Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

13. 11. 2017. 17:00   >>  16:31

Nasilje u školama počinje od svakog od nas

Skorašnji slučajevi nasilja u srednjim školama u Aranđelovcu zgrozili su Srbiju. Školsko nasilje je naša stvarnost i njegovi uzroci imaju uporišta i u kulturi i u institucijama i u javnoj sferi. Svesni smo da je operacija uklanjanja nasilja iz društva kompleksna i da zahteva dugogodišnje posvećivanje. Ipak, jedini način da nasilje prestane ili se uopšte ne desi jeste – da ga prijavljujemo čim ga vidimo. Tu možemo da delamo svi.

Kreativnim rešenjem namenjenim Instagram Story platformi, pokušali smo da pažnju usmerimo ka odgovornosti koju svako od nas ima za tolerisanje nasilja, njegovo nesprečavanje i ćutanje o njemu. 

Pogledajte Story na Instagram profilu Prve televizije

https://www.instagram.com/prvatelevizija/

Nije dovoljno da slučajeve nasilja snimimo, pogledamo, prepričavamo ili šerujemo. Svako od nas ima moralnu, a neki među nama i zakonsku dužnost da reagujemo na nasilje i prijavimo ga nadležnima.


Ta dužnost je još veća kada je u pitanju nasilje u školama, jer posledice nasilja u formativnim godinama – ostaju za ceo život.

Zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju. Prijava nasilja je najmanje što možemo da uradimo da bismo društvo u kojem živimo učinili bezbednijim za život svih nas.

Izvor: Ovation BBDO

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari