Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

04. 01. 2018. 15:37   >>  15:44

Podmetnut požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji (FOTO)

Teško je u ovom trenutku proceniti vrednost materijalne štete počinjene nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, rekla je direktorka Slavica Marković.

"Teško je u ovom trenutku reći u brojkama, ali je šteta velika. Dosta je uništeno stvari, predmeta, ali i ono što ima neprocenjivu vrednost, a to su knjige, slike...", kaže Marković.

Prema njenim rečima, požar je zahvatio tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu. 

Upitana da li će se nastava nesmetano odvijati nakon praznika, Marković odgovara da zahvaljući Komunalnoj službi Kragujevca i zaposlenih u školi trenutno se rašcičćava prostor, navodeći da će sve biti osposobljeno za nastavu do 9. januara. 

Napominje da će pre početka nastave biti proverene električne instalacije, kako bi se utvrdilo da nema opasnosti za decu i zaposlene. 

Kako je dodala, policija je jos nije zvanično obavestila o uzroku požara. Ranije danas PU Kragujevac saopštila je da je uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u gimnaziji. 

Kako se navodi u saopštenju PU Kragujevac, policija je uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar. 

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju i dodaje da su požar ugasili pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice u Kragujevcu. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu.

Pratite nas i na Viber-u!

Izvor: Tanjug/b92

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari