Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

09. 10. 2017. 09:46   >>  09:50

Stiže Erdogan! U Srbiji će ga čuvati 50 telohranitelja

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji prate izuzetno jake mere bezbednosti, piše danas beogradska štampa.

Predsednika Erdogana, koji večeras stiže u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji, čuvaće najmanje 50 ličnih telohranitelja, pišu "Večernje novosti". U velikoj delegaciji, koja stiže u nekoliko aviona, osim 185 privrednika, biće i osam turskih ministara, navodi list.

Posetu visokog gosta iz Ankare pratiće neviđene mere bezbednosti, koje on uživa u matičnoj državi, pišu "Novosti" i dodaju da će, osim Erdoganovog obezbeđenja, o sigurnosti svakog njegovog koraka u Srbiji dodatno brinuti i oko 3.000 srpskih policajaca. 

"Srpski telegraf" piše da će o bezbednosti Erdogana brinuti 60 "do zuba naoružanih Turaka", prenosi Tanjug. "Reč je o vrhunskim specijalcima koji čine prvi prsten obezbeđenja. Oni su deo ličnog Erdoganovog obezbeđenja, bukvalno je nemoguće proći kroz njih", piše list i dodaje da je, pored toga, Ankara pre desetak dana poslala timove ljudi kao prethodnicu koji imaju zadatak da provere sve lokacije i trase kojima će turski predsednik proći. 

"Turskim specijalcima od velike pomoći biće i nekoliko hiljada srpskih kolega. U ovaj posao biće uključeni i SAJ, Žandarmerija, Kobre, kao i Uprava za obezbeđenje MUP i redovni sastav.

Izvor: b92

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari