Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz vesti

03. 12. 2018. 12:26   >>  13:06

ŠOKIRAĆETE se kada budete čuli za koliko je prodata čuvena slika iz serije "Alo Alo"

Ukoliko ste pogledali makar jednu epizodu engleske serije "Alo Alo" onda sigurno znate za čuvenu "Posrnulu Madonu sa velikim sikama", sliku koju je vlasnik kafića Rene iz sve snage čuvao od Nemaca. Serija je davno završena, a evo gde je slika zaista završila...

Ljubitelji serije "Alo, alo" pamte replike slavnog kafedžije kojeg je igrao Gorden Kej, sećaju se podvezica konobarice Ivet Kart Blanš i nezaboravnog glasa Madam Edit.

Pamtite i Grubera i Her Flika, ali i večitu frku oko vrednog remek dela koje je naslikao izmišljeni umetnik Van Klomp - "Posrnule Madone s velikim sikama".

Godine su prošle - s vremena na vreme pogledamo reprizu serije ili ugledamo Grubera u "Piratima s Kariba", a Madona?

Delić ove televizijske istorije nedavno se, nakon godina provedenih na nečijem zidu u Midlandsu, pojavio na aukciji gde je prodat za 20.000 evra!

Velika potražnja za slikom iznenadila je i samu aukcijsku kuću, a iznos je daleko nadmašio početnu cenu od 5.500 evra. 

 "Posrnulu Madona sa velikim sikama"bila je remek delo fiktivnog umetnika Van Klompa, a više od deset godina nalazila se u jednom dnevnom boravku u Midlandsu. 

Pre same aukcije, aukcionar Endru Stou sliku je opisao kao "jedinstveni deo televizijske istorije", zbog čega konačni iznos ne iznenađuje previše.

"Kupac je za vreme aukcije bio na telefonskoj liniji, a cela porodica okupila se oko njega. Mogli smo da čujemo slavlje kad je napokon odlučeno da baš njemu ide slika iz kultne serije", rekao je Stou.

Nije poznato kako je slika oko koje se odvijala gotovo cela radnja serije nastala, ali se pretpostavlja da ju je naslikao neko od glumaca ili članova seta.  

"I sam spomen na ovu sliku ljudima donosi osmeh na lice. Ne mogu da se setim ni jednog drugog umetničkog dela koja se pojavila na televiziji da je ostavila toliki uticaj na gledaoce", dodao je Stou.

Iako se ime kupca ne otkriva, britanski Mirror piše da je slika otišla u Francusku. 

Izvor: Mondo.rs/24sata.hr

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari