Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

10. 03. 2017. 11:48   >>  11:50

Policija: Napadač sa sekirom je s Kosova, mentalno bolestan

Policija je u Diseldorfu uhapsila muškarca (36) nakon napada sekirom na železničkoj stanici u kom je devet ljudi povređeno, od kojih je troje s teškim povredama

Osumnjičeni tridesetšestogodišnjak, je prema poslednjem saopštenju diseldorfske policije, s Kosova, nastanjen u nemačkom gradu Vupertalu udaljenom 28 kilometara od Diseldorfa.

Policija navodi i da osumnjičeni za napad sekirom ima „očigledne psihičke probleme“, prenosi "Raša tudej".

Iz policije je ranije saopšteno da je osumnjičeni muškarac poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Napad sekirom dogodio se u četvrtak oko 21 h, a policija je najpre saopštila da je povređeno pet osoba, da bi kasnije obavestila da je broj povređenih porastao na sedam, od kojih je troje teško povređeno, a potom da je povređeno devet osoba. Stanje povređenih je stabilno.

Policija je pronašla sekiru kojom je izveden napad, ali u početku nije bilo jasno da li je napadač delovao sam ilči je ima saučesnike. Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se videla još jedna osoba kako beži sa mesta zločina.

Nakon preliminarne istrage, policija je potvdila da je verovatno da je ranjavanje sekirom delo jednog čoveka.

Portparol policije je ranije rekao da je osumnjičeni za napad takođe povređen i da se nalazi u bolnici.

Kako je navedeno iz policije, osumnjičeni je pobegao iz policijske stanice i skočio sa mosta nedaleko od železničke stanice, pri čemu je povređen.

Motivi napada za sada nisu poznati.

„Nećemo koristiti reči „divljanje“ ili „terororizam“, rekao je portparol policije, preneo je Rojters, dodajući da nije bilo ozbiljnih pretnji od novih napada.

Izvor: b92.net

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari