Prva Srpska Televizija :: Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/rss.html sr http://www.prva.rs/sw4i/thumbnail/necete verovati.jpg?thumbId=1003226&fileSize=34659&contentType=image/jpeg&lastModified=1522924906000 Prva Srpska Televizija :: Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/rss.html Nećete verovati - Subota, 17. novembar - Imaju samo 41 godinu, a već su baba i dede http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/144217/necete-verovati---subota-17-novembar---imaju-samo-41-godinu-a-vec-su-baba-i-dede.html U novom izdanju emisije Gvozdena Nikolilića gledaćete sledeće priče iz Srbije.

Direktor Osnovne škole u Ivanjičkom selu Bratljevo mogao bi mnogima poslužiti za primer. Redovni je prevoznik svojih učenika iz planinskih sel asa kilometražom od 140 km dnevno. A pored dece, dotrajali auto Lada Niva često je i sanitet za usamljene gorštake.

Svetlana (41) i Milanče Jevtić (41) iz sela Svetlići kod Topole ponosni su roditelji čak desetoro dece! U toplom domu, uz mnogo ljubavi i pažnje, odgajaju petoro devojčica i još toliko dečaka, i svima je na licu osmeh. Nedavno su Milanče i Svetlana dobili i prvog unuka Janka od najstarije ćerke Nevene (18), koja se udala i ne živi više sa njima.

]]>
Wed, 14 Nov 2018 16:44:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/144217/necete-verovati---subota-17-novembar---imaju-samo-41-godinu-a-vec-su-baba-i-dede.html
Nećete verovati - Subota, 10. novembar - Ljubavne kace i put u srce Zlatara http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143704/necete-verovati---subota-10-novembar---ljubavne-kace-i-put-u-srce-zlatara.html Vekovi su prolazili, a u suvoborsko pobrđe retko ko i kada je zalazio. Mnogi su ga se klonili pogotovu u proteklih pola veka, jer kažu nije bilo baš popularno pominjati ni zalaziti u netaknute šume i skokovite ravnogorske potoke. Ali došla su nova vremena i jedan čovek sve je promenio.

Jovan Čeković tvorac je srpskog Diznilenda u kojem su likovi pravi, a kuće sagrađene od čvrstog hrastovog debla. Devet drvenih kaca pretvoreno je u pansione u koje rado zalaze mladi bračni parovi. Kruži priča da kada u tom drvenom nesvakidašnjem pansionu koji još uvek miriše na dunju zanoći dvoje sutradan obavezno odlazi troje i sve češće mladi ljudi u želji za potomstvo zavire i prenoće u kaci. Svedočenja su neverovatna. Zbog toga su dobile ime „ljubavne kace”.

Od 1974. godine kada je uvedena struja i devedesete kada je prokopan put Kosatica - Konik - Pravoševo - Međani – Aljinovići, tek ove jeseni, meštani sela Pravoševo, koje pripada prijepoljskoj opštini, imali su ponovo razloga za slavlje. Naime, asfaltni put od 3.100 metara popeo se u srce zlatarske planine i centar sela, što je bio vekovni san gorštaka sa ove planinske lepotice. Izgrađen je na jedinstven način, jer je finansiran skoro u kompletnom iznosu od 55.000 evra sredstvima meštana. Samo jedan od njih, Miladin Vasiljević i njegova supruga Mirjam odvojili su od svoje ušteđevine, zarađene daleko od ovih planina, 25.000 evra.

A zatim su se ređali i ostali, koji su u ovo krizno vreme izdvojili koliko je ko mogao. Na čelu akcije bio je predsednik susedne opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević koji je rođen u ovom selu. Matična opština

]]>
Tue, 6 Nov 2018 13:11:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143704/necete-verovati---subota-10-novembar---ljubavne-kace-i-put-u-srce-zlatara.html
Nećete verovati - Subota, 3. novembar - Ko još dobija 13. platu? Ovo preduzeće je deli već decenijama unazad http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143390/necete-verovati---subota-3-novembar---ko-jos-dobija-13-platu-ovo-preduzece-je-deli-vec-decenijama-unazad.html U sledećem izdanju emisije ,,Nećete verovati" ispričaćemo tri priče i sve tri opravdavaju naslov emisije.

Naime termin ,,trinaeste plate” odavno je zaboravljen. Međutim, postoje ozbiljna preduzeća gde se to isplaćuje skoro čitavu deceniju unazad. A to je valjaonica aluminijuma iz Sevojna koju je osnovao polovinom prošlog veka Slobodan Penezuć Krcun. Ostala je zapisano da je on tada pripretio Titu da ako ne bude valjaonice on ide ponovo u šumu. Krcun je zauvek ostao u Šopićima kod Lazarevca ali njegovo postrojenje i dalje funkcioniše i deli 13 plata godišnje.

Ovih dana požalio nam se jedan dragačevac Velizar Obradović iz sela Kotraža da je ostao bez kamiona. Naime, vraćajući se iz šume natovaren drvima imao je kvar pa je kamion parkirao u dvorište komšije Predraga Čakarevića par kilometara od svoje kuće. Međutim brži od mehaničara bio je sudski izvršitelj koji je stigao u Predragovu avliju i popisao sve što je zatekao pa i Velizarov kamion. Tako će Velizar ni kriv ni dužan svojim tegljačem platiti komšijin dug.

]]>
Wed, 31 Oct 2018 16:45:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143390/necete-verovati---subota-3-novembar---ko-jos-dobija-13-platu-ovo-preduzece-je-deli-vec-decenijama-unazad.html
Nećete verovati - 27. oktobra - Drvoseče od 15 godina! http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143115/necete-verovati---27-oktobra---drvosece-od-15-godina.html Nećete verovati da na Zlataru postoje iskusne drvoseče sa samo 15 godina. Volovskim zapregama desna su ruka ocu i majci koji žive od najtežeg posla. Ali taj posao rade sa pesmom i slučajni prolaznik ostae zapanjen kada iz guste borove šume odjekne pesma majke i sina a proplanak zamiriše na tek ispećenu pitu sa sirom.

Videcete kako na pešterskom polju postoji zemlja koja se moe jesti i u kojoj buja cveće i kao lude rastu pečurke.

Na kraju Prva tv zaslužna je što je sinoć usamljeni starac sa Javora zanoćio prvi put u svojoj kući nakon što mu je prizemljuša nestala u plamenu. Sagradjena je za 3 meseca a njega su komšije unele u novi dom.

]]>
Fri, 26 Oct 2018 11:48:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/143115/necete-verovati---27-oktobra---drvosece-od-15-godina.html
Nećete verovati - 20. oktobar - Na mobu preko interneta i vajber grupe http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142647/necete-verovati---20-oktobar---na-mobu-preko-interneta-i-vajber-grupe.html Nove priče iz Srbije donose Gvozden Nikolić i njegova ekipa.

Nekad se na mobu zvalo izvika sa brda na brdo. Vremena su se promenila pa je ove jeseni moba u najvećem šljiviku Zapadne Srbije sazvana preko interneta i viber grupe.

Neki Prepoljci i danas tvrde da je gugl smišljen pored Lima u selu Dušmanići. Globalna mreža je registrovana 97. godine ali Huso je sve to plajvazom radio 3 decenije pre njegovog rođendana.

]]>
Thu, 18 Oct 2018 14:05:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142647/necete-verovati---20-oktobar---na-mobu-preko-interneta-i-vajber-grupe.html
Nećete verovati - 13. oktobar - Zbogom slanini i švargli, Lale su pronašle džinovske somove http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142328/necete-verovati---13-oktobar---zbogom-slanini-i-svargli-lale-su-pronasle-dzinovske-somove.html I ovog puta donosimo vam priče iz običnog sveta i srbije koju svi volimo

Na zlatiborske visove stigao je najmlađi Era ali na posve neobičan način. Na ovaj svet pojavio se jedno jutro ispred ulaza u crkvu sv. Arhangela Gavrila gde ga je pronašla prolaznica. Izuzetno je dobra i napredna beba, teška 3,5 kg.

A Lale bi uskoro mogle zabataliti slaninicu, čvarke i švarglu i dati prednost filetima soma. Priča se da je ispod Žeželjevog mosta otkriveno pravo nalazište džinovskih somova koji su u pričama dostigli težinu od 200 kilograma.

Helikopteri su čudo od letećih mašina a mogu biti borbeni, putnički, spasilački. Da li ste se nekada zapitali ko upravlja tim letećim aparatima? Mi smo pronašli najbolje i to nedaleko od Kraljeva na aerodrumu Morava. Zovu ih SENKE.

]]>
Thu, 11 Oct 2018 13:31:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142328/necete-verovati---13-oktobar---zbogom-slanini-i-svargli-lale-su-pronasle-dzinovske-somove.html
Nećete verovati - 6. oktobar - Šest sati držao zdravicu i nijednom nije ponovio umotvorinu http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142057/necete-verovati---6-oktobar---sest-sati-drzao-zdravicu-i-nijednom-nije-ponovio-umotvorinu.html U novoj epizodi Gvozden Nikolić donosi sjajne, zanimljive priče iz Srbije.

Saznaćemo ono što malo ko zna. A to je da je granica sa moćnom turskom carevinom bila na skoro pola Srbije tačnije na Javoru nepunih 30 km od Ivanjice...

Videćemo kako se slavi kumstvo u jeličkom kraju i gde se još čuva recept od negdašnje poslastice i hrane za siromahe zvane bungur.

Imali smo šampiona Evrope u fudbalu, košarci, vaterpolu, ali malo se zna da imamo prvaka starog kontinenta u zdravici. Proveramo priču koja kruži da je 6 sati držao zdravicu i nijednom nije ponovio umotvorinu.

Od običaja se ne može pobeći...Znamo da su Ere sklone samohvali. Ovih dana hvale se mekom i ljutom rakijom tvrde da su postojbina šljive ranke i madžarke a samo se još uvek tu puši lampek zvani čučavac.

]]>
Fri, 5 Oct 2018 14:57:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/142057/necete-verovati---6-oktobar---sest-sati-drzao-zdravicu-i-nijednom-nije-ponovio-umotvorinu.html
Nećete verovati 29. septembar - Ima 74 godine i vodi uspešno preduzeće. On je direktor iz Titove epohe http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/141578/necete-verovati-29-septembar---ima-74-godine-i-vodi-uspesno-preduzece-on-je-direktor-iz-titove-epohe.html Nastavljamo sa pričama iz običnog sveta. Ove subote dve poučne priče.

Milu Filipoviću iz požeškog sela Glumač stiglo je na branje nekoliko hektara kukuruza vrhunskog kvaliteta. Njive kipe od roda ali radost zbog rodne godine nije zadržao samo za sebe već je podelio sa komšijama koji su se sjatili da pomognu Milu u skidanju letine. Velika moba u kukuruzištu završena je sa izgubljenim jagnjetom i naravno pesmom komšija.

Druga priča je takođe za nećete verovati. Naime MB Namenska u Lučanima je najveća barutana na balkanu. Poslednjeg rata nato aviacija ju je porušila do temelja ali dragačevci su je ponovo podigli i danas je gigant. Međutim, zanimljivo je da je vodi najstariji direktor na Balkanu. Ima 74 godine a za rukovodioca u fabrici imenovala ga je Titova vlada davne 1982. godine koju je predvodio Nikola Ljubičić. Rešenje mu je potpisao lično admiral Branko Mamula. Od 2004. je u penziji ali još uvek vodi preduzeće koje ima najveće plate u zapadnoj Srbiji. Kaže da je hteo da ode, ali radnici su organizovali referendum i 98% njih tražilo je da ostane.

]]>
Thu, 27 Sep 2018 09:57:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/141578/necete-verovati-29-septembar---ima-74-godine-i-vodi-uspesno-preduzece-on-je-direktor-iz-titove-epohe.html
Nećete verovati 30. jun - U Lugovčini počivaju Burduš, Lepi Cane i Životić http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/137147/necete-verovati-30-jun---u-lugovcini-pocivaju-burdus-lepi-cane-i-zivotic.html U poslednjoj emisiji prve sezone, gledaćete: Dve zanimljive priče iz, kako autor Gvozden Nikolić često ističe, „Srbije koja postoji i koja se voli”. Naime, na Pešterskoj visoravni već dugi niz godina u ovo vreme bira se ovan šampion. Poznato je da se u ovim krajevima pretežno pored krupne stoke gaje i ovce. U tim stadima veoma često zateći ćete „džinovske” ovnove koji mere od 150 do 180 kilograma. Služe za priplod ali i za ponos vlasnika. Nećete verovati kakavih sve tu imena ima, tako na primer, Šemsudin ima ovna Tarzana, sa tutinskih pašnjaka stigao je Tajson, sa sjeničkih Serdar, a Osman Hadžić stočar sa Peštera svom predvodniku stada dao je ime Milun. Možda niste znali da je u selu Lugovčina u opštini Smederevo snimljena čuvena serija „Građani sela Luga”, ali i da tu na seskom groblju počivaju Burduš, Lepi Cani i Životić, junaci najpopularnije serije iz titovog vremena „Muzikanti”. Pronašli smo njihove belege ali i njihove potomke kojima je muzika i dalje u krvi. Meštani tvrde da je iz ovog sela poteklo 80 vrhunskih harmonikaša, a mi smo zatekli 40 na jednom mestu.

Subota, 30. jun u 18.45h.

]]>
Thu, 28 Jun 2018 13:32:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/137147/necete-verovati-30-jun---u-lugovcini-pocivaju-burdus-lepi-cane-i-zivotic.html
Nećete verovati 23.jun - Kad se srpska srca slože, deda će dobiti krov nad glavom http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/136645/necete-verovati-23jun---kad-se-srpska-srca-sloze-deda-ce-dobiti-krov-nad-glavom.html I ove nedelje gledamo priče iz Srbije koju volimo. I to one neverovatne.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 15:35:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/136645/necete-verovati-23jun---kad-se-srpska-srca-sloze-deda-ce-dobiti-krov-nad-glavom.html
Nećete verovati 16. jun - Prvo su se zavadili zvog crkvenih vrata, a onda je palo pomirenje uz molitvu i pesmu http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/136355/necete-verovati-16-jun---prvo-su-se-zavadili-zvog-crkvenih-vrata-a-onda-je-palo-pomirenje-uz-molitvu-i-pesmu.html I ove subote nastavljamo sa pričama iz obične Srbije.

Objavljujemo početak akcije renoviranja jedne od najstarijih škola u suvoborskom kraju na kojoj, nećete verovati, još uvek škripe vrata iz Miloševog vremena.

Pružićemo čvrste dokaze da samo vredanim i upornim radom moze stići do uspeha. Milisav Novičić u selu Vranići kod Čačka kao dečak proizvodio je paradajz. Danas pola veka kasnije njegove proizvode videćete širom Srbije i još deset evropskih zemalja! Postao je jedan od nekoliko najuspešnih privrednika u Srbiji.

Lepa vest stiže iz sela Poljanice. Meštani tog kačerskog sela zamerili su se pojedincima zbog toga kako su postavljena ulazna crkvena vrata. Ovih dana na seosku slavu ,,Treće obretenje” pomirili su se pomolili bogu i naravno -zapevali zajedno.

]]>
Thu, 14 Jun 2018 12:37:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/136355/necete-verovati-16-jun---prvo-su-se-zavadili-zvog-crkvenih-vrata-a-onda-je-palo-pomirenje-uz-molitvu-i-pesmu.html
Nećete verovati 9. jun - Jablanička olimpijada: Ko će brže da se ispuže na vrh drveta i ostale srpske discipline http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135824/necete-verovati-9-jun---jablanicka-olimpijada-ko-ce-brze-da-se-ispuze-na-vrh-drveta-i-ostale-srpske-discipline.html Aleksandar Đurić iz užičkog sela Ljubanja odlučio se na nešto što bi malo kome palo na pamet. Na pradedovskom ognjištu sagradio je Dečiji park veličine šet hektara. Jedino se tu možete trlkati sa zecom i li prasetom, i jedino tu ima staza za bosonoge. Time je ispunio svoj san, i osvetlao obraz svog dede koji je iako puki siromah važio za najpoštenijeg čoveka u selu, a i šire.

Videćete i selo Jablanica u kojem se i danas odvija seoski višeboj. Uverićete se da se na vrh drveta može ispuzati za 10 sekundi, ali saznaćete koja je to šumska mašina koja je rezala talpe za čuvene zlatiborske kuće.

Zabeležili smo gest pečalbara koji su se otisnuli u svet trbuhom za kruhom ali nisu zaboravili svoj kraj stare i bolesne kojima je potrebna pomoć.

I na kraju priču o čoveku koji je opevao Smederevo. Dragan Pantić, poznati narodni pevač, u svoju zbirku narodnih pesama smestio je carsku kulu i seoskog siromaha sa samo osam ari.

Ovo su priiče o Srbiji koja zaista postoji i Srbiji koju svi volimo.

]]>
Tue, 5 Jun 2018 16:33:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135824/necete-verovati-9-jun---jablanicka-olimpijada-ko-ce-brze-da-se-ispuze-na-vrh-drveta-i-ostale-srpske-discipline.html
Nećete verovati 2. juna - Klanjamo se traktoru - to samo u Srbiji ima http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135562/necete-verovati-2-juna---klanjamo-se-traktoru---to-samo-u-srbiji-ima.html U najnovijoj epizodi videćete zašto se meštani planine Čemerno klanjaju traktoru i gde je na Goliji upaljena prva sijalica pre više od pola veka. Saznaćete i šta vise muči ariljske malinare - cena maline ili berač?

Subota, 2. jun u 18.45

]]>
Thu, 31 May 2018 13:59:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135562/necete-verovati-2-juna---klanjamo-se-traktoru---to-samo-u-srbiji-ima.html
Nećete verovati 26.maja - Čekajući struju i BANDERAŠE http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135134/necete-verovati-26maja---cekajuci-struju-i-banderase.html Još jedno izdanje vesti iz naroda, iz Srbije koja postoji i koju svi volimo!

Kako izgleda kada se udruži država opština i narod. Najbolji primer je požeško selo Visibaba gde zajedno grade kako kažu ,,magistralu” .

Zanimljiva priča stiže i sa Divčibara. Pedeset sedam starosedelaca i vikendaša u zaseoku ,,Lučića ograda” spremni su da sačekaju banderaše, koje pojedini stanovnici pozivaju i očekuju 40 godina kako bi dobili struju.

Sve imaju, čist vazduh ledenu vodu, neviđenu prirodu ali ne i struju. I umesto da budu ljuti poručuju: MINISTRE ČEKA TE IZGUBLJENO JAGNJE!


Postavili smo i ključno sezonsko pitanje - Da li Srbiji nedostaje posla ili radnika?  Sudeći po ariljskim malinjacima gde se za posao berača nudi 20 evra i tri užine manje je radnika od posla. Ili se možda varamo. Ali pitali smo narod.


]]>
Thu, 24 May 2018 14:37:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/135134/necete-verovati-26maja---cekajuci-struju-i-banderase.html
Nećete verovati 19. maja: Kako je sveštenik postao najomiljeniji igrač jednog fudbalskog kluba http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/134781/necete-verovati-19-maja-kako-je-svestenik-postao-najomiljeniji-igrac-jednog-fudbalskog-kluba.html U ovoj epizodi videćete ko je najbolji stolar u Srbiji, kako su seljaci dobili bitku sa podzemljem, ko je konstruisao prvu srpsku protivgradnu raketu i kako je sveštenik postao najomijeniji igrač FK Crnokose iz Kosjerića.

Emisija „Nećete verovati“ autora Gvozdena Nikolića iako se u programu Prve srpske tv emituje tek mesec i po dana svrstala se u sam vrh najgledanijih. Naime od šest epizoda, koliko je do sada emitovano, čak četiri su se po rejtingu našle u top 20 na nacionalom nivou svih tv emitera. Nema sumnje da je ovo veliki uspeh naše kuće ali i autora koji je jedini u Srbiji i van Beograda uspeo da se izbori za to mesto.

Emisija se bavi vedrijom stranom života i pravo je osveženje u tom smislu.

"Ne slažem se sa teorijom da je Srbija mračna zemlja u kojoj se pljaćka ubija i siluje. Ova zemlja prepuna je časnih pametnih i humanih ljudi. Takve predele kakve imamo ovde retko gde možete sresti i samo u Srbiji vas neće pustiti da sa kućnog praga odete gladni ili će vam ponuditi konak ako ste putnik namirrnik. Samo ovde ostaviće svoj da pripomogne da završiš tvoj posao. Ovde se ljudi iskreno raduju kada komsija ženi sina ili dobije naslednika i zaista tuguju kada neko napusti ovaj svet. Jedinstveni smo po mnogo čemu i nismo mi krivi sto razmišljamo svojom glavom. To je božija volja i siguran sam da je to dobro čak i kada grešimo. Ništa ja nisam otkrio, samo sam svojih 24 minuta ustupio običnom svetu. Zato uvek na početku emisije i kažem - ovo su vesti iz naroda Srbije koja postoji i koju svi volimo" , kaže Gvozden Nikolić, autor emisije.

]]>
Fri, 18 May 2018 10:53:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/134781/necete-verovati-19-maja-kako-je-svestenik-postao-najomiljeniji-igrac-jednog-fudbalskog-kluba.html
Nećete verovati, 12. maja: Prvi put sreli su se skoro pred penziju... Možda ćete ih razumeti zašto plaču http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/134324/necete-verovati-12-maja-prvi-put-sreli-su-se-skoro-pred-penziju-mozda-cete-ih-razumeti-zasto-placu.html Za golobrade mladiće iz srpskih sela nekad je i Beograd bio „beli svet”. Većina njih tamo je odlazila u škole i na zanate. Naša prva priča govori o ljudima koji nisu postali naučnici i doktori već zidari, mašinisti i tesari. Takvi ljudi sagradili su ovu zemlju. Učenici jednog odeljenja Građevinske škole iz Beograda nakon mature, sredinom prošlog veka, prvi put sreli su se skoro pred penziju. Možda ćete ih razumeti zašto plaču.

Kažu da svakom od nas bog nešto da, a nešto oduzme. Dvadesetogodišnjem mladiću sa pobrđa planine Jelice oduzeo je vid ali dao božanski glas i snagu da se nosi sa životom.

Videćete kako izgleda Ravna Gora bez političara, ali na kojoj se zadržala prepoznatiljiva ikonografija i zašto je to mesto više izletište nego istorijska planina na kojoj je, kako tvrde Ravnogorci, podignut prvi ustanak protiv fašizma.

Subota, 12. maj u 18.45h

]]>
Thu, 10 May 2018 15:52:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/134324/necete-verovati-12-maja-prvi-put-sreli-su-se-skoro-pred-penziju-mozda-cete-ih-razumeti-zasto-placu.html
Nećete verovati 5. maja: Povlenska moba je dokaz da se sve može kad se Srbi slože http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133940/necete-verovati-5-maja-povlenska-moba-je-dokaz-da-se-sve-moze-kad-se-srbi-sloze.html Nećete verovati da još uvek postoje složne komšije koje jedni drugima priskaču u pomoć. Povlenska moba dokaz je da se sve može kada se Srbi slože. Videćete kako sto traktora nasipa planinske puteve i kako komšijska sloga krči vrzine do svojih planinskih domova.

Druga priča koju gledamo ove nedelje je još neverovatnija. Dragan Didanović nekada siromašni zlatiborski dečak sanjao je da postane fabrikant. San mu se ostvario, ovog 1. maja. Praznik rada proslavio je u svojoj fabrici sa svojim radnicima u kojoj je tri zime zimovao praveći mašine i vadeći iz korova fabričku halu propalog preduzeća koje je kupio.

Takođe ćete gledati priču o selu Komoran koje je nekada bilo opština, danas je malo veća mesna zajednica na granici tri države. Videćete trku konja, jedinstveno takmičenje u Srbiji i hipodrom kakav ne postoji u svetu. Start je ispred zadruge, a cilj na vrh Boretinog brda odakle puca pogled na pola Bosne, Srbije i Crne Gore.

]]>
Thu, 3 May 2018 14:52:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133940/necete-verovati-5-maja-povlenska-moba-je-dokaz-da-se-sve-moze-kad-se-srbi-sloze.html
Nećete verovati, 28. aprila: Tri ćerke nasledile očev zanat, one su vulkanizerke! http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133301/necete-verovati-28-aprila-tri-cerke-nasledile-ocev-zanat-one-su-vulkanizerke.html U subotu, 28. aprila u 18.45, pogledajte priču o vulkanizeru i tri ćerke koje su nasledile očev zanat. Da li ste znali da se i automobili mogu osveštati u Prilikama? Pop naknadu prosleđuje u humanitarne svrhe... Kako izgleda kada se maturanti sastanu posle pola veka? Upoznaćete i Iliju. On peva kao slavuj, od bakšiša pomaže sebi i roditeljjima, a poptuno je slep. A u kanjonu Drine, manje su šanse da vam put pređe crna mačka, nego mečka!

]]>
Mon, 23 Apr 2018 09:53:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133301/necete-verovati-28-aprila-tri-cerke-nasledile-ocev-zanat-one-su-vulkanizerke.html
Nećete verovati 21. aprila: Do njega ćete doći samo ako pitate - gde živi mečka? http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133105/necete-verovati-21-aprila-do-njega-cete-doci-samo-ako-pitate---gde-zivi-mecka.html I ovog puta bavimo se običnim svetom i njihovim životima. Donosimo pregršt vesti iz Srbije koja postoji i koju svi volimo.

Saznaćemo kako Dragačevci reaguju na svetsku krizu;  kada će Takovo, kolevka Srbije kakvu danas poznajemo, ponovo dobiti dvorac kakav je postojao početkom prošlog veka. Upoznaćete Iliju Matijevića sa suvoborskih planina koga ćete pronaći samo ako pitate gde živi mečka i sjajnog majstora koji u svojoj radionici pravi harmonike ali i svira, štimuje i komponuje melodije.

]]>
Wed, 18 Apr 2018 12:52:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/133105/necete-verovati-21-aprila-do-njega-cete-doci-samo-ako-pitate---gde-zivi-mecka.html
Nećete verovati 14. aprila: Od čoveka koji je podigao spomenik seoskom kučetu...do devojaka koje su od očajnih postale očaravajuće http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/132761/necete-verovati-14-aprila-od-coveka-koji-je-podigao-spomenik-seoskom-kucetudo-devojaka-koje-su-od-ocajnih-postale-ocaravajuce.html Popularni dopisnik Prve televizije Gvozden Nikolić je prošle subote imao premijeru svoje autorske emisije "Nećete verovati". Ove subote, 14. aprila u 18.45 Gvozden je pripremio četiri nove zanimljive priče iz cele Srbije:

Zašto Valjevci poštuju Mića Ćurčića? Podigao je spomenik običnom seoskom kučetu, a neki nisu ni roditeljima.


Upoznajte Nela, dete iz Doma i čačanskog boema koji je spasao 11 života iz nabujale Morave.
Kako je jedan Kruševljanin oduševio dečaka iz Miloševe Požege. Dečaku koji je sanjao harmoniku ispunio je san.
Šest očajnih devojaka postale su Očaravajuće domaćice. Sakupile su se preko oglasa i napravile orkestar koji pravi čuda na jugu Srbije.

Subota 14. aprila u 18.45

]]>
Thu, 12 Apr 2018 12:25:00 +0100 Nećete verovati http://www.prva.rs/program/info/necete-verovati/132761/necete-verovati-14-aprila-od-coveka-koji-je-podigao-spomenik-seoskom-kucetudo-devojaka-koje-su-od-ocajnih-postale-ocaravajuce.html