Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz vesti

11. 09. 2017. 13:37   >>  13:53

O, gospodine Darsi, pa ko je to napunio 57!

Glumac Kolin Firt nije lepuškasti frajer sa španskim pločicama na stomaku, već muškarac satkan od principa, mudrosti, dobrote i jednog donekle zapostavljenog sistema vrednosti.

Retke su žene koje nisu uzdahnule za Kolinom Firtom u ulozi gospodina Darsija, bilo da je reč o seriji “Gordost i predrasude” ili filmu “Dnevnik Bridžit Džouns” ). U obe priče, gospodin Darsi ), naizgled hladan i rezervisan, spušta gard pred ljubavlju i na kraju ipak pokazuje i svoje drugo, osećajno lice. Kolin Firt je bez sumnje bio najbolji izbor za takve uloge.

On nije lepuškasti frajer sa španskim pločicama na stomaku, već muškarac satkan od principa, mudrosti, dobrote i jednog donekle zapostavljenog sistema vrednosti. Oskarovka Helen Miren (Helen Mirren) tvrdi da je Kolin takav i u životu i da su u njemu ujedinjene dve ličnosti, prva je principijelna, saosećajna, spremna na velika dela i borbu u ime nemoćnih, a druga je posvećena glumi i svojoj ulozi međunarodne filmske zvezde.

Osim što se može pohvaliti mnogim značajnim i raznovrsnim ulogama koje su mu dale priliku da zaista pokaže svoje umeće, Kolin ima i mnoga druga interesovanja. Naime, ono što ga je uvrstilo na listu najuticajnijih ljudi “Time Magazine” 2011. godine jeste to što je Kolin dugogodišnji borac za ljudska prava posvećen humanitarnom radu i aktivizmu. Kako kaže, za njega je osnovna kultura i odlika civilizovanog čoveka da pruži pomoć slabijima od sebe i svima onima koji su ugroženi. “Užasavam se kada vidim kako olako okrećemo leđa najugroženijima u našem društvu”, rekao je Firt kada je podržavao kampanju protiv deportacije grupe azilanata verujući da bi bili ubijeni ukoliko bi bili primorani da se vrate u Demokratsku Republiku Kongo. Na svu sreću kampanja je urodila plodom u poslednjem trenutku.

Aktivizmu Kolin pristupa sa istom ozbiljnošću i temeljnošću sa kojom pristupa i poslu. Pored glume, to je njegova najveća strast u životu, ali definitivno ne radi slikanja i popularnosti, već zato što je borba protiv nepravde, surovih klasnih nejednakosti i nehumanog postupanja zaista hrana za njegovu dušu. On je jednostavno rođen sa svim osobinama koje bi trebalo da čine pravog engleskog džentlmena. Uzoran je i kao kolega i kao čovek, ili kako je to Helen Miren rekla, njegova osećajna duša je zapravo deo svih nas.

Kolinov stil takođe mnogo odražava njegovu ličnost i on definitivno važi za jednog od bolje odevenih muškaraca. Iako se ne prepušta nikakvim neobičnim kreacijama i uglavnom se strogo pridržava klasike, Kolin je savršeni primer tradicionalne, klasične, otmene mode. Na važnim događajima ćete ga uvek videti u standarnom odelu ili smokingu, mada je u poslednje vreme dopustio da se i malo modernije boje i kombinacije nađu u njegovom ormanu. Kada nije u svojstvu glamuroznog glumca, Kolin se oblači kao pravi Englez, što će reći da je uglavnom u farmerkama ili pantalonama u kombinaciji sa košuljom i džemperom na “ve” izrez. Kragna uredno viri.

Izvor: wannabe

 

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari