Prva Srpska Televizija :: Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/rss.html sr http://www.prva.rs/sw4i/thumbnail/TLZP-480-X-270.jpg?thumbId=916499&fileSize=32840&contentType=image/jpeg&lastModified=1506592921000 Prva Srpska Televizija :: Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/rss.html Tvoje lice zvuči poznato - 9. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/27301/tvoje-lice-zvuci-poznato---9-epizoda.html Bliži se deveta epizoda TLZP-a. I ove subote nas očekuje veliki spektakl na pozornici šoua „Tvoje lice zvuči poznato“. Naši takmičari već su mnogo puta pokazali šta znaju, a sada, kao već prekaljeni imitatori dobili su vrlo ozbiljne uloge. Zvezde kao što su Meri Džej Blajdž, Fergi, Lajza Mineli, Bono Voks i MC Hamer otpevaće svoje hitove samo za vas. Prava Sneki videće kako izgleda u interpretaciji Željka Šašića, a Nataša Bekvalac imaće priliku da vidi sebe u ogledalu Alekse Jelića.

]]>
Thu, 5 Dec 2013 17:19:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/27301/tvoje-lice-zvuci-poznato---9-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 8. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26848/tvoje-lice-zvuci-poznato---8-epizoda.html Pobednik 8. epizode je Goca Tržan u ulozi Kristine Agilere.

Kao i svake subote, druženja, komentari žirija dobri i loši se nastavljaju. Sergej Trifunović, kao specijalan gost žirija se pridružio čuvenoj trojci, nestrpljivo iščekujući početak muzičkog spektakla.

Nakon predstavljanja novog člana žirija, usledilo je podsećanje na prethodne transformacije učesnika.

Večerašnji šou otvorila je Goca Tržan spektakularnim nastupom i numerom Kristine Agilere „Show me how you Burlesque". Fantastična energija, moćan glas, originalna scenografija i sjajni plesači podigli su publiku i žiri. Sergej je bio oduševljen baš kao i Goca koja je rekla da je konačno dočekala svojih tri i po minuta i to u koži žene s obzirom da su joj do sada zapale uglavnom muške uloge. "Bez komentara sam. Digla si letvu visoko, ne znam šta će da rade ovi posle tebe" prokomentarisao je Sergej, specijalni član žirija koji je Gocin nastup pozdravio vriskom. "Presrećna sam zbog tebe i ove predivne numere koju si izvela" dodala je Marija. Katarina je takođe bila oduševljena, a Ivan je rekao da je Goca ostavila jak utisak na ceo žiri "Ti jesi bila malo bucnuta Kristina Agilera i ovo je bio tvoj najbolji nastup do sada, omogućio ti je da iskažeš sve svoje talente, bilo je perfektno".
Sledeći nam se predstavio prošlonedeljni pobednik, Skaj Vikler, koji je vrhunski skinuo Akija Rahimovskog.

Divna intepretacija balade "Jesen u meni" i romantični ples baletskih igrača nikoga nisu ostavili ravnodušnim. "Imao sam tremu jer je jedan od takmičara moj prijatelj, a obećao sam da ću biti surov i da neće biti ni po babu ni po kečevima. I vrlo sam zadovoljan" rekao je Sergej i uputio malu zamerku na tremolo u kojem kod Akija ima malo više patosa i da bi možda Skaju više legao Dado Topić. Najveća njegova zamerka odnosila se na bradu koju su maskeri napravili, jer takvu bradu Aki nema. "Mene si podsetio na Akija i vokalno, meni je ovo bilo super, ti si bio fenomenalan i još jednom si pokazao da si sjajan pevač" rekla je Marija, a sa njom se složila i Katarina. "Već nekoliko puta sam rekao koliko me iznenađuješ svojim nastupima, ovde ti je falila samo moja visina da bi bio kao Aki Rahimovski, meni ni maska nije bila loša. Prezadovoljan sam kako si večeras zvučao i izgledao" zaključio je Ivan.

Atmosferu je u potpunosti zapalila Sara Jovanović kao vatrena Šakira. Stas, glas i zavodljivi ples kolumbijske zvezde, Sara je verno dočarala. "Odličan nastup Saro, umetnost je odigrati Šakiru na taj način. Ti si skunula njenu boju glasa što je teška stvar, a posebno što si te pokrete tako dobro uradila" prokomentrisala je Katarina. "Ovde sam najviše dobio osobu koja se imitira. Stvarno sam fasciniran kako si je skinula i imala si istu boju glasa kao ona. I što se plesa tiče, tvoja karlica mi zvuči poznato. Ne znam šta bih više rekao osim da ćemo imati dugu i tešku noć" rekao je Sergej. "Dokazuješ sve više da si jedan ozbiljan perfomer" dodala je Marija. "Mislim da je svaki sekund bio potpuno perfektan, posebno ako uzmemo u obzir koliko ti ne voliš te stvari, mešanje, tverkovanje i ovo i ono, uspela si to da pobediš u sebi i ja ti čestitam, nastup je bio perfektan", rekao je Ivan.

Ana Kokić dobila je još jedan težak zadatak. Kaliopi i pesma "Bato" izazov su za svakog pevača ali Ana se i pored problema koje je imala sa glasom prošle nedelje, odlično snašla. Ana je iskreno priznala da je imala tremu. "Anin nastup je bio perfektan. Meni je drago da vidim da si ponovo u formi" rekao je Ivan. "To jeste užasno teška pesma, voleo bih je čujem u savršenoj verziji kada ti je glas potpuno odmoran, nažalost" prokomentarisao je Sergej. Katarina i Marija su pohvalile Aninu interpretaciju "Bravo, svaka čast".

 

Scenu su potom preuzela dva Majkla Džeksona, Tamara Dragičević i Aleksa Jelić. Miks najvećih hitova kralja popa, fantastična koreografija i sjajni plesači, kreirali su sjajnu energiju na sceni. Žiri je upotpunio atmosferu sa maskama zombija tokom izvođenja numere Triler. I pored povrede butnog mišića, Tamara je kao pravi profesionalac odigrala čuveni Moonwalk. "Gledajući vas, bila sam jako zadovoljno što sam prihvatila učešće u ovom projektu, srećna sam što sam deo toga. Svaka vam čast kako ste zajedno funkcionisali. Tamara, nisam ni primetila da si imala problem" prva je komentarisala Katarina. Marija je pohvalila i pevanje i glas oba takmičara. Sergej: "Sve teži i teži posao imamo" i uputio sve komplimente Aleksi za ples. "Ovo je bilo u rangu Mulen ruža iz prošle epizode i zaista ovo počinje da liči na izuzetno dobro pozorište gde se izvode fantastični mjuzikli. Pevali ste super, a igrali ste super na kvadrat" rekao je Ivan.

Nakon štikli, Knez ponovo u koži muškog izvođača, ovog puta Saše Matića, a pevao je predivnu baladu "Kad ljubav zakasni". "Još jednom si pokazao koliko si fantastičan pevač. Meni je bilo super i emotivno" rekao je Ivan i dodao da mu je ovo jedna od najdražih Sašinih pesama. Katarina je takođe uživala u Kneževoj interpretaciji. "Ja sam i suzu pustio, bez zezanja. Ne slušam narodnu muziku, ne pamtim da me je neki narodnjak ovoliko dirnuo. Od danas sam veliki fan Saše Matića, a ovo što sam video, mogu da kažem da si večeras moj favorit" bio je oduševljen Sergej. Po Mariji, Kneževo pevanje je uvek savršeno i perfektno.

Usledila je prava poslastica, Boris Milivojević kao Ana Kokić (numera "Idemo na sve") koja je kroz osmeh prokomentarisala "Ovo je moj najbolji nastup do sada". Osim urnebesne imitacije, svima su zapale za oko Bokijeve napućene, jarko crvene usne. Petar Strugar dobio je poljubac u obraz nakon čega su se silikonske usne raspale. "E nije lako, odlepile su se iznutra" objašnjavao je Boki dok ih je skidao. "Ti si jedan od najvećih šoumena koje sam imao prilike uživo da gledam i ostajem pri tom stavu. Kada je za tebe zadatak dovoljno interesantan, ti maksimalno uđeš u to i pokidaš. Toliko sam oduševljen tvojim talentom, ovo je bilo tih sto grama zabave koje mi je falilo do ovog trenutka" prokomentarisao je Ivan. "Svaki tvoj pokret je bio originalno skinut i ono što mi se svidelo jeste da se dobro osećaš u tome, u smislu da nisi imao barijeru koju ljudi imaju kad treba da budu žena, naročio seksi žena na sceni" primetila je Katarina. "Boki i ja smo bili cimeri na Akademiji, međutim nisam znao da imam cimerku sve vreme, inače bih drugačije razgovarao sa tobom. Da postoji kao na Sterijinom pozorju nagrada za bravuru, dobio bi je" rekao je Sergej.

Sneki je nastupila pesmom „Noćas mi srce pati" od Silvane Armenulić. Sergeju se dopalo kako je to Sneki iznela, toplo i divno iako je želeo da čuje možda neku težu pesmu poput „Rane moje". „Užasno je teško pevati Tomu Zdravkovića i Silvanu, zato što kod njih nema ni jednog jedinog trilera, samo vibrato, e tu se malo potkradoše trileri" stručan i konkretan je bio Sergej. Katarina je pohvalila Sneki da izgleda kao prava diva. Ivan ništa nije zamerio Sneki i zahvalio joj se što je uživao u lepoj pesmi i pevanju.

Šou je zatvorio Željko Šašić imitacijom Milana Mladenovića („Ti si sav moj bol"). Željko je dao sve od sebe da glasom i izrazom dočara legendarnog rokera, ali Sergej nije bio zadovoljan: „Ti si razvalio Acu Lukasa i Boru Čorbu, ovo nisi razvalio. Ovo nije loše ali sigurno slabije od svih tvojih dosadašnjih izdanja, to je moje skromno mišljenje". "Nisi toliko bio veorodostojan u nastupu i nije lako imitirati Milana, ali sviđa mi se što si radio ovaj zadatak iako to nije tvoj teren. Iako nisi bio potpun, lepo je da neki današnji klinci vide ko je bio Milan Mladenović i EKV jer su te pesme skoro nepoznate među novom generacijom" nadovezala se Katarina. „Mislim da je previše fanova EKV-a večeras za ovim stolom da bi ovo moglo da nas fascinira. Dok si svirao gitaru, tu si potpuno skinuo Milanovu gestikulaciju. Nije uopšte lako pevati njega, ti si sve vreme imao borbu između Željka Šašića i Milana Mladenovića" dodao je Ivan. Mariji se za razliku od ostalih članova žirija, dopalo kako je Željko izneo svoj zadatak i da joj je u potpunosti dočarao Milana. Nakon retrospektive večerašnjih nastupa, usledilo je glasanje.

Glasovi žirija:

Sergej:
Željko - 2
Aleksa - 3
Tamara - 4
Ana - 5
Sneki - 6
Boris - 7
Skaj - 8
Goca - 9
Sara - 10
Knez - 12

Marija:
Željko - 2
Skaj - 3
Ana - 4
Sneki - 5
Knez - 6
Aleksa - 7
Tamara - 8
Sara - 9
Boris - 10
Goca - 12


Pre Katarininog glasanja, Sergej je apelovao da se nagrada dodeli maloj Uni Savić kojoj je neophodna transplatacija koštane srži. On je zamolio i gledaoce da se pridruže akciji jer je intervencija hitna - sms: 2205 ili žr: 205-9011005219862-38
Podsećanja radi, Ana Kokić je takođe nakon pobede, nagradu dodelila upravo Uni.
Ivan Ivanović se odmah priključio Sergejevom apelu i lično donirao još 100.000 dinara porodici Savić.

Katarina:
Željko - 2
Skaj - 3
Ana - 4
Knez - 5
Sneki - 6
Aleksa - 7
Tamara - 8
Sara - 9
Boris - 10
Goca - 12

Ivan:
Sara - 2
Željko - 3
Skaj - 4
Ana - 5
Sneki - 6
Knez - 7
Aleksa - 8
Tamara - 9
Goca - 10
Boris - 12

Glasovi takmičara:
Goca : Borisu pet poena
Skaj: Goci pet poena
Sara: Borisu pet poena
Ana: Borisu pet poena
Sneki: Sari pet poena
Željko: Tamari pet poena
Boris: Sara pet poena
Knez: Goci pet poena
Aleksa: Goci pet poena
Tamara: Goci pet poena

Imitacije za sledeću nedelju: 

Željko imitira Sneki
Ana - Fergie
Skaj - Dino Dvornik
Sneki - Karolina Gočeva
Aleksa - Nataša Bekvalac
Knez - Mary J Blige
Tamara - Joel Grey
Sara - Liza Minnelli
Boris - MC Hammer
Goca - Bono Vox

]]>
Thu, 28 Nov 2013 13:01:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26848/tvoje-lice-zvuci-poznato---8-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 7. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26648/tvoje-lice-zvuci-poznato---7-epizoda.html Pobednik 7. epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ je Skaj Vikler koji je u duetu sa Aleksom Jelićem izveo numeru „Roksen“ iz filma Mulen Ruž. On je i sam priznao da bez Alekse i njegovog igranja i pevanja nastup ne bi bio tako dobar, ali je transformacija Skaja bila neverovatna. Ovo je prva emisija gde je uspeo da pokaže svoje sposobnosti u punom svetlu. Zasluženo je osvojio nagradu od 1000 evra koje je odlučio da pokloni prihvatilištu za decu iz Beograda. Posle ove fantastične izvedbe Skaj i Aleksa se zajedno nalaze na prvom mestu u generalnom plasmanu.

Poznata nasmejana lica Marije Kilibarde i Petra Strugara najavila su početak 7. epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“. Još jednom, poznata desetorka takmičiće se za nagradu od 1000 evra , kao i za što veći broj poena kako bi osvojili i glavnu nagradu od 25 000 evra, koja će takođe otići u humanitarne svrhe.

Do sada su na prvom mestu bili Ana Kokić i Aleksa Jelić sa 206 poena. Da li će uspeti da zadrže svoj plasman videćemo tek na kraju ove epizode. To će zavisiti i od toga da li će osvojiti simpatije žirija, kako stalne postave koju čine Marija Mihajlović, Katarina Radivojević i Ivan Ivanović, tako i novog člana žirija – Tonija Cetinskog. 

Marija Kilibarda je najavila da se šoumenu, lepotici i treneru pridružuje specijalni gost koji će popuniti praznu stolicu pored Ivana Ivanovića, a to je veliki šarmer Toni Cetinski, koji međutim nije želeo da sedne pored jedinog muškarca u žiriju, već je odlučio da rastavi dve dame i da uživa između njih.

Tamara Dragičević kao Ederlezi

Najavljena kao ljubimica Ivana Ivanovića, Tamara Dragičević otvara svojom numerom ovo veče. Njena scenografija izgleda kao pozorište, pa je Tamara jednim delom na svom terenu, u jednostavnoj beloj haljini, bosa izlazi iz kutije i sa osmehom izvodi svoju numeru. U jednom trenutku na scenu izlaze i trubači i okružuju žiri, a Toni i Katarina baš padaju u sevdah. Razgaljen veselom muzikom žiri daje Tamari sve pozitivne ocene.

Sneki kao Gile iz Električnog Orgazma

Dobro prepoznatljivi zvuci pesme koju smo svi barem jednom pevali „Igra Rock and Roll cela Jugoslavija“ i Sneki sa kovrdžavom smeđom perikom i lenonkama, u crvenim pantalonama i kožnoj jakni, vrlo dubokim glasom izvodi svoju numeru. Sa sjajnom maskom i vrlo karakterističnim načinom pevanja Sneki je dočarala Gileta, a žiri se složio da je imitacija, uprkos nekoliko propusta, odlična i zabavna, Lošu ocenu Sneki je dobila od Ivana - njemu se nije dopao ni nastup ni maska.

Boris Milivojević kao Toni cetinski

Na sam pomen svog imena Toni je pokrio lice rukama, kao da ne želi da vidi svog dvojnika, ali je ipak skupio hrabrost da se suoči „sa sobom“. Ubrzo je odlučio da pomogne Borisu i pridružio mu se na sceni, pa su dva Tonija u duetu otpevali pesmu „Blago onom ko te ima“. Toniju se maska dopada, a našalio se da se zaljubio sam u sebe. Žiri se složio da je maska odlična, a da je Boris otpevao najbolje što može  u skladu sa svojim mogućnostima.

Knez kao Barbara Streisend

I Knez je opet na štiklama - osuđen da „menja pol“. Zbog svoje konstitucije ne liči na Barbaru, ali ne liči ni na Kneza. Na vrlo mračnoj bini, reflektor je uperen samo u Barbaru koja, u dugačkoj crvenoj haljini sa crnim ogrtačem i rukavicama, sa lakoćom izvodi numeru „Woman in Love“. Knez se fantastično transformisao u ženu, a to su primetili i članovi žirija. I hodanje na štiklama mu sve bolje ide, a njegove pevačke sposobnosti nije potrebno ni komentarisati. Dobio je sve pohvale.

Sara Jo kao Bebi Dol

Mlada Sara Jo sa dugačkom plavom perikom u veseloj plavo-žutoj haljinici, sa slatkom koreografijom vrlo verno je izvela pesmu „Brazil“, praćena aplauzom publike. Žiri je primetio njen trudi i zaista je ishvalio uz komentar da je numeru bolje izvela čak i od same Bebi dol.

Aleksa Jelić i Skaj Vikler kao Mulen Ruž

Uz pratnju 30 igrača Aleksa i Skaj su izveli tačku iz filma Mulen Ruž  „Roksen“. Aleksi je savršeno legla ova uloga s' obzirom na to da je po profesiji i baletan i pevač, ali se i Skaj savršeno snašao u ulozi Juana Mekgregora. Dva potpuno različita muškarca, nesrećno zaljubljena u istu ženu, napravili su spektakl na pozornici. Skaj je uputio pohvale i Milanu Gromiliću koji je u jako kratkom roku realizovao celu koreografiju. Publika, voditelji, žiri, a i sami takmičari bili su oduševljeni ovim izvođenjem.

Željko Šašić kao Alen Ademović

Čuvenu pemu „Kruška“ kojom se Alen i proslavio vrlo verodostojno izveo je Željko Šašić. Dobro je „skinuo“ i Alenovo karakteristično prebacivanje sa noge na nogu, a obučen u maslinaste pantalone i kožnu jaknu mogao je da zameni i samog Ademovića. Željko je dobio pohvale, ali nije uspeo da nadmaši utisak koji je ostavila prethodna numera.

Ana Kokić kao Loren

Ani vrlo lepo pristaje duga, smeđa kosa sa šiškama. Ona je bosonoga u crnom kombinezonu sa lepršavim ogrtačem izvela evrovizijsku pemu „Euforija“ uz neizbežnu koreografiju, koja je jako zahtevna, iako ne deluje tako. Ivan je bio vrlo ponosan kako se Ana izborila sa „pucanjem“ glasa, jer je prehlađena. Ostatak žirija se složio da je bila sjajna, hrabra i uporna.

Goca Tržan kao Marina Perazić

Goca Tržan, konačno kao žena, zablistala je na pozornici, jer je njen seksipil konačno mogao da dođe do izražaja. U tome joj je pomogla i numera Marine Perazić „Poješću sve kolačiće“. U plavom kompletiću Goca se sita navrckala na sceni, baš kao i Marina u originalu. Žiri je pohvalio Gocu i konstatovao da je bolja od originala.

Na kraju je i Toni Cetinski počastio sve prisutne jednom pesmom, ali bez svog dvojnika Borisa Milivojevića. Publika je uživala u numeri „Zar malo je to“. Potom je usledilo glasanje. 

 

Ovako je glasao žiri:

Toni Cetinski

2 poena –  Tamara Dragičević
3 poena -  Boris Milivojević
4 poena -  Knez
5 poena -  Ana Kokić
6 poena -   Sneki
7 poena -   Goca Tržan
8 poena -   Željko Šašić
9 poena -  Sara Jo
10 poena – Aleksa Jelić
12 poena -  Skaj Vikler

Marija Mihailović

2 poena – Sneki
3 poena - Tamara
4 poena -  Boris Milivojević
5 poena -  Ana Kokić
6 poena -  Sara Jo
7 poena -  Željko Šašić
8 poena -  Goca Tžan
9 poena – Aleksa Jelić
10 poena -  Knez
12 poena -  Skaj Vikler


Katarina Radivojevic

2 poena – Željko šašić
3 poena - Sneki
4 poena -  Tamara Dragičević
5 poena -  Sara Jo
6 poena -  Goca Tržan
7 poena -  Ana Kokić
8 poena -  Boris Milivojević
9 poena  -  Aleksa Jelić
10 poena – Knez
12 poena – Skaj Vikler


Ivan Ivanović

2 poena – Sneki
3 poena -  Željko Šašić
4 poena -  Tamara
5 poena -  Sara Jo
6 poena -  Goca Tržan
7 poena – Boris Milivojević
8 poena -  Ana Kokić
9 poena -  Aleksa Jelić
10 poena – Knez
12 poena – Skaj Vikler

Kako su glasali takmičari

Tamara – 5 poena za Skaj Viklera
Sneki – 5 poena za Tamaru Dragičević
Boris – 5 poena za Željka Šašića
Knez – 5 poena za Skaja
Sara – 5 poena za Skaja
Aleksa – 5 poena za Kneza
Skaj – 5 poena za Aleksu Jelića
Željko – 5 poena za Sneki
Ana – 5 poena za Gocu Tržan
Goca – 5 poena za Skaja

Ko će koga imitirati u 8. epizodi

Super Sneki – Silvana Armenulić
Boris – Ana Kokić
Goca – Kristina Agilera
Ana Kokić – Kaliopi
Tamara – Majkl Džekson
Željko Šašić – Milan Mladenović
Skaj Vikler – Parni Valjak
Sara Jovanović – Šakira
Aleksa – Majkl Džekson
Knez -  Saša Matić

 

]]>
Wed, 20 Nov 2013 11:36:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26648/tvoje-lice-zvuci-poznato---7-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 6. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26397/tvoje-lice-zvuci-poznato---6-epizoda.html I opet su nas takmičari iznenadili sjajnom glumom i nastupima, a ovog puta za najboljeg je proglašen Aleksa Jelić i njegova imitacija američke dive Bijonse. Fantastična maska, fizička transformacija, i pre svega izuzetno zahtevna koreografija u vatrenom nastupu za pesmu „Single ladies“ bili su presudni za pobedu. Zasluženu nagradu od 1000 evra Aleksa je odlučio da dodeli Udruženju za slepe i slabovide. Pored pobede u ovom izdanju šoua „Tvoje lice zvuči poznato“, Aleksa Jelić trenutno deli prvo mesto sa Anom Kokić u generalnom plasmanu.

Takmičenje poznatih u imitacijama se nastavlja. Njihove nove nastupe iznova će ocenjivati žiri i drugi takmičari. Na mesto četvrtog člana žirija stigao je Bora Đorđević, legenda rok muzike. On se zahvalio Željku Šašiću koji ga je u jednoj u prethodnih emisija fantastično imitirao i rekao da se jedno vreme čak i predstavljao kao Šašić jer mu je prijalo da bude mlađi i mršaviji.

Tamara kao Laka

Šou je otvorila Tamara Dragičević maskirana u nekadašnjeg bosanskog evrovizijskog predstavnika Laku. Tamara se fokusirala na Lakinu mimiku sa razrogačenim očima i na njegove iskarikirane pokrete dok je pevala "Pokušaću da te poljubim a ti se praviš luda". Bora Čorba je bio oduševljen imitacijom, Tamarin entuzijazam i pevanje pohvalile su Katarina i Marija, dok se Ivan poigrao rečima, tj. imenom pevača, i rekao da između toga da žena bude gola ili „laka", on bira da bude laka.

 Boris kao Bajaga

"220 u voltima" zazvučalo je sa bine kada je Boris pustio glas obojen dubokom bojom specifičnom za Bajagu. S gitarom u ruci, dužim zulufima, ono što je najviše moglo da podseti na rokera bila je baš njegova boja glasa i izgovor reči. "Ivan i ja smo se složili da je Boris više izgledao kao Žera iz Crvene jabuke", rekao je Bora i dodao da je Boris mogao malo više, što se glasa tiče, da mumla. I Ivan mu je zamerio što je pevao tonski „više" nego što to čini Bajaga. "Odlično si otpevao i doneo si duh Bajage i instruktora", stala je Marija u Borisovu odbranu.

 Aleksa kao Bijonse

Prvo su se na sceni pojavile savršene ženske noge, a potom je zavladao tajac i pitanje: da li su ovo ženske noge? Aleksa je započeo svoju tačku spektakularnom, neverovatno zahtevnom koreografijom ne izostavljajući do kraja nastupa nijedan Bijonsin pokret izveden uz pesmu "Single ladies". "Aleksa ti si jedna od boljih riba u ovom šouu", našalio se Ivanović, i dodao da je bio brilijantan. Katarina je priznala da joj nikada nije uspevalo da skine te komplikovane pokrete, pa su je zato izveli na binu da je Aleksa uvežba. "I koreografija i pevanje i sam nastup zaslužuju najviše ocene", oduševljen je bio Bora.

Ana Kokić kao Zaz

Do sada je pevala na korejskom, italijanskom, engleskom, a sada je Ana Kokić trebalo da pokaže kako stoji sa francuskim pevajući pesmu šarmantne Zaz "Je Veux". I opet složen zadatak budući da je Ana morala da izgovori neverovatno mnogo reči. Katarina je bila oduševljena što je Ana uspela da donese duh Pariza. "Važno je da Ana nije nikoga "proždrnula", šalio se Bora Čorba. A Ivan koji je u svojoj emisiji ugostio Zaz, priznao je da je ova pesma u Aninoj interpretaciji zvuči za deset plus.

Sneki kao Ana Bekuta

Prošlonedeljna pobednica vratila se svom narodnjačkom fahu s pesmom "Zlatiborske zore" Ane Bekute. Sneki je bila zadovoljna što je korektno odradila zadatak i što je uspela da digne publiku na noge. „Maksimalno si skinula koleginicu Anu Bekutu, ali ja sam malo cepidlaka, nedostaje mi kilaža Ane Bekute, i Mrka", rekao je Bora Čorba. Na ovu opasku reagovao je i Ivanović pesnički: "Kada Ani fali Mrka, to je kao Haris Džinović bez brka". Što se stvarne ocene tiče, žiri je bio složan da je interpretacija bila odlična.

 Knez kao Kemal Monteno i Šašić kao Oliver Dragojević

Nezaboravna evergrin pesma "Nije htela" bila je ovonedeljni duetski zadatak za Kneza i Šašića. Knez se ozbiljno potrudio da uđe u lik i skine karakterističan vibrato Kemala Montena, dok je Šašić, kako je sam rekao, olako ušao u Dragojevićevo odelo. Stari morski vukovi ostavili su utisak i na žiri. Bora je rekao da je teško imitirati Dragojevićevu prašinu u glasu, ali da je na njega poseban utisak ostavio Knez kao Kemal jer je bio ubedljiviji. "Ovo je bilo najbolje Knezovo izdanje", zadovoljan je bio Ivanović.

 Sara kao Majli Sajrus i Skaj kao Robin Tik

I opet je nastup o kome su brujali mediji poslednjih meseci podigao prašinu, i to na drugi način. Baš onako kako su svi i pretpostavljali, par Sara/Skaj izveo je provokativan nastup popularnih pevača na dodeli MTV nagrada. Nisu razočarali gledaoce, Sara je bila seksi, iako nije do kraja iskopirala ponašanje Majli Sajrus, a i Skaj se potrudio da dočara stav i pevanje Robina Tika. Veliki hit "Blurred lines" izveli su sjajno, uz malu pomoć Ajsa Nigrutina, koji im se pridružio na sceni. "Nešto je falilo u ovom nastupu", zamerio je Ivanović, aludirajući da je Sara trebalo da se presavije i zavrti kukovima ispred Skaja, da bi replika bila kompletna. Njemu se suprotstavila Katarina koja je rekla da joj je drago što nisu kopirili do tančina originalni nastup koji je senzacionalistički i vulgaran. Varnice su sevnule između Skaja i Marije Mihajlović, pošto se Marija javno požalila da su Sara i Skaj tokom priprema širili negativnu energiju, jer su odbijali da urade nešto od predviđenog, čime su narušili imitaciju. Isprovociran Skaj joj je oštro odgovorio: "Meni je dojadilo da mi neko priča šta ću da radim. Dođite i pokažite."

 Goca kao Cane

"Hoću da znam kuda vodi ovaj put, mene i život moj", odrecitovala je Goca u najboljem stilu Caneta iz Partibrejkersa. Bila je ista kao Cane i posebna, i samo svoja u izvođenju hita "Hoću da znam". "I stav i glas - sasvim Cane", istakao je Bora i dodao da je pokazala čak i Canetovu energiju. Ivanu se dopalo što je rušila scenografija što jeste zapravo rokenrol, a na Katarinu je ostavilo utisak sjajno afektiranje u pevanju.

Nakon što je Bora Čorba otpevao "Dva dinara druže" sa kompletnom publikom, najavljeno je glasanje. Ovako je glasao žiri

Ovako je glasao žiri  

Marija Mihajlović

2 poena - za Saru
3 poena - za Borisa
4 poena - za Skaja
5 poena - za Sneki
6 poena - za Tamaru
7 poena - za Gocu
8 poena - za Šašića
9 poena - za Kneza
10 poena - za Anu
12 poena - za Aleksu

Ivan Ivanović

2 poena - za Borisa
3 poena - za Šašića
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Sneki
6 poena - za Gocu
7 poena - za Skaja
8 poena - za Saru
9 poena - za Anu
10 poena - za Aleksu
12 poena - za Kneza

Katarina Radivojević

2 poena - za Borisa
3 poena - za Tamaru
4 poena - za Saru
5 poena - za Skaja
6 poena - za Gocu
7 poena - za Sneki
8 poena - za Šašića
9 poena - za Anu
10 poena - za Aleksu
12 poena - za Knez

Bora Đorđević

2 poena - za Borisa
3 poena - za Skaja
4 poena - za Šašića
5 poena - za Gocu
6 poena - za Saru
7 poena - za Sneki
8 poena - za Tamaru
9 poena - za Kneza
10 poena - za Anu
12 poena - za Aleksu

Ovako su glasali takmičari

Tamara - 5 poena za Aleksu

Boris - 5 poena za Gocu

Aleksa - 5 poena za Gocu

Ana- 5 poena za Aleksu

Sneki - 5 poena za Šašića

Knez - 5 poena za Šašića

Šašić - 5 poena za Gocu

Skaj - 5 poena za Borisa

Sara - 5 poena za Aleksu

Goca - 5 poena za Saru

Osvojeni broj poena u 6. epizodi

Aleksa 59

Knez 42

Goca 39

Ana 38

Šašić 33

Sara 25

Sneki 24

Tamara 21

Skaj 19

Boris 14

Imitacije za sledeću epizodu

Boris - Toni Cetinski

Skaj - Mulen Ruž

Tamara - Ederlezi

Sneki - Električni orgazam

Sara - Bebi Dol

Šašić - Alen Ademović/Miligram

Ana - Lorin

Goca - Marina Perazić

Knez - Barbara Strejsend

Aleksa - Mulen Ruž

]]>
Wed, 13 Nov 2013 12:36:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26397/tvoje-lice-zvuci-poznato---6-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 5. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26133/tvoje-lice-zvuci-poznato---5-epizoda.html Pobednica pete epizode „Tvoje lice zvuči poznato“ je Snežana Babić Sneki koja je ovog puta bila u Madoninoj koži. Kao pop ikona, Sneki je pevala popularnu numeru „Like a Prayer“ neprekidno igrajući sa plesnom trupom na sceni. Za izvođenje ovog zadatka uložila je mnogo rada i truda, ali to je urodio plodom. Pored pobede u ovoj emisiji, Sneki je trenutno na prvoj poziciji i u generalnom plasmanu, sa osvojenih 174 poena. Svoju nagradu od 1000 evra Sneki je preusmerila Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Nastavlja se druženje sa deset veličanstvenih. Stalnim sudijama šoua se priključila specijalna gošća Marija Šerifović, koja je rekla da je došla s namerom da se dobro zabavi.

Sneki kao Madona

U ulozi pop ikone Madone pojavila se Sneki koja je priznala da joj je zadatak izuzetno zahtevan. Ipak, Sneki je nastupom pokazala da je zaslužila nadimak Super, jer je uz neumorno djuskanje na sceni uspela i vokalno da „skine" Madoninu "Like a prayer" .  Marija Šerifović joj je odala priznanje, dok je Marija Mihajlović insistirala da Sneki pokaže svoja izubijana kolena, što je bio rezultat napornog uvežbavanja.

Tamara kao Jelena Rozga

Za Tamaru Dragičević kao da su rezervisane uloge seksepilnih dama estrade. Ovog puta glumica je ušla u lik Hrvatice Jelene Rozge, a pesmu "Žena, majka,kraljica" iznela je kao original, energično i sa puno stila. Katarini se dopalo što je tokom izvođenja pokazala bezobrazni seksepil, i pohvalila je njenu imitacija. "Bila si izuzetna", dodao je Ivan Ivanović.

Skaj kao Marija Šerifović

Uz pevačku i koreografsku asistenciju pratećeg benda, devojaka "Beauty queens", Skaj je na sceni bio potpuno čaroban u koži specijalne članice žirija Marije Šerifović dok je pevao pobedničku pesmu Evrosonga "Molitva". Sve je bilo kao u Helsinkiju 2007. što je publika pozdravila ovacijama, a sama Šerifovićka velikim naklonom. Kada je Skaj rekao da ima tremu prvi put u životu, Marija je pritrčala i zagrlila ga. "To je bilo pretačno, što se tiče interpretacije", dodala je na kraju.

Goca kao Loša

Treći put zaredom Goca Tržan je bila muško na sceni. Sada joj je pripalo da se transformiše u pevača "Plavog orkestra" Sašu Lošića Lošu i da zapeva i zaigra uz taktove čuvene "Suade". Kačket na glavi, crvena marama na vratu i karakteristična Lošina koreografija, sa "radom" kolenima i laktovima, i rezultat je Lošina replika. "Ti si meni Lošo strava večeras", rekla je Marija Šerifović.

Boris kao Halid Bešlić

Sledeći nastup bio je senzacionalan. Najavljen je Boris Milivojević kao Halid Bešlić i pesma "Miljacka", a na sceni se u stvari pojavio pravi Halid Bešlić koji je zapevao prvu strofu. Potom je kroz publiku na scenu ušetao dvojnik Ivice Dačića, koji je poznat kao veliki ljubitelj pesme "Miljacka", i nastavio dalje da peva u Dačićevom maniru, oponašajući njegovu gestikulaciju. Publika u studiju je pozdravila gromoglasnim aplauzom njegovo pojavljivanje pevajući pesmu zajedno sa dvojcem ili trojcem Milivojević - Bešlić - Dačić. Halid je pohvalio Borisovu interpretaciju, rekavši da je kao original, mada je dodao da i Ivica isto lepo peva. Odlične kritike stigle su i od žirija.

Sara kao Aleksandra Radović

Sara Jovanović je postala na trenutak Aleksandra Radović. Pevala je njenu divnu baladu "So u moru" i mnogima izmamila suze u očima. Marija Mihajlović joj je odala priznanje za vokalnu interpretaciju predstavljajući publici buduću veliku pevačicu "Na trenutke si zazvučala i emotivnije od Aleksandre Radović", rekla je, između ostalog, Marija Šerifović koja je primetila da je ovaj nastup u odnosu na Britni Spirs koju je prethodni put imitirala malo dosadnjikav.
 

Ana kao Elton Džon, Šašić kao Aksel Rouz i Knez kao Fredi Merkjuri

Još jedan nastup ulazi u istoriju dobrog šou programa. Ana Kokić kao Elton Džon i Željko Šašić kao Aksel Rouz zajedničkim snagama izveli su "Boemsku rapsodiju". I dok je Ana nastojala da zadrži Eltonovu ozbiljnost i mirnoću, Željko Šašić se takođe verodostojno ubacio u ulogu razuzdanog, energičnog Aksela Rouza, igrajući divlje po studiju. I taman kada su svi mislili da je ovaj performans gotov, na sceni se pojavio Knez obučen kao Fredi Merkjuri. Knez je prvi put pevao na engleskom i prikazao je savršenu vokalnu, gestovnu, fizičku imitaciju slavnog pevača. Dok je pevao "Who wants to live forever" ukrasila su ga anđeoska krila uz pomoć kojih se uzdigao u nebesa. "Vas troje ste jedan zanimljiv i inspirativan prizor", bio je komentar Ivanovića. Žiri je bio jednoglasan u oceni da su svo troje bili odlični, mada je najveće pohvale dobio Knez za slobodan i smeo scenski izraz.

Aleksa kao Vlado Georgiev

Poslednji je na scenu stupio Aleksa Jelić u ulozi Vlade Georgieva. On je pevao Barbinu pesmu "Nisam ljubomoran" obučen u svetli letnji komplet. Ovo je bio razigrani Vlado Georgijev, primetila je Katarina Radivojević, a sa njenom ocenom su se složili i ostali članovi žirija. "Više sreće u sledećoj epizodi", ohrabrio ga je Ivanović.

Ovako je glasao žiri 

Marija Šerifović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Anu
4 poena - za Saru
5 poena - za Tamaru
6 poena - za Gocu
7 poena - za Kneza
8 poena - za Šašića
9 poena - za Sneki
10 poena - za Skaja
12 poena - za Borisa


Ivan Ivanović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Anu
4 poena - za Gocu
5 poena - za Tamaru
6 poena - za Saru
7 poena - za Šašića
8 poena - za Sneki
9 poena - za Skaja
10 poena - za Kneza
12 poena - za Borisa


Katarina Radivojević
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Gocu
4 poena - za Saru
5 poena - za Anu
6 poena - za Šašića
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Skaja
9 poena - za Kneza
10 poena - za Borisa
12 poena - za Sneki


Marija Mihajlović
2 poena - za Gocu
3 poena - za Aleksu
4 poena - za Anu
5 poena - za Saru
6 poena - za Tamaru
7 poena - za Šašića
8 poena - za Borisa
9 poena - za Kneza
10 poena - za Skaja
12 poena - za Sneki


Kako su glasali takmičari

Sneki - 5 poena za Anu
Tamara - 5 poena za Sneki
Skaj - 5 poena za Šašića
Goca- 5 poena za Aleksu
Aleksa- 5 poena za Skaja
Boris- 5 poena za Sneki
Sara - 5 poena za Sneki
Šašić - 5 poena za Saru
Ana - 5 poena za Sneki
Knez - 5 poena za Borisa

Osvojeni broj poena u 5. epizodi

Sneki - 61 poen
Boris - 47 poena
Skaj - 42 poena
Knez - 35 poena
Šašić - 33 poena
Sara - 24 poena
Tamara - 23 poena
Ana - 20 poena
Goca - 15 poena
Aleksa - 14 poena

Imitacije za sledeću emisiju

Aleksa Jelić - Bijonse
Goca - Cane iz Brejkersa
Ana - Zaz
Tamara - Laka
Sara - Majli Sajrus
Šašić - Oliver Dragojević
Knez - Kemal Monteno
Skaj - Robin Tik
Boris - Bajaga
Sneki - Ana Bekuta

]]>
Wed, 6 Nov 2013 10:50:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/26133/tvoje-lice-zvuci-poznato---5-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 4. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25899/tvoje-lice-zvuci-poznato---4-epizoda.html Na osnovu glasova žirija i takmičara pobednik četvrte epizode muzičkog šou programa je Željko Šašić koji je nastupio u ulozi Ace Lukasa. O ovoj transformaciji se puno govorilo u medijima prethodnih dana i publika je jedva dočekala da vidi Šašićev nastup. Kada se pojavio i zapevao, pozdravljen je ovacijama, a svi su se složili da je ovo toliko nestvarna imitacija te da su na sceni videli i čuli samog Acu Lukasa da peva hit „Lična karta“. Pobednik se zahvalio rekavši da smo gledali još jedan humorističko - humanitarni šou, i da je ipak posle svega najvažnije da nagrada od 1000 evra ode u prave ruke, onima kojima je to najpotrebnije, a on ju je uputio Dečjem onkološkom centru u okviru Kliničnog centra Beograd.

Šou je otvorio specijalni član žirija, fudbaler i zaljubljenik u muziku Savo Milošević, koji je pre nego što se priključio stalnoj žirijskoj ekipi uskočio u lik Zdravka Čolića i zapevao njegov hit„ Pusti, pusti modu". Savo je odmah odao tajnu da neće biti strog u ocenjivanju jer mu je sada jasno da nije ni malo lako „biti neko drugi".

Sara Jo kao Britni Spirs

Duh MTV-a zavladao je studiom kada se pojavila Sara Jovanović kao Britni Spirs. Ne samo da je fizički podsetila na popularnu američku pevačicu, već je i zvučala kao ona, a komplikovanom koreografijom pokazala je da je i sama dostojna da bude zvezda. Pohvale su stigle i od članova žirija, a Ivan je dodao i da mu se mnogo više dopada u ulozi žene, pošto je Sara do sada dva puta bila muško.

Boris Milivojević kao Elvis Prisli

Glumcu Borisu Milivojeviću pripala je uloga kralja rokenrola Elvisa Prislija. U čuvenom belom Elvisovom odelu, sa karakterističnim zulufima i plavim očima, Boris je na scenu stupio uz note pesme "My way" da bi ubrzao ritam uz "Viva Las Vegas". Ipak, njegova pobednička imitacija iz prethodne epizode je bila toliko upečatljiva da je ovaj nastup ostao u senci.


Sneki kao Viktorija

Sneki je plivala kao riba u vodi sa Viktorijinom pesmom "Barakuda". Uspela je lako da odigra Viktoriju i prikaže njene pokrete, iako je priznala da joj je bila teško da postigne njen "pesak u glasu". Katarina je pohvalila nastup, ali je primetila da joj je nedostajao Viktorijin karakterističan pokret glavom, dok je Ivan dodao da se vidi da sve imitacije radi sa velikom strašću.

Željko Šašić kao Aca Lukas

O jesi li to ti, zapitali su se i gledaoci kada su čuli prve taktove i reči pesme "Lična karta" i gotovo bili sigurni da na bini vide Acu Lukasa, glavom i bradom. Željkova transformacija je toliko bila fascinantna da je zapalio kompletan studio i publiku digao na noge. Sve je bilo kao kod Lukasa, od fizičkog izgleda, glasa, stava, gestikulacije... Žiri se složio da je ovo jedna od najboljih imitacija od početka šoua, a najvickastiji član je dodao da je samo po visini znao da ispred njega nije Aca Lukas. Na fenomenalne pohvale, Željko je kratko odgovorio: "Ovo je bio inspirativan zadatak".

Aleksa Jelić kao Eros Ramacoti i Ana Kokić kao Pavaroti

Pesmu "Se Bastasse Una Canzone" Aleksa Jelić je otpevao u duetu sa Pavarotijem kojeg je glumila Ana Kokić. Za Aleksu je bio izazov da skine Ramacotijevu nazalnu boju glasa, dok je za Anu ovo bila još jedna teška transformacija budući da je morala da nabaci tešku masku na lice i još mnogo kilograma u predelu stomaka da bi fizički zaličila na debeljuškastog slavnog tenora. Ujedno ovo je bio i najteži vokalni izazov do sada, a Ani je pošlo za rukom za bude na visini zadatka.

Tamara Dragičević kao Lepa Brena

U crnom fraku, leptir mašnom na vratu i golim vitkim nogama izdignutim na visokim štiklama, Tamara aka Brena je na scenu izašla u pratnji "Slatkog greha" i zapevala "Sitnije Cile sitnije". Tamara je đuskala i bacakala noge uvis onako kako je to i Brena radila davnih osamdesetih godina prošlog veka. "Ovo je bio kabaretski nastup, iako nisi baš najbolje otpevala", rekao je Ivanović. Katarina i Savo su pohvalili njenu odličnu glumu, a Marija je dodala se u šouu rade replike spotova ili živih nastupa i da to treba imati u vidu.
 

Goca Tržan kao AC/DC

Sve je prštalo od energije kada je na scenu uletela Goca Tržan kao legendarni frontmen grupe AC/DC Brajan Džonson, i zapevala čuveni hevi metal hit "TNT". Jeste, bila je dinamit koji će svakog časa eksplodirati, kao što pesma kaže, iako je Goca otkrila da joj nije bilo teško da bude dinamična, ali da joj je bilo komplikovano da vokalno oponaša pevača, da postigne njegovu jačinu i boju glasa. Savo Milošević joj je rekao da retko ko nosi toliku energiju na sceni kao ona, a i ostali članovi žirija su se složili da je bila fantastična.

Skaj Vikler kao Vil Aj Em (Will I Am)

I Skaj Vikler je oduševio žiri i publiku u studiju dinamičnim nastupom. Sve ono što je pokazao Vil Aj Em (Will I Am) u scenskom izvođenju numere za film „Veliki Getsbi", Skaj je ponovio. Repovao je, stepovao, đuskao do znoja, i uspeo da svojim glasnim žicama proizvede identično promuklo crnačko pevanje. „Radio sam kao crnac", našalio se Skaj. U crno-belom kompletu koji je nosio, Ivanovića je podsetio na partizanovca, iako je kao i ostali članovi žirija „skinuo kapu" za nastup „čoveka od imalina", kako ga je nazvala Marija Kilibarda.


Knez kao Hari Mata Hari

Niko nije ni sumnjao da će Knezu teško pasti zadatak da otpeva zahtevnu pesmu Harija Mata Harija „Lejla". Međutim, žiri je ovog puta posebno pohvalio njegovu vokalnu imitaciju jer je po prvi put uspeo da izađe iz svoje kože i svog glasa i u potpunosti vokalno „skine" popularnog pevača. „Zaista sam oduševljen ovom interpretacijom", pohvalio ga je gostujući član žirija Savo Milošević, koji mu je odao priznanje i tako što je zapevao deo Kneževe pesme.

 

Ovako je glasao žiri 

Savo Milošević
2 poena - za Sneki
3 poena - za Borisa
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Skaja
6 poena - za Saru
7 poena - za Aleksu
8 poena - za Anu
9 poena - za Kneza
10 poena - za Gocu
12 poena - za Šašića

Ivan Ivanović
2 poena - za Sneki
3 poena - za Borisa
4 poena - za Aleksu
5 poena - za Kneza
6 poena - za Anu
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Saru
9 poena - za Gocu
10 poena - za Skaja
12 poena - za Šašića


Katarina Radivojević
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Sneki
4 poena - za Kneza
5 poena - za Borisa
6 poena - za Anu
7 poena - za Tamaru
8 poena - za Saru
9 poena - za Gocu
10 poena - za Šašića
12 poena - za Skaja

Marija Mihajlović
2 poena - za Aleksu
3 poena - za Sneki
4 poena - za Tamaru
5 poena - za Borisa
6 poena - za Anu
7 poena - za Kneza
8 poena - za Skaja
9 poena - za Gocu
10 poena - za Saru
12 poena - za Šašića

 

Kako su glasali takmičari

Sara - 5 poena za Gocu
Boris - 5 poena za Kneza
Sneki - 5 poena za Skaja
Šašić - 5 poena za Sneki
Aleksa - 5 poena za Saru
Ana - 5 poena za Šašića
Tamara - 5 poena za Saru
Goca - 5 poena za Anu
Skaj - 5 poena Kneza
Knez - 5 poena za Skaja

 

Osvojeni broj poena u 4. epizodi

51 Šašić
45 Skaj
42 Goca
42 Sara
35 Knez
31 Ana
22 Tamara
16 Boris
15 Aleksa
15 Sneki

 

Imitacije za sledeću epizodu

Sneki - Madonu
Aleksa - Vladu Georgieva
Boris - Halida Bešlića
Tamara - Jelenu Rozgu
Ana - Eltona Džona
Goca Tržan - Sašu Lošića
Knez - Fredija Merkjurija
Sara - Aleksandru Radović
Skaj - Mariju Šerifović
Šašić - Aksl Rouza
 

]]>
Thu, 31 Oct 2013 09:36:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25899/tvoje-lice-zvuci-poznato---4-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 3. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25607/tvoje-lice-zvuci-poznato---3-epizoda.html Pobednik 3. epizode spektakularnog muzičkog takmičenja je glumac Boris Milivojević koji je dinamičnim nastupom, vizuelnom i vokalnom imitacijom vatrene Tine Tarner, osvojio glasove takmičara i članova žirija. U kratkoj uskoj haljinici na bratele, na visokim potpeticama, sa izblajhanom kosom i izdepiliranim pazuhom i rukama, Boris je pevao Tinin veliki hit „Proud Mary“ i zapalio studio. Nagradu od 1000 evra pobednik je namenio deci koju često viđa u svom kraju, tj. deci bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici.

Šou je počeo, a voditelji emisije Marija Kilibarda i Petar Strugar najavili su spektakularne imitacije deset vrsnih umetnika. Takmičari iznova imaju cilj da se što bolje predstave i osvoje nagradu od hiljadu evra koju će dati u humanitarne svrhe.

Mariji Mihajlović, Katarini Radivojević, Ivanu Ivanoviću pridružio se gostujući član žirija Miroslav Ilić koji je prokomentarisao da je čuo da je u ovakvoj emisiji najveći greh biti ozbiljan. Koliko je ozbiljan pokazao je Ivan Ivanović koji je došao u elegantnom izdanju sa leptir mašnom i nagovestio da je uveo novo pravilo da svaku ženu koja se skine nagradi sa dodatnim poenima i da bi voleo da to takmičarke imaju u vidu.

 

Knez kao Džiboni

Imitacije su počele. Led je probio Nenad Knežević Knez Džibonijevom pesmom "Libar". Sa malo dužom kosicom i karakterističnom Džibonijevom ribarskom kapicom na glavi, Knez se odmarao na kanabetu i olako izveo zadatu numeru. Iako je on sam bio zadovoljan nastupom, žiri se složio da je u prethodnoj emisiji u ulozi Josipe Lisic bio mnogo bolji.

 

Sneki kao Ajs Nigrutin i Skaj kao Gru

Po prvi put na sceni su istovremeno nastupila dva takmičara. Sneki i Skaj zapevali su u duetu pesmu Ajsa Nigrutina i Grua " I dalje me žele". Skaj je plivao u poznatim rep vodama kao Gru, a Sneki je za sve bila veliko iznenađenje jer je u potpunosti „ušla" u rep fazon. Sa raščupanom perikom dočarala je Nigrutinov bučan način pevanja, pokrete, grimase. Skaj je iskoristio priliku da poruči Nigrutinu da će ga Sneki verno zameniti uvek kada bude kasnio na nastupe, a pohvale su stigle i od žirija.

 

Aleksa kao Miroslav Ilić

Čast da imitira Miroslava Ilića, pred samim pevačem, pripala je Aleksi Jeliću. On je otpevao "Polomiću čaše od kristala" oponašajući karakteristične pokrete i mimiku "slavuja iz Mrčajevaca". Ubedljiv nastup podigao je publiku na noge, a Miroslav je izjavio da nije ni slutio da je bilo kome zanimljiv za imitaciju. Za frizuru, manir i oblizivanje usana, Miroslav mu je dao visoke ocene. Marija je dodala da je zapanjuje Aleksina moć transfromacije i to što posebnu pažnju pridaje detaljima.

 

Goca kao Džej

Goca Tržan uskočila je u kožu Džeja Ramadanovskog i otpevala njegovu poznatu baladu "Sutra je nedelja". Pevačica nije bila preterano srećna izborom pesme i priznala je da bi joj više legla pesma bržeg ritma uz koju bi mogla da skakuće. Ali, bez obzira na statičnost koju je zahtevala imitacija, Goca je vokalno u potpunosti odgovorila zadatku. Ivan je primetio da nije skinula lak sa noktiju pa je dodao da će Džej biti presrećan kada vidi kakve nokte ima, dok joj je Miroslav Ilić odao priznanje što se uhvatila u koštac sa takvom imitacijom.

 


Tamara kao LMFAO

Pobednica prve emisije Tamara Dragičević transformisana u pevača grupe LMFAO pevala je njihov veliki hit "I am sexy and I know it", što je zahtevalo da se odlično upozna sa komplikovanim tekstom i karakterističnim slengom pevača. Tamara je i ovog puta, mada kao muški izvođač, izvela striptiz praćena vrelom igrom plesne grupe. Na samom kraju numere, grupi se priključila i voditeljka Kilibarda koja je otvoreno rekla da je ova pesma za nju bila toliko inspirativna da je zamolila da se sa igračima pojavi na sceni. Ivan je zaključio da ni brkovi ni brada nisu poružneli Tamaru, a Katarina je dodala da su veliki doprinos spektakulanom nastupu dali i plesači.

 

 

Ana kao Psaj


Ana Kokić, koja je u prethodnoj emisiji odnela pobedu imitacijom Pink, dobila je veoma težak zadatak da nauči do savršenstva tekst pesme „Gentlman" na korejskom i da stasom i glasom dočara dinamičnog Južnokoreanca Psaja. Ana je fantastično oponašala pevača i vokalno i vizuelno. Katarina i Marija su pohvalile njenu moć transformacije, a posebno su istakle da je do tančina "skinula" Psajevo držanje glave i pućenje usana, dok je Ivan dodao da mu Ana sa Psajevom maskom najviše liči na Mariju Šerifović.

 

Sara kao Milan Stanković

I još jedan preobučeni muškarac izašao je na scenu. Sara Jovanović koja je i sama bila naša predstavnica na Evrosongu sa grupom "Moje tri", izvela je numeru Milana Stankovića "Ovo je Balkan" koja nas je takođe predstavljala na ovom muzičkom takmičenju. "Ti si uspela da dostigneš taj nivo muškosti Milana Stankovića", našalio se Ivan, dok joj je Katarina odala priznanje na trudu i scenskom izrazu.

 

Šašić kao Bebek

Željko Šašić se posle takozvanog nastupa "dva u jedan" vratio pojedinačnom nastupu u ulozi maestralnog pevača "Bijelog dugmeta" Željka Bebeka numerom "Sve će to mila moja". Tršava perika, zvoncare, specijalni šal i nezaobilazni Goran Bregović na sceni, bili su samo dodatak odičnom Željkovom vokalu. Šašić je priznao da se najviše trudio da iskopira Bebokov specifičan "pesak u glasu". Miroslava Ilića je nastup toliko oduševio da je unapred najavio da će 12 poena dodeliti Šašiću.

 

Boris Milivojević kao Tina Tarner

Od poslednje imitacije se mnogo očekivalo. S razlogom. Boris Milivojević imao je nastup za pamćenje. Na sceni se zapravo pojavila vatrena Tina Tarner, zaigrala u brzom ritmu, i besprekorno otpevala svoj veliki hit "Proud Mary", baš kao nekada. Boris je zapalio studio, i podigao sve na noge, a koliko je truda uložio primetio je i Miroslav Ilić kada je prokomentarisao da se to vidi ispod pazuha Borisa Milivojevića, aludirajući da se Boris izdepilirao. "Briljirao si i bio si seksi", nadovezao se i Ivan Ivanović.

Pogledajte intervju sa Borisom Milivojevićem OVDE.

 

Ovako je glasao žiri:

Miroslav Ilić
2 poena - Ana Kokić
3 poena - Skaj Vikler
4 poena - Sneki
5 poena - Goca Tržan
6 poena - Knez
7 poena - Aleksa Jelić
8 poena - Tamara Dragičević
9 poena - Boris Milivojević
10 poena - Sara Jovanović
12 poena - Željko Šašić

 

Katarina Radivojevic
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Skaj Viker
5 poena - Sara Jovanović
6 poena - Željko Šašić
7 poena - Tamara Dragičević
8 poena - Sneki
9 poena - Aleksa Jelić
10 poena - Ana Kokić
12 poena - Boris Milivojević

 

Marija Mihailović
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Tamara Dragičević
5 poena - Skaj
6 poena - Sara Jovanović
7 poena - Željko Šašić
8 poena - Sneki
9 poena - Aleksa Jelić
10 poena - Ana Kokić
12 poena - Boris Milivojević

 

Ivan Ivanović
2 poena - Knez
3 poena - Goca Tržan
4 poena - Željko Šašić
5 poena - Skaj
6 poena - Sara Jovanović
7 poena - Tamara Dragičević
8 poena - Sneki
9 poena - Ana Kokić
10 poena - Aleksa Jelić
12 poena - Boris Milivojević

 

Kako su glasali takmičari
Knez - 5 poena za Željka Šašića
Skaj - 5 poena za Sneki
Sneki -5 poena za Aleksu Jelića
Aleksa - 5 poena za Sneki
Goca - 5 poena za Željka Šašića
Tamara - 5 poena za Anu Kokić
Ana - 5 poena za Borisu Milivojeviću
Sara - 5 poena za Željka Šašića
Željko - 5 poena za Borisa Milivojevića
Boris - 5 poena za Aleksu Jelića
 

Ko će koga imitirati u 4. epizodi
Knez - Hari Mata Hari
Goca Tržan - ACDC
Skaj Vikler - Will I Am
Tamara Dragičević - Lepa Brena
Ana Kokić - Lučano Pavaroti
Sara Jovanović - Britni Spirs
Super Sneki - Viktorija
Željko Šašić - Aca Lukas
Aleksa Jelić - Eros Ramacoti
Boris Milivojević - Elvis Prisli 

 

]]>
Wed, 23 Oct 2013 14:29:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25607/tvoje-lice-zvuci-poznato---3-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 2. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25370/tvoje-lice-zvuci-poznato---2-epizoda.html Pobednica druge epizode šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ je Ana Kokić! Sjajnim akrobatskim nastupom i odličnim vokalom Ana je zablistala imitirajući Pink, a sledeće nedelje čeka je novi izazov – popularni Južnokorejanac PSY. U nastavku, pročitajte koje zadatke su dobili ostali takmičari...

Drugu epizodu šoua „Tvoje lice zvuči poznato" otvorila je članica žirija Marija Mihajlović. Ona je moćnih glasom ispunila studio i za imitaciju Adel, dobila gromoglasan aplauz.

Voditelji su još jednom podsetili na humanitarni karakter šoua i finalnu nagradu od 25 hiljada evra koju će pobednik pokloniti u dobrotvorne svrhe, a na mesto gostujućeg člana žirija ove nedelje došla je Severina.

 

Ana Kokić kao Pink

Ana je otvorila takmičenje izuzetno zahtevnom i opasnom koreografijom - na čeličnoj konstukciji uzdignutoj nekoliko metara iznad bine! Ona je sjajno skinula sepcifičan glas popularne pevačice Pink i uz neverovatne akrobacije najavila veoma uzbudljivu takmičarsku noć. 

Intervju sa Anom Kokić, pročitajte  OVDE! 

 

Skaj Vikler kao Šaban Bajramović

Krunisanog kralja romske muzike Šabana Bajramovića imitirao je Skaj Vikler. I publika i žiri, uživali su uz taktove pesme „Đelem, đelem". Katarina je konstatovala da joj je Skaj u jednom trenutku zaličio na Šabana, ali da mu je falilo malo „onog njegovog derta ciganskog" da može razbije čašu. 

 

Knez kao Josipa Lisac 

Zanimljiv kostim karakterisičan za Josipu i štikle na kojima je Knez prvi put, izmamile su puno osmeha. Pevač je otkrio da je specijalno zbog ovog nastupa obrijao bradu posle 23 godine! Kao veliki obožavalac Josipe Lisac, Severina je prokomentarisala: „Jer još trava nije nikla tamo gde je stala Knezova štikla"! 

 

Tamara Dragičević kao Severina 

Prošlonedeljna pobednica izvela je numeru „Tarapana". Marija je potom zamolila Seve da izađe na scenu i pokaže kako izgleda originalna koreografija koju Seve, u muškom odelu, izvodi na svojoj turneji. U ovom poduhvatu pomogli su joj Petar  i Ivan. Petar je Severini ustupio sako, a Ivan kaiš, koji mu je pevačica potom vezala oko vrata.  

 

Željko Šašić kao Vesna Zmijanac i Dino Merlin 

Željko je takođe imao težak zadatak, jer je ove večeri bio dvostruka ličnost - Dino Merlin i Vesna Zmijanac. Izvodeći pesmu „Kad zamirišu jorgovani", pola je bio obučen kao Merlin, a pola kao Vesna. Uz sve to, pratio ga je odraz u ogledalu tako da je publika istovremno mogla da vidi i profil Merlina i profil Vesne. Severina je bila oduševljena, a Ivan je prokomentarisao: „Dobra si riba, recimo Knez mi se nije dopao".  

 

Aleksa Jelić kao Toše Proeski 

Aleksina imitacija ujedno jebila i podsećanje na još jednog divnog umetnika koji više nije sa nama. Severina je uživala zatvorenih očiju, a Katarina je bila iznenađena koliko Aleksa dobro peva. 

 

Goca Tržan kao Dženifer Lopez 

Sve je prštalo od energije kada je Goca započela svoju imitaciju Dženifer Lopez. Njena verzija pesme „On the floor" bila je toliko dobra da je Marija sa ponosom izjavila: „Odlično si pevala, što za Dženifer ne možemo uvek da kažemo".  

 

Boris Milivojević kao Đorđe Balašević 

Borisova interpretacija Đoletove pesme „Ne lomite mi bagrenje", uspela je da rasplače Katarinu Radivojević, ali i brojne devojke u publici. Iako je Ivan imao zamerku na masku, to nije umanjilo utisak da je Boris odlično odradio svoj zadatak. 

 

Sara kao Oliver Mandić 

Severina je bila oduševljena Sarinim nastupom. Osim što misli da je mlada pevačica prekrasna ličnost, Seve smatra da je pred Sarom ceo svet. Ivanu se dopao nastup, ali nije bio zadovoljan Sarinim izgledom: „Dosta ružno izgledaš ovako sada i to nema veze s tobom, ti si lepa devojka i nije u redu da ti ovo rade". 

 

Sneki kao Jelena Karleuša 

Šlag na večerašnjoj torti bila je Sneki u ulozi JK. Svi su željno čekali Ivanovu reakciju, a on je jednostavno rekao: „Ovo je verovatno prvi put da je ova pesma uživo otpevana i ja ti na tome čestitam, zaista". On je dodao da Sneki ima bolje noge od Kareluše, da bolje peva i da je bila jako zabavna.  

Ana Kokić je odnela ubedljivu pobedu, a osvojeni novac je odlučila da donira devojčici Uni Savić iz Beograda koja boluje od najtežeg oblika leukemije. Njoj je potrebna hitna transplatacija koštane srži, pa je pevačica iskoristila priliku da pozove sve ljude dobre volje da se priključe i pomognu Uni.  

 

Kako je glasao žiri? 

 

Kako su glasali takmičari?

 

Imitacije za sledeću nedelju:

 

]]>
Wed, 16 Oct 2013 16:18:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25370/tvoje-lice-zvuci-poznato---2-epizoda.html
Tvoje lice zvuči poznato - 1. epizoda http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25212/tvoje-lice-zvuci-poznato---1-epizoda.html Dugoočekivani muzički spektakl "Tvoje lice zvuči poznato", konačno je počeo! Ana Kokić, Goca Tržan, Snežana Babić Sneki, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, Boris Milivojević, Nenad Knežević Knez, Đorđe Miljenović - Wikluh Sky, Željko Šašić i Aleksa Jelić zablistali su na raskošnoj sceni novog šou programa. Svi učesnici su dali svoj maksimum u imitacijama, a najveće simpatije žirija i takmičara pobrala je glumica Tamara Dragičević. Ona je pobednica prve emisije, a osvojenih 1000 evra donirala je udruženju „Zvočnica“, „Institutu za majku i dete“ i Udruženju roditelja dece sa malignim bolestima.

Voditeljski tandem Marija Kilibarda i Petar Strugar otvorili su spektakularni muzički šou. Posle objašnjenja pravila takmičenja, predstavljeni su stalni članovi žirija: Katarina Radivojević, Marija Mihajlović i Ivan Ivanović, a potom i gostujući član žirija Dragana Mirković. 

     Prve imitacije takmičara

 

Željko Šašić - Bora Čorba

Čast da otvori šou pripala je Željku Šašiću koji se našao u ulozi Bore Čorbe. Željko nije imao nikakvih problema sa svojom imitacijom budući da je odrastao uz Čorbinu muziku. Šašić je pobrao simpatije publike u studiju, ali i žirija koji je za njega imao samo reči hvale.

Kako se Bori Đorđeviću svidela Željkova imitacija, pročitajte OVDE! 

 

Sara Jovanović - Rijana

Druga je nastupila Sara Jovanović koja je bila presrećna što je izvukla jednu od svojih omiljenih pevačica - Rijanu. Ona je oduševila žiri, posebno Draganu Mirković koju je njen nastup ocenila kao fantastičan.

 

Goca Tržan - Dragana Mirković

Iako je Goca Tržan gajila nadu da će imitirati Eksel Rouza, „zapala" joj je numera „Umirem majko" koju peva niko drugi do članica žirija  Dragana Mirković. Goca se potrudila da zaliči na Draganu iz 80-tih i to joj je pošlo za rukom, a Katarina Radivojević je nakon pohvala na Gocin račun, priznala da je kao mala imitirala Draganu u dramskom studiju Mike Aleksiće.  

 
Tamara Dragičević - Lejdi Gaga (POBEDNICA)
 
Tamara Dragičević misli da glumci moraju biti spremni na sve, i na ulogu muškarca, Ofelije i drveta, a srećom, njoj nije zapalo drvo, već Lejdi Gaga. Izuzetno zahtevna koreografija, dvanaest plesača na sceni i sjajna transformacija, ostavili su prisutne bez daha. 
 

Knez - Luis

Knez  je imao muke sa pripremom maske, jer je njeno nanošenje trajalo čak tri sata! Ipak, njemu je bilo drago što je svojim nastupom vratio uspomenu na velikana srpske muzičke scene - Luisa. Njegova  odlična imitacija je posebno ganula Draganu Mirković i Mariju Mihajlović, jer ih je podsetila na period druženja sa tragično stradalim muzičarem. 

 

Aleksa Jelić - Ceca

Aleksa Jelić je dobio zadatak da imitira Cecu Ražnatović.  Njegov najveći izazov je bio oponašanje Cecinog specifičnog glasa. Ivan je Aleksin nastup ocenio kao „šokantan" i „uzbudljiv", i šaljivo prokomentarisao: „Mislim da Ceca ima malo manji stomak od tebe, i možda veće grudi, i mislim da ne bi nosila taj donji veš koji ti nosiš večeras".  

 

Sneki - Zdravko Čolić

Sneki seosećala fantastično dok je pevala Čolin hit „Glavo luda", a očigledno je da su se tako osećali i članovi žirija koji su imali samo reči hvale za njen performans sa „lokicama".  

 

Boris Milivojevic - Manjifiko

Najveći izazov Borisu Milivojeviću bio je da se neizblamira, ne saplete ili ne padne na nos. Uprkos tome, uspeo je odlično da se zabavi imitirajući Manjifika, a jednako dobro je zabavio i žiri, posebno Draganu Mirković koja je čak morala i da se slika sa Manjifiko Borisom. 

 

Ana Kokić - Slađana Milošević

Ni Ani Kokić nije bilo lako da imitira Slađanu Milošević, pevačicu specifičnih pokreta i specifične boje glasa. Njen kostim i nastup, izazvali su brojne polemike žirija i voditelja, a razne aluzije i pošalice prekinula je Katarina Radivojević koja je pohvalila Aninu rok transformaciju. 

 

Skaj Vikler - Mik Džeger

Poslednji takmičar bio je Skaj Vikler koji je svojim spektakularnim nastupom atmosferu u studiju doveo do usijanja. Viklerova interpretacija Mika Džegera izazvala je ovacije publike, a žiri je samo mogao da kaže „Vau"!

 

Kako je glasao žiri?

Kako su glasali takmičari? 

 

 

 

 

]]>
Fri, 11 Oct 2013 23:42:00 +0100 Tvoje lice zvuči poznato http://www.prva.rs/program/emisija/tvoje-lice-zvuci-poznato/25212/tvoje-lice-zvuci-poznato---1-epizoda.html