Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Život priča

14. 05. 2018. 13:40   >>  12:37

Život priča: Žene žrtve ratne torture 2. deo

I u drugom delu potresnog serijala nastavljaju se svedočenja žena o zlostavljanjima koja su preživele tokom rata u bivšoj Jugoslaviji. Žene koje će svedočiti su članice Udruženja žena žrtava rata iz Republike Srpske. Kada su počele svoja svedočenja, imale su priliku da se opredele da li će sakriti svoje identitete. Nisu to želele. Želele su da govore javno, da bi sačuvale istinu. Same se bore već 23 godine za donošenje zakona koji bi ih prepoznao kao žrtve ratne torture. Sve ove žene I još stotine njih, čekale su od kraja rata pa do skoro da se napravi nacrt izmene Zakona o zaštiti žrtava ratne torture, i da se usvoji. Tek krajem 2017. godine nacrt je usvojen. Neće odustati od istine i prava dok dišu.

U drugom delu svedoče:

Zora Kuljanin iz Bratunca, rođena 23. novembra 1963. Živela u Bradini, opština Konjic kada su započeli napadi u tom mestu. Zarobljena od strane muslimanskih snaga kao Hrvatica jer nije htela da oda položaje Srba. Niko od onih koji su je zlostavljali nije pocesuiran za zločine koje su počinili.

Andja Obradović iz Zvornika jedna je od onih žena koja je znala imenom I prezimenom svog mučitelja. Bio je drug njenog muža, sad živi u Americi i nikada nije odgovarao za svoja zlodela. 

Sreda, 16. maj u 22.00

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari