Aligatori gaze sve pred sobom: "Uništili smo ih"

Helikopter KA-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom naleta u pravcu Luganska uništio je dva ukrajinska tenka, kao i 15 ukrajinskih vojnika.

Izvor: Ria novosti
Podeli
 EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Radimo nisko, jer postoje MANPADS (prenosivi protivvazdušni raketni sistemi – prim. aut.), ose (protivvazdušni raketni sistem – prim. aut.) i ostali PVO. Upravo smo doleteli sa zadatka, uništili smo dva tenka i oko 15 pripadnika VSU, bez oštećenja", podelio je pilot detalje naleta.

Helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nastavljaju da nanose udare na položaje ukrajinskih trupa, podržavajući ofanzivu savezničkih snaga usmerenu na oslobađanje DNR. Liniju fronta koja povezuje gradove Seversk, Artemovsk i Soledar ukrajinska vojska je pretvorila u moćno utvrđeno područje. Pored moćnih utvrđenja, zasićen je velikom količinom protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa. U ovim uslovima ruski helikopteri moraju da lete na izuzetno maloj visini da ih ne bi oborili neprijatelji, javlja dopisnik RIA novosti.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

KA-52 "aligator" je ruski izviđački i jurišni helikopter nove generacije, koji ruska vojska koristi od 2011. godine. Borbena letelica je korišćena tokom operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Pored ljudstva neprijatelja, sposoban je da uništava oklopna i neoklopna vozila, kao i vazdušne ciljeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu