Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

01. 11. 2018. 13:21   >>  14:05

"Nisam neprijatelj Albanaca, oni bi voleli da..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije neprijatelj Albanaca i da razume izjavu predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija.

"Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca, naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srspki narod. Stoga razumem izjavu Kadrija Veseljija", rekao je predsednik Vučić za Prvu televiziju.

Vučić je dodao da će "morati da vodi računa u inostranstvu kako će koji Albanac da reaguje ili da ugrozi nečiju bezbednost".

On je naglasio da će nastaviti da štiti interes Srbije i našeg naroda.

"Oni bi mnogo voleli da su im protivnici oni koje bi lako pobeđivali, pa sam na neki način i počastvovan takvom izjavom", kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na situaciju u kafiću "Panda" i decembra 1999. godine, kada su poginuli mladići, a odgovor na pitanje ko su krivci postavili su roditelji.

"Imamo saznanja, a naši ograni tragaju za potpunim saznanjima. Radimo sve i mogu da budu uvreni da istinu nećemo kriti. Bilo da je reč o Albanicma ili Srbima. Mislio sam da ćemo to ranije da rešimo, ali sam prvi koji je skupio hrabrosti da govoriim o tome, tih 20 godina niko nije hteo da se izloži riziku da o tome priča. To je naša obaveza“, kaže Vučić.

Ceo intervju pogledajte u nastavku...

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari