen-jos-jedan-svestenik-zbog-narkotika.html Sinoć je u Kraljevu uhapšen sveštenik zbog posedovanja narkotika i određeno mu je zadržavanje od 48h, nezvanične su informacije do kojih je došla Prva Tv. Više informacija pogledajte u videu.

]]>
Tue, 20 Mar 2018 10:44:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131363/uhapsen-jos-jedan-svestenik-zbog-narkotika.html
Priveden bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi http://www.prva.rs/vesti/info/131342/priveden-bivsi-francuski-predsednik-nikola-sarkozi.html Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi priveden zbog malverzacija prilikom finansiranja njegove predsedničke kampanje.

Kako navodi Rojters, pozivajući se na svoje izvore iz suda, on je uhapšen zbog sumnje u umešanost u malverzacije sa finansiranjem njegove predsedničke kampanje za izbore koji su održani 2007. Takođe, navodi se i da će Sarkozi uskoro biti saslušan i da je trenutno u pritvorskoj jedinici suda, piše B92.net.

Podsetimo, Nikola Sarkozi bio je predsednik Francuske od 2007. do 2012, a sumnje u finansiranje njegove predsedničke kampanje vše puta su pominjane u medijima.

Takođe, istraga o tome bila je pokrenuta i 2012, ali je ubrzo suspendovana. Slučaj je ponovo pokrenut prošle godine, kada je nadležni sudija saopštio da ima dovoljno dokaza protiv Sarkozija i za početak sudskog procesa.

Izvor: B92.net

]]>
Tue, 20 Mar 2018 09:06:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131342/priveden-bivsi-francuski-predsednik-nikola-sarkozi.html
Da li je Boško Ničić preletač? Gradonačelnik Zaječara nam je dao odgovor http://www.prva.rs/vesti/info/131333/da-li-je-bosko-nicic-preletac-gradonacelnik-zajecara-nam-je-dao-odgovor.html Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić dobio je nadimak "Boško preletač" zbog menjanja stranki. Danilo Mašojević ovoga jutra nalazi se u Zaječaru i nije mogao, a da gradonačelnika ovog grada ne pita zbog čega je dobio ovakav nadimak i da li je on opravdan.

]]>
Tue, 20 Mar 2018 08:36:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131333/da-li-je-bosko-nicic-preletac-gradonacelnik-zajecara-nam-je-dao-odgovor.html
Putin ubedljiv, 76% glasova - lični rekord http://www.prva.rs/vesti/info/131270/putin-ubedljiv-76-glasova---licni-rekord.html Prema preliminarnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je 76,65% glasova, saopštila je ruska Centralna izborna komisija.

Putin je osvojio više od 52,6 miliona glasova (na osnovu 99% obrađenih listića) i biće predsednik Rusije po četvrti put i to šest godina.

Putin se zahvalio građanima na podršci koju su mu pružili, naglasivši da u toj podršci vidi poverenje građana i nadu za daji razvoj zemlje. Pozvao je Ruse da održe jedinstvo.

Na izborima je učestvovalo ukupno osam kandidata. Drugoplasirani je kandidat Komunističke partije Pavel Grudinjin sa 11,87%, treći je lider Liberalno-demokratjie partije Rusije Vladimir Žirinovski sa 5,97%, dok se na četvrtom mestu nalazi televizijska voditeljka i politička aktivistkinja Ksenija Sobčak koju je nominovala Građanska inicijativa sa 1,64%.

Inače, Grudinjin je obećao da će obrijati brkove ako dobije manje od 15 odsto glasova.

"Sputnjik" navodi da je Putin na ovim izborima ostvario lični rekord - 2000. za njega je glasalo 52,9%, 2004. je taj broj bio blizu ovog sada - 71,31%, a 2012. 63,60%. Oni ističu i da Putinov rezultat predstavlja rekord u postsovjetskoj Rusiji, tj. da je osvojio više glasova nego Medvedev 2008. (52,5%) i Jeljcin 1993. (53,8%) i 1991. (57,3%).

Nakon ovih izbora Putin, koji je na vlasti u poslednjih 18 godina, biće predsednik do 2024. kada će napuniti 72 godine.

“Visoka izlaznost i visoka podrška je simbol legitimnosti - 'narod nas podržava'. Ali je važnije što je ona signal elitama u kojoj meri Kremlj kontroliše situaciju. Ako izlaznost ne bude velika, to znači da elite nisu ispunile zadatak i povod da mladi i ambiciozni političari prošapuću ‘Putin je izgleda ostareo’. Zato je potrebno Putinu da pokaže ko je glavni”, rekao je pre nekoliko dana ruski politički analitičar Dmitrij Oreškin.

Izlaznost je bila 67% i nešto je niža od očekivane - u medijima se pre izbora navodilo da "postoje jasni signali da mora da bude oko 70 odsto".

Imajući to u vidu, ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni u izbornom danu je preko Jutjuba pozivao Ruse da bojkotuju glasanje, dok je njegov pomoćnik Ivan Žganov izjavio da su autobusi dovozili glasače na biračka mesta kako Putinova očekivana pobeda "ne bi bila ukaljana malom izlaznošću".

"Ovo bismo nazvali 'autobuskim izborima''', rekao je Žganov.

Navaljni je takođe rekao da neće glasati, kritikovao je ostale kandidate zato što nisu napadali Putina zbog neregularnosti, a tokom dana je na Tviteru objavljivao snimke i fotografije navodnih neregularnosti.

Ruski zvaničnici koji prate izbore i Centralna izborna komisija negirali su sve optužbe i naveli da je bilo nekoliko manjih neregularnosti.

Inače, Navaljni nije mogao da se kandiduje na izborima zbog krivične presude, za koju mnogi kažu da je politički motivisana, navodi AP.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su nešto ranije da je državni automatizovani izborni sistem tokom glasnja bio meta hakera, dok su mediji pisali i o jedno slučaju prosidbe na biračkom mestu.

Ruski državljani u Srbiji glasali su u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. a prema podacima ruske ambasade izašlo preko od 50% glasača, što je nešto više od 1.100 ljudi.

Osim toga, izbore je obeležilo i to što Ukrajina nije dozvolila ruskim državljanima da glasaju u diplomatskim predstavništvima Rusije - ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakumov izjavio je da će ruski državljani na dan izbora biti sprečeni da uđu u ruske diplomatske misije u Kijevu, Harkovu, Odesi i Lavovu - dok je Francuska saopštila da neće priznati glasanje na Krimu.

Pravo glasa na predsedničkim izborima u Rusiji imalo je nešto više od 111 miliona ljudi.

Mandat ruskog predsednika traje šest godina, a Vladimir Putin je u Rusiji na vlasti još od 1999. - aktuelni je predsednik od 2012. godine, na toj funkciji je bio i od 2000. do 2008, dok je premijer bio u periodu 1999-2000, kao i od 2008. do 2012.

Izvor: b92.net

]]>
Mon, 19 Mar 2018 11:20:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131270/putin-ubedljiv-76-glasova---licni-rekord.html
Ohridsko jezero "pobesnelo": Poplava, polomljen most (VIDEO) http://www.prva.rs/vesti/info/131213/ohridsko-jezero-pobesnelo-poplava-polomljen-most-video.html Visoki talasi Ohridskog jezera izazvani jakim vetrom poplavili su priobalne delove Ohrida i Struge, preneli su lokalni mediiji.

Vetar je na trenutke dostizao 100 kilometara na sat, a talasi su dostizali dva metra. Poplavljena su šetališta i kafići u blizini obale.

Zatalasano jezero, koje je poslednjih dana iznad prirodnog minumuma, polomilo je drveni "Most želja", koji povezuje popularnu plažu „Kaneo“ sa centrom Ohrida.

Snažan vetar je u Ohridu lomio i drveće, prijavljeno je više oštečenja na infrastrukturi i vozilmima u Ohridu i okolini.

Situaciju na Ohridskom jezeru, prati radna grupa Elem, kao i u opštinama Ohrid i Struga.

Pod naletima vetra krov jedne prodavnice je odleteo, ali niko nije povređen.

Zabeleženo je i da je jedan automobil oštećen kada je na njega palo drvo, kao i da je u drugom sličnom incidentu oštećena instalacija, što je uzrokovalo ometanje u snabdevanju strujom.

Navodi se i da će se pod uticajem ciklona nestabilno vreme u Makedoniji zadržati i sutra, a očekuje se još više padavina i jakih udara vetra.

Izvor: tanjug, beta

Foto za thumb: screenshot video /Farko Ajrus FB

]]>
Sat, 17 Mar 2018 18:26:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131213/ohridsko-jezero-pobesnelo-poplava-polomljen-most-video.html
Vučić: Ako ništa ne uradimo, završili smo kao nacija http://www.prva.rs/vesti/info/131210/vucic-ako-nista-ne-uradimo-zavrsili-smo-kao-nacija.html Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je demografska slika Srbije poražavajuća i da se mora smanjiti negativan prirodni priraštaj.

On je dodao da je juče doneo odluku o formiranju Saveta za populacionu politiku.

Srbija, rekao je, u obraćanju naciji, trenutno ima 6.995.808 stanovnika, a da će, ako se ovakvi negativni trendovi nastave, do 2060. imati između 3,9 i 5,5 miliopna stanovnika.

Vučić je kazao da kao predsedniik ima pravo da kaže da su posledice pada nataliteta katastrofalne, da mi nemamo decu i nemamo budućnost.

Na vanrednoj pres konferenciji posvećenoj toj temi Vučić je rekao da svakog dana "gubimo" 107 ljudi, da stanovništo gubimo već 67 godina, a za 27 poslednjih godina imamo negativni prirodni priraštaj.

"Broj dece po majci je 1,44 a za prostu reprodukciju treba nam bar 0,8 više. U protivnom, doći ćemo u situaciju da kroz nekoliko godina imamo značajno manje stanovnika sa istim brojem penzionera, a to znači da smo zavrsili kao nacija, nećemo imati ni ekonomski, ni demografski ni politički potencijal", rekao je Vučić te porucio da nam za to nije niko drugi kriv, ni SAD, ni EU...sami smo krivi.

Vlada je u petak usvojila, kaže, populacionu strategiju i poziva sve nadležne da se angažuju na njenom sprovođenju.

Kako je rekao, urađen je uporedni prikaz i analize nekih centralnih delova Srbije i KiM, istakavši da je po broju stanovnika "jedno Podujevo kao naša Toplica".

Naveo je i primer Smedereva i Uroševca, gde se takođe vidi razlika u broju stanovnika u ovim mestima, kao i u broju rođenih i umrlih.

"Uhvatili smo se rešavanja ovog problema kada nam ekonomija ide na bolje, ali ima onih ljudi koji govore da nije vreme za to", kaže Vučić.

"Mi nemamo dece. To je za nas ključni problem", rekao je Vučić.

Izvor: tanjug

]]>
Sat, 17 Mar 2018 11:47:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131210/vucic-ako-nista-ne-uradimo-zavrsili-smo-kao-nacija.html
Otkrivamo da li banke smeju da naplaćuju trošak obrade kredita ili možete da ih tužite http://www.prva.rs/vesti/info/131062/otkrivamo-da-li-banke-smeju-da-naplacuju-trosak-obrade-kredita-ili-mozete-da-ih-tuzite.html Banke su prema podacima udruženja bankarskih klijenata "Efektiva" u poslednjih 15 godina od klijenata naplatili više od 100 miliona evra, a samo jedna firma je morala ovu uslugu da plati čitavih 20.000 evra. Da li je kamata jedini dozvoljeni način naplaćivanja usluga ili je naplaćivanje troškova obrade kredita dozvoljeno saznajte u prilogu "Jutra sa Jovanom i Srđanom".

]]>
Thu, 15 Mar 2018 10:15:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131062/otkrivamo-da-li-banke-smeju-da-naplacuju-trosak-obrade-kredita-ili-mozete-da-ih-tuzite.html
Advokat se nakon prijave nasilja u porodici zapalio u bolnici u Čačku http://www.prva.rs/vesti/info/131069/advokat-se-nakon-prijave-nasilja-u-porodici-zapalio-u-bolnici-u-cacku.html Noćas se u Čačku odigrala prava drama. Nakon prijave nasilja u porodici advokata iz čačka privela je policija u Čačku i odvela na odeljenje psihijatrije čačanske bolnice gde se on zapalio. U kakvom je sada stanju i kako je došlo do nesreće pogledajte u prilogu "Jutra sa Jovanom i Srđanom".

]]>
Thu, 15 Mar 2018 09:30:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131069/advokat-se-nakon-prijave-nasilja-u-porodici-zapalio-u-bolnici-u-cacku.html
Saopštenje emisije "Život priča" povodom reakcija na priču o Milanu Jevđiću http://www.prva.rs/vesti/info/131061/saopstenje-emisije-zivot-prica-povodom-reakcija-na-pricu-o-milanu-jevdjicu.html U prošlonedeljnoj emisiji "Život priča" imali smo prilike da čujemo i vidimo Milana Jevđića, momka koji ceo život živi bez podrške i ljubavi roditelja. Njegova priča izazvala je veliku buru u javnosti, mediji i društvene mreže ni danas ne prestaju da pišu o njemu, a oglasili su se i ljudi s tvrdnjom da su mu kroz život pomogli te da nije sve sam u životu ostvario kako je tokom razgovora sa novinarkom Tatjanom Vojtehovski naveo. S obzirom da je bilo i onih koji su javno komentarisali profesionalnost rada ekipe emisije i televizije "Prva", autori "Život priča" obratili su se javnosti sledećim saopštenjem...

]]>
Thu, 15 Mar 2018 08:52:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131061/saopstenje-emisije-zivot-prica-povodom-reakcija-na-pricu-o-milanu-jevdjicu.html
Miroslav Lazanski: NATO obučava vojnike Kosova http://www.prva.rs/vesti/info/131058/miroslav-lazanski-nato-obucava-vojnike-kosova.html Šta se traži od Srbije po pitanju Kosova? Da li se traži priznanje ili nešto drugo? Zašto Amerika traži da Srbija dozvoli formiranje kosovske vojske? Ovo su samo neka pitanja na koja je novinar Politike odgovorio gostujući na pitanja Jovane i Srđana u jutrošnjem prelistavanju štampe.

]]>
Thu, 15 Mar 2018 08:21:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131058/miroslav-lazanski-nato-obucava-vojnike-kosova.html
Upozorenje RHMZ: Uskoro 10-15°C hladnije, moguć i sneg http://www.prva.rs/vesti/info/131030/upozorenje-rhmz-uskoro-10-15c-hladnije-moguc-i-sneg.html Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će od nedelje biti osetno hladnije vreme, uz pad temperature za 10 do 15 stepeni.

Kako navode, u većem delu Srbije u četvrtak će biti promenljivo oblačno, uz moguću kišu, ali i temperaturu do 19 stepeni.

Kiša će padati i u petak i subotu, dok će u nedelju biti oblačno i osetno hladnije.

Od ponedeljka vreme će biti oblačno i hladno, mestimično s kišom i snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača u brdsko-planinskim predelima, ponegde i u nižim predelima.

I u Beogradu će u petak i subotu padati kiša i duvaće košava. U nedelju će biti oblačno i osetno hladnije vreme, uz umeren do jak severozapadni vetar, povremeno uz kišu, a od večeri i susnežicu.

Od ponedeljka će biti oblačno i hladno, povremeno uz kišu i sneg. Moguće je stvaranje manjeg snežnog pokrivača, ističu iz RHMZ.

Izvor: b92.net, beta

]]>
Wed, 14 Mar 2018 12:37:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131030/upozorenje-rhmz-uskoro-10-15c-hladnije-moguc-i-sneg.html
Postoji li u Srbiji đubretarska mafija? Ko nam zagađuje i truje zemlju? http://www.prva.rs/vesti/info/131004/postoji-li-u-srbiji-djubretarska-mafija-ko-nam-zagadjuje-i-truje-zemlju.html Posle Novog Sada i Obrenovca, oko 100 tona opasnog otpada pronađeno je na novoj lokaciji u okolini Pančeva! Iz ministarstva kažu da to nije kraj i da ćemo tek saznati za nova mesta na kojima se ovakav otpad skriva. Ko po Srbiji baca burad punu otrova, a gde bi ona trebalo da završavaju i kako će to uticati na životnu sredinu istraživala je Nataša Jovanović novinarka Exploziva.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 10:45:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/131004/postoji-li-u-srbiji-djubretarska-mafija-ko-nam-zagadjuje-i-truje-zemlju.html
Elitna prostitucija u Srbiji: Od profesorki do studentkinja, bave se time zato što to vole http://www.prva.rs/vesti/info/130980/elitna-prostitucija-u-srbiji-od-profesorki-do-studentkinja-bave-se-time-zato-sto-to-vole.html U poslednje dve godine u Srbiji je zabeležen rast broja prostitutki, a u Beogradu ih ima oko 2000. Žene koje se odlučuju da se bave ovim poslom različitih su profila, ima profesorki ima i studentkinja. Na pitanje zašto se jedna žena odlučuje na ovaj poziv i koji su njihovi najveći problemi u "Jutru sa Jovanom i Srđanom" odgovarali su politikolog Marko Knežević, kriminolog dr. Zlatko Nikolić i aktivistkinja za prava seks radnika Kristina Ferari.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 10:30:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130980/elitna-prostitucija-u-srbiji-od-profesorki-do-studentkinja-bave-se-time-zato-sto-to-vole.html
Mural uništen i obnovljen u istom danu, a evo šta kaže jedan od njegovih tvoraca... http://www.prva.rs/vesti/info/130985/mural-unisten-i-obnovljen-u-istom-danu-a-evo-sta-kaze-jedan-od-njegovih-tvoraca.html Mural posvećen Zoranu Đinđiću juče je ponovo uništen i u istom danu obnovljen, po drugi put za nekoliko dana. Naš reporter, Danilo Mašojević, razgovarao je sa jednim od tvoraca murala, jednim od onih koji ga neumorno obnavljaju... Pogledajte zašto su ovom mladom čoveku važni lik i delo Zorana Đinđića.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 09:16:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130985/mural-unisten-i-obnovljen-u-istom-danu-a-evo-sta-kaze-jedan-od-njegovih-tvoraca.html
Aja Jung odgovara: Da li kultura mora da ima veze sa politikom? http://www.prva.rs/vesti/info/130976/aja-jung-odgovara-da-li-kultura-mora-da-ima-veze-sa-politikom.html Danas se za ime Aje Jung ne veže samo "Festival igre" već i njen politički angažman. Ona je danas prelistavala štampu sa Jovanom i Srđanom i tom prilikom najavila festival ali i odgovorila da li danas, da bi jedan ovakav festival opstao, on mora da ima veze sa politikom.

]]>
Wed, 14 Mar 2018 08:26:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130976/aja-jung-odgovara-da-li-kultura-mora-da-ima-veze-sa-politikom.html
Mislite da je zima prošla? Prognoza kaže da se varate! http://www.prva.rs/vesti/info/130925/mislite-da-je-zima-prosla-prognoza-kaze-da-se-varate.html Prave prolećne temperature koje nas greju od vikenda zadržaće se u Srbiji do subote. Već drugog dana vikenda očekuje nas promena vremena.

Prema aktuelnim podacima RHMZ-a, do petka se predviđa da će biti uglavnom sunčano, povremeno s kišom i najvišim dnevnim temperaturama oko 15 stepeni. Jutarnje temperature kretaće se oko sedam stepeni.

Zahlađenje s kišom očekuje se u subotu, a od nedelje temperature bi trebalo da počnu da padaju. U ponedeljak se očekuje, prema sadašnjim prognozama "Jahu vedera", najviša dnevna temperatura 5 stepeni, dok će jutarnja biti nula.

"Promena vremena nastupiće drugog dana vikenda. Uslediće jače zahlađenje, koje će se produžiti i na prvi deo naredne nedelje. Snežne padavine biće na planinama, gde će se povećati njegova visina, a za niže predele još nije jasno kakva će situacija biti", kaže Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda za "Blic".

Prema njegovim rečima, to zahlađenje trajaće oko tri - četiri dana, ali nas nakon toga ne očekuju ovako visoke temperature za ovo doba godine.

Izvor: blic, b92

]]>
Tue, 13 Mar 2018 12:01:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130925/mislite-da-je-zima-prosla-prognoza-kaze-da-se-varate.html
Šta je Mičel rekao? Kaže, video je te "kreativnosti" http://www.prva.rs/vesti/info/130913/sta-je-micel-rekao-kaze-video-je-te-kreativnosti.html Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel u Beograd donosi poruku da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, kaže Fatmir Šeholi.

Prištinski politički analitičar je u jutarnjem programu televizije Prva istakao da je Mičel je tokom posete Prištini "istakao svoju privrženost Kosovu", kao i da je rekao da su SAD uz Prištinu “rame uz rame”.

Kako kaže, Mičelova poseta Kosovu je jedna od najznačajnijih poseta u poslednjih godinu dana.

Osim toga, Šeholi ističe da je Mičel u Prištini demantovao pisanje beogradskih medija o tome da u Beograd donosi paket SAD od četiri tačke o Kosovu.

“Važno je, a to je ostavilo i najviše utiska, to što je nedosmisleno rekao da će u Beograd doneti poruku o transformaciji bezbednosnih snaga u oružane snage Kosova i da SAD to podržavaju. Takođe, on u Beograd donosi jasnu poruku da je Amerika za to da se dijalog u Briselu nastavi tamo gde je prekinut“, kaže Šeholi.

Na pitanje o tome šta je Mičel rekao o pisanju beogradskih medija, Šeholi kaže:

“Mičel je na konferenciji za medije na vest o paketu prilično šarmantno rekao da je dok je dolazio iz Amerike u Prištinu video te 'kreativnosti novinarstva'. Ne verujem da bilo kome idu u prilog lažne informacije o agendi američkog diplomate“, istakao je Šeholi.

]]>
Tue, 13 Mar 2018 10:16:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130913/sta-je-micel-rekao-kaze-video-je-te-kreativnosti.html
"Žele spomenik, a Milošević jedva dočekao bombardovanje" http://www.prva.rs/vesti/info/130911/zele-spomenik-a-milosevic-jedva-docekao-bombardovanje.html Ceo SPS stoji iza ideje da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, izjavio je član Predsedništva socijalista Toma Fila.

Podsećamo, aktivisti Udruženja građana "Sloboda" i mladi aktivisti SPS podneli su prošle nedelje inicijativu Skupštini grada da se bivšem predsedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik.

Tim povodom gosti jutarnjeg programa na televiziji Prva bili su član Predsedništva socijalista Toma Fila i istoričar Nikola Samaržić.

Prema rečima Tome File potrebno je napraviti istorijsku distancu, ali kada je se krenulo u podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, zašto ne bi i Miloševiću, dok je Samaržić naveo da istorijske činjenice ne idu u prilog ideji podizanja spomenika Miloševiću.

Pogledajte kako je tekla diskusija...

]]>
Tue, 13 Mar 2018 10:12:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130911/zele-spomenik-a-milosevic-jedva-docekao-bombardovanje.html
Koje izgovore najčešće koristimo kada nas policija uhvati nevezane u kolima http://www.prva.rs/vesti/info/130900/koje-izgovore-najcesce-koristimo-kada-nas-policija-uhvati-nevezane-u-kolima.html Svega 10 odsto ljudi veže pojas na zadnjem sedištu, podaci su Agencije za bezbednost u saobraćaju. Za nekoliko dana kazna za nevezivanje pojasa dupliraće se. Zbog čega je bitno da se vežemo gde god sedeli u automobilu i koje izgovore najčešće koriste putnici koji se nisu vezali istraživao je novinar Danilo Mašojević u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

]]>
Tue, 13 Mar 2018 09:37:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130900/koje-izgovore-najcesce-koristimo-kada-nas-policija-uhvati-nevezane-u-kolima.html
Bivši radnik pucao na zaposlene, jedan ubijen: Reporteri Prve izveštavaju sa mesta tragedije http://www.prva.rs/vesti/info/130860/bivsi-radnik-pucao-na-zaposlene-jedan-ubijen-reporteri-prve-izvestavaju-sa-mesta-tragedije.html Bivši radnik, koji je dobio otkaz pre desetak dana, upao u firmu i zapucao na zaposlene. Jedna osoba je preminula, a druga je ranjena. O svim detaljima tragedije koja se jutros dešavala u Beogradu, u Ruzveltovoj ulici, izveštavaju naši novinari.

MUP je saopštio da je u prostorijama firme Privredni savetnik Informacione tehnologije. u Ruzveltovoj ulici u Beogradu danas oko 11 časova bivši radnik N. S. (1987) ispalio više projektila iz pištolja prema dvojici radnika, dok je treći skočio kroz prozor. Jedan od dvojice ranjenih radnika je preminuo od zadobijenih povreda u Urgentnom centru.

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

]]>
Mon, 12 Mar 2018 13:08:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/130860/bivsi-radnik-pucao-na-zaposlene-jedan-ubijen-reporteri-prve-izvestavaju-sa-mesta-tragedije.html