Prva Srpska Televizija :: Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/rss.html sr http://www.prva.rs/sw4i/thumbnail/Jutro sa Natasom 7.55.jpg?thumbId=1076257&fileSize=59072&contentType=image/jpeg&lastModified=1537442114000 Prva Srpska Televizija :: Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/rss.html Jutro sa Natašom - 11. novembar - Da li današnji hitovi reklamiraju narkomaniju, prostituciju i nasilje? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/144011/jutro-sa-natasom---11-novembar---da-li-danasnji-hitovi-reklamiraju-narkomaniju-prostituciju-i-nasilje.html Skank, kokain, spid i ekser u strofama najslušanijih pesama. Da li današnji hitovi reklamiraju narkomaniju, prostituciju i nasilje. Ko piše ove tekstove, ko ih sluša i zašto roditelji o tome, ne znaju, uglavnom ništa.

PRELISTAVANJE
Elektromreža Srbije ostaje na severu Kosova. Evropska mreža operatora odbila je zahtev vlasti u Prištini da preuzme sisteme elektromreže Srbije. Srpski predsednik kaže da smo ostvarili veliku pobedu. Koliko je taj trijumf značajan? Kakve su šanse Kosova da postane članica Interpola i ima li Srbija snage da osujeti i taj plan Prištine? O tome i o drugim aktuelnostima razgovaram sa Nadeždom Gaće i Vradimirom Radomirovićem.

TEMA NEDELJE
Centralna proslava stote godišnjice od završetka Prvog svetskog rata održava se danas u Parizu. Pre početka sastaće se Angela Merkel i Aleksandar Vučić. Zašto je nemačka kancelarska tražila hitan sastanak i može li današnji susret da ubrza dijalog Beograda i Prištine. Zašto je Tramp ljut na Makrona? O tome sa Miroslavom Lazanskim.

BOLNA ISTINA
Skank, kokain, spid i ekser u strofama najslušanijih pesama. Da li današnji hitovi reklamiraju narkomaniju, prostituciju i nasilje. Ko piše ove tekstove, ko ih sluša i zašto roditelji o tome, ne znaju, uglavnom ništa

SVI PRIČAJU O
Hoćemo li tehnički pregled plaćati skuplje nego lekarski? Vlasnici agencija u Čačku cene tehničkih pregleda skoro duplirali. Imaju li adekvatno opravdanje za taj potez i jesu li prekršili neke od zakona?

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Možemo da promenimo pol, ime, prezime, ali zašto ne možemo da u dokumentima promenimo i godinu rodjenja. Upravo to od suda traži jedan Holanđanin. Zašto ovaj šezdesetogodišnjak misli da će mu život biti mnogo lepši ako bude mladji. Otkriće nam psihijatar Zoran Ilić

SPORT
Ovu nedelju obeležila su dva gola i jedna pobeda. Crvena Zvezda savladala je Liverpul. Kako se nekoliko dana kasnije opuštaju junaci utakmice, otkriće nam Vujadin Savić

IZA SLIKE
Obožavamo predstave, filmove i serije koje govore o bračnim odnosima? Da li u njima tražimo utehu ili odgovore? Posle premijere predstave "Scene iz bračnog života" o tome razgovaram sa Tamarom Krcunović i Milošem Timotijevićem.

ZABAVA
Ove godine objavila je novi singl i potvrdila imidž prave pop zvezde. Nedavno je proslavila 25. rođendan. Šta je sebi poželela i još koliko dugo ćemo čekati njen album prvenac, pitam Saru Jo.

]]>
Sun, 11 Nov 2018 08:12:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/144011/jutro-sa-natasom---11-novembar---da-li-danasnji-hitovi-reklamiraju-narkomaniju-prostituciju-i-nasilje.html
Jutro sa Natašom - 10. novembar - U goste dolazi Nataša Pavlović http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143995/jutro-sa-natasom---10-novembar---u-goste-dolazi-natasa-pavlovic.html Znamo šta su fatalne, uspešne, ostvarene žene, ali šta znači biti praktična žena? Izmedju života ispred kamera i onog iza njega, kolika je razlika. Moja gošća Nataša Pavlović

PRELISTAVANJE
Ministar kulture aplauzom je dočekan u Narodnom pozorištu. Znači li to da je drama blizu kraja i hoće li i za koga to biti "hepi end". Od kulture do sporta, ko nam režira predstave a ko živote u prelistavanju sa rediteljem Gorčinom Stojanovićem i glumcem Aleksandrom Srećkovićem Kuburom.

TEMA JUTRA
Posle Crne Gore, Kosova, Hrvatske, da li i Bosna i Hercegovina pravi liste nepodobnih Srba. Kome i čiju bezbednost ugrožavaju novinari, biznismeni i akademici.

BOLNA ISTINA
Telefoni programirani da se kvare posle dve godine i kućni aparati koji traju koliko i garancija. Da li proizvodjači namerno prave uredjaje kratkog veka. Zašto nove sprave brzo stare?

SVI PRIČAJU O
Pet tinejdžera za pet meseci umrlo je od ekstazija. Zašto je droga jeftinija i dostupnija nego ikada? Vladina Komisija za borbu protiv narkomanije formirana je letos. Gde su i kakvi su rezultati?

5. IZA SLIKE
Znamo šta su fatalne, uspešne, ostvarene žene, ali šta znači biti praktična žena? Izmedju života ispred kamera i onog iza njega, kolika je razlika. Moja gošća Nataša Pavlović 

6. ZABAVA
Kakva bi Evropa bila da je vode umetnici a ne birokrate? 100 pozorišta širom starog kontinenta danas proglašava Evropsku Republiku. Da li u nju ulazimo pre nego u Evropsku Uniju, pitaću umetničkog direktora Bitefa Ivana Medenicu.

7. ZABAVA
Zašto kažemo da nam je zdravlje na prvom mestu a radimo protiv njega. Kakve su reakcije i šta su i sami naučili posle mesec i po emitovanja emisije "Na prvom mestu" okriće nam autori Drago Jovanović i Tijana Savić

]]>
Sat, 10 Nov 2018 01:30:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143995/jutro-sa-natasom---10-novembar---u-goste-dolazi-natasa-pavlovic.html
Jutro sa Natašom - Nedelja, 4. novembar http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143559/jutro-sa-natasom---nedelja-4-novembar.html U nedelju, 4. novembra od 7.55, gledaćete...

PRELISTAVANJE: Dnevnu štampu sa Natašom Miljković prelistavaće spoljnopolitički komentator i novinar Boško Jakšić i novinar nedeljnika ,,Pečat’’ Filip Rodić.

TEMA JUTRA: U temi jutra pričamo o nelegalnoj gradnji. Da li će nove izmene i dopune Zakona o ozakonjenju konačno stati na put divljoj gradnji i nesavesnim investitorima? Na ta ali i mnoga druga pitanja odgovaraće pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanka Atanacković, pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

BOLNA ISTINA: Svaki četvrti građanin Srbije je debeo, a gojaznost je uzrok mnogih bolesti. Čak i onih najtežih. Da li previše jedemo ili se hranimo loše, može li se ova epidemija kontrolisati i kako pitamo doktorke Anu Gifing i Jagodu Jorgu.

SVI PRIČAJU O: Posle više od šest meseci provedenih van terena, teške povrede i operacije, najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo je svestski broj 1. O tome kako je izgledao njegov povratak na teniski tron, sa kakvim se sve izazovima suočavao i šta nam je svojim fenomenalnim povratkom dokazao i kakvu lekciju održao, ekskluzivno, sa Natašom razgovaraće Novakov otac Srđan Đoković.

ČOVEČE NE LJUTI SE: Ko je najviše diskriminisan u Srbiji ? Koliko je teško dokazati diskriminaciju, kako je prepoznati i ko su ljudi koji će je kontrolisati? Gosti ,,Jutra sa Natašom’’ biće poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i izvršni direktor ,,AS centra’’ Đurica Stankov.

IZA SLIKE: Novi selfi sa Natašom napraviće glumica Tamara Dragičević, sa kojom će komentarisati šta se krije iza fotografija na njenom instagram profilu.

ZABAVA: O tome zašto toliko volimo osamdesete i o predstojećem koncertu posvećenom toj dekadi prošlog veka govoriće čuvena voditeljka čuvene emisije ,,Hit meseca’’ iz tog perioda Dubravka Duca Marović. Hitove osamdesetih pevaće nam nekadašnja pevačica benda ,,Oktobar 1864’’ Tanja Jovićević.

SPORT: Može li Srbija da organizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine? O tome i o drugim sportskim temama govoriće naš Goran Anđelković.

]]>
Sat, 3 Nov 2018 19:37:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143559/jutro-sa-natasom---nedelja-4-novembar.html
Jutro sa Natašom - Subota, 3. novembar http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143518/jutro-sa-natasom---subota-3-novembar.html Ove subote, u "jutru sa Natašom", gledaćete...

PRELISTAVANJE: Dnevnu štampu sa Natašom Miljković prelistavaće Katarina Đorđević, novinarka lista ,,Politika’’ i Ratko Femić, urednik političke rubrike lista ,,Kurir’’.

TEMA JUTRA: U temi jutra pričamo o kampanji ,,Budimo pametni’’. Ekskluzivno, gost Nataše Miljković biće vlasnik kompanije ,,Nordeus’’ i predsednik Upravnog odbora inicijativa "Digitalna Srbija’’ Branko Milutinović.

BOLNA ISTINA: Seks, laži i prevare mobilnim telefonom - da li su društvene mreže i savremene tehnologije najveći krivci za veliki broj razvoda? O tome razgovaramo između ostalih i sa voditeljkom Suzanom Mančić i psihologom Aleksandrom Đurić.

SVI PRIČAJU O: Da li izjavom da je potrebno ukinuti pravo na državljanstvo rođenjem u Americi, predsednik Donald Tramp mnogim migratnima "ubio" "Američki san". Gosti: Saša Adamović, istoričar i dugogodišnji dopisnik ,,Večernjih novosti’’ iz Amerike Borislav Lalić.

NE LJUTI SE ČOVEČE: I pored zakonske zabrane kompanija "Car Go" nastavlja svoj rad, kao i do sada. Gosti "Jutra sa Natašom" biće predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić i direktor kompanije ,,Car Go’’ Vuk Guberinić.

IZA SLIKE: Fotografije sa instagram profila komentarišemo sa glumcem Nebojšom Milovanovićem.

Posle uspešne premijere predstave "Sprovod u Terezijenburgu" u Bitefu, gosti ,,Jutra sa Natašom’’ glumci Marija Bergam i Bojan Žirović.

Donosimo i ekskluzivne informacije o emisiji "Ekskluziv".

]]>
Fri, 2 Nov 2018 13:10:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143518/jutro-sa-natasom---subota-3-novembar.html
Jutro - Subota, 27. oktobar - Vedrana Rudan o muško-ženskim odnosima, deci kaokrpeljima... http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143036/jutro---subota-27-oktobar---vedrana-rudan-o-musko-zenskim-odnosima-deci-kaokrpeljima.html Gost Nataše Miljković biće Ljubivoje Ršumović, sa kojim će prelistavati dnevnu štampu.

U temi jutra Maja Gojković govoriće o smenama u Vladi Srbije, svađama u parlamentu i o vređanju narodnih poslanica i ministarke Zorane Mihajlović.

Neprikosnovena, obožavana i osporavana Vedrana Rudan pričaće o muško-ženskim odnosima, nasilju nad ženama i o deci kao krpeljima.

Šta ćemo jesti u budućnosti? Da li ćemo na meniju imati veštačko klonirano meso, kao što najavljuju stručnjaci iz San Franciska?

Sa glumcem Nikolom Đuričkom ’’pretresamo’’ njegov instagram profil. Pričamo o životu iza slike.

Muzički gost biće Marko Luis.

]]>
Thu, 25 Oct 2018 11:52:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/143036/jutro---subota-27-oktobar---vedrana-rudan-o-musko-zenskim-odnosima-deci-kaokrpeljima.html
Jutro - Subota, 20. oktobar - Da li proste reči utiču na popularnost političara? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/142627/jutro---subota-20-oktobar---da-li-proste-reci-uticu-na-popularnost-politicara.html U subotu u Jutru sa Natašom:

Da li ćemo u narednih 10 godina morati da uvozimo 200.000 radnika iz Azije i Afrike?
Negujemo prostakluk u javnom govoru... Da li proste reči utiču na popularnost političara?
Da li je mleko uzrok mnogih bolesti ili ne? O toj temi pričamo sa profesorom Vojislavom Perišićem, gastroenteorologom i Ivanom Stankovićem, ekspertom Evropske agencije za bezbednost hrane.
Svoj život iza slike otkriva nam glumica Andjelka Prpić, a muzički gosti su Vladimir Lado Leskovar i kompozitor Vojkan Borisavljević.

]]>
Thu, 18 Oct 2018 13:28:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/142627/jutro---subota-20-oktobar---da-li-proste-reci-uticu-na-popularnost-politicara.html
Jutro - 22. septembar - Gosti: Vladan Vukosavljević, Ivan Ivanović, Milan Colić, Danica Maksimović, Nenad Peruničić... http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/141277/jutro---22-septembar---gosti-vladan-vukosavljevic-ivan-ivanovic-milan-colic-danica-maksimovic-nenad-perunicic.html U uvodoj emisiji pregledamo štampu sa prof.dr Nedom Todorović i fotografom Gorankom Matić.

O ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću toliko se priča prethodnih dana i zato je on gost Teme dana.

Zašto nam ćerke liče na starlete pitamo goste Ivana Ivanovića, voditelja i televizijsku zvezdu, Nadu Trifković, direktorku Medicinske škole u Beogradu i dr Milana Colića, hirurga.

O životu „Iza slike“ razgovaramo sa glumicom Danicom Maksimović.

Nenad Peruničić postao je selektor rukomentne reprezentacje Srbije. Da li je, zaista, spreman za vruć krompir? On će biti naš gost u trećem satu.

U „Jutru sa Natašom“ govorimo o tome treba li ukinuti rad prodavnica i trznih centara nedeljom?

Dobra vest za sve koji vikendom nisu imali šta da gledaju na tv programima: sada imate. Vidimo se u 7.55

]]>
Fri, 21 Sep 2018 11:43:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/141277/jutro---22-septembar---gosti-vladan-vukosavljevic-ivan-ivanovic-milan-colic-danica-maksimovic-nenad-perunicic.html
Jutro sa Natašom - Petak, 31. avgust - Žarko Stepanov otkriva kako protiče snimanje 2. sezone "Istine i laži" http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/140130/jutro-sa-natasom---petak-31-avgust---zarko-stepanov-otkriva-kako-protice-snimanje-2-sezone-istine-i-lazi.html Koje se zdravstvene teme guraju pod tepih, koje zablude će biti razbijene i šta ćemo sve saznati u emisiji "Na prvom mestu" koja se od jeseni emituje na našoj televiziji, otkriće nam kolege Drago Jovanović i Tijana Savić. DETOKS ZA ZDRAVLJE

Zašto danas stojimo na pozornici na kojoj nam neki nepoznati reditelji govore kako treba da živimo, na koga nam se ugledaju devojke a na koga muškarci, u prelistavanju štampe pitamo Mirjanu Bobić Mojsilović.

KARDAŠIJANIZACIJA

Kako je Zvezda prošla u žrebu za Ligu šampiona, jesmo li imali sreće juče u Monte Karlu, kojom taktikom naš najtrofejniji klub može do novog uspeha? O tome sa Dan Tanom, zaljubljenikom u Zvezdu.
FUDBALSKA ELITA

Ko sve danas ulepšava žene u Srbiji? Do kakvih infekcija i deformiteta dovodi nestručno ubrizgan botoks? Kako ministarstvo zdravlja planira da uredi oblast estetske medicine? Odgovore daju prof dr Tomislav Jovanovic, fiziolog i doktor antiejdzing medicine i Milan Colic, estetski hirurg
ZATEZANJE

Kako jedna društvena mreža pomaže sportistima da se povežu, započnu karijeru, naprave tim? Šta može da im pomogne da ih primete skauti, treneri, kolege, otkriće nam Ruža Ilić iz tima Sportifiko.
SRPSKI STARTAP

Film "Dovlatov" ušao je u trku za najbolji evropski dugometražni igrani film. Kakve su šanse i da osvoji nagradu Evropske filmske akademije pitamo Miroslava Mogorovića, producenta ovog ostvarenja.
EVROPSKI OSKAR

Kako protiče snimanje druge sezone serije "Istine i laži", otkriće nam glumac Žarko Stepanov.
JESENJI HIT ​

]]>
Thu, 30 Aug 2018 21:25:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/140130/jutro-sa-natasom---petak-31-avgust---zarko-stepanov-otkriva-kako-protice-snimanje-2-sezone-istine-i-lazi.html
Jutro sa Natašom, 29. avgust - Od jeseni, nova veb serija na Prva.rs; gost Nebojša Milovanović http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/140001/jutro-sa-natasom-29-avgust---od-jeseni-nova-veb-serija-na-prvars-gost-nebojsa-milovanovic-.html 1. Zašto je pre 100 godina Beograd umesto metroa dobio tramvaj na konjski pogon, šta piše u dokumentima iz 1951. godine o projektu metroa u glavnom gradu Srbije otkriće nam Aleksandra Bogdanović iz "Muzeja knjiga" DETOKS ZA ARHIVU

2. Koji dogovor vodi ka rešenju kosovskog problema. Da li je korekcija granica prihvatljiva i za Ameriku i Nemačku, šta su o zapadnom Balkanu zaključili Tramp i Merkelova samo su neka od pitanja za Ljiljanu Smajlović sa kojom prelistavamo štampu
ZAOKRET?

3. Koliko Srba vozi automobil bez vozačke dozvole? Koje su sankcije? Ko odgovara kada dođe do nesreće? Pitamo Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja i Bojana Bojović, advokata
PREKRŠAJ ILI KRIVICA

4. Može li protest proizvođača suncokreta da poveća otkupnu cenu ove uljarice. Kako će se dobar rod ali i nesuglasice izmedju proizvođača i otkupljivača odraziti na cenu jestivog ulja. Hoće li ga biti u rafovima? To su pitanja za Zlatka Markovuća iz Udruženja poljoprivrednika " Stig" i Veljka Jovanovića , direktora sektora poljoprivrede u PKS
TRŽIŠTE

5. Šta je presudno za uspeh pamet ili sreća? Koliko nam inteligencija pomaže, da li se ceni, da li je izvrgnuta podsmehu, da li se ustvari plašimo onih "jako pametnih". Odgovor na to zna najpametniji Srbin Tadija Miletić
GENIJALAC

6. Bejzbol reprezentacija Srbije osvojila međunarodni turnir u SAD. Srbija je u finalu pobedila domaćina i postala medijska senzacija broj jedan otkriće nam selektor srpske bejzbol reprezentacije Momčilo Kojić i igrač Danijel Kozjak
ŠOK ZA DOMAĆINE

7. Od jeseni nova web serija "Ordinacija" na portalu Prve televizije. Naš gost, glavni junak, glumac Nebojša Milovanović
PLASTIČNI HIRURG

]]>
Tue, 28 Aug 2018 16:53:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/140001/jutro-sa-natasom-29-avgust---od-jeseni-nova-veb-serija-na-prvars-gost-nebojsa-milovanovic-.html
Jutro sa Natašom, 27. agust - Zašto deca beže od kuće i kakve opasnosti nose takvi postupci? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139880/jutro-sa-natasom-27-agust---zasto-deca-beze-od-kuce-i-kakve-opasnosti-nose-takvi-postupci.html Posle svađe sa roditeljima maloletnom Danijelu iz Beograda gubi se svaki trag. Zašto deca beže od kuće, kakve opasnosti nose takvi postupci, čije sve žrtve mogu da budu i koliko njih nikada ne bude pronađeno pitamo Igora Jurića, predsednika Fondacije Tijana Jurić

1. Osim "Noći muzeja" i "Festivala nauke" Beograd već godinu dana ima i "Fenomen centar". Šta sve u njemu možemo da naučimo i koje eksperimente da izvedemo otkriće nam Milan Popović, fizikohemičar
DETOKS ZA RADOZNALE

2. Istorijski trenutak na forumu u Austriji. O čemu su razgovarali Vučić i Tači. Šta može da približi stavove Beograda i Prištine? Ko je pesimista a ko optimista pitamo naše kolege Rajka Nedića i Katarinu Jović sa kojima prelistavamo dnevne novine
KOREKCIJA GRANICA?

3. Posle svađe sa roditeljima maloletnom Danijelu iz Beograda gubi se svaki trag. Zašto deca beže od kuće, kakve opasnosti nose takvi postupci, čije sve žrtve mogu da budu i koliko njih nikada ne bude pronađeno pitamo Igora Jurića, predsednika Fondacije Tijana Jurić
DRAMA

4. Tri dana posle nesreće u Narodnoj biblioteci. Situacija pod kontrolom, nema dodatnih isparenja. Ko je odgovoran, šta su otkrili forenzičari pitamo upravnika Narodne biblioteke Lasla Blaškovića
OTROV ISPARIO?

5. Da li je hleb namirnica koju treba izbegavati ili je gorivo za naš organizam. Kako da se snađemo u gomili saveta kojima nas svakodnevno zasipaju nova istraživanja? Koliko hleba treba da jedemo i koji je najzdraviji? To su pitanja za Branku Mirković, nutricionistu i dr Sašu Ilića, endokrinologa
ISTINA O HLEBU

6. Zašto je srednjoškolcima u Srbiji nasilje u partnerskom odnosu normalna stvar, a ljubomora i šamar dokaz ljubavi pitamo Mirjanu Nikolić, psihologa iz Savetovališta za Mlade iz Novog Sada
PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA

7. Šta se to priča po gradu poslednja 24 sata otkriće nam naša gošća Mia Borisavljević + IT TON
PREMIJERA SPOTA

8. Na Kopaoniku puštena u rad letnja ski staza prva i jedina u ovom delu Evrope
SKIJANJE 365 DANA​

]]>
Sun, 26 Aug 2018 19:21:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139880/jutro-sa-natasom-27-agust---zasto-deca-beze-od-kuce-i-kakve-opasnosti-nose-takvi-postupci.html
Jutro sa Natašom, 24. avgust - Koliko su najstariji sugrađani izloženi nasilju? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139787/jutro-sa-natasom-24-avgust---koliko-su-najstariji-sugradjani-izlozeni-nasilju.html Zašto za negu starog i bolesnog roditelja nema bolovanja, šta piše u porodičnom zakonu. Koliko su najstariji sugrađani izloženi nasilju

1. On ne šara tek tako po zidovima. On razbija sivilo grada. Da li je ulična umetnost nešto što su Beograđani spremni da prihvate kao pravu umetnost i da li će naselje Bežanijska kosa postati "urban district" kakav imaju sve svetske metropole - otkriva nam Andrej Josifovski
DETOKS ZA MURAL

2. Ko se krije iza mikrofona najslušanijeg radija, koga bude, kojim šalama i muzikom mame slušaoce, šta pripremaju za novu sezonu pitamo Unu Senić i Đorđa Lovrena sa Plej radija sa kojima listamo dnevne novine
MAGIJA NEVIDLJIVIH

3. Zašto za negu starog i bolesnog roditelja nema bolovanja, šta piše u porodičnom zakonu. Koliko su najstariji sugrađani izloženi nasilju
OBESPRAVLJENI?

4. Čitate li pažljivo obaveštenja koja vam šalju banke, da li znate koliko plaćate SMS ili podizanje novca sa bankomata, gde nas sve "deru" banke
"KRVOPIJE"

5. Svake godine u svetu od udara groma pogine 25.000 ljudi. Da li se od "prirode" može pobeći, koja mesta treba izbegavati i šta raditi kada sevaju munje
UDAR GROMA

6. Večeras počinje 53. filmski festival u Nišu. Na otvaranju svetska premijera domaćeg filma "Južni vetar". O njemu govore naši gosti glumci Jovana Stoiljković i Miloš Timotijević
FILMSKE PRIČE

7. Zvršila je fakultet, napustila siguran posao i otišla u nepoznato. Danas je jedna od najuspešnijih i najuticajnijih britanskih blogerki.Sve tajne virtuelnog sveta otkriće nam Tamara Kalinić
ŽIVOT IZ SNOVA​

]]>
Fri, 24 Aug 2018 08:31:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139787/jutro-sa-natasom-24-avgust---koliko-su-najstariji-sugradjani-izlozeni-nasilju.html
Jutro sa Natašom, 23. avgust - Ima li geneste hrane u Srbiji? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139715/jutro-sa-natasom-23-avgust---ima-li-geneste-hrane-u-srbiji.html Nova GMO afera potresa Makedoniju. Komšije tvrde da je zatrovana soja poreklom iz Bečeja, proizvođači demantuju. Ima li geneste hrane u Srbiji? To znaju prof. dr Tomislav Živanović, genetičar i Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije​

1. Zašto je "Art link festival" utočište za mlade talente. Peti po redu u znaku klavirskih majstora. Ko će se predstaviti beogradskoj publici u detoksu otkriva Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja i umetnički direktor festivala
DETOKS ZA KLAVIR

2. Ide li Srbin rado u vojnike, šta građani kažu o uvođenju obaveznog vojnog roka, koliko bi to koštalo državu? Šta je pokazalo istraživanje lista "Alo" pitamo Duška Vukajlovića, glavnog i odgovornog urednika sa kojim prelistavamo dnevnu štampu
VOLJNO DO 2020?

3. Koliko košta iznajmljivanje stana u Beogradu, koje su lokacije najtraženije, zašto u centru grada ne može da se rentira nekretnina na duži period, ko su bolji stanari devojke ili mladići pitamo Nedeljka Milanovića, iz agencije "Lagat" i Marka Jeftića iz agencije "Jeftić nekretnine"
POTRAGA ZA KVADRATIMA

4. Nova GMO afera potresa Makedoniju. Komšije tvrde da je zatrovana soja poreklom iz Bečeja, proizvođači demantuju. Ima li geneste hrane u Srbiji? To znaju prof. dr Tomislav Živanović, genetičar i Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije​
POJAČANA KONTROLA?

5. Najbolji PC na svetu stiže iz Srbije. Kako su naši IT stričnjaci osvojili prvo mesto na takmičenju u modovanju računara pitamo Dušana Srbljaka, Nenada i Namanju Đorđevića
AXE - R

6. Kako izgleda "Svet bez ljudi" i pozorišna predstava bez glumaca. Šta nam donosi 52. Bitef zna rediteljka Jelena Bogavac
DELIKATESNI PONEDELJAK

]]>
Thu, 23 Aug 2018 08:23:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139715/jutro-sa-natasom-23-avgust---ima-li-geneste-hrane-u-srbiji.html
Jutro sa Natašom, 22. avgust - Koji su argumenti za, a koji protiv uvođenja obaveznog vojnog roka? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139664/jutro-sa-natasom-22-avgust---koji-su-argumenti-za-a-koji-protiv-uvodjenja-obaveznog-vojnog-roka.html Država razmatra mogućnost uvođenja obaveznog vojnog roka. Obuka bi trajala tri ili šest meseci. Koji su argumenti za, a koji protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, u prelistavanju štampe pitamo Ratka Dmitrovića.

1. SMUTI
Ako volite mačke, ovog vikenda na festivalu u Beogradu imaćete priliku da se upoznate sa novim članom domaćinstva. Vaše je samo da izaberete ljubimca. Kako možemo da usvojimo mačku, reći će nam Ana Kojić.
MAC-MAC DETOKS

2.PREGLED ŠTAMPE
Država razmatra mogućnost uvođenja obaveznog vojnog roka. Obuka bi trajala tri ili šest meseci. Koji su argumenti za, a koji protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, u prelistavanju štampe pitamo Ratka Dmitrovića.
MIRNO!

3. TEMA
Svaki dečak mašta da bude pilot. Kako da prepoznamo da li nam je dete talentovano za ovaj težak, zahtevan, ali i prestižan posao? Kako se obavlja selekcija kandidata u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu? Koliko traje obuka? Kako izgleda prvi let za komandama otkriće nam instruktor i piloti studenti.
PRVO CESNA

4. KO JE U PRAVU
Zašto je Sara Vidak uzburkala srpsku javnost i crnogorsko pravosuđe? Koliko će dugo biti u Spužu? Ko nas i kako, kao državljane Srbije, štiti dok smo u inostranstvu? Znamo li pravila zemlje u kojoj gostujemo?
DA LI JE POGREŠILA?

5. SVI PRIČAJU O
Bliži se kraj raspusta i početak nove školske godine. Kako da pomognemo svojoj deci da ponovo uspostave "septembarski" režim života reći će nam psiholog Nikolina Milosavljević.
POZITIVNA DISCIPLINA

6. SPORT
Mi smo danas razmažena vaterpolo nacija, jer su nas naši zlatni momci navikli na pobede. A kako se osvajaju medalje najbolje zna Filip Filipović, kapiten naše reprezentacije.
NEPOTOPIVI DELFINI

]]>
Wed, 22 Aug 2018 08:13:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139664/jutro-sa-natasom-22-avgust---koji-su-argumenti-za-a-koji-protiv-uvodjenja-obaveznog-vojnog-roka.html
Jutro sa Natašom, 21. avgust - Zašto samo maturanti mogu u Evropu? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139599/jutro-sa-natasom-21-avgust---zasto-samo-maturanti-mogu-u-evropu.html Šta nam donosi novi pravilnik o ekskurzijama? Zašto samo maturanti mogu u Evropu? Koje su to destinacije u Srbiji primamljive srednjoškolcima?

1. SMUTI
Kako će prva akreditovana internacionalna baletska škola u Srbiji promeniti sistem baletskog obrazovanja, otkriće nam Aja Jung.
DETOKS UZ PIRUETU

2. PREGLED ŠTAMPE
Šta znači najava kosovskih zvaničnika da su počele pripreme za obeležavanje granične linije sa Srbijom? O kakvim promenama i korekcijama se govori u Prištini i hoće li o tome biti reči na septembarskom sastanku Vučića i Tačija. To u prelistavanju štampe pitamo Marka Ivasa.
DEMARKACIJA?

3. TEMA
Zašto se obrušila zaštitna kosina na Koridoru 10? Ko je kriv? Da li je moguća sanacija? Kako izbeći klizišta prilikom projektovanja najvažnijih puteva? Koliko su nam bezbedne novoizgrađene saobraćajnice?
ŠTA RADI NADZOR?

4. KO JE U PRAVU
Šta nam donosi novi pravilnik o ekskurzijama? Zašto samo maturanti mogu u Evropu? Koje su to destinacije u Srbiji primamljive srednjoškolcima?
NEMA BEČA ZA TREĆAKE

5. SVI PRIČAJU O
Koliko vozača nedostaje prestoničkim prevoznicima? Ko vozi autobuse, tramvaje i trolejbuse? Da li ćemo od 3. septembra malo više pešačiti?
MALE PLATE?

6. ZABAVA
Kako će na jesen obeležiti deset godina uspešne muzičke karijere, pitamo pevačicu Ildu Šaulić.
MIKROFON UMESTO REKETA

7. ZABAVA
Zavirićemo na snimanje serije "Pogrešan čovek", naš domaćin biće producentkinja Jelena Veljača.
PRVI KADROVI

]]>
Mon, 20 Aug 2018 21:00:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139599/jutro-sa-natasom-21-avgust---zasto-samo-maturanti-mogu-u-evropu.html
Jutro, 20. avgust - Jelisaveta Orašanin Teodosić o novoj Bjelinoj seriji "Žigosani u reketu" http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139528/jutro-20-avgust---jelisaveta-orasanin-teodosic-o-novoj-bjelinoj-seriji-zigosani-u-reketu.html Šta nas sve očekuje do kraja "Dunav film festa" u Smederevu i zašto nam je "Varljivo leto" i dalje jedno od omiljenih domaćih ostvarenja, pitamo Ivu Piper iz organizacije festivala.

PREGLED ŠTAMPE

Koliko smo blizu rešenja kosovskog pitanja? Možemo li uopšte da računamo na podršku Amerike u razgraničenju? Šta Srbi realno mogu da dobiju u južnoj pokrajini? Kuda region vode politička prepucavanja? Kako ocenjuje susret Putina i Merkelove? To u prelistavanju štampe pitamo istoričara Milana St. Protića.

TEMA

Sekta “Aum Šinrikjo” unapređuje svoju mrežu u Crnoj Gori. Na sajtu američke obaveštajne agencije japanska sekta je obeležena kao jedina teroristička pretnja u Crnoj Gori. Da li je terorizam zakucao i na vrata Balkana? Koje su namere japanske sekte? Ko su njihovi sledbenici? Mogu li doći u Srbiju? 

INTERVJU

Kako se bori da dođe do istine o ubistvu supruga Olivera Ivanovića? Da li je tih januarskih dana slutila nesreću? Kome je Oliver mogao da smeta? Šta je tog jutra,16. januara, rekao kada je krenuo ka stranačkim prostorijama? Uživo u našem programu, ispričaće nam Milena Ivanović.

SVI PRIČAJU O...

Beograd će od 26. do 28. avgusta biti domaćin značajnog naučnog skupa – radionice naučnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Zapadnog Balkana u oblasti nauke o podacima. Mogu li srpski naučnici stati rame uz rame sa američkim?

ZABAVA

Kako protiče snimanje serije "Žigosani u reketu" i do kada ćemo je gledati u predstavi "Hotel 88" otkriće nam glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić.

 

]]>
Sun, 19 Aug 2018 21:13:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139528/jutro-20-avgust---jelisaveta-orasanin-teodosic-o-novoj-bjelinoj-seriji-zigosani-u-reketu.html
Jutro, 17. avgust - Dušan Kaličanin o novoj sezoni vaše omiljene serije "Istine i laži" http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139450/jutro-17-avgust---dusan-kalicanin-o-novoj-sezoni-vase-omiljene-serije-istine-i-lazi.html Kojim će koncertima i manifestacijama u Budvi biti stavljena tačka na ovu letnju sezonu, otkriće nam Mladen Franović, direktor turističke organizacije ove opštine.

PREGLED ŠTAMPE

Gde nas vodi podela i razgraničenje Kosova? Ko je za a ko protiv ovakvog rešenja? Kakvu poruku iz Rusije je donela Marija Zaharova, u prelistavanju štampe pitamo Branka Rosića i Filipa Rodića.

TEMA

Nova opasnost preti deci na društvenim mrežama. Posle bizarne igrice "Plavi kit", zbog koje je više od 700 mladih izvršilo samoubistvo, pojavila se još jedna smrtonosna igrica pod nazivom "Momo", a širi se preko popularne aplikacije za razmenu poruka Watsapp. Kako da zaštitimo najmlađe od ovog zla? Možemo li prepoznati kada nam deca postaju žrtve monstruoznih pojava? Koje opasnosti je donela savremena tehnologija?

KO JE U PRAVU?

Zašto Narodna banka Srbije sumnja na kartelsko ponašanje bankarskog sektora? Da li su zaista banke dogovorile paprene provizije? Šta nam sve naplaćuju? Koja udruženja im pomažu u nesavesnom poslovanju? Kako centralna banka može da zavede red u ovom sektoru? 

SVI PRIČAJU O...


Rumunija i Mađarska bore se sa afričkom kugom, zaraznom bolešću koja napada svinje. Postoji li opasnost da zaraza pređe preko granice u Srbiju? Da li je svinjska kuga opasna za ljude? Zbog čega je Ministarstvo poljoprivrede oformilo Nacionalni krizni centar? 

ZABAVA

Da li je na strani istine ili laži i šta nas čeka u novim epizodama hit serije, koja se emituje na Prvoj televiziji, otkriće nam glumac Dušan Kaličanin.

JUTRO NA PUTU

Nobelova nagrada za književnost, koju je Ivo Andrić dobio 1961. u Stokholmu, prvi put u Crnoj Gori. Ekipa Jutra, pre svih zaviriće u diplomatski kofer čuvenog pisca.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 09:40:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139450/jutro-17-avgust---dusan-kalicanin-o-novoj-sezoni-vase-omiljene-serije-istine-i-lazi.html
Jutro, 16. avgust - Poučeni rušenjem nadvožnjaka u Đenovi, ministar saobraćaja najavio obnovu mostova u Srbiji! Da li za to imamo novca? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139363/jutro-16-avgust---pouceni-rusenjem-nadvoznjaka-u-djenovi-ministar-saobracaja-najavio-obnovu-mostova-u-srbiji-da-li-za-to-imamo-novca.html Srbija je gradila, Albanci bi da gazduju. Jedna od važnih tema u rešavanju kosovskog problema je i jezero Gazivode. Da li je moguće da to hidroenergetsko postrojenje bude kamen temeljac novih odnosa Beograda i Prištine, otkriće nam Ljubiša Mijačić, stručnjak za politiku životne sredine iz Zubinog potoka.

PREGLED ŠTAMPE

Zašto je status kvo na Kosovu najgore rešenje za Srbiju? Da li se novi balkanski hladni rat vodi preko muzičara? Kako je moguće da srpska javna preduzeća duguju 22 milijarde dinara za struju, u prelistavanju štampe pitamo Ivana Jovanovića i Ratka Femića.

TEMA

Šta je izazvalo najezdu stršljenova? Zbog čega su toliko agresivni? Da li je povećan broj ovih letećih ubica posledica nekog prirodnog procesa? Gde se najčešće roje? Kako da se odbranimo?

KO JE U PRAVU?

Posle tragedije u Đenovi, naše Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara. U kakvom su stanju mostovi? Imaju li svi upotrebnu dozvolu? Koliki im je vek trajanja? Kako se ove konstrukcije održavaju? Da li za mostove imamo dovoljno novca?

SVI PRIČAJU O...

Zašto se Srbija nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišom stopom obolevanja od raka grlića materice? Da li je HPV infekcija samo ženski problem? Koliko je vakcina efikasna?

ZABAVA

Kako se grupa E play priprema za koncert na Beer festu, otkriće nam pevačica ovog sastava Maja Cvetković.

JUTRO NA PUTU

Sa Isidorom Bjelicom pijemo jutarnju kafu u njenom drugom gradu, Herceg Novom.

]]>
Thu, 16 Aug 2018 09:04:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139363/jutro-16-avgust---pouceni-rusenjem-nadvoznjaka-u-djenovi-ministar-saobracaja-najavio-obnovu-mostova-u-srbiji-da-li-za-to-imamo-novca.html
Jutro, 15. avgust - Spineri, ljigavci, skviš... Koliko su dečje igračke bezbedne? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139288/jutro-15-avgust---spineri-ljigavci-skvis-koliko-su-decje-igracke-bezbedne.html Čuveni banatski specijaliteti, takmičenje u kuvanju ribe, atraktivan zabavni program, koncerti, revija najlepših paradnih konja... Šta nas još očekuje u Novom Bečeju od 23. do 27. avgusta otkriće nam Saša Maksimović, predsednik ove opštine.

PREGLED ŠTAMPE

Koliko je snažna Vojska Srbije? Koliko će novca biti dodatno uloženo u naoružanje? Zašto je predsednik Vučić izričit u stavu da do dogovora sa Prištinom neće doći za dva, tri meseca? Kome je Vučić poručio da može da napusti stranku i koaliciju, u prelistavanju štampe pitamo novinare Radeta Dragovića i Zorana Panovića. 

TEMA

Koji su najčešći propusti u radu lekara? Koliko je licenci oduzeto? Šta doktori i pacijenti zameraju jedni drugima? Kako se u zdravstvu suzbija korupcija? Šta je mito, a šta poklon? To su pitanja za dr Milana Dinića, direktora Lekarske komore Srbije. 

KO JE U PRAVU?

Iako rade svega nekoliko meseci, profesionalni upravnici već traže zaštitu. Zbog učestalih napada i pretnji zahtevaju status lica koja obavljaju posao od javnog značaja. Da li ih treba svrstati u tu kategoriju? Koliko su zaista izloženi nasilju pojedinih stanara? Ko im i zbog čega preti? Kada upravnici mogu da raskinu ugovor i daju otkaz?

SVI PRIČAJU O...

Do skoro su vrteli spiner, sada razvlače "ljigavca" i stiskaju "skviš". Mališanima su ove igračke omiljene. Da li su one i bezbedne? Kakav im je sastav i poreklo? Ko ih ispituje i kontroliše? Kako da za svoje dete odaberemo bezbednu igračku? 

ZABAVA

Da li u seriji "Pogrešan čovek", koja će se od septembra emitovati na Prvoj televiziji, ima barona, čarobnjaka, ministra, reći će nam glumac Predrag Bjelac.

]]>
Wed, 15 Aug 2018 09:09:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139288/jutro-15-avgust---spineri-ljigavci-skvis-koliko-su-decje-igracke-bezbedne.html
Jutro, 14. avgust - Petar Benčina o novoj seriji "Pogrešan čovek" koja od jeseni počinje na Prvoj http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139225/jutro-14-avgust---petar-bencina-o-novoj-seriji-pogresan-covek-koja-od-jeseni-pocinje-na-prvoj.html Kako se ovih dana razonode žitelji Rakovice i kojim će koncertom biti završena manifestacija "Rakovičko leto" otkriće nam Vladan Kocić, predsednik ove beogradske opštine.

PREGLED ŠTAMPE

Šta je navelo kosovskog predsednika Hašima Tačija da "spusti loptu" i od prošlonedeljnih zahteva za pripajanje preševske doline promeni retoriku i počne da se zalaže za mirnu i dogovorenu demarkaciju granice? Zašto Putin iznenada odlazi za vikend u Berlin na sastanak sa Merkelovom? Kako to da cena nafte na svetskom tržištu pada, a u Srbiji benzin poskupljuje, u prelistavanju štampe pitamo Žarka Rakića i Milana Lađevića.

TEMA

Za srpsko koštunjavo voće od sutra će biti spuštena rampa za izvoz na rusko tržište. Kako su trule breskve i kajsije dospele u Rusiju? Ko je odgovoran? Da li je zaraženo voće završilo i na našem tržištu?

KO JE U PRAVU

Novi Zakon o presađivanju organa stupio je na snagu početkom meseca. Velika polemika vodila se oko ovog zakona, a jedna izjava uzburkala je javnost. Profesorka Danica Grujičić istakla je da oni koji ne žele da budu donori, ne treba ni da dobiju organe ukoliko im to bude potrebno. Da li je u primeni zakona to moguće? 

SVI PRIČAJU O

Pre dve noći u Urgentni centar primljen je momak koji je progutao 13 hemijskih olovaka i veliku najlon kesu. Koji su porivi za unošenje stranih tela u organizam? Kako je moguće da neko uspe da proguta toliko predmeta i preživi? 

ZABAVA

Kako protiče snimanje nove serije "Pogrešan čovek", koja će se od septembra emitovati na Prvoj televiziji, otkriće nam glumac Petar Benčina.

]]>
Tue, 14 Aug 2018 09:14:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139225/jutro-14-avgust---petar-bencina-o-novoj-seriji-pogresan-covek-koja-od-jeseni-pocinje-na-prvoj.html
Jutro, 13. avgust - Otpratili Guču, a sad dočekujemo Bir fest: Zašto i pored strogih kazni i dalje imamo pijane vozače? http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139175/jutro-13-avgust---otpratili-gucu-a-sad-docekujemo-bir-fest-zasto-i-pored-strogih-kazni-i-dalje-imamo-pijane-vozace.html Kakve probleme visoke temperature izazivaju kod pacijenata koji imaju proširene vene, zašto dolazi do upale, kada se otvaraju rane i kako se te tegobe otklanjaju, otkriće nam vaskularni hirurg dr Dario Jocić.

2. PREGLED ŠTAMPE

Da li će povišice plata i penzija urgoziti budžet, kada će i građani u svojim novčanicima osetiti rast BDP-a od 4,5 odsto, šta dobijamo a šta gubimo prodajom PKB, na koje olakšice od oktobra mogu da računaju preduzetnici početnici, u prelistavanju štampe pitamo Radojku Nikolić.

3. TEMA

Koliko nas košta Kosovo, šta pokazuje ekonomska analiza mogućih scenarija, koliku štetu trpi srpska privreda zbog nerešenog statusa južne pokrajine, reći će nam Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

4. KO JE U PRAVU?

Policija u Jagodini, u saradnji sa Upravom carine, pronašla je i zaplenila 23 tone mesa, koje je iz Brazila trebalo da bude dostavljeno preduzeću u Ćupriji. Da li je ova nelegalna pošiljka uništena? Kojim kanalima se krijumčari meso? Koji je redovan način snabdevanja prodavnica? Kakav je kvalitet mesa na tržištu?

5. SVI PRIČAJU O...

Guča je završena. Sledi Bir fest. Zašto i pored strogih kazni i brojnih kampanja, na putevima imamo pijane vozače? 

6. ZABAVA

Kako će jedan film, ostvarenje koje ćemo gledati na jesen, promeniti sliku o kralju Petru I, pitamo Lazara Ristovskog, producenta i glumca i Petra Ristovskog, reditelja.

]]>
Mon, 13 Aug 2018 09:32:00 +0100 Jutro sa Natašom http://www.prva.rs/program/emisija/jutro-sa-natasom/139175/jutro-13-avgust---otpratili-gucu-a-sad-docekujemo-bir-fest-zasto-i-pored-strogih-kazni-i-dalje-imamo-pijane-vozace.html