Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz

04. 03. 2014. 13:07   >>  14:10 Autor: Sandra Stefanović

Upoznajte Miljanu Gavrilović, Zvezdanu iz serije "Folk"

Premijerno na televiziji PRVA nastavlja se priča o životu pevačice Zvezdane. Njen život se komplikuje, ali Zvezdana polako sazreva. Miljana Gavrilović ekskluzivno za sajt Prva.rs priča o svojim iskustvima tokom snimanja i o svojim sličnostima sa likom koji tumači...

Nesvakidašnja tema serije „Folk“ Miljani se dopala u startu...

- To je veoma opipljiva tema. Pitanje je da li ćemo zaista shvatiti ko je Zvezdana, ili ćemo da se povinujemo šablonu i da je osudimo. Ja se trudim svim silama da do te osude ne dođe. Svako u životu napravi neku grešku i neki izbor da bi došao do željenog cilja. Da bi ona uspela kao pevačica, mora da napravi neke ustupke, neko odricanje. Možda je njeno odricanje neadekvatno za balkanski mentalitet.
Oduševljena sam time što se pokreće takva tema u Srbiji. Jer je to kao tabu tema, a ustvari svi pričaju o tome. To je kao politička propaganda, a pozadina je potpuno drugačija. Nešto što svi znamo, a niko ne govori o tome.

Da li se pronalaziš u ulozi Zvezdane?

- Da biste igrali neku ulogu, morate da imate nešto u sebi, da biste mogli da opravdate tu ulogu. Da bi stvorio određeni karakter, glumac mora da poseduje neke osnovne karakteristike koje taj lik ima. To ne znači da, ako igrate profesionalnog ubicu, morate imati ubilački instinkt, ali ne znači i da nije tako.

Šta Miljana i Zvezdana imaju zajedničko?

- Postoji velika sličnost u razvojnom putu Miljane i Zvezdane. Ja sam se bavila modelingom i kao dete sam takođe odlazila na takmičenja, imala „fotosešne“... Ali razlika je u tome što su roditelji ispunjavali moju želju, a ovde Zvezdana ispunjava želju svojih roditelja. Postoji i to da sam kao jako mlada počela da se bavim glumom, celu srednju školu sam provela na pozornici, učestvovala sam na festivalima, osvajala nagrade, sve vreme sam bila u svetu glume. To nije uopšte naivan put, ja sam iz sredine koja ne pruža puno, nisam imala puno opcija. Jedino što mi možemo je da odemo u Beograd. Kako se kaže: Došlo leto, svi "Beograđani" otišli kući. E pa, ja sam jedna od tih "Beograđana" koji su otišli kući. Leskovac je jako lep grad, ali je za život jako težak.

U glumačkoj postavi „Folk“-a su veliki srpski glumci kao što su Boris Isaković, Nataša Ninković, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo...

- U drugoj sezoni sam imala priliku da glumim u zahtevnijim scenama sa odličnim glumcima. Uopšte nisu sebični, nemaju tu sujetu starijeg glumca, koji ne deli iskustvo sa mlađim kolegom. Svi su mi bili vrlo naklonjeni, a ja to, iskreno, nisam očekivala. Ne iz nekog posebnog razloga, već zašto bi neko meni posvetio pažnju, oni su došli da odrade svoj posao i odu kući.

Da li si imala tremu kada si trebala da zameniš „malu“ Zvezdanu, jer je nju publika već zavolela?

- Ja, iskreno, nikada ne poredim stvari, ni ljude. Treba dati svakom po zasluzi. Kada neko dobro radi svoj posao ljudi to prepoznaju i „fidbek“ vrlo brzo dođe. Kaća („mala“ Zvezdana) ima potpuno drugi senzibilitet, ona je dete u odnosu na mene. Uvek sam smatrala da je ona priča za sebe, a ja priča za sebe.

Sa kojim glumcem bi volela da sarađuješ?

- Nikada nisam o tome preterano razmišljala. Apsolutno je nemoguće, trebalo je mnogo ranije da se rodim da bih igrala sa Marlon Brandom ili Lorensom Olivijeom. Da mogu da vratim vreme igrala bih sa tako nekim ko je glumi dao jednu sasvim novu dimenziju. Što se glumica tiče, ima ih masa, ne mogu da nabrajam. Nisam neki ljubitelj Holivuda, to je više produkcijska fama, nego kvalitet, a od neke stare škole mogla bih da izdvojim Entonija Hopkinsa i Hjua Džekmena.

Profesionalno si vrlo aktivna, imaš li vremena za ljubav?

Ja sam uvek srećna i zaljubljena.

Da li uspevaš da uskladiš socijalni život i posao?

- Mislim da godinu dana nisam bila u javnosti. Nisam imala vremena. Nisam izašla ni u kafanu, diskoteku, klub, ni na sat, dva. Potpuno sam posvećena poslu.

Kako se boriš sa modnim zahtevima današnjice?

- Bitno da je mladalački. Volim da budem od glave do pete obučena. Kao tinejdžerka sam imala potrebu da se do guše zatvorim. Mama me je zbog toga uvek kritikovala. Uvek sam bila sportski tip, farmerke, trenerka, patike. Ni dan danas se ne šminkam ako nisam pred kamerama, ali se trudim da mi garderoba bude živih boja.

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari