Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Život priča

05. 12. 2017. 15:35   >>  10:22

Život priča: Demokratija nije samo r(ij)eč

Život Ćamila Jukovića, profesora fizike u penziji iz Novog Pazara, promenio se iz korena, onoga dana kada je, kao slučajni prolaznik I svedok stranačkih sukoba u predizbornoj kampanji, upucan na ulici. Pogadja ga zalutali metak, koji mu se zario u kičmu.


Iako je optužnica pokrenuta protiv trojice stranačkih aktivista, ničija pojedinačna krivica nije utvrdjena, nego je sud izrekao da je to odgovornost države, koja I organizuje javne skupove I manifestacije.
Slede godine života u konstantnim bolovima, prihvatanja situacije, borbe za lečenje I realne želje da ponovo prohoda. Ali, zbog neadekvatnih tretmana koje mu nije omogućila država, Ćamil Juković nikada nije ponovo stao na svoje noge.
Sud je presudio da mu država plati nematerijalnu štetu, ali njegovu tužbu za materijalnu štetu, koja podrazumeva sve troškove lečenja u zemlji I inostranstvu, sud je odbacio kao neosnovanu. Uz obrazloženje da, kad mu se stanje nije pogoršalo dve godine posle ranjavanja, nema pravo da se dalje leči o trošku države. Profesor danas živi u Novopazarskoj banji, piše knjige I još se nada da će jednog dana, uz Božiju pomoć, prohodati.

Četvrtak, 14. decembar u 22.00

2 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari