Prva Srpska Televizija :: Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/rss.html sr http://www.prva.rs/sw4i/thumbnail/majka-480-X-270.jpg?thumbId=911544&fileSize=38694&contentType=image/jpeg&lastModified=1505742277000 Prva Srpska Televizija :: Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/rss.html Majka - Ponedeljak, 23. oktobar - Sloboda pod teškim uslovima http://www.prva.rs/program/serija/majka/123521/majka---ponedeljak-23-oktobar---sloboda-pod-teskim-uslovima.html Džahide je neprekidno na vezi sa Džengizom koji čini sve da nagovori Šule da odustane od tužbe protiv Zejnep. Za Džahide preostaje još razgovor sa Melek koju takođe instruiše šta treba da kaže da bi joj majka bila na slobodi. Zejnep će biti zapanjena kada joj majka predoči kako treba da nastupi kada se pojavi na sudu.

Ali odlazi do doma u koji je smeštena Melek i u tajnosti je snima. Zna da će se Zejnep radovati da vidi svoju ćerku da je srećna sa svojim drugaricama.

]]>
Mon, 23 Oct 2017 12:46:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123521/majka---ponedeljak-23-oktobar---sloboda-pod-teskim-uslovima.html
Majka - Nedelja, 22. oktobar - Lepo je živeti u luksuzu, ali i to ima svoju cenu http://www.prva.rs/program/serija/majka/123513/majka---nedelja-22-oktobar---lepo-je-ziveti-u-luksuzu-ali-i-to-ima-svoju-cenu.html Inspektoru Sinanu postaje sumnjivo to što je devojčica sama želela da dođe u zatvor i poseti Zejnep. Porazgovaraće sa njom iskreno i saznaće da je Zejnep ni na šta nije primorala, a da ju je, s druge strane, majka Šule bacila u đubre. Za Sinana će to biti dovoljno da prebaci Melek u dom za nezbrinutu decu, a da Šule smesti na stolicu za ispitivanje.

Džahide radi na oslobađanju Zejnep. Sa Džengizom sklapa dogovor koji podrazumeva da ubedi Šule da povuče tužbu protiv Zejnep, a ona će im isplatiti poveću količinu novca. Ali, kako stvari stoje Šule je tvrd orah.

]]>
Sun, 22 Oct 2017 12:08:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123513/majka---nedelja-22-oktobar---lepo-je-ziveti-u-luksuzu-ali-i-to-ima-svoju-cenu.html
Majka - Subota, 21. oktobar - Poseta majci u zatvor http://www.prva.rs/program/serija/majka/123510/majka---subota-21-oktobar---poseta-majci-u-zatvor.html Socijalna služba zahteva od Šule da im hitno da adresu gde mogu da posete nju i dete. Iako ih ona vešto izbegava, moraće da smisli gde će se smestiti u pristojan dom i prikazati da ona i Melek vode sasvim običan život.


Socijalna služba ispituje i Melek. Ovog puta devojčica se raspričala, ali i ona ima pitanja za radnicu. Kako se ulazi u zatvor? Kojim danima su posete? Nekoliko odgovora je dovoljno da Melek osmisli kako će posetiti majku u zatvoru.

]]>
Sat, 21 Oct 2017 11:59:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123510/majka---subota-21-oktobar---poseta-majci-u-zatvor.html
Majka - Petak, 20. oktobar - Za otmičare dece je zatvor http://www.prva.rs/program/serija/majka/123440/majka---petak-20-oktobar---za-otmicare-dece-je-zatvor.html Inspektor Sinan detaljno ispituje Zejnep u vezi otmice deteta. I na svako njeno objašnjenje da je želela da pruži detetu bolji život, utočište, da je Turna bila zlostavljana, Sinan će joj stavljati do znanja da je počinili krivično delo. Nakon saslušanja, Zejnep odlazi u pritvor.

Melek takođe privode u policiju. Ono što će dete konačno obradovati jeste najavljeni susret sa majkom. Zna se koga ona očekuje.
Šule shvata da je upala u ozbiljnu zamku i čini sve da se iščupa iz zamke Neobuzdanog. Od Džengiza i dalje nema nikakve pomoći.

]]>
Fri, 20 Oct 2017 13:13:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123440/majka---petak-20-oktobar---za-otmicare-dece-je-zatvor.html
Majka - Četvrtak, 19. oktobar - Bila sam u zatvoru, ličiš na baku... i još nešto što je nedostajalo u spomenaru http://www.prva.rs/program/serija/majka/123391/majka---cetvrtak-19-oktobar---bila-sam-u-zatvoru-licis-na-baku-i-jos-nesto-sto-je-nedostajalo-u-spomenaru-.html Šule uporno pokušava da dozove Džengiza. On ne gubi vreme, već je u krevetu sa drugom ženom. Kada čuje ženski glas pored Džengiza, Šule dobija napad ljubomore. Njeno stanje koristi barmen koji odlučje da je napije i da je odvede u hotel.

Zejnep saznaje da je sve spremno za njen i Turnin beg. Poslednju noć provodi u razgovoru sa majkom od koje saznaje lične podatke za kojima je toliko tragala. Prvi put će čuti da joj je majka bila u zatvoru. Otvara se i pitanje o ocu. Razgovor o prošlosti je emotivan za obe, ali toliko su ga čekale.

]]>
Thu, 19 Oct 2017 12:10:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123391/majka---cetvrtak-19-oktobar---bila-sam-u-zatvoru-licis-na-baku-i-jos-nesto-sto-je-nedostajalo-u-spomenaru-.html
Majka - Sreda, 18. oktobar - Policija je podignuta, ali Zejnep bira beksto http://www.prva.rs/program/serija/majka/123352/majka---sreda-18-oktobar---policija-je-podignuta-ali-zejnep-bira-beksto.html Šule je besna kao ris. Sve joj je jasno. Zejnep je opet otela njenu ćerku, a u tome joj je pomagala gospođa Gonul. Prijavljuje kidanpovanje devojčice inspektoru Sinanu koji joj garantuje da će devojčicu uskoro pronaći.

Zejnep ne vidi nijedno drugo rešenje nego da nastavi da beži. Gonul joj pruža podršku. Ponovo koristi svoja stara poznanstva i odvodi devojčicu i Zejnep kod žene koja lako može da organizuje beg iz zemlje.
Inspektor Sinan poziva Gonul u policijsku stanicu i upozorava je da neće izaći na dobro njeno petljanje u mutne i nedozvoljene poslove.

]]>
Wed, 18 Oct 2017 14:19:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123352/majka---sreda-18-oktobar---policija-je-podignuta-ali-zejnep-bira-beksto.html
Majka - Utorak, 17. oktobar - Zejnep na saslušanju negira poznanstvo sa Džengizom http://www.prva.rs/program/serija/majka/123293/majka---utorak-17-oktobar---zejnep-na-saslusanju-negira-poznanstvo-sa-dzengizom.html Zejnep strepi od odlaska u policiju. Ipak, jasno joj je da mora da ide, da bi skinula sumnju sa sebe. Mada joj je takođe jasno, da nije vešta u laganju. Ispektor Sinan saslušaće smušenu učiteljicu Zejnep i ispratiti je kući uz zahtev da ne napušta Istanbul.

Stara majka Zejnep nastavlja da optužbama i uspomena muči Gonul. Istovremeno u njenu radnju dolazi Šule i moli da ostane kod nje bar nekoliko dana dok joj se muž ne oporavi. Gonul prihvata da je primi kod sebe, i javlja Zejnep da će držati Šule na oku.

]]>
Tue, 17 Oct 2017 12:28:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123293/majka---utorak-17-oktobar---zejnep-na-saslusanju-negira-poznanstvo-sa-dzengizom.html
Majka - Ponedeljak 16. oktobar - Zejnep da dođe na razgovor u policijsku stanicu http://www.prva.rs/program/serija/majka/123233/majka---ponedeljak-16-oktobar---zejnep-da-dodje-na-razgovor-u-policijsku-stanicu.html U razgovoru sa Alijem, inspektor Sinan mu otkriva da su došli do imena žene Zejnep Gonuš koja je ćerka poznate advokatice i da im još uvek nije jasno kakve je veze mogla da ima takva žena sa sumnjivom porodicom pokošenom u napadu.

Džahide poziva Zejnep da bi joj još jednom predočila šta će biti posledice ako je uhvati policija. Ne želeći da popusti pod pritiskcima, zbog ljubavi prema Turni, Zejnep odbija da se poviniju majčinim savetima.Džahide donosi tešku odluku, odreći će se ćerke!
I dok se sestre opraštaju od Zejnep, na vratima njihove kuće pojavljuje se inspektor Sinan koji želi da razgovara sa Zejnep.

]]>
Mon, 16 Oct 2017 11:58:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123233/majka---ponedeljak-16-oktobar---zejnep-da-dodje-na-razgovor-u-policijsku-stanicu.html
Majka - Nedelja, 15. oktobar - Inspektor otkriva Džengizov kontakt: Učiteljica Zejnep http://www.prva.rs/program/serija/majka/123225/majka---nedelja-15-oktobar---inspektor-otkriva-dzengizov-kontakt-uciteljica-zejnep.html Šule je na nogama, imala je sreće da preživi napad. Bez igde ičega, kreće u radnju gospođe Gonul i moli je da joj javi ako se Melek pojavi. U radnju kod Gonul stižu uskoro Melek i Zejnep.

Šule je prijavila nestanak devojčice i policija je svuda traži. Zejnep je van sebe, i jedino što joj pada na pamet je da sa detetom napusti zemlju. Preko Gonul organizuje da se sastane sa ljudima koji će joj srediti pasoše.
Inspektor koji radi na rasvetljavanju slučaja na osnovu listinga otkriva da je Džengiz više puta u poslednje vreme razgovarao sa izvesnom učiteljicom Zejnep. Zahteva da se istraži ko je ta žena.

]]>
Sun, 15 Oct 2017 11:41:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123225/majka---nedelja-15-oktobar---inspektor-otkriva-dzengizov-kontakt-uciteljica-zejnep.html
Majka - Subota, 16. oktobar - Masakr. A gde je Turna? http://www.prva.rs/program/serija/majka/123219/majka---subota-16-oktobar---masakr-a-gde-je-turna.html Gonul je iznenađena kada joj u radnju uđe utučena i sumnjičava starica koju oslovljava sa gospođo Zejnep. Starica seda na stolicu i počinje da optužuje Gonul za zla koja joj je nanela.

Budući da joj se Džengiz ne odaziva na pozive, Zejnep kreće ka njihovoj kući. U njihovoj sobu zatiče prizor od kojeg joj se ledi krv u žilama. Krvava tele Džengiza, Šule i rođaka razbacana su po podu. Zejnep u tom trenutku zanima samo jedno - gde je Turna?
Džahide otkriva da su ćerke prodale svoje nasledstvo. Ljuta što su izigrale njeno poverenje, poziva ih na sastanak.

]]>
Sat, 14 Oct 2017 11:23:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123219/majka---subota-16-oktobar---masakr-a-gde-je-turna.html
Majka - Petak, 13. oktobar - Ne dolazi u obzir pomoć od Gonul, čak i kada je Turna u pitanju http://www.prva.rs/program/serija/majka/123151/majka---petak-13-oktobar---ne-dolazi-u-obzir-pomoc-od-gonul-cak-i-kada-je-turna-u-pitanju.html Zejnep čini sve da bi došla do para novca koje joj je Džengiz tražio. To je cifra koju ne može da podigne u banci, a majka ne želi da se na ovaj način upliće.Duru smišlja način da se dođu do para, te se tako sestre dogovaraju da prodaju svoje nasledstvo

S druge strane, Ali obaveštava gospođu Gonul da je Zejnep u potrazi za novcem. Kompletnu ušteđevinu Gonul donosi u Zejnepin stan u nadi da će je ćerka prihvatiti. Ipak, Zejnep je tvrdoglava, ali Gonul još više.


Kod Džengiza i Šule na vratima se pojavljuju socijalni radnici koji žele da razgovaraju nasamo sa Melek i saznaju šta se tačno dešavalo sa njom tokom dva meseca koliko je trajao njen nestanak.

]]>
Fri, 13 Oct 2017 11:55:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123151/majka---petak-13-oktobar---ne-dolazi-u-obzir-pomoc-od-gonul-cak-i-kada-je-turna-u-pitanju.html
Majka - Četvrtak, 12. oktobar - Prijavljujem ženu koja mi je otela dete http://www.prva.rs/program/serija/majka/123092/majka---cetvrtak-12-oktobar---prijavljujem-zenu-koja-mi-je-otela-dete.html Gospođa Gonul dobija grdnju od Džahide koja joj zamera što se meša u odnose u njenoj porodici i pomaže iako se od nje to ne traži. Za Gonul nema drugog obrazloženja osim da je tu da podrži svoju ćerku bez obzira da li je u pravu ili ne.

Kada ugleda mobilni na stolu, Turna dolazi na ideju da pozove Zejnep. U momentu će se iza nje stvoriti Šule, koja će pobesneti što Turna Zejnep naziva majkom. Odlučuje da stavi zvanično tačku na njihov odnos, uzima devojčicu za ruku i odvodi u policiju da bi prijavila ženu koja joj je otela dete.

Za to vreme, Džengizov rođak ugovara novi sastanak sa Zejnep u nameri da uzme još para. Međutim, taj razgovor čuće Džengiz. Lud što je rođak već omastio prste, lukavi Džengiz smišlja novu strategiju.

]]>
Thu, 12 Oct 2017 13:37:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/123092/majka---cetvrtak-12-oktobar---prijavljujem-zenu-koja-mi-je-otela-dete.html
Majka - Sreda, 11. oktobar - Melek opet trpi Džengizovu torturu http://www.prva.rs/program/serija/majka/122999/majka---sreda-11-oktobar---melek-opet-trpi-dzengizovu-torturu-.html Zejnep je očajna, ne zna šta da radi da bi vratila malu Turnu. Duru će joj se naći kao podrška, ali i novinar Ali koji odlučuje da malo istraži situaciju oko Šule. Gonul gori od želje da čuje svoju ćerku, ali na njen poziv ona se neće javiti.

Šule je okrenula list, ponaša se kao prava majka, iako je Melek ljuta na nju i ne želi sa njom da razgovara. Džengiza nervira kompletna situacija, želi što pre da zaposli Šule, a posebno ga iritira Melek, kojoj će pokazati koga mora da sluša.
Znajući da je žena koja se brinula o Melek bogata, Džengizov rođak u tajnosti poziva Zejnep i moli da je da novčano pomogne Melek.

]]>
Wed, 11 Oct 2017 13:40:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122999/majka---sreda-11-oktobar---melek-opet-trpi-dzengizovu-torturu-.html
Majka - Utorak, 10. oktobar - Šule menja mišljenje, Melek je njena ćerka! http://www.prva.rs/program/serija/majka/122931/majka---utorak-10-oktobar---sule-menja-misljenje-melek-je-njena-cerka.html Došlo je konačno Zejnepinih 5 minuta da se obračuna sa svojom biološkom majkom, da joj kaže sve što joj tolike godine leži na srcu. Usred dramatične rasprave, u sobu ulazi Džihade i udara Gonul. Nesrećna žena pada na pod. Ipak, mnogo jače od šamara Gonul će zaboleti Zejnepine reči upućene majci Džahide da se ne sekira zbog „žene koja je njima stranac“.


Džengiz ne uspeva da kontrošile Šulino hirovito ponašenje. U jednom trenutku želi jedno, a već u sledećem menja odluku. To se dešava i sa njenom odlukom u vezi Melek. U jednom momentu poželeće da uzme ćerku i krenuće prema njenoj školi.

]]>
Tue, 10 Oct 2017 12:20:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122931/majka---utorak-10-oktobar---sule-menja-misljenje-melek-je-njena-cerka.html
Majka - Ponedeljak, 9. oktobar - Zejnep priznaje majci da je upoznala ženu koja ju je napustila http://www.prva.rs/program/serija/majka/122868/majka---ponedeljak-9-oktobar---zejnep-priznaje-majci-da-je-upoznala-zenu-koja-ju-je-napustila.html Kutija sa uspomenama iz prošlih vremena potvrda je Zejnep da je Gonul zaista njena majka. Kivna što ju je nekada napustila, Zejnep nastoji da je izbriše iz svog života. Ali muči je radoznalost. I zato pita Džahide da li poznaje Gonul.

Gospođi Gonul nije jasno zašto se na njenim vratima ne pojavljuju Zejnep i Turna. Odlučuje da ode do škole i da odnese Turni užinu. Sledeći korak je odlazak do Zejnepinog stana.

]]>
Mon, 9 Oct 2017 12:55:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122868/majka---ponedeljak-9-oktobar---zejnep-priznaje-majci-da-je-upoznala-zenu-koja-ju-je-napustila.html
Majka - Nedelja, 8. oktobar - Zejnep konačno shvata ko je Gonul, narukvica je razotkriva http://www.prva.rs/program/serija/majka/122867/majka---nedelja-8-oktobar---zejnep-konacno-shvata-ko-je-gonul-narukvica-je-razotkriva.html Zejnep posećuje sestru Gamze i pruža joj podršku. I ona će se pridružiti redu samohranih majki. Džahide sluša njihov razgovor i pune joj se oči suzama.

Kada se Zejnep vrati u radnju gospođe Gonul doživljava šok. Gospođa Šeprtlja napravila je narukvicu za Melek. Upravo takvu, istu, identičnu je i ona svojevremno dobila od svoje majke koja ju je ostavila. Sličnost je prevelika da bi bila slučajnost. Zejnep počinje da sklapa kockice, cakti od besa i napušta radnju.

Šule objašnjava ljubomornom Džangizu da je otkrila da je Melek živa i da joj je u tome pomogao novinar Ali. Ipak, Melek je za nju mrtva i ona želi da otpočne novi život, negde daleko od Istanbula.

]]>
Sun, 8 Oct 2017 12:38:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122867/majka---nedelja-8-oktobar---zejnep-konacno-shvata-ko-je-gonul-narukvica-je-razotkriva.html
Majka - Subota, 7. oktobar - Melek više ne postoji http://www.prva.rs/program/serija/majka/122862/majka---subota-7-oktobar---melek-vise-ne-postoji.html Melek izlazi iz ormana i izgovara reči koje pogađaju Šule. Užasnuta onim što joj je Melek rekla, Šule odlazi s namerom da se više ne osvrće. Uprkos svemu, Zejnep joj nudi kompromis.

Ali se vraća sa puta, i već na ulaznim vratima presreća ga Šule koja moli za pomoć. Potreban joj je smeštaj i novac da ode iz ovog grada.

Ne znajući da se Džengiz izvukao iz zatvora, Šule poziva njegovog rođaka i upada u klopku.

]]>
Sat, 7 Oct 2017 12:20:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122862/majka---subota-7-oktobar---melek-vise-ne-postoji.html
Majka - Petak, 6. oktobar - Šule je na kolenima. Moli http://www.prva.rs/program/serija/majka/122829/majka---petak-6-oktobar---sule-je-na-kolenima-moli.html U kući gospođe Gonul odvija se prava drama. Šule kleči ispred ormana u kome se sakrila mala Melek i moli svoju ćerku da izađe, da je zagrli. Da bi je pridobila podseća je na lepe trenutke koje su provele zajedno. Iako je situacija za sve mučna, Šule je ona koja diktira odnose, sve dok Melek konačno otvori vrata ormana i progovori.

Šule je bila retko požrtvovana majka, potvrđuje i njena bivša komšinica koju je novinar Ali posetio u susednom gradiću. Ona će o Šule reći sve najlepše i iznenaditi Alija. 

]]>
Fri, 6 Oct 2017 14:46:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122829/majka---petak-6-oktobar---sule-je-na-kolenima-moli.html
Majka - Četvrtak - 5. oktobar - Gde je Melek? http://www.prva.rs/program/serija/majka/122764/majka---cetvrtak---5-oktobar---gde-je-melek.html Ali odlazi u gradić koji je spomenula Šule da bi razgovarao sa njenom komšinicom. Ostavlja u stanu Šule, ali i svoju ekipu Duru i Sarpa.

Događaji se tako nameštaju da Duru odlazi, Sarp izlazi iz kuće a Šule ostaje sama. Počinje detaljno da pretražuje Alijev stan i stiže do zaključene ladice. Obija je i pronalazi slike svoje ćerke sa Zejnep. Pronalazi i adresu izvesne gospođe Gonul, koju je Ali takođe naveo u svojim papirima.
Kada stigne u radnju gospođe Gonul, za nju ima jedno pitanje: „Gde je Melek?“

]]>
Thu, 5 Oct 2017 12:32:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122764/majka---cetvrtak---5-oktobar---gde-je-melek.html
Majka - Sreda, 4. oktobar - Verovati Šule ili ne? http://www.prva.rs/program/serija/majka/122706/majka---sreda-4-oktobar---verovati-sule-ili-ne.html Da bi znao šta Šule smera i da bi je držao pod kontrolom, Ali je smešta kod sebe u stan.

Šule zahteva da joj Ali pomogne da pronađe Zejnep i Melek, a on je podseća na situacije zbog kojih bi mogla biti okrivljena za  zlostavljanje deteta. Počeće da je ubeđuje da je za dete mnogo bolje da ostane u boljim uslovima. Nakon što odsluša Alijeve sugestije, Šule ima jedan predlog.

Gonul želi da izađe iz bolnice, međutim lekari joj ne dozvoljavaju. Sumnjaju da je u pitanju ozbiljna bolest i hitno moraju da izvrše sve potrebne analize. Gonul teška srca prihvata ostanak u bolnici, i moli lekare da ništa ne govore Zejnep.

]]>
Wed, 4 Oct 2017 12:26:00 +0100 Majka http://www.prva.rs/program/serija/majka/122706/majka---sreda-4-oktobar---verovati-sule-ili-ne.html