Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

12. 02. 2018. 12:05   >>  12:13

Na Pantovčaku svirano "Bože pravde", a na Kolindinom kaputu ispisana reč "hrabrost" (FOTO)

Predsednik Srbije stigao u Zagreb gde se odmah nakon sletanja na zagrebački aerodrom uputio ka rezidenciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Vučića je na Pantovčaku dočekala hrvatska predsednica, na čiji poziv je i doputovao u dvodnevnu posetu Zagrebu, a priređen mu je i svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne "Bože pravde".

Susret je započeo uobičajenim protokolom za državne službenike. Zanimljiv je detalj koji je uočio reporter B92.net da rukavu kaputa Kolinde Grabar Kitarović izvezeno je "hrabrost".

Nakon protokolarnog rukovanja ispred zgrade predsedništva, Grabar Kitarović i Vučić uputili su se na sastanak, nakon kog će se obratiti medijima.

Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić šef Kabineta predsednika, Tatjana Jović spoljno-politički savetnik predsednika Republike i Suzana Vasiljević savetnica za medije predsednika Srbije.

Reporter B92 javlja i da su ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što je mimo protokola.

Zagreb je inače, kako je preneo portal Index.hr, zbog poste Vučića pod posebnim merama bezbednosti, a grad je osvanuo jutros okićen srpskim zastavama.

Takođe, na Markovom trgu je trebalo da se održi protest udruženja udovica i veterana rata, ali je zagrebačka policija zabranila protestantima da priđu tom trgu i protest im je ograničila protest na Trg bana Jelačića.

Izvor: b92.net

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari