Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

28. 09. 2017. 09:21   >>  09:25

Novi zakon: Manje kazne za "jurcanje" po gradu?

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja donosi neočekivane novine, piše "Blic". Jedna od njih blaže kazne za prekoračenje brzine u gradu.

Kako saznaje "Blic", vozači koji voze između 70 i 80 kilometara na čas u naselju neće više dobijati nijedan negativni poen, niti će ostajati bez dozvole, već će kao kaznu morati da plate 10 000 dinara, ili 5 000 ako plate u roku od osam dana.

To znači, dodaje "Blic", da će vozači praktično moći da voze i do 30 kilometara na sat brže nego što je to dozvoljeno, budući da je maksimalna brzina kretanja vozila u naselju 50 km na sat. 

Međutim, takva odredba jedna je od najdiskutabilnijih promena u novom zakonu o bezbednosti saobraćaja koji bi trebalo da do kraja godine bude usvojen u Skupštini Srbije. 

List podseća da je prema važećem zakonu predviđeno da se pri prekoračenju brzine u naselju od 21 do 50 kilometara na sat predviđeni su novčana kazna (od 6.000 do 20.000 dinara), četiri kaznena poena i zabrana upravljanja vozilom od najmanje mesec dana. 

Kako "Blic" saznaje, MUP se na ovakav potez odlučio jer su mnogi vozači bili kažnjeni za prekoračenje brzine na mostovima, iako realno u tim trenucima nisu ugrožavali saobraćaj. 

Takođe, zanimljiv je i još jedan detalj iz predloga novog zakona, a tiče se motociklista. Naime, oni će moži da koriste žutu traku.

Izvor: B92

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari