Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

04. 10. 2017. 10:34   >>  10:38

Novi detalji masakra u Las Vegasu: Obavljen snimak! Ubica sve nadgledao kamerama

Policija je objavila akcije u Las Vegasu u toku pucnjave u kojoj je ubijeno 58 osoba. Istovremeno, objavljeni su novi detalji o masakru.

Stiven Pedok je u nedelju uveče na koncertu na otvorenom pucao sa 32. sprata hotela u Las Vegasu i tom prilikom ubio 58 osoba i ranio više od 500.

Snimak koji je objavila policija napravljen je kamerom zakačenom na uniformi policajca, a na njemu se vidi prva reakcija policajaca nakon što se začula rafalna paljba, a čuje se i apel da se ljudi sklone. 

Policija je u sobu hotela u kojoj se nalazio ubica upala nakon što je Pedok izvršio samoubistvo, a u sobi je pronašla 23 komada oružja. 

Nađeni su i uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje, te ono radi kao potpuno automatsko. 

Policija je objavila i nove detalje koji govore da je Pedok imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je pucao. Time je nadgledao da li neko dolazi da ga hapsi. 

Osim u hotelskoj sobi, oružje je pronađeno i u Pedokovoj kući, pet pištolja, dve sačmare i pregršt municije. 

Pedokova prijateljica Marlou Denli stigla je u utorak uveče u Los Anđeles, gde ju je na aerodromu sačekao FBI. Ona je doputovala iz Manile i bila je označena kao "osoba od interesa". 

Policija i dalje ispituje koji bi mogao da bude motiv zločina. Pedok je pucao između devet i 11 minuta nakon što je policija dobila prvi poziv. 

Svedoci navode da je pucnjava trajala od 10 do 15 minuta. 

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je delovao sam.

Pratite nas i na Viberu!

Izvor: B92

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari