Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz vesti

17. 09. 2017. 11:29   >>  09:31 Autor: z.š.

Ferihina majka kao Ejšanina mama: Turske zvezde u novoj hit seriji!

U novoj turskoj hit seriji, koja će se od 18. septembra svakog dana u 19.00 emitovati na Prvoj, gledaćemo dobro poznata lica u dramatičnim i upečatlljivo emotivnim ulogama. Čansu Dere, iz serije „Ezel“, oživljava lik Zejnep, introvertne žene koja pruža novi život i majčinsku ljubav ostavljenoj devojčici. Glumica Vahide Perčin, majka iz serije „Zvala se Feriha“, i ovog puta igra majku koja nije imala priliku da odgaja svoju biološku ćerku.

Vahide je vrlo autentično tumačila lik Ferihine majke u seriji "Zvala se Feriha", ali uloga koja joj je dodeljena u seriji "Majka" prevazilazi sve okvire melodrame i tragike. Potresna, životna i užasno teška, serija prati dve majke u borbi da zadrže dete. Na različite načine.

Vahide Perčin igra biološku majku devojke Zejnep (Čansu Dere iz "Ezela") koja izlazi iz zatvora spremna da vrati ćerku koju su joj oduzeli. Vahide je poznata kao glumica koja lako igra teške, karakterne uloge, a kao da ni to nije dovoljno, njen privatni život takođe nije bio blag prema njoj. 

Vahide je rođena 13. jula 1965. godine u gradu Karšijaka u Izmirskom vilajetu. Potiče iz porodice grčkih doseljenika- otac je bio vozač kamiona, a majka domaćica. Diplomirala je pozorišnu likovnu umetnost, nakon čega odlazi u Ankaru i započinje pozorišnu karijeru.

Na televiziji debituje 2003. godine u seriji „Priča o Istanbulu“ i od tada je jedna od najomiljenijih glumica reditelja igranih serija.

2011. godine Vahide se suočava sa rakom dojke, ali i izdajom supruga koji nije bio tu za nju tokom bitke za život.

Razvela se, ali kada je on oboleo rešila je da preko svega pređe i vratila se u porodični dom.

Vahide je sasvim slučjano saznala da boluje od ove teške bolesti i nakon hirurške interevncije našla se u šestomesečnom paklu tokom koga je primala hemioterapije i išla na zračenje. U tim trenucima neki ljudi iz njenog okruženja ulivali su joj pozitivnu energiju, ali neki su joj samo otežavali.
- Nisam od onih žena koje se ne viđaju sa ljudima ako imaju grip. Imam veoma dobar imunitet. Uvek pomažem bliskim osobama koji se zaraze virusom. Moje telo je pretrpelo mnogo toga, posebno zbog televizijskog posla, ali nikada nisam ni pomišljala na mogućnost da imam rak – ispričala je glumica za turske medije i otkrila da ju je partner s kojim je trebalo da deli deli dobro i zlo duboko razočarao.
- On je teško primio vesti. Sledećeg dana imali smo zakazan sastanak kod lekara koji je trebalo da nam predoči rezultate. Našao je nekoliko stvari, rekao je da se opreacija mora obaviti, da će izvaditi tumor, ali da dojku neće dirati. Objasnio je da ću najverovatnije primati hemioterapiju. Altan je pretpostavljam očekivao neku snažnu reakciju od mene, ali je nije bilo. S druge strane, on se plašio samo za moju kosu i trepavice. Bila sam povređena kada sam posle 20 godina braka shvatila da je mom partneru svejedno hoću li živeti ili umreti i da mu je bitno samo kako ću izgledati. Ne znam koja me je od ove dve bolesti više uništila, rak ili razočaranje. Zapala sam u tešku depresiju, a moja ćerka Alize mi je bila jedino utočište u kom sam našla snagu da se borim i preživim – kaže Vahide koja je svega nekoliko meseci kasnije, kada je čula za situaciju u kojoj se nalazi njen bivši muž, kome je dijagnostifikovan rak kože odlučila da proguta sve i bude veći čovek od njega.
- Moja ćerka je veoma hrabra. Bolesti donose zrelost uprkost njenim godinama, tada je imala svega sedamnaest. Naravno, bila je uplašena, što mi je i pokazala. U školi se u tom periodu nije slagala sa prijateljima, ali i ta faza je prošla. Sve vreme je bila uz mene. Sedela je uz mene i govorila da se borim, da se ne predajem. Ipak, nije samo ona brinula o meni i pružala mi podršku, već cela moja porodica, sestra... Od mene se očekivalo da sve to stojički podnesem, nisam toj situaciji doprinosila dramatičnim ispadima. Samo sam sredila svoje misli i gledala kako da se živa izvučem iz svega toga. (izvor: glossy)

O seriji MAJKA možete da se obavestite OVDE

 

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari