Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

07. 12. 2017. 10:02   >>  10:14

Kako izgleda "nova" Skadarlija? (FOTO)

Rekonstrukcija Skadarlije izazvala je dosta bure u prethodnih mesec dana, a kako taj novi deo sada izgleda možete pogledati na fotografijama.

Podsećamo, sredinom novembra na društvenim mrežama objavljena je fotografija iz Skadarlije na kojoj se vidi - asfalt.

Iz Grada Beograda su potom za B92.net rekli da će kaldrma biti postavljena preko asfalta "da bi bila jača konstrukcija".

Gradski menadžer Goran Vesić naveo je da će u Skadarliju biti vraćena stara turska kaldrima koja je, kako kaže, u međuvremenu restauirana.

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča", rekao je Vesić.

Vesić je potom tokom gostovanja na televiziji Pink izjavio da će Skadarlija do proleća biti potpuno rekonstruisana.

Kada je počelo postavljanje kaldrme preko asfalta iz Grada Beograda je saopšteno da je kamen očišćen, opran i pripremljen za postavljanje, kao i da se taj posao radi uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i uz konzervatorski nadzor.

A kakva je kaldrma u delu koji nije renoviran?

Na poslednjoj fotogorafiji vidi se gornji deo Skadarlije, jedini koji je u "kockama" i ulica je takva do Skadarlijske česme.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari