Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Život priča

13. 03. 2018. 14:57   >>  10:10

Život priča: Radnička klasa 1. deo

Milomir Milivojević, 26-godišnji mladić koji je bio zaposlen u fabrici "Milan Blagojević- namenska" iz Lučana, nastradao je u eksploziji koja se u julu 2017. godine dogodila na njegovom radnom mestu.

U toj nesreći nastradao je i njegov kolega Milojko Ignjatović. I to je 20. incident u kome su poginuli ili povređeni radnici od kada se na čelu fabrike nalazi direktor Radoš Milovanović.

Porodica nastradalog Milomira sada pokušava da dokaže da njihov sin i brat, kao i njegov kolega, nisu nastradali sopstvenom nepažnjom i greškom, već da u fabrici, već dugo godina, ne postoji adekvatna procedura zaštite na radu.

Naime, fabrika "Milan Blagojević- namenska" je najveća fabrika za proizvodnju baruta u Srbiji, a radnici koji rade na izuzetno rizičnim poslovima, kao što je magacin za skladištenje barutnog otpada, nemaju protivpožarna odela. Tačnije, nisu ih imali do posle pogibije Milomira i Milojka, u julu prošle godine. Takođe, u trenutku eksplozije, u pomenutom magacinu bilo je uskladišteno daleko više baruta nego što je to dozvoljeno.

Međutim, to nije samo priča o jednoj porodičnoj tragediji i neadekvatnim uslovima rada, što u fabrikama u Srbiji nije redak slučaj. Ovo je priča i tome kako je sudbina čitavih Lučana i okoline u rukama jednog čoveka, koji se već decenijama nalazi na čelu preduzeća, u kome radi trećina stanovnika.

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari