Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

14. 04. 2018. 12:38   >>  12:40

Prva reakcija iz Srbije - Vučić: Ne treba da se mešamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da o situaciji u Siriji "nije lako reći sve jednom rečenicom".

On je za RTS rekao da smo mi "brojčano mala zemlja u igri velikih sila i ne treba da se mešamo".

Govoreći o noćas izvedenom napadu na Siriju koji su izvele SAD, Velika Britanija i Francuska, Vučić je rekao da je isplivalo nekoliko stvari.

"Kao prvo, pokazalo se da je politika vojne neutralnosti jedina politika koju možemo da vodimo. Naša politika o vojnoj neutralnosti je takva da mi razumemo svoje mesto u svetu, mi smo brojčano mala zemlja, moramo sa svima da razgovaramo, i da imamo partnerski i prijateljski odnos i da izbegavamo ovakav scenario u zemlji i regionu", naglasio je on i dodao da se stariji dobro sećaju bombardovanja 1999

"Drugo, živimo u svetu koji je prožet raznim sukobima i interesima, gde se zbog vojnih i poličkih interesa mogu stvoriti brojna žarišta, Atmosfera u svetu podseća na onu pred Drugi svetski rat, mada mene više podseća na period pred Prvi svetski rat, mada ne mora da znači da će do toga doći", rekao je predsednik Vučić.

Kao treću tačku, Vučić je istakao značaj mira i stabilnosti.

"Pokazalo se koliko je važno da mi razumemo koliko mir i stabilnot nisu nešto što možete uvek da imate, a jedan dan rata toliko vraća unazad. Zato je u vakvim situacijama važno pokazati oprez smirenost i odgovornost", kazao je Vučić.

Izvor: b92.net

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari