Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

29. 11. 2017. 13:41   >>  14:56

Hag prekinuo prenos, Praljak "popio otrov" u sudnici (VIDEO)

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku je izrečena kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", kazao je Praljak.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvana medicinska ekipa.

Nikakvih informacija o zdravstvenom stanju Slobodana Praljka i dalje nema.

Hrvatski mediji prenose da je Hitna pomoć stigla i da se očekuje da Praljak bude prebačen u bolnicu. Mediji su potom preneli da je po Praljka poslat helikopter koji će sleteti ispred Haškog tribnula, kao i da su novinari koji se tamo nalaze zamoljeni da se pomere da helikopter može da sleti.

Večernji: Preminuo Praljak

Nešto nakon 13 časova novinari N1 sa lica mesta javljaju da je sa zadnje strane Haškog tribunala zaustavljen saobraćaj i da se tu nalazi veliki broj policijskih vozila. Ubrzo je iz Haškog tribunala izašlo jedno vozilo praćeno policijom, ali nema potvrde da je Praljak bio u tom vozilu.

Vest o tome da je Praljak popio otrov u sudnici jedna je od glavnih vesti u svetskim medijima.

Hrvatski mediji prenose da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović zbog dešavanja u Hagu prekinula službenu posetu Islandu i da se vraća u zemlju.

Haški tribunal ovim izricanjem presude završava svoje postojanje.

Izvor: b92.net

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari