Prva Srpska Televizija :: Info http://www.prva.rs/vesti/info/rss.html sr http://www.prva.rs/img/logo.png Prva Srpska Televizija :: Info http://www.prva.rs/vesti/info/rss.html Pad temperature, košava, kiša i na kraju sneg! Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana http://www.prva.rs/vesti/info/144130/pad-temperature-kosava-kisa-i-na-kraju-sneg-evo-kakvo-nas-vreme-ocekuje-narednih-dana.html Visoke temperature za ovo doba godine, prema prognozama RHMZ, zadržaće se do kraja ove sedmice. Nakon toga sledi zahlađenje i pad temperature.

Do kraja dana uglavnom sunčano, izuzev u Negotinskoj Krajini, uz slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i jak, a u Južnom Banatu i Donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od -2 do 9, u Južnom Banatu oko 12 C, najviša dnevna od 17 do 21 C, u Negotinskoj Krajini oko 12 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći na severu prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

U Beogradu će biti pretežno sunčano. Vetar umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 9, najviša dnevna oko 19 C.

U sredu prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i manjim padom temperature, a zatim do nedelje malo i umereno oblačno.

Početkom naredne nedelje prognozira se oblačno, hladnije, mestimično sa kišom i snegom, najpre na istoku i jugu zemlje.

Izvor: tanjug

]]>
Tue, 13 Nov 2018 13:45:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144130/pad-temperature-kosava-kisa-i-na-kraju-sneg-evo-kakvo-nas-vreme-ocekuje-narednih-dana.html
Stiže zlatno doba za sve Čvoroviće: Za svako cinkarenje, nagrada 1.000 dolara http://www.prva.rs/vesti/info/144094/stize-zlatno-doba-za-sve-cvorovice-za-svako-cinkarenje-nagrada-1000-dolara.html Da li biste za nagradu od 1.000 dolara prijavili komšiju? Od narednog meseca, korisnicima će na raspolaganju biti nova aplikacija, "Krajm stopers", preko koje će moći da prijave tuđe prljave poslove. Kome se prosleđuju informacije, da li je dojava anonimna i kolike su nagrade za one koji prijavljuju, objasnio nam je Orhan Dragaš, direktor međunarodnog instituta za bezbednost.

]]>
Tue, 13 Nov 2018 09:07:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144094/stize-zlatno-doba-za-sve-cvorovice-za-svako-cinkarenje-nagrada-1000-dolara.html
Da li ćemo zaista skuplje plaćati tehnički pregled? http://www.prva.rs/vesti/info/144064/da-li-cemo-zaista-skuplje-placati-tehnicki-pregled.html Pojedine agencije koje obavljaju tehničke preglede, pokušale su, da od 5. novembra, dignu cene svojih usluga sa tri na pet hiljada dinara. Razlog tome je navodno smanjenje provizije od osiguranja, a nekima je izgovor to što imaju veliki broj zaposlenih. Priču o povećanju cene tehničkog pregleda, pokrenule su agencije iz Čačka, ali takav potez naišao je na burnu reakciju Udruženja za zaštitu potrošača. O tome da li ćemo zaista morati da plaćamo više za tehnički pregled, govorio nam je Dejan Gavrilović iz Efektive

]]>
Mon, 12 Nov 2018 13:30:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144064/da-li-cemo-zaista-skuplje-placati-tehnicki-pregled.html
"Hvala ambasadoru, veličanstveno ćemo dočekati Makrona" http://www.prva.rs/vesti/info/144057/hvala-ambasadoru-velicanstveno-cemo-docekati-makrona.html Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je Francuskoj na poruci poštovanja prema srpskim žrtvama u Velikom ratu, koju je preneo ambasador Frederik Mondoloni.

"Hvala ambasadoru Mondoloniju na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama", zapisao je Vučić na tviteru.

"Srbija će na veličanstven način dočekati predsednika Makrona", poručio je predsednik Vučić.

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.

"Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izbubila skoro trećinu stanovništva, 62 odsto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja", rekao je Mondoloni.

Izvor: tanjug

]]>
Mon, 12 Nov 2018 10:33:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144057/hvala-ambasadoru-velicanstveno-cemo-docekati-makrona.html
Skandal u Parizu: "Rijaliti na globalnom nivou i svakog nešto boli" http://www.prva.rs/vesti/info/144040/skandal-u-parizu-rijaliti-na-globalnom-nivou-i-svakog-nesto-boli.html Na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu, povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, mesto iza Vladimira Putina dobio je Hašim Tači.

Urednik portala B92.net Miloš Vlahović, komentarisao je jučerašnji događaj iz Pariza koji je, kako je rekao, više podsećao na predstavu nego na ceremoniju. U "Jutru sa Jovanom i Srđanom", istakao je da se umesto o stogodišnjici kraja Prvog svetskog rata, glavna reč vodi oko toga ko se pojavio, ko nije, ko je s kim razgovarao, ko je kasnio.

Dekan Fakulteta političkih nauka profesor doktor Dragan Simić rekao je, gostujući na Prvoj televiziji, da je zaista veliki skandal ono što se dogodilo sa mestima u Parizu.

Kako je dodao, to je na neki način prekrajanje istorije, a 1918. godine neki drugi pobednici su sedeli u prvom redu.

“Kada je reč o Prvom svetskom ratu, Srbija zaslužuje prvi red, uz Francusku, Veliku Britaniju, zemlje pobednice Prvog svetskog rata. I možda tri, četiri države u prvom redu, a potom svi ostali. Možda nekima tamo nije ni bilo mesto. Neki zaista nisu ni postojali kao država u to vreme”, rekao je Simić.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 08:07:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144040/skandal-u-parizu-rijaliti-na-globalnom-nivou-i-svakog-nesto-boli.html
Ambasador Francuske: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje http://www.prva.rs/vesti/info/144045/ambasador-francuske-molimo-vucica-i-srpski-narod-za-izvinjenje.html Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini uputio je izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu. On je u Jutru sa Jovanom i Srđanom istakao da je ono što se desilo sa rasporedom sedenja u Parizu, na ceremoniji povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, za žaljenje.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 09:36:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144045/ambasador-francuske-molimo-vucica-i-srpski-narod-za-izvinjenje.html
Saobraćajna nesreća u Beogradu: Tramvaj izleteo iz šina, poginuo pešak http://www.prva.rs/vesti/info/144042/saobracajna-nesreca-u-beogradu-tramvaj-izleteo-iz-sina-poginuo-pesak.html Jedna osoba izgubila je jutros život kada je tramvaj izleteo iz šina na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu. Kako javlja Danilo Mašojević sa lica mesta, tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, potom i u pešaka (42) koji je podlegao povredama. U nesreći je povređeno šest osoba.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 08:20:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144042/saobracajna-nesreca-u-beogradu-tramvaj-izleteo-iz-sina-poginuo-pesak.html
Povređena beba kod Šapca: Pogodila je rasuta sačma iz lovačke puške http://www.prva.rs/vesti/info/144037/povredjena-beba-kod-sapca-pogodila-je-rasuta-sacma-iz-lovacke-puske.html Devojčica od 16 meseci povređena je u ataru sela Rumska kod Šapca, kada ju je ranila rasuta sačma, nakon što je lovac pucao iz puške. Protiv muškarca će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 08:12:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144037/povredjena-beba-kod-sapca-pogodila-je-rasuta-sacma-iz-lovacke-puske.html
Novi Trampov biser: Za rat u Jugoslaviji krivi su... http://www.prva.rs/vesti/info/144017/novi-trampov-biser-za-rat-u-jugoslaviji-krivi-su.html Američki predsednik Donald Tramp pomešao je Balkan i Baltik prilikom razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

]]>
Sun, 11 Nov 2018 09:12:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144017/novi-trampov-biser-za-rat-u-jugoslaviji-krivi-su.html
Od Hitlera 1940. ni jedan nemački kancelar nije bio u vagonu u Kompienju, do sada http://www.prva.rs/vesti/info/144013/od-hitlera-1940-ni-jedan-nemacki-kancelar-nije-bio-u-vagonu-u-kompienju-do-sada.html U vagonu u kom je potpisan mir u Drugom svetskom ratu sastali su se Angela Merkel i Manuel Makron. To možda i ne bi bilo naročito važno da ne znamo da od Adolfa Hitlera ni jedan nemački kancelar nije ušao u ovaj čuveni vagon...

]]>
Sun, 11 Nov 2018 09:02:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144013/od-hitlera-1940-ni-jedan-nemacki-kancelar-nije-bio-u-vagonu-u-kompienju-do-sada.html
Pariz centar sveta - 100 godina od Velikog rata http://www.prva.rs/vesti/info/144016/pariz-centar-sveta---100-godina-od-velikog-rata.html U Parizu će biti obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Svoje prisustvo potvrdilo je više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Velikog rata, ali i visoki predstavnici UN, evropskih institucija i drugih međunarodnih delegacija, a Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija je u Prvom svetkom ratu izgubila 1.247.000 ljudi.

Među učesnicima na svečanosti u Parizu čiji je domačhin predsednik Francuske Emanuel Makron su, između ostalih, i predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin.

Osim zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, obeležavanju će prisustvovati i predstavnici poraženih zemalja, poput Nemačke koju će predstavljati kancelarka Angela Merkel.

Glavna ceremonija počeće danas u 9.30 ispred Trijumfalne kapije, gde će se uz najviše vojne počasti zvanicama obratiti francuski predsednik.

Planirano je da Makron svoj govor ispred groba Neznanog junaka održi tačno u 11 sati, 11. dana, 11. meseca, u vreme kada je potpisano Primirje pre 100 godina.

U okviru obeležavanja godišnjice, biće održano prvo zasedanje Pariskog mirovnog foruma, koji se uspostavlja na inicijativu francuskog predsednika, a kao odgovor na rastuće tenzije u svetu i opasnosti po međunarodnu saradnju.

Na otvaranju Foruma, govoriće potpredsednica saveta Pariskog foruma za mir Triša Šeti, predsednik Francuske Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Kako je navedeno, na Forumu koji će trajati do 13. novembra, neće prisustvovati američki predsednik Donald Tramp.

Vučić će uoči odlaska u Pariz poručio da će učešće u ceremoniji iskoristi da svima ukaže na to da je srpski narod proporcionalno broju stanovnika bio jedna od dva najstradalnija naroda u Prvom svetkom ratu, te da zaslužuje posebno mesto u istoriji čovečanstva.

"A i da kažem svim drugima koji su bili na suprotnoj strani, koji su učestvovali u ubijanju Srba, da smo mi veliki narod, da smo sve to uspeli da oprostimo. Jedino što nećemo da zaboravimo nego ćemo da nastavimo da izdajemo knjige i da govorimo o svemu tome kako bi naša deca znala koliko su njihovi dedovi visoku cenu platili za slobodu Srbije. Za nas više vrednosti od srpske slobode, slobode naše zemlje - nema", poručio je Vučić.

Dodao je da će na reveru, s ponosom, nositi Natalijinu ramondu - cvet feniks, simbol primirja.

Inače, Makron i Merkelova su juče otkrili ploču pomirenja nedaleko od šume Kompijen u Francuskoj gde je potpisano primirje kojim je okončan Prvi svetski rat pre sto godina.

"Povodom stote godišnjice završetka rata 11. novembra 1918. Emanuel Makron, predsednik Republike Francuske, i Angela Merkel, kancelarka Savezne Republike Nemačke, potvrdili su na ovom mestu vrednost francusko-nemačkog pomirenja u službi Evrope i mira", piše na maloj ploči, na nemačkom i francuskom jeziku.

Ovo je prvi put da je nemački kancelar posetio to mesto od Drugog svetskog rata, ukazuju nemački mediji.

Šefovi država i vlada iz svih krajeva sveta juče su obišli su izložbu "Pikaso: plavo i roze", priređenu u Muzeju "Orsej", nakon čega je za visoke zvanice priređen koktel.

Dojče vele ističe da Britanci ne žele da budu deo svečanosti kojom dominira Francuska, već insistiraju na svojoj ceremoniji, što Francuz Etjen Fransoa smatra da je "potpuno normalnim", ali i dodaje da su Britanci oduvek, bez obzira na predstojeći Bregzit, "bili uvereni da su posebni".

I u Londonu se pruža ruka Nemcima - predsednik Frank-Valter Štajnmajer je prvi nemački državnik koji je će prisustvovati polaganju venca u Londonu, što je premijerka Tereza Mej ocenila kao "istorijski akt pomirenja", na kome "ćemo se prisetiti svih stradalih i izraziti našu zahvalnost za mir".

Na bivšem bojnom polju Ipr u Belgiji, evropski biskupi su već održali misu za žrtve rata, a biskup iz Esena, Franc-Jozef Overbek - koji je istovremeno i vojni kapelan - upozorio je na opasnost potcenjivanja ratnih sukoba i sklanjanja u "lažnu sigurnost".

Svečanosti u Francuskoj i drugim zemljama razlikuju se pre svega po odnosu prema Nemcima, smatra Etjen Fransoa.

"Većina svečanosti u Francuskoj je u znaku nemačko-francuskog pomirenja. S druge strane, u Poljskoj i drugim zemljama žele pre svega sami da slave", kaže Fransoa.

Ono o čemu se dosta govorilo u medijima kada se radi o ovoj godišnjici jesu sastanci svetskih lidera na marginama skupa - Putina i Trampa, Trampa i Erdogana i Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel, ali se govorilo i o onim zvaničnicima koji neće biti prisutni ili koji su odbili poziv, poput predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska. On je ranije izjavio da je morao da odbije poziv, jer će prisustvovati obeležavanju godišnjice u rodnoj Poljskoj.

Sto godina od završetka Prvog svetskog rata u Srbiji je obeležen juče vojnom vežbom "Vek pobednika".

Danas će potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predvoditi, u ime Vlade Srbije, centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu (Spomen-konsturnice branilaca Beograda).

Vence će položiti i zamenik gradonačlenika Goran Vesić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovaće celeremoniji obeležavanja stogodišnjice potpisivanja primirja kojim je okončan Prvi svetski rat, u organizaciji Ambasade Francuske, dok će izaslanik predsednika Srbije, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Izvor: b92

]]>
Sun, 11 Nov 2018 09:06:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144016/pariz-centar-sveta---100-godina-od-velikog-rata.html
Goran Vesić: Nova tramvajska linija u Beogradu! http://www.prva.rs/vesti/info/144010/goran-vesic-nova-tramvajska-linija-u-beogradu.html Centar Beograda izgledaće potpuno drugačije. Ukinuće se saobraćaj, centrom će se ići samo peške i uz pomoć gradskog prevoza i taksija ali će se zato vratiti linija koja će obradovati stare Beograđane. Šta su radnici sve pronašli tokom rekonstrukcije Trga, ali i kada će se srušiti Staklenac za Prvu je otrkrio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

]]>
Sun, 11 Nov 2018 08:11:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144010/goran-vesic-nova-tramvajska-linija-u-beogradu.html
Vučić: Mnogo sam srećan http://www.prva.rs/vesti/info/144008/vucic-mnogo-sam-srecan.html Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije.

Vučić je na poligonu "Pasuljanske livade" kazao da u regionu samo Rumunija ima veću vojsku od Srbije.

"Mi i Mađari smo tu negde, a svi ostali su daleko, daleko iza. Naravno Grčka ima ogromnu vojsku, to nisu uporedive cifre, ali sve ovo drugo i prostor bivše Jugoslavije... Mi dramatično snažimo našu vojsku, ti naši koraci nisu od milje, to su koraci od sedam milja", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da je problem Vojske Srbije nedostatak ljudi i ukazao na to da je najveći broj pripadnika vojske sa juga Srbije.

Vučić je, posle vežbe na "Pasuljanskim livadama" u okviru združene vojne vežbe "Vek pobednika 1918-2018", kazao da je zadovoljan kako je vežba izvedena, da je sve "izvanredno izvedeno, osim dve rakete koje su 'dale otkaz', sve ostale su pogodile svoj cilj".

"Mnogo sam srećan, kada je drhtala zemlja, kada su svih osam migova nadletali...jedna bomba je teška 250 kilograma, treslo se pola brda čini mi se, to je da uništi sve", rekao je Vučić.

On je najavio da će u 2019. godini moći da se vide velika ulaganja u Vojsku.

"Kada sam postao ministar odbrane imali smo jednu neispravnu letelicu, MIG 29, a danas imamo osam 'dvadeset devetki' koje su letele, imamo ih 10 ukupno, videli ste tenkove, najviše do sada, 100 tenkova učestvuje u čitavoj vežbi, videće ih sremci, Banaćani", rekao je Vučić.

On je pohvalio izviđače i dodao da su uspeli tako da se sakriju, da ih sa 10 metara niko nije video.

"Mi imamo mnogo tenkova, tenkovska smo velesila po broju, nismo imali ni 30- 40 koji su suštinski radili, nisu neki imali akomulatore, ali najveći problem je uvek bio sa posadama. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas imate 100 posada iz aktivnog sastava, to pokazuje ozbilju snagu", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da očekuje u narednoj godini od Rusije nova oklopna vozila, modernija, i još 30 tenkova, a od Kine prve bespilotne letelice vredne oko 30 miliona evra.

"Vojnicima moramo da rešimo pitanje više pari čizama i unifirme, ne dva ili tri para čizama, već više pari i uniformi, jer oni su radili prethodnih sedam - osam dana svaki dan su morali da peru majice i uniforme", kazao je Vučić i dodao da se uniforme prave u tri smene.

On je najavio povećanje plata od devet odsto, a pripadnicima Bezbednosno informativne agencije prosečnu platu od 100.000 dinara.

Izvor: B92.net

]]>
Sat, 10 Nov 2018 12:52:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144008/vucic-mnogo-sam-srecan.html
Petnaestogodišnja devojčica umrla je od "samo" jedne tablete ekstazija! Kako da zaštitimo našu decu? http://www.prva.rs/vesti/info/144005/petnaestogodisnja-devojcica-umrla-je-od-samo-jedne-tablete-ekstazija-kako-da-zastitimo-nasu-decu.html "Bila je dobro dete. Odličan đak. Tada je prvi put uzela drogu", reči su koje su se čule nakon što je još jedan mlad život izgubljen zbog droge. Na stolu je bilo sedam tableta, njih sedmoro je uzelo po jednu, a za jednu devojku je bila kobna. Kako da zaštitimo našu decu od droge? Na ovo pitanje pokušala je da nađe odgovor Nataša Miljković u jutru.

]]>
Sat, 10 Nov 2018 11:12:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/144005/petnaestogodisnja-devojcica-umrla-je-od-samo-jedne-tablete-ekstazija-kako-da-zastitimo-nasu-decu.html
Kubura: Ako se posle štrajka upozorenja ništa ne desi, mi ćemo... http://www.prva.rs/vesti/info/143996/kubura-ako-se-posle-strajka-upozorenja-nista-ne-desi-mi-cemo.html Jedan od glumaca koji je digao glas protiv upravnika Narodnog pozorišta i bio deo štrajka upozorenja je i Aleksandar Srećković Kubura. On je gostujući u Jutru sa Natašom otkrio koji su dalji koraci glumaca ali i kako gleda na dolazak ministra na štrajk upozorenja...

]]>
Sat, 10 Nov 2018 08:34:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143996/kubura-ako-se-posle-strajka-upozorenja-nista-ne-desi-mi-cemo.html
RHMZ: Krajem novembra biće snega samo na planinama, a da li ćemo ga videti u nižim predelima u Srbiji tokom decembra? http://www.prva.rs/vesti/info/143917/rhmz-krajem-novembra-bice-snega-samo-na-planinama-a-da-li-cemo-ga-videti-u-nizim-predelima-u-srbiji-tokom-decembra.html U emisiji „150 minuta“ jedna od tema je bila meteorološka situacija u Srbiji s neočekivano visokim temperaturama za ovo doba godine i uticajem na zdravlje stanovništva. Ipak, ono što nas sve zanima jeste kada će doći do značajnijih temperaturnih promena, kada ćemo okusiti pravu zimu i prvi sneg. Pogledajte šta je o tome rekao sagovornik Dejana Pantelića iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

]]>
Thu, 8 Nov 2018 13:30:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143917/rhmz-krajem-novembra-bice-snega-samo-na-planinama-a-da-li-cemo-ga-videti-u-nizim-predelima-u-srbiji-tokom-decembra.html
Postavlja se 10 portala za merenje brzine na autoputu Beograd-Niš. Saznali smo kada će proraditi! http://www.prva.rs/vesti/info/143785/postavlja-se-10-portala-za-merenje-brzine-na-autoputu-beograd-nis-saznali-smo-kada-ce-proraditi.html Danas su idealni uslovi za vožnju, a oni koji vole da malo jače daju gas treba da znaju da se između Beograda i Niša meri prosečna brzina vozila. Uskoro počinje i novo merenje brzine i to za one koji su osmislili da voze brzo uz povremene pauze duž autoputa. Naš Danilo Mašojević saznao je od kada oni to više neće moći da rade...

]]>
Wed, 7 Nov 2018 10:49:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143785/postavlja-se-10-portala-za-merenje-brzine-na-autoputu-beograd-nis-saznali-smo-kada-ce-proraditi.html
Upravnik Savić: Ja ne podnosim ostavku podržavaju me tri sindikata!; Glumci: Sutra stupamo u štrajk, rešenje je u ostavci Savića! http://www.prva.rs/vesti/info/143765/upravnik-savic-ja-ne-podnosim-ostavku-podrzavaju-me-tri-sindikata-glumci-sutra-stupamo-u-strajk-resenje-je-u-ostavci-savica.html Rok koji su glumci dali upravniku Dejanu Saviću da podnese ostavku istekao je sinoć. Prvi čovek nacionalnog teatra nije podlegao pritiscima. Šta će se dešavati u ovoj kulturnoj instituciji u naredm danima saznali su Jovana Joksimović i Srđan Predojević kroz razgovor sa upravnikom Dejanom Savićem, ali i sa predsednicom dramskog sindikata Narodnog pozorišta Ivanom Nenadović ali i glumcima Olgom Odanović i Pavlom Jeremićem.

"Ostavku podnositi neću moj mandat je na raspolaganju Vladi Srbije", jasan je Dejan Savić koji će istrajati u onome što je i ranije rekao u našem programu da bi njegova ostavka značila da je napravio neku grešku, a smatra da nije. On tvrdi da ima podršku tri sindikata.

Na njegovu odluku i glumci imaju odgovor: "Stupamo u štrajk 8. novembra. Istrajaćemo do kraja!", kaže Olga Odanović i dodaje da joj je žao što je pristala da igra u Gospođi ministarki 1. novembra te da neće prihvatati buduće projekte ukoliko ih bude bilo sve dok se situacija u Narodnom pozorištu ne reši. 

Dejan Savić je pozvao još jednom sve glumce kojima smeta nešto u njegovom upravljanju da dođu kod njega i da reše problem u kući, a ne u medijima. Međutim, oni su jasni, problem je predugo tu i sada je metastazirao. Rešenje je samo u njegovoj ostavci.

]]>
Wed, 7 Nov 2018 09:27:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143765/upravnik-savic-ja-ne-podnosim-ostavku-podrzavaju-me-tri-sindikata-glumci-sutra-stupamo-u-strajk-resenje-je-u-ostavci-savica.html
Da li je jesen ili možda leto? Jedni se kupaju u Savi drugi prodaju lubenicu iz svoje bašte http://www.prva.rs/vesti/info/143677/da-li-je-jesen-ili-mozda-leto-jedni-se-kupaju-u-savi-drugi-prodaju-lubenicu-iz-svoje-baste.html "Za mojih 30 godina prvi put kupujem lubenicu u novembru" kaže jedan od kupaca koji se odlučio da se tokom toplih novembarskih dana rashladi lubenicom kao da je jul. Korak dalje otišla je Ljilja Belić koja je zaplivala Savom i evo šta kaže, je li hladno...

]]>
Tue, 6 Nov 2018 10:18:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143677/da-li-je-jesen-ili-mozda-leto-jedni-se-kupaju-u-savi-drugi-prodaju-lubenicu-iz-svoje-baste.html
Prva na licu mesta u Kralja Milana: Do požara došlo zbog paljenja smeća, jedna osoba nastradala http://www.prva.rs/vesti/info/143662/prva-na-licu-mesta-u-kralja-milana-do-pozara-doslo-zbog-paljenja-smeca-jedna-osoba-nastradala.html U podrumu u ulici Kralja Milana izbio je požar u kom je jedna osoba nastradala. Prva je bila na licu mesta i pogledajte šta smo tamo zabeležili...

]]>
Tue, 6 Nov 2018 08:52:00 +0100 Info http://www.prva.rs/vesti/info/143662/prva-na-licu-mesta-u-kralja-milana-do-pozara-doslo-zbog-paljenja-smeca-jedna-osoba-nastradala.html