Prva Srpska Televizija :: Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/rss.html sr http://www.prva.rs/sw4i/thumbnail/institut.jpg?thumbId=713984&fileSize=102199&contentType=image/jpeg&lastModified=1469782279000 Prva Srpska Televizija :: Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/rss.html Institut - Ponedeljak, 260. epizoda - Bal, ostavka i nova nada http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113551/institut---ponedeljak-260-epizoda---bal-ostavka-i-nova-nada.html Sokolova je zaprepašćena zbog svega što se dešava i razmišlja da se otruje. Međutim, dolazak Doroševske i njeno priznanje da čeka Sašino dete vraćaju Sokolovoj želju za životom.

Sokolova odlučuje da napusti funkciju upravnice Instituta. Tokom maturskog bala ona objavljuje ime svoje naslednice.

Najbolje maturantkinje dobijaju od Velikog kneza priznanja za odličan uspeh. Nakon svečane ceremonije počinje bal.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Mon, 17 Apr 2017 14:20:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113551/institut---ponedeljak-260-epizoda---bal-ostavka-i-nova-nada.html
Institut - Nedelja, 259. epizoda - Varja spasava stvar http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113546/institut---nedelja-259-epizoda---varja-spasava-stvar.html Saša ne želi da nevini ljudi poginu. Njegov cilj je da ubije Velikog kneza. Ostali mogu da napuste prostorije.

Maturantkinje nisu ukaljale čast Instituta. One reaguju brzo i smireno. Asja momentalno svojiim telom štiti caricu. Sofija i Kaća odvode mlađe učenice, a Varja se neustrašivo baca prema Saši. Ona uspeva da ga nagovori da izađe sa bombom na ulicu.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Sun, 16 Apr 2017 14:06:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113546/institut---nedelja-259-epizoda---varja-spasava-stvar.html
Institut - Subota, 258. epizoda - Pometnja http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113545/institut---subota-258-epizoda---pometnja.html Sokolov nalazi način da upadne na bal koji se održava na Institutu. On je u Mustafinoj radnji kupio hidžab i nargilu. Celu noć terorista pravi bombu i sakriva je u nargili.

Sledećeg dana na Institut dolaze pozvani gosti. Dolazi i kočija sa caricom.

Mirjam i Aslan kasne jer ih je neko zaključao u radnji. Oni uspevaju da obiju vrata i žure na Institut. Međutim, policijske jedinice ne puštaju Mirjam jer je prema njihovoj evidenciji već ušla.

Devojka se probija kroz kordon i skida hidžab. Njen dvojnik takođe otkriva svoj identitet.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Sat, 15 Apr 2017 14:03:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113545/institut---subota-258-epizoda---pometnja.html
Institut - Petak, 257. epizoda - Policija na svakom koraku http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113539/institut---petak-257-epizoda---policija-na-svakom-koraku.html Po trgu ispred Instituta jurcaju policijske jedinice. Sokolovoj je uručena naredba o ojačanju bezbednosnih mera u i oko Instituta sve do završetka bala. Madam je začuđena brojem pripadnika policije

Ona ni ne sluti da u tom trenutku njen sin Saša traži od nekadašnjeg školskog druga Brusnjikina da mu nabavi nitroglicerin, kako bi napravio bombu.

U međuvremenu, policijske jedinice pretražuju Markinovu kuću. Izgleda da oni ne veruju da je Hovanski sam sebe ubio. Markina odvode u policijsku stanicu.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Fri, 14 Apr 2017 13:59:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113539/institut---petak-257-epizoda---policija-na-svakom-koraku.html
Institut - Četvrtak, 256. epizoda - Markine, gotov si! http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113536/institut---cetvrtak-256-epizoda---markine-gotov-si.html Hovanski nije skupio snagu da ubije zlog Markina. On je postupio drugačije. Nakon što je prišao nitkovu, knez je upucao sebe u srce.

Slučajni svedok ovog događaja je bila Žuli. Ona je sada jedini dokaz Markinove nevinosti.

Ucena je za Žuli uobičajena stvar. Ona zahteva od Markina razvod, kao i odricanje od svih pretenzija na njeno nasledstvo. Sem toga, Žuli zahteva i da raspolaže svim računima svog supruga koji se nalaze van zemlje. Markin je u šoku.

Generala Šestakova potresa saopštenje njegove ćerke Kaće da će se udati za običnog vojnika.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Thu, 13 Apr 2017 13:56:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113536/institut---cetvrtak-256-epizoda---markine-gotov-si.html
Institut - Sreda, 255. epizoda - Zna se ko je kriv za jade Hovanskog http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113534/institut---sreda-255-epizoda---zna-se-ko-je-kriv-za-jade-hovanskog.html U kući Zotovih mirišu piroške i čuje se dečji smeh. Došli su i gosti. Zavladalo je opšte veselje. Sreća je postala potpuna kada je Nastja prvi put Tatu nazvala majkom.

I u domu Šestakovih je vesela atmosfera – obavljaju se pripreme za venčanje Serjože i Asje.

Sofija je uvek kraj onih kojima je najteže. Ona je otišla u posetu bolesnom Haritonu. Poslednje njegove misli bile su vezane za Polinu, Sofijinu majku, koju je on čitav život voleo. Hariton je samo zaspao i više se nije probudio.

Hovanski je očajan. On tačno zna kome treba da se osveti za smrt starog sluge i za svoj uništen život – Markinu. Samo treba da donese konačnu odluku.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Wed, 12 Apr 2017 13:53:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113534/institut---sreda-255-epizoda---zna-se-ko-je-kriv-za-jade-hovanskog.html
Institut - Utorak, 254. epizoda - Otkud Vi gospodo iz Italije? http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113532/institut---utorak-254-epizoda---otkud-vi-gospodo-iz-italije.html Sofiju je kao grom iz vedra neba pogodio Ninin povratak iz Italiije. Grofica joj objašnjava da je samo želela da vidi Serjoženjku. Da je samo Sofija mogla da čuje razgovor koji su vodili Nina i Đovani.

Italijan je kritikovao Ninu jer se vratila od Sofije bez sina. Oni su se vratili nazad da bi ga uzeli.

Možda će i Nađi i Butovu oduzeti dete, koje su zavoleli kao da je njihovo rođeno. Kod njih je već dolazio advokat. Nađa je histerična jer ne želi da joj odnesu Manječku.

Prava Manječkina majka – Fekla, shvatila je da je napravila jako loš potez kad se udružila sa Markinom. Došla je u kuću Butovih da bi se pred njima pokajala.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Tue, 11 Apr 2017 13:49:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113532/institut---utorak-254-epizoda---otkud-vi-gospodo-iz-italije.html
Institut - Ponedeljak, 253. epizoda - Žulina osveta http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113332/institut---ponedeljak-253-epizoda---zulina-osveta.html Devojke u glas pričaju Asji, koja se tek vratila iz Sankt Peterburga, šta se sve u međuvremenu dogodilo. Uzbuđenje i sreća postaju još veći nakon Sofijinog dolaska. Na Institutu je sve, čini se, kao i pre.

Ništa se nije promenilo ni kod Markina. On smišlja novu podlost. Manječkina majka, Fekla, spremna je da uradi za Nikolu bilo šta samo da povrati dete. Za Markina to predstavlja šansu da se osveti Butovu.

Međutim Nikola je bez razloga smiren i siguran u sebe. Ipak postoji neko ko mu je dostojan protivnik – njegova žena. Žuli želi da se osveti pokvarenom mužu. Lukavosti joj ne nedostaje.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Mon, 10 Apr 2017 12:55:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113332/institut---ponedeljak-253-epizoda---zulina-osveta.html
Institut - Nedelja, 252. epizoda - Samo ga mržnja održava u životu http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113331/institut---nedelja-252-epizoda---samo-ga-mrznja-odrzava-u-zivotu.html Devojke konačno mogu da primene svoja znanja iz medicine u praksi. One odlaze kod ranjenika u bolnicu. Kaća javno pokazuje svoje simpatije prema jednom od vojnika.

Sofija se brine za Hovanskog. Knez priznaje da ga samo mržnja održava u životu. Ali prema kome? Na to pitanje Andre nije odgovorio.

U međuvremenu se na Institut iz Peterburga vraća Asja. Serjoža Šestakov joj uz pomoć prijatelja priređuje grandiozan doček.

Žulin porodični život sa Markinim očigledno je krenuo po zlu. Žuli je zatekla muža kako se ljubi sa služavkom.

Pratite nas i na Viberu!

]]>
Sun, 9 Apr 2017 12:50:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113331/institut---nedelja-252-epizoda---samo-ga-mrznja-odrzava-u-zivotu.html
Institut - Subota, 8. april - Pomoć za Hovanskog http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113170/institut---subota-8-april---pomoc-za-hovanskog.html Grof Voroncov našao je posao za sebe i van vojske. Dobio je posao inženjera i pomagaće Platonu oko izgradnje železnice. Međutim, novi posao zahteva da otputuje u Rjazanjsku guberniju.

Hovanski baš i nema čime da se pohvali. On se i dalje nalazi u svratištu, ali nije toliko zabrinut za sebe, već za slugu, pošto se Haritonovo zdravstveno stanje pogoršalo.

Sofija je jedina osoba kojoj Andre može da se obrati za pomoć. Odnos nove supruge grofa Voroncova prema njemu se nije nimalo promenio. Ona daje knezu novac i predlaže mu da se preseli u kuću njene majke.

Pratite nas i na Viber-u!

]]>
Sat, 8 Apr 2017 10:51:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113170/institut---subota-8-april---pomoc-za-hovanskog.html
Institut - Petak, 7. april - Konačno srećno razveden! http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113169/institut---petak-7-april---konacno-srecno-razveden.html Izgleda da traje sezona venčanja. Tata i profesor Zotov su se već venčali, Mića i Nastja su jako srećni. Oni traže da se otac i Tata poljube.

Na Institutu su nove učenice ulazeći u učionicu zatekle učitelja književnosti i Mašu Kutajsovu kako se ljube. Učitelj je zaprosio bivšu učenicu.

Zejnab je odbila da putuje u Tursku sa Mirjam. Odlučila je da ostane u Rusiji i da pomaže Sofiji u vaspitanju malog grofa Voroncova.

Markin i Žuli se spremaju za venčanje carskih razmera.

Svoj trenutak sreće dočekala je i Sofija. Voroncov je dobio potvrdu o razvodu.

]]>
Fri, 7 Apr 2017 10:45:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113169/institut---petak-7-april---konacno-srecno-razveden.html
Institut - Četvrtak, 6. april - Pomirenje na pomolu http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113166/institut---cetvrtak-6-april---pomirenje-na-pomolu.html Na Institutu je tužan dan. Devojke se rastaju. Asja odlazi u Peterburg kod carice. Varja odlazi kući, kod mame. Ali obe imaju još nedovršenih poslova u Moskvi.

Varja posećuje Sašu Sokolova i poziva njega i Dašu kod nje na selo. Bez obzira na njegovo odbijanje, ona je i dalje jako nežna prema njemu.

I Asja je morala da bude tolerantna. Gazeći svoj ponos ona moli Serjožu Šestakova da shvati neophodnost njenog odlaska u Sankt Peterburg i da joj oprosti. Dvoje mladih je uspelo da se pomiri.

U kući Voroncova hodža blagosilja brak Mirjam i Aslana. Najlepši poklon za princezu je Sofijino neočekivano prisustvo.

]]>
Thu, 6 Apr 2017 10:41:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113166/institut---cetvrtak-6-april---pomirenje-na-pomolu.html
Institut - Sreda, 5. april - Uskoro i venčanje http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113088/institut---sreda-5-april---uskoro-i-vencanje.html Na Institut su došle nove učenice. Devojčice se strašno plaše Štoljcove i pribijaju se uz svoje majke. Maturantkinje sa setom i zavišću gledaju nove devojčice. Kad bi samo mogle da se vrate u detinjstvo...

Odrasle devojke moraju da donose teške odluke. I Mirjam je donela jednu takvu. Iako ju je hodža ubedio da se pred odlazak u Tursku vidi sa Zejnab, princeza je rešena da ne izda Aslana.

Stara dadilja se predala i dala Mirjam svoj blagoslov. Venčanje Aslana i princeze odigraće se sutra u kući Voroncova.

]]>
Wed, 5 Apr 2017 10:08:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113088/institut---sreda-5-april---uskoro-i-vencanje.html
Institut - Utorak - 4. april - Ljubav više ne može da čeka http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113085/institut---utorak---4-april---ljubav-vise-ne-moze-da-ceka.html Mirjam saopštava devojkama da se seli sa Instituta u dom svog staratelja, grofa Voroncova. Ona se oprašta sa drugaricama kao da se više nikad neće videti.

Zapravo je to i istina. Princeza je rešila da otputuje sa Aslanom u Tursku. Mladić nije mogao da poveruje kad je ugledao Mirjam kako ulazi u radnju njegovog oca.

Dešavaju se promene i u životu Butova. Platon Matvejev mu je predložio da bude upravnik u njegovoj kancelariji.

Černjevska odlazi kod Velikog kneza da mu saopšti novosti o Saši Sokolovom. Ona neočekivano saznaje da je Asja dobila poziv od carice.

]]>
Tue, 4 Apr 2017 10:05:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/113085/institut---utorak---4-april---ljubav-vise-ne-moze-da-ceka.html
Institut - Ponedeljak, 246. epizoda http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112928/institut---ponedeljak-246-epizoda-.html Saša Sokolov vratio se sa robije slomljen, i teško bolestan. Besan je na čitav svet, a naročito na svoju majku. Varja saoseća sa Sokolovom.

Černjevska, s druge strane, smatra da je pojavljivanje i boravak bivšeg robijaša na Institutu nedopustivo i bez okolišanja to saopštava Sokolovoj.

I Butov nije u sjajnoj situaciji. Njega guši gradski život.

Voroncov, kao i Butov, čezne za vojskom, ali nalazi spas u susretima sa Sofijom.

Sofija svaki slobodni trenutak provodi pored svog kumčeta. Mališan se razboljeva. Odjednom se Serjožino zdravstveno stanje pogoršava.

]]>
Mon, 3 Apr 2017 12:56:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112928/institut---ponedeljak-246-epizoda-.html
Institut - Nedelja, 245 - Bez Sofije nema života http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112925/institut---nedelja-245---bez-sofije-nema-zivota.html Voroncov se predaje. Bez Sofije njemu nema života. On odlazi kod Sofije i saopštava joj da će zarad nje naterati sebe da zavoli dete.

Doduše, i nije bilo potrebno da natera sebe. Kad je ostao nasamo sa detetom, grof nije uspeo da mu ne uputi nežan osmeh.

Idilu je narušilo pojavljivanje Hovanskog. Knez se kaje i moli Voroncova da čuva Sofiju.

I Sokolova se kaje zbog svoj odnosa prema sinu. Ona stoji kraj jednog od prozora Instituta i iščekuje Sašin dolazak.

Mučenički izgled sina, koji se upravo vratio sa robije, jako je potresao Sokolovu.

]]>
Sun, 2 Apr 2017 12:52:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112925/institut---nedelja-245---bez-sofije-nema-zivota.html
Institut - Subota, 244. epizoda - Saša se vraća http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112921/institut---subota-244-epizoda---sasa-se-vraca.html Varja je usnila strašan san i rešila da ga prepriča upravnici Instituta. Devojka je u snu videla sina upravnice Instituta, Sašu. On joj je rekao da će uskoro doći. Sokolova je zaprepašćena. Naime, Saša će zaista doći svakog trenutka, ali to niko nije mogao da zna.

Sokolova oseća poriv i priznaje Varji istinu vezanu za rođenje njenog sina. Ona želi da Saša od Varje sazna ko je njegov pravi otac.

Voroncov nastavlja da se suočava sa osudama ljudi oko njega, jer nije prihvatio brigu o detetu, bez obzira na to što on nije otac tog deteta.

]]>
Sat, 1 Apr 2017 12:41:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112921/institut---subota-244-epizoda---sasa-se-vraca.html
Institut- Petak, 243. epizoda - Žuli je "skuvana" http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112917/institut--petak-243-epizoda---zuli-je-skuvana.html Markinu je danas srećan dan. On je zaprosio kneginju Tišinsku i ne sumnja da će Žuli odgovoriti potvrdno. Svoju pobedu on proslavlja za kockarskim stolom i osvaja sav novac.

Pojavljivanje Voroncova samo dodatno podstiče srećnika. Markin pokušava da uvredi grofa, ali zaboravlja da se igra sa vatrom. Voroncov prilazi prevarantu i prosipa mu šampanjac u lice.

Štoljcova provodi vesele momente u gostionici. Gazda gostionice pokazuje direktno interesovanje za nju. Jadna Ema konačno počinje da se nada da će i ona nekada biti srećna.

]]>
Thu, 30 Mar 2017 12:34:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112917/institut--petak-243-epizoda---zuli-je-skuvana.html
Institut - Četvrtak, 242. epizoda - Udario tuk na luk http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112690/institut---cetvrtak-242-epizoda---udario-tuk-na-luk.html Voroncov je nepokolebljiv u odluci da pošalje Nininog sina na selo. Međutim i Sofija je devojka sa čvrstim karakterom. Ona odnosi dete u kuću svoje majke. Sa njom odlaze i Akulina i medicinska sestra.

Voroncov, koji nije navikao da mu protivreče, primoran je da trpi Sofijine napade i Zejnabine optužbe. Čak ni Butov ne staje na stranu Voroncova. Svi su stali na stranu Nininog deteta.

Majci Zoje Beljavske se ravnodušnost prema ćerki obila o glavu. Ona je došla na Institut da je poseti, ali Zoja čak nije htela ni da razgovara sa njom.

]]>
Thu, 30 Mar 2017 13:30:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112690/institut---cetvrtak-242-epizoda---udario-tuk-na-luk.html
Institut- Sreda, 241. epizoda - Dete kvari sreću http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112687/institut--sreda-241-epizoda---dete-kvari-srecu.html Život se nastavlja. Madam Sokolova dozvolila je devojkama da ostanu tokom raspusta na Institutu i da pohađaju kurseve časnih sestara. Tata je živnula.

Asja sva blista. Ona nije u stanju da sakrije od Kaće tajnu da će uskoro postati rođake. Carica je blagoslovila brak između Asje i Serjože Šestakova.

Reklo bi se da sada ništa ne kvari Sofijinu i Voroncovljevu sreću. Međutim devojku rastužuje ravnodušnost grofa prema Nininom i Đovanijevom detetu, a svome kumčetu. Nakon što joj Voroncov saopštava da namerava da pošalje dete na selo, Sofija odlazi zalupivši vratima.

]]>
Wed, 29 Mar 2017 13:27:00 +0100 Institut http://www.prva.rs/program/web-tv-specijali/institut/112687/institut--sreda-241-epizoda---dete-kvari-srecu.html